10.11.2018

10 x miten selvitä marraskuusta?

Kaupallinen yhteistyö, Bioteekki

Täällä hypitään taas riemusta, sillä pääsen jälleen tekemään yhteistyötä ihanan Bioteekin kanssa. Pidempään blogiani seuranneet tietävät, että brändin tuotteet ovat jo vuosia olleet meidän koko perheen käytössä. Voin suositella Bioteekin tuotteita teille koko sydämestäni. Ja mikä olisikaan parempi aika yhteistyölle, kuin vuoden pimein ja harmain kuukausi marraskuu! Nimittäin marraskuuhun tarvitaan kaikki mahdolliset lisäkeinot, jotta voimme hyvin ja jaksamme paremmin.

Kokosin Bioteekin kanssa yhteistyössä listan siitä miten tehdä marraskuusta hieman valoisampi ja mukavampi. Toivottavasti saatte tästä paljon inspiraatiota.  Listan kokoaminen ja ideointi tuli ainakin itselleni tarpeeseen ja nyt on taas ihan uutta puhtia tehdä arjesta hieman energisempää!:)

10 vinkkiä miten selvitä pimeästä marraskuusta

1. Bioteekin Super Alfalipoiini

Huikea Bioteekin Super Alfalipoiini on ehdolla vuoden 2019 terveystuotteeksi (käyttehän äänestämässä täällä!), eikä todellakaan turhaan. Bioteekin Super Alfalipoiini on ollut itselläni jo monta vuotta käytössä aina kuuriluontoisesti. Olen käyttänyt sitä erityisesti talvisin tuomaan lisäboostia arkeen. Raskauden ja imetyksen aikana pidin taukoa (varmuussyistä, raskaudenaikaisista lisäravinteista löytyy lisää täältä), mutta nyt imetyksen loputtua alfalipoiinihapon käyttö on taas minulle ajankohtaista. Onneksi. Rakastan tätä tuotetta. Mutta miksi minä ja moni muukin vannoo Bioteekin Super Alfalipoiinin nimeen?

Alfalipoiinihappo on helposti imeytyvä eräänlainen vitamiinin ja rasvahapon välimuoto. Sen vuoksi se toimii kaikkialla elimistössä ja imeytyy helposti. Alfalipoiinihapon erityisen tärkeä ominaisuus on sen kyky läpäistä elimistössä solukalvo ja veri-aivoeste. Alfalipoiinihapon kyky läpäistä veri-aivoeste on erityisen tärkeä ominaisuus alfalipoiinihapolle, koska meidän aivot käyttävät paljon energiaa ja aivoissa on paljon rasvayhdisteitä.

Alfalipoiinihappo onkin havaittu tärkeäksi nykyajan ihmisille, jotka stressaavat paljon ja joiden on tärkeää muistaa paljon. Alfalipoiinihappo on loistava myös paljon liikkuville. Alfalipoiinihappoa suositellaan yleensä käytettäväksi yli 25-vuotialla ja noilla paikkeilla aloin itsekin käyttää Bioteekin Super Alfalipoiinia muiden lisäravinteiden rinnalla. Tuote on tutkitusti turvallinen suurinakin annoksina ja alfalipoiinihappoa voi käyttää myös muiden lisäravinteiden ja lääkkeiden kanssa samanaikaisesti.

Alfalipoiinihappo sopii lähes kaikille ja monen hyödyn joukossa se muun muassa parantaa seuraavia hyvinvoinnin osa-alueita:

♥ Auttaa pysymään virkeänä
♥ Virkistää muistia
♥ Lisää keskittymiskykyä
♥ Tasapainottaa verensokeria
♥ Suojaa ja puhdistaa maksaa
♥ Edistää ihon hyvinvointia
♥ Hidastaa ihon vanhenemista

Alfalipoiinihappoa saa hyvin niukasti ruokavaliosta, jonka vuoksi sen käyttäminen lisaravinteena on hyvin perusteltua. Kehon kyky tuottaa alfalipoiinihappoa myös vähenee iän myötä.

Luulen, että aika moni meistä voi samaistua niin kutsuttuun aivosumuun näin talven pimeimpään aikaan ja siihen tämä tuote on ihan omiaan olemaan avuksi. Itse aion käyttää kuuriluontoisesti Bioteekin Super Alfalipoiinihappoa taas ainakin maaliskuulle asti.

2. Uni

Seuraavana vinkkinä uni, jonka tärkeyttä korostan vuodesta toiseen yhtä intohimoisesti. Mikäli uniasiat ovat retuperällä ei arki voi rullata kovin energisesti. Unen voisi sanoa olevan perusta koko hyvinvoinnille. Keho ja mieli tarvitsee lepoa ja marraskuussa itse kukin kokee olevansa normaalia väsyneempi. Tällöin kannattaa kuunnella omaa kehoa ja antaa sille riittävästi unta. Jos nukkuminen ei onnistu aamulla niin pyri pääsemään sänkyyn edes puoli tuntia normaalia aikaisemmin. Extrauni saattaa olla juuri se mitä tarvitset. Olen löytänyt itseni marraskuun puolella jo useamman kerran sängystä reilusti ennen yhdeksää. Illalla se tuntuu hölmöltä, mutta aikaisin aamulla en ole kertaakaan katunut sitä, että olen päättänyt mennä ajoissa nukkumaan.

3. Ulkoilu ja luonto

Mikään ei voita ulkoilun tuomaa energiaa ja hyvää fiilistä. Kaupunkilaisena arvostan erityisen paljon luontoa ja metsää, koska niitä ei joka päivä ole lähellä kaupunkin sykkeessä. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa viettää paljon aikaa luonnossa esimerkiksi viikonloppuina, jos on vapaata. Illalla pimeään metsään harvaa saa lähtemään, ellei sitten ole hyvä otsalamppu mukana. Itse kaipaan lisää luonnossa oloa omaan arkeeni ympäri vuoden, vaikka kaupunkityttö sydämessäni täysin olenkin.

4. Hemmotteluhoidot tai koti-spa

Puhun aina hemmotteluhoitojen puolesta. Ne eivät koskaan mene pois muodista ja toimivat joka kerta, varsinkin jos löydät hyvän tekijän. Kasvohoitoon, kun yhdistää vielä vapaaillan ja jonkun hyvän kirjan niin avot. Koleana marraskuuna on niin täydellistä suorastaan sulaa ihanan kosmetologin käsien alle lämpimään hoitotuoliin! Mikäli käytettävät kosmetiikkatuotteet ovat myös luksusta niin taivaallinen rentoutuminen on taattua.

5. Kirkasvalolamppu

Kirkasvalolampun sanotaan auttavan kaamosoireisiin ja sitä suositellaan käytettäväksi erityisesti aamuisin. Monet käyttää kirkasvalolamppua juuri pimeimpinä vuodenaikoina marraskuusta helmikuuhun. Olen harkinnut jo monena vuonna kirkasvalolampun hankkimista, mutten vielä ole sitä ostanut. Tavallaan pidän talven hämäryydestä ja tunnelmasta sisällä, mutta toisaalta mieli tuntuu huutavan lisää valoa. Moni kuitenkin vannoo kirkaslampun nimeen ja uskon, että sen avulla aamut lähtee  helpommin käyntiin. Onko teillä suosituksia kirkasvalolampuista?

6. Hidastaminen

Hidastaminen on viime vuosien aikana noussut muotisanaksi. Itsemyötätunto on noussut esiin jokaikisessä mediassa. Rentoutumisen ja itselleen armollisuuden merkitystä tuodaan vahvasti esiin. Mikä siis sen parempi aika ottaa tämä trendikäsite haltuun, kuin marraskuu. Käännä nyt siis viimeistään vaihdetta hitaammalle ja opettele armollisuutta itseään kohtaan. Kaikkea ei tarvitse saada valmiiksi heti, eikä välttämättä vielä ensi viikollakaan. Opettele priorisoimaan ja sanomaan ei. Nyt on aina ottaa iisisti, uskaltaa myös laiskotella ja lokoilla. Ota muutaman viikon motoksesi vanha sanonta: “Mikäs kiire tässä valmiissa maailmassa on.” Heh, tiedän… Helpommin sanottu, kuin tehty! Aina voi kuitenkin yrittää.

7. Kotoilu

Marraskuu on pikkujoulujen kulta-aikaa, mutta juhlien lisäksi tarvitaan paljon kotoilua lemppari pyjamassa ja villasukissa. Tärkeää on löytää hyvä tasapaino tekemisen ja rentoilun välillä. Itselläni on vain yhdet pikkujoulukinkerit marraskuulle, joten pääsen harrastamaan kotoilua ihan urakalla.

8. Ravintorikas ruoka

Ruokavalio on tietenkin avainasemassa energisen olon kanssa. Marraskuussa kannattaa syödä paljon ravintorikkaita ruokia ja kokeilla uusia terveellisiä reseptejä.

Monet juurekset ovat nyt satokausituotteita, joita tietysti on hyvä valita. Kaupan heviosastolla kannattaa marraskuussa viettää normaalia pidempikin tovi, jotta kotiin päätyy varmasti paljon eri makuja ja värejä.

Suosi nyt esimerkiksi juureksia, kaalia, maa-artisokkaa, kurpitsaa, sieniä, kotimaisia omenoita ja ruusukaalia.

9. Suoliston hyvinvoinnin tärkeys – probiootit

Suoliston tasapaino vaikuttaa ihan kaikkeen ja erityisesti meidän energiaan. Tämän olen itse kokenut kantapään kautta. Terveellisen ruokavalion lisäksi probiootit ovat loistava keino tasapainottaa vatsan toimintaa. Suosittelen erittäin lämpimästi Bioteekin probiootteja. Probioottien lisäksi vannon Silica Tonic nimeen vatsan hyvinvoinnin apuna.

10. Jooga ja meditointi

Meditointi lukeutuu myös vakkarikalustooni mitä tulee hyvinvointiin. Jos et vielä ole opetellut meditoimaan, marraskuu on parasta aikaa aloittaa. Mikäli jalat ristissä hiljaa istuminen tuntuu hassulle, kokeile Insight Timer sovelluksen ohjattuja meditaatioita. Jooga mukavissa vaatteissa marraskuisena iltana kynttilän valossa on myös maagisen rentouttavaa ja voimaannuttavaa. Joogan ei tarvitse olla vaikeita asanoita, vaan voit mennä oman kehon tuntemuksien mukaan ja antaa fiiliksen viedä mukanaan. Oma ikuisuussuosikkini on ihana Yoga with Adriene– Youtube tili.

Knit, & Other Stories

Pictures, Carita Alfthan / edited by me

Toivottavasti postauksen vinkit pääsee tarpeeseen ja sun marraskuu on ihana. Tehdään tästä kuusta vuoden parasta aikaa.

Muistakaa käydä äänestämässä Bioteekin Super Alfalipoiinihappoa 2019 terveystuotteeksi täältä! ♥

IG puolelta löytyy nyt huikea arvonta, joten käy osallistumassa siihen täällä.


Lisää inspiraatiota hyvinvointiin:

Mitä söin päivässä?

Lisäravinteet raskauden aikana

Energiaa päivään aamulenkistä ja smoothiesta

♥ Minun terveystarina

♥ Pii nivelten, luuston ja ihon hyvinvointiin

♥ 5 x vinkit kehon puhdistuskuuriin

♥ Merilevän hyödyt ja jodin tärkeys hyvinvoinnissa

♥ Näin lisäät runsaasti vihreää ruokavalioosi

♥ 3 x smoothie vatsan hyvinvointiin

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  mariem
  10.11.2018 at 17:15

  En halua olla nipottaja ja hiusten halkoja mutta aivoissa on veri-aivoeste, ei neste :D omassa työssäni on oleellista mitä veri-aivoesteen läpi pääsee (lähinnä proteiinit, punasolut, lekosyytit jne) niin en voi olla kiinnittämättä huomiota yksityiskohtaan. Este muodostuu solujen pintaan (eng. BBB= blood brain barrier) eli kyseessä ei ole neste. Linolihapot on luultavasti hyödyllisempiä kuin tiedetäänkään, hyvä postaus <3

  • Reply
   Mona
   10.11.2018 at 19:55

   Et todella ole nipottaja:D Nauran täällä ääneen, että miten se on voinut vielä mennä kahteen kertaan.:D Kiitos siis kun nappasit virheen:* Ja kiitos myös kommentistasi, niin kiva kuulla että tykkäsit postauksesta. :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *