18.5.2018

Energiaa päivään aamulenkistä ja smoothiesta

Kaupallinen yhteistyö, Bioteekin Elinvoima

Energiaa päivään aamulenkistä ja smoothiesta @monavisuri

Olen taas pitkästä aikaa aloittanut aamulenkit. Niiden tuoma lisäenergia päivään on merkittävä. Olen jo vuosia puhunut aamulenkkien puolesta, mutta raskauden ja vauva-arjen tiimellyksessä ne jäivät itselläni unholaan. Väsyneenä on tosi vaikea saada itseään aamulla liikkeelle, vaikka tiedän lenkin tekevän hyvää. Siksi haluankin jälleen muistuttaa itseäni täällä blogissa a ja Instagramin puolella aamulenkkien ihanuudesta. Haluan muistuttaa sekä itseäni sekä teitä siitä miten hyvä olo aamulenkin jälkeen tulee. Toivottavasti saan jonkun teistä myös innostumaan ja aloittamaan aamulenkit. Terveellinen ja ravitseva aamupala yhdessä aamulenkin kanssa on ihan heittämällä yksi parhaimmista päätöksistä, jonka voi tehdä.

Kokosin tähän muutaman vinkin, joilla voi helpottaa aamulenkille lähtöä. Luulen nimittäin, että harvemmassa on ne, joille lenkille lähtö aamulla on ihan helppo juttu. Meidän perheessä Eetu lukeutuu tähän kategoriaan ja nousee sängystä joka aamu energisenä. Hän ei juuri koskaan jätä suunniteltuja aamutreenejä välistä. Itse puolestani joudun käyttämään kaikki vippaskonstit, että saan ahterini liikkeelle! :D Tässä hyväksi havaittuja kikkoja.

♥ Laita treenivaatteet valmiiksi jo illalla

Tämä on ihan ehdoton. Aamulla väsyneenä tuntuu aina, että kaikki vaatteet ja kengät on hukassa. Kuulostaa pienelle jutulle, mutta on toteutuksen kannalta iso.

♥ Lataa kahvinkeitin

MUST HAVE! :D Kun kahvi on valmiiksi ladattu ei tarvitse, kuin silmät sykkyrällä käydä painamassa nappi päälle. Hetken päästä leijaava kahvin tuoksu auttaa jo saamaan potkua päivään. Kahvin voi hyvin ottaa myös take away kupissa lenkille (jos kävelee) mukaan.

♥ Panosta hyviin yöuniin

Ilman kunnon yöunia on turha toivo haaveilla energisestä aamusta. Tämä kohta on monilla pienen lapsen vanhemmilla helpommin sanottu, kuin tehty. Toivotankin tässä kohdin vain tsemppiä kaikille, jotka joutuu syystä tai toisesta valvomaan öisin ja uni on huonolaatuista. Toivon todella, että jokainen saisi nauttia laadukkaasta unesta jokaikinen yö. Hyvien yöunien eteen kannattaa nähdä vaivaa ja pyytää apua.

♥ Tee jo illalla mielikuvaharjoitus aamulla lenkille lähdöstä

Mielikuvien luominen on monessa asiassa tärkeää. Uskon siihen, että ensin tulee nähdä mielessään onnistuminen, ennen kuin se muuttuu konkreettisiksi. Näin ollen kannattaakin tehdä nopea mielikuvaharjoitus illalla ennen nukkumaan menoa. Käy läpi aamun toimet ja kuvittele itsesi aamulla energiseksi ja hyvin nukkuneeksi. Käy mielessäsi läpi, kun laitat tennarit jalkaan ja lähdet ovesta ulos. Kulje aamun lenkki mielessäsi läpi ja tunne myös oma hyvä fiiliksesi lenkille lähdöstä. Aamulla homman toteutus on paljon helpompaa, kun olet jo illalla käynyt läpi mitä tuleman pitää.

♥ Älä vaadi itseltäsi liikoja. 15 minuutinkin ulkoilu tekee jo hyvää

Mikäli päättää etukäteen, että on tehtävä tunnin lenkki, voi aamulla olla ylitsepääsemättömän vaikea lähteä liikkeelle. Kannattaa olla armollinen itselleen ja muistaa, että jo pienikin ulkoilu tekee hyvää. Kierrä vaikka kortteli ja tule takaisin sisälle.

Aamulenkin lisäksi treeniäkin tärkeämpää on syödä hyvä ja ravitseva aamupala. Yöpaaston jälkeen kroppa tarvitsee energiaa ja hyviä ravintoaineita. Itse rakastan syödä aamulla tuorepuuron tai smoothien. Molemmat on helppo tehdä ja ne voi valmistaa etukäteen illalla valmiiksi jääkaappiin.

Tässä vinkki herkullisen ja helpon energiasmoothieen tekoon. Smoothien saa muutettua helposti tuorepuuroksi. Lisää vain joukkoon esimerkiksi kaura- tai hirssihiutaleita. Myös chiansiemenet ovat ihania. Puuro vain jääkaappiin edellisenä iltana tekeytymään ja terveellinen aamupala on valmis nautittavaksi aamulla.

Aamun energiasmoothie

Marjajauhe 1-4 tl
Kasviproteiinijauhe 1-2 rkl
Jäiset ananas palat
Banaani
Kauramaito

Bioteekin Elinvoima sarjan uusi Marjajauhe on super helppo tapa saada annos vitamiineja aamun smoothieen. Rakastan Elinvoima sarjan tuotteita ja ne ovat aikaisemmin tuttuja täältä blogistakin. Bioteekin Elinvoima sarjan tuotteissa yhdistyy terveelliset ravintoaineet ja helppous. Näitä on super helppo käyttää arjessa erilaisissa ruuissa tai sellaisenaan lisäravinteina veteen sekoitettuina.

Marjajauhe sisältää suurinpiirtein kaikki omat marjalempparini tyrni mukaan lukien. Bioteekin Elinvoima marjajauhe sisältää 53% marjoja ja loput omenakuitua, joka tekee vatsalle hyvää. Kokosin tähän marjajauheen sisältämien marjojen parhaita puolia.

♥ Karpalo

Karpalo sisältää paljon kuituja ja tulehduksia ehkäiseviä polyfenoleita. Karpalot muun muassa ehkäisevät virtsatietulehduksia ja karpalomehu taitaakin olla erityisesti monelle naiselle tuttu juuri tästä syystä. Karpalon siemenet sisältävät myös hyviä rasvahappoja.

♥ Karhunvatukka

Söpöt karhunvatukat ovat myös kunnon antioksidanttipommeja ja auttavat myös vatsan hyvinvoinnissa suuren kuitupitoisuuden takia. Karhunvatukka sisältää myös paljon rautaa, joten se on hyvä lisä ruokavaliossa, jos kärsii anemiasta.

♥ Mustikka

Kaikkien rakastama ja tuttu mustikka. Meidän oma ihana superfood. Mustikanhan sanotaan myös edistävän muistia. Olen siis tyytyväinen, että ihan sellaisenaan popsittujen mustikoiden lisäksi saan niitä nyt myös jauhemuodossa tämän marjajauheen kautta! Myös mustikan siemenet sisältää paljon hyviä rasvahappoja.

♥ Ruusumarja

Ruusunmarjasta saa monen muun vitamiinin ohella paljon C-vitamiinia. Se onkin piristävän vaikutuksensa ansiosta loistava lisä juuri aamupalaan.

♥ Tyrni

Oma ikuinen lempparini – tyrni. Tyrnin maku on ihanan raikas ja sen terveysvaikutukset on huikeat. Jo pienestä määrästä tyrnejä saa valtavasti vitamiineja. Tyrni tekee hyvää muun muassa sydämelle, verisuonille ja iholle. Se ehkäisee myös tulehduksia ja onkin hyvä flunssan loitolla pitäjä.

Aika ihanaa siis, että nyt Bioteekin marjajauheessa on saatu samaan pakettiin nämä kaikki ihanat marjaherkut tuomaan lisää hyvinvointia arkeen helpossa muodossa. Ei tästä voi kuin tykätä! :) Mikäli et vielä ole kokeillut marjajauheita niin nyt pikapikaa testaamaan! Suosittelen todella lämpimästi myös kaikkia muita Elinvoima sarjan tuotteita. Lisää tuotteista voit lukea täältä sekä aiemmista postauksista, jotka löytyy tämän tekstin lopusta! :)

Energiaa päivään aamulenkistä ja smoothiesta

Aika ihanaa siis, että nyt Bioteekin marjajauheessa on saatu samaan pakettiin nämä kaikki ihanat marjaherkut tuomaan lisää hyvinvointia arkeen helpossa muodossa. Ei tästä voi kuin tykätä!

Energiaa päivään aamulenkistä ja smoothiesta

Käy mielessäsi läpi, kun laitat tennarit jalkaan ja lähdet ovesta ulos. Kulje aamun lenkki mielessäsi läpi ja tunne myös oma hyvä fiiliksesi lenkille lähdöstä.

Bioteekin Elinvoima sarjan tuotteissa yhdistyy terveelliset ravintoaineet ja helppous. Näitä on super helppo käyttää arjessa erilaisissa ruuissa tai sellaisenaan lisäravinteina veteen sekoitettuina.

Energiaa päivään aamulenkistä ja smoothiesta

Pictures of me, Marianna Mäkelä / edited by me

Lue myös:

♥ Minun terveystarina

Pii nivelten, luuston ja ihon hyvinvointiin

5 x vinkit kehon puhdistuskuuriin

Merilevän hyödyt ja jodin tärkeys hyvinvoinnissa

Näin lisäät runsaasti vihreää ruokavalioosi

3 x smoothie vatsan hyvinvointiin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *