11.11.2018

Joulun valmistelua kotona

Kaupallinen yhteistyö, Ellos

Huomaan, että vuosi vuodelta rakastan joulua enemmän. Olen viimeisten vuosien aikana saanut taas takaisin sitä joulun riemua ja odotusta mitä pienenä oli. Tämä vuosi on varmasti yksi odotetuimpia jouluja koko aikuisiälläni. Lionel on jo sen verran iso, että hänen ilo ja riemu tulee taatusti siivittämään meidän joulun viettoa. Näen jo sieluni silmin miten pikkuinen rakas katsoo silmät pyöreinä joulupukkia ja joulukuusta. Rimpuilee joulukirkossa nähdäkseen vähän paremmin kaiken upean ja ihmeellisen ympärillään. Nauraa vatsan kipeäksi kaikkien rakkaiden huomion keskipisteenä ollessa. Tästä joulusta tulee ihana. Niinkuin olen kuitenkin aikaisemminkin sanonut, eniten joulussa rakastan joulun odotusta. Sitä ihanaa tunnelmaa, joka alkaa hiipiä vaivihkaa jo lokakuussa (kröhöm, vai syyskuussa??). Marraskuussa viimeistään voi aloittaa valmistelut ja koristaa kotia joulua varten.

Kokosin minua inspiroivan kollaasin siitä miltä meidän jouluinen koti tulee näyttämään. Moni osa jo löytyykin entuudestaan, mutta muutamia lisäyksiä vielä kaipailen.

Joulukollaasi joulu kotiin, joulun sisustusta

1. Pöytäliina paksusta pellavasta / 2. Taivuteltava kynttelikkö 4 kynttilälle / 3. Reliefikuvioitu lasinen kirkas maljakko hyasintille / 4. Pussilakanasetti ranskalaisesta pestystä pellavasta / 5. Näyttävä metallinen kynttilälyhty  6. Pitkä köynnös ulkokäyttöön  / 7. Kihara- ja pitkäkarvainen pehmeä lampaantalja

Kaikki kollaasin tuotteet löytyy täältä. ♥

Olen sisustuksen suhteen melko minimalistinen. Sama pätee joulun koristelussa. En kaipaa kotiin valtavaa määrää koristeita, enkä myöskään paljon eri värejä. Minulle joulun tunnelmaa luovat enemmänkin talviset koristeet ja sisustusesineet, joita voi käyttää koko talven ajan. Yksi suosikeistani on lämpöiset ja pehmeät taljat, joilla on helppo sisustaa kodin kaikkia huoneita. Kollaasissa näkyvää Shannan taljaa löytyy kotoamme jo kolme kappaletta ja suunnittelin hankkivani vielä yhden lisää, jotta saan joka jokaiselle tuolille oman pehmusteensa. Tämä on heittämällä kaunein talja, jonka olen nähnyt. Vitivalkoisena se on ihanan raikas ja talja on super pehmoinen. Olen käyttänyt näitä sekä ruokapöydän tuolien päällä että sohvan päällä koristeena ja pehmusteena. Ne ovat myös olleet sängyllä päiväpeiton päällä koristeena. Näitä on niin helppo käyttää kodin eri paikoissa ja siirtely on helppoa. Viime kesänä kyllästyin taljoihin totaalisesti ja heivasin ne muutamaksi kuukaudeksi laatikkoon säilytykseen. Nämä ohuet taljat menee niin pieneen tilaan, että kolme taljaa mahtui helposti yhteen pieneen laatikkoon. Syksyn alkaessa ehdin jo ikävöidä pehmoisia taljoja ja kaivoin ne muuton yhteydessä taas esiin.

Jouluna ylelliset lakanat ovat melkein must have. Tosin ihanat lakanat ovat mielestäni arjen ylellisyyttä aina. Mikä onkaan sen ihanampaa, kuin sujahtaa aivan rättipoikkiväsyneenä puhtaisiin petivaatteisiin, jotka ovat pehmeät ihoa vasten. Suosin itse myös lakanoissa aina vaaleita sävyjä, koska ne tuovat ripauksen hotellimaista tuntua kotiin. Tämä tosin ei ole meidän perheessä kovin viisasta, sillä Eetun atopian vuoksi ihon raapiminen aiheuttaa meidän petivaatteille melkoista tuhoa toisinaan. Olen sen kuitenkin vuosien saatossa hyväksynyt ja päättänyt siitä huolimatta nauttia valkoisista lakanoista ja pyrkiä vaan tahranpoistokeinoin pelastamaan sen mitä pystyy. Muita saman ongelman kanssa painivia? :D

Tänä jouluna haluan ehdottomasti hankkia useamman hyasintin tuomaan joulufiilistä. Elloksen lasinen maljakko hyasintille on super kaunis! Meiltä löytyy kotoa saman tyylinen maljakko pyöreänä versiona ja olen sitä käyttänyt paljon. Nyt pohdin, että laitan tämän Juliuksen tilaukseen tuleville joulukukille tai havunoksille.

Pöytäliina on myös yksi joulun merkki. Meillä ei ole ainuttakaan(!?) pöytäliinaa. Olen käyttänyt muutaman kerran vain valkoista lakanaa, mutta haluan tulevaksi jouluksi tunnelmallisen ja lämpöä tuovan pellavaisen yksilön. Paksu Stella-liina on kaunis ja sopii täydellisesti jouluun ja sille on varmasti käyttöä vielä pitkään joulun jälkeenkin.

Löytyykö tästä inspiskollaasista teille mieluisia joulun ja talven sisustusesineitä? Entä onko muita, jotka koristelee mieluummin esineillä, joiden käyttöä voi jatkaa pitkään vielä joulun jälkeenkin?

Elloksella löytyy ihan huikea valikoima joulun koristeita ja talven sisustusesineitä. Kurkkaa koko valikoima täältä ja ihanat joulukuvat inspiroitumiseen täältä. Muuton jälkeen olen taas selaillut ahkerasti Elloksen kodin puolen valikoimaa ja ostoslistalle on eksynyt yhtä ja toista. Erityisesti tykkään Elloksen omista huonekaluista! :)

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Jess
  15.11.2018 at 11:50

  Harmi, kun et linkannut niin että tuotteisiin pääsisi suoraan, vaikka olet numeroidut ne yksitellen. Olen yrittänyt etsiä tuota lasista maljakkoa turhaan varmaan puoli tuntia…

  • Reply
   Mona
   15.11.2018 at 18:07

   Voi eiiii:( Suuret pahoittelut tästä. Yritin nyt itsekin etsiä ja en löydä enää itsekään:'( Laitan sulle linkin heti, kun saan maljakon käsiin.

  • Reply
   Mona
   15.11.2018 at 18:12

   Ei hitsit, ei sitä kyllä vaan enää ole. Se oli alennuksessa, joten on varmaan jo loppunut. Mun piti itsekin se laittaa tilaukseen, mutta enpä kerinnyt itsekään. Laitan tänne vinkin jos bongaan että olisi tullut vielä valikoimaan samaa tai vastaavaa!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *