6.11.2016

Pii nilvelten, luuston ja ihon hyvinvointiin

Kaupallinen yhteistyö, Bioteekin Elinvoima

Kuluneen kuukauden aikana on tullut käytyä läpi Bioteekin Elinvoima– sarjan uudet tuotteet. Viimeisenä yksi oma suosikkini näistä, nimittäin Elinvoima NivelPii, joka sisältää monipuolisen yhdistelmän tärkeitä ainesosia nivelten ja luuston hyvinvoinnille. Tuote on luonnollinen lisä ruokavalioon ja sen sisältämät piimaa ja hivenaineet auttavat ruston, luuston, hiusten sekä myös ihon hyvinvoinnissa.

Bioteekki, Elinvoima NivelPii

Olen itse aikaisemmin käyttänyt piita geelimuotoisena vatsan hyvinvointiin ja kokenut saavani siitä ihan valtavasti apua. Nyt olen ottanut ensimmäistä kertaa käyttöön jauheena Elinvoima NivelPiin ja mielenkiinnolla odotan näkyykö sen pitkäaikaisempi käyttö erityisesti kynsien ja hiusteni hyvinvoinnissa. Hiusten suhteen olen aina ollut todella tarkka ja pyrkinyt pitämään hiuksista hyvää huolta, mutta kynnet sen sijaan ovat olleet retuperällä. Vasta tänä kesänä sain itseäni niskasta kiinni ja otin asiakseni hoitaa myös kynnet kuntoon. Kesän jälkeen on tullut ihan valtavia muutoksia ja odotan innolla niiden vahvistuvan entisestään tämän NivelPiin säännöllisen käytön jälkeen. Hiusten ja kynsien hyvinvoinnista teen vielä myöhemmin omat kattavat postauksensa! :)

Bioteekki, Elinvoima NivelPii

Elinvoima NivelPii on loistava lisä ruokavaliossa sen monipuolisen ainesosayhdistelmän vuoksi. Piin saannin sanotaan vähenevän iän myötä, joten se on hyvä ottaa lisäravinteena mukaan osaksi terveellistä ruokavaliota vuosien karttuessa. Vähäinen piin saanti lisää mm. kalkin ja kolesterolin kertymistä verisuoniin.

Bioteekki, Elinvoima NivelPii

Joogalla ja kehonhuollolla on myös merkittävä vaikutus edistämään nivelten hyvinvointia! Yllä on omia suosikkiliikkeitäni vetreyttämään erityisesti olkapäitä ja hartioita, jotka kipeytyvät todella helposti istumatyössä päätettä monta tuntia tuijottaessa. Näiden liikkeiden lisäksi seison myös käsilläni joka päivä muutamia kertoja. On ihan hurjan tärkeää muistaa nousta tuolilta vähintään tunnin välein ja laittaa keho liikkeelle.

Bioteekki, Elinvoima NivelPii

Elinvoima NivelPii sisältää myös monelle tuntematonta molybdeenia, joka on elimistölle välttämätön hivenaine. MSM puolestaan on monelle tuttu ja kannattaakin muistaa, että mikäli käyttää MSM:ää lisäravinteena niin samaan aikaan tulisi aina myös lisätä mukaan molybdeeni.

Molybdeenin lisäksi Elinvoima NivelPii sisältää myös  mm. C-vitamiinia, joka tehostaa piin imeytymistä ja booria, jolla on myös piin tavoin tärkeä osuus luunmuodostuksessa. Booria on myös mm. käytetty reuman ja nivelvaivojen hoitoon.

NivelPii on super helppo käyttää, sillä sen voi vain sekoittaa veteen ja juoda sellaisenaan. Jauhe ei maistu juuri miltään (omaan suuhuni jopa hyvälle!), joten tämän käyttö ei ole lainkaan paha rasti:) Annostuksena riittää 1-2 teelusikallista päivässä.

Ruokavaliossa piita saa esimerkiksi parsasta, kaalista, retiisistä, palsternakasta, sipulista ja paprikasta. Täysjyväviljatuotteet ovat myös hyviä piin lähteitä. Näitä kaikkia kannattaa tietysti käyttää osana monipuolista ja terveellistä ruokavaliota. Oma suosikkini listasta on ehdottomasti kaali ja heti seuraavana parsa ja sipuli. Parsakaalia syön kyllä silti aivan liian harvoin kotona. Pitäisi muistaa aina täyttää myös pakkanen helpoilla ja terveellisillä kasviksilla, jotta niitä tulee käytettyä mahdollimman usein. Olenkin harkinnut nyt täällä Krakovassa asuessamme ruokaostosten tilausta netin kautta. Helpottaisi kummasti, kun voi tilata ison satsin niin pakaste- kuin säilyketuotteitakin ja ruokakaapissa olisi näin aina jotain siltä varalta, että ruuanlaiton kanssa tulee kiire. Pääsääntöisesti kannattaa tietysti suosia aina mahdollisuuksien mukaan kauden tuoreita kasviksia, mutta se on usein helpommin sanottu kuin tehty. Itse tunnustaudun laiskaksi ruokakaupassa kävijäksi, joten helpot lisäravinteet ovat omiaan helpottamaan laiskan ruuanlaittajan arkea.

Onko piin käyttö lisäravinteena entuudestaan tuttu juttu vai tuliko tästä uutta tietoa aiheeseen liittyen? :)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Elina.P
  6.11.2016 at 19:26

  Kiitti “jumppa”vinkeistä, todellakin tuntuu kipeissä hartioissa nämä liikkeet :)

  • Reply
   Mona
   6.11.2016 at 19:42

   Mahtavaa jos oli vinkkiä! :) Nämä ovat aivan super tehokkaita ja kannattaakin tehdä pikkuhiljaa varovasti jos on hartiat päässeet tosi jumiin.

 • Reply
  Emma
  6.11.2016 at 21:03

  Tuli uutta tietoa :D en ole ikinä kuullut molybdeenistä taikka siitä että sitä pitäisi aina saada jos käyttää msm:ää.. miksi? :D

  • Reply
   Mona
   7.11.2016 at 09:25

   Moikka Emma!! :) Eli molybdeenia tarvitaan kehossa sulfiittien muuttamiseen sulfaateiksi. Ja jos käyttää pitkään (esim yli kuukauden) rikkipitoisia aineita, kuten juuri tota MSM jauhetta niin sillon pitäisi ottaa lisäravinteena molybdeeniä, ettei se msm muutu kehossa myrkyksi. Pieniä kuureja voi toki käyttää huoletta ilman, mutta parempi valita sellainen tuote jossa on jo valmiiksi myös molybdeeni mukana! :)

 • Reply
  Kat
  23.3.2018 at 09:59

  Onko ok jos aamuisin alkaisi juomaan lasillisen vettä, jossa puristettua sitruunaa sekä hieman msm ja piimaa? :)

  • Reply
   Mona
   23.3.2018 at 19:50

   No varmasti! :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *