17.10.2016

Näin lisäät runsaasti vihreää ruokavalioosi

Kaupallinen yhteistyö, Bioteekin Elinvoima

Kasvisten tärkeyttä ruokavaliossa ei voi korostaa liikaa. Erityisesti vihreiden kasvisten merkitys hyvinvoinnille on merkittävä. Vihreästä todella saa voimaa! Eikä pelkästään sen vuoksi, että vihreät kasvikset saa ihon hehkumaan upeana vaan myös siksi, että ne osallistuu tärkeänä osana kehon puhdistukseen. Meillä on myös valtava rikkaus vihreiden valinnanvarassa. Ihania raaka-aineita on vaikka kuinka ja paljon! Yhteistyöni Bioteekin Elinvoima sarjan kanssa jatkuu tänään uuden viherjauheen tiimoilta. Viime viikolla blogissa oli 3 vinkkiä ravintorikkaaseen ja vatsalle hyvää tekevään smoothieen.

Bioteekin Elinvoima, viherjauhe

Kaikki me tiedämme, että kasviksia tulisi syödä reilusti joka päivä. Itse pyrin siihen, että vähintään kaksi ateriaa pitää sisällään ravintorikkaita kasviksia. Suosin aina mahdollisuuksien mukaan luomua ja kauden kasviksia. Sen lisäksi käytän säännöllisesti erilaisia viherjauheita lisäämään tärkeiden aineiden saantia. Viherjauheet ovat helppo tapa saada lisää vihreitä päivään. Suosittelen niitä ihan kaikille. Bioteekin Elinvoima viherjauhe on helppo lisätä veteen, mehuun tai pirtelöön. Se poikkeaa monesta viherjauheesta siinä, että se on hyvänmakuinen!

Huomaan, että erityisesti kiireisinä aikoina juuri viherjauheet ovat itselleni ensisijaisen tärkeitä, koska silloin jää helposti kasvisten syönti vähemmälle. Ulkona syödessä ravintolan annokset ovat myös kasvisten osalta määrällisesti selkeästi pienempiä mitä itse tehdyissä annoksissa. Silloin viherjauhe on näppärä keino saada myös kiireessä hyviä ravintoaineita riittävästi. Lämpimän sitruunaveden (toimiva vinkki Vilmalta!) lisäksi aamu alkaa parhaalla mahdollisella tavalla, kun nauttii heti myös ison lasillisen vettä, johon on sekoitettu kehoa ravitsevaa viherjauhetta.

Kokosin listan uuden Bioteekin Elinvoima viherjauheen sisällöstä ja muutaman tärpin miksi juuri kyseinen tuote on hyväksi keholle ja mielelle.

Omenakuitu

Omenakuidusta tulee nimensäkin mukaisesti kuitua. Se auttaa edistämään suoliston toimintaa ja tuo myös  hyvää makua.

Porkkana

Porkkana edistää monen muun hyödyn joukossa silmien ja limakalvojen hyvinvointia. Porkkana on myös iholle hyväksi.

Nokkonen

Huikea c-vitamiinin, raudan, piin ja kalsiumin lähde. Todellinen superfood, josta löytyy edellä mainittujen lisäksi lukuisia muita upeita ravinteita ja auttaa näin ollen vahvistamaan ja virkistämään kehoa.

Herne

Herneet ovat huikea proteiinin lähde ja ovat loistava lisä lihasten hyvinvointiin. Herneessä on myös paljon kuitua ja vitamiineja.

Peltokorte

Hieman vieraampi vaikkakin hyvin kauan käytetty peltokorte sisältää paljon ravinteita, pii yhtenä esimerkkinä. Peltokorte edistää mm. luuston, ruston ja ihon hyvinvointia.

Purjo

Runsaasti flavonoideja mm.  kversetiiniä, joka on luonnon oma antihistamiini ja voimakas antioksidantti. Purjo on hyvä kehon puhdistaja. Sillä on nesteitä poistava vaikutus, jolloin se huuhtoo myrkkyjä ja kuona-aineita pois kehosta. Myös purjossa on paljon kuituja, jolloin se edesauttaa suoliston toimintaa.

Parsakaali

Ihana, huikea parsakaali lukeutuu yhdeksi terveellisimmäksi kasvikseksi ja onkin yksi omista suosikeistani. Niille, jotka vieroksuvat parsakaalin makua on Bioteekin Elinvoima viherjauhe ihan loistava tapa saada myös parsakaalin hyödyt itselleen ilman parsakaalin makua! Vaikka itse kyllä rakastan parsakaalia terveydesvaikutusten lisäksi myös maun puolesta:) Uskon, että moniin makuihin tottuu, kun vaan uskaltaa avoimesti kokeilla useamman kerran.

Latva-artisokka

Latva-artisokka ei ole pelkästään kaunis vaan myös erittäin terveellinen kasvis. Sen on todettu mm. suojaavan maksaa ja tehostavan ruoansulatusta.  Sen  on osoitettu myös tasaavan verensokeria. Itse en ole koskaan osannut (lue viitsinut) opetella latva-artisokan käyttöä, joten olen erityisen iloinen tämän tuotteen lisäämisestä Bioteekin Elinvoima viherjauheeseen! :)

Spirulinalevä

Spirulina on jo vuosia kuulunut omaan ruokakaappiini ja ihan mahtavaa, että sekin on mukana tässä monipuolisessa viherjauheessa. Spirulina on huikean ravinteikas ja sisältää paljon rautaa ja proteiinia monen muun ravinteen lisäksi.

Vehnänoras

Vielä viimeisenä, muttei vähäisimpänä vehnänoras, joka myös ollut jo useamman vuoden käytössäni. Sillä on voimakas kehoa puhdistava vaikutus.

Kaikkia yllä olevia voi ja tietysti kannattaa käyttää myös erikseen, mutta miten helppoa ja kätevää, kun näin kirjavan terveyspommin voi saada yhdestä purkista! :)

Bioteekin Elinvoima, viherjauhe

Puhun aina sen puolesta, että ruokavaliossa kaiken avain on ensimmäisenä yksilöllisyydessä ja toisena monipuolisuudessa. Terveellisiä raaka-aineita tulisi käyttää mahdollisimman monipuolisesti.  Bioteekin Elinvoima viherjauhe onkin ihan mielettömän ihana tuote helpottamaan terveellistä ruokavaliota sillä, että yhdellä tuotteella saa niin helposti monta hyvää ainetta päivän tarpeisiin. Mikäli lisäravinteet ja ravintojauheet ovat vielä vieraita, tällainen tuote on loistava tapa aloittaa helposti, mutta samalla monipuolisesti.

Bioteekin Elinvoima, viherjauhe

Bioteekin Elinvoima, viherjauhe

Bioteekin Elinvoima, viherjauhe

Bioteekin Elinvoima, viherjauhe

Bioteekin Elinvoima, viherjauhe

Talven ja kylmien ilmojen lähestyessä suosittelen tekemään terveellisten pirtelöiden lisäksi myös lämmittäviä kasviskeittoja. Niihin on helppo sujauttaa paljon erilaisia vihreitä kasviksia. Sosekeittojen teko on myös äärimmäisen helppoa. Kattilaan vain kiehumaan omia suosikkikasviksia ja ne sauvasekoittimella tai blenderillä soseeksi. Mikäli haluaa laittaa keittoon enemmän makeita juureksi, kuten bataattia niin vihreiden kasvisten määrää saa taas helposti lisättyä heittämällä mausteiden lisäksi lopuksi joukkoon ruokalusikallinen viherjauhetta! :)

Oma vihreä sosekeittoni koostuu usein seuraavasti:

Ruusukaali, parsakaali, porkkana, sipuli, purjo, kurkuma, suola, pippuri, Bioteekin Elinvoima viherjauhe + kookosmaito.

Helppoa, hyvää ja super terveellistä!! ♥

Onko viherjauheet teille tuttuja ja miten te koette vihreiden lisäämisen ruokavalioon jauheiden muodossa?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *