23.10.2016

Merilevän hyödyt ja Jodin tärkeys hyvinvoinnissa

Kaupallinen yhteistyö, Bioteekin Elinvoima

Jodi on kilpirauhasen toiminnalle välttämätöntä. Mediassa on ollut viimeisten vuosien aikana paljon puhetta kilpirauhasen toiminnan häiriöistä. Näin ollen esiin on noussut myös enemmän se, miten tärkeää meidän jokaisen on saada riittävästi jodia. Sitä tarvitaan kehon jokaisen solun ja elimen toimintaan. Kilpirauhasen lisäksi esimerkiksi lisämunuaiset ja aivot tarvitsevat jodia. Suomalaisten tärkeimmät jodilähteet ovat maitotuotteet, kananmunat ja kala sekä jodioitu pöytäsuola. Nämä jäävät erityisesti vegaaneilta pois ruokavaliosta, jolloin on erityisen tärkeää pitää huolta muualta saatavasta jodista. Merilevä on myös erittäin hyvä jodin lähde, mutta hyvin harva suomalaisista käyttää säännöllisesti merilevää ruokavaliossa. Tutkimusten mukaan, jopa 25% suomalaisista kärsii jodin puutteesta!

Bioteekin Elinvoima Merilevä

Itse olen pitänyt pitkään huolta riittävästä jodin saannista merilevärouheen avulla. Se on naurettavan helppo tapa lisätä jodia ruokavalioon, koska hyvin pienestä määrästä saa jo päivän saantisuosituksen. Bioteekin Elinvoima merilevä on luonnonmukaisesti tuotettua solmulevää Skotlannin Ulko-hebridien saarten puhtaasta luonnosta. Suomen maaperässä jodia on valitettavan niukasti ja vasta nyt on alettu käyttää elintarviketeollisuudessakin enemmän jodioitua suolaa. Elinvoima Merilevän solmulevä leikataan kasvustoa vaurioittamatta luontaisilta kasvupaikoiltaan kirkkailta vesiltä ja kuivataan ja jauhetaan hellävaraisesti. Käsittelyn aikana ei lisätä eikä poisteta mitään, eikä lämpötila nouse yli +44 asteen.  On erittäin tärkeää muistaa, että merilevän tulee olla puhdasta ja luomulaatuista, koska likaiset merilevät voi sisältää suuren määrän myrkkyjä ja raskasmetalleja. Tämän vuoksi voin todella lämpimästi suositella yhteistyökumppani Bioteekin Elinvoima merilevää, joka on valmistettu tarkasti ja laadukkaasti.

Jodin lisäksi solmulevä sisältää huikean määrän muita ravintoaineita. Se on siis todellakin ihan mieletön superfood, joka on valtavan hyvä lisä monipuoliseen ruokavalioon. Ja niin kuin mainitsin jo hyvin pieni määrä riittää päivän saantisuositusten takaamiseen. Itse lisään 1/4 teelusikallista eli pienen hyppysellisen aina salaatin joukkoon tai pirtelöön.

Bioteekin Elinvoima Merilevä

Rakastan tehdä erilaisia DIY kauneustuotteita ja naamiot ovat yksi suosikkini. Merilevä onkin loistava lisä omatekoiseen kasvonaamioon! Sen sisältämä valtava ravintoaineiden kirjo takaa iholle hehkua ja hyvinvointia. Elinvoima Merilevästä voi siis ottaa jodin hyötyjen lisäksi näin ulkoisesti myös ihania hyötyjä hyvinvointiin ja kauneuteen :)

Tässä todella helppo ja ihana resepti oman superfood- kasvonaamion tekoon:

DIY – merileväkasvonaamio

Bioteekin Elinvoima Merilevä 1/2 tl
Kookosöljyä
Tippa eteeristä öljyä
Kookosmaitoa

Lisää tilkka kookosöljyä ja kookosmaitoa merilevän sekaan sekoittaen kunnolla. Lisää vielä tippa haluamaasi eteeristä öljyä tuomaan ihanan tuoksun naamioon. Levitä kasvoille ja kaulalle ja anna vaikuttaa 15-30 minuuttia, jonka jälkeen huuhtele naamio pois.

Bioteekin Elinvoima Merilevä

Bioteekin Elinvoima Merilevä

Bioteekin Elinvoima Merilevä

Listasin tähän vielä merilevän huikeita ominaisuuksia hyvinvoinnille. Nämä varmasti viimeistään muistuttavat lisäämään pienen määrän merilevää ruokavalioon. Helppoa ja niin hyvää tekevää meidän keholle, että olisi suorastaan hullua olla hyödyntämättä merilevää <3 :)

♥ Aktivoi aineenvaihduntaa

♥ Edistää kilpirauhasen toimintaa

♥ Edesauttaa painonhallinnassa

♥ Puhdistaa kehoa ja poistaa myrkkyjä ja raskasmetalleja

♥ Edesauttaa hyvien bakteerien kasvua

♥ Auttaa lisämunuaisten toimintaa

♥ Auttaa kehon happo-emästasapainoa

♥ Vahvistaa puolustuskykyä

♥ Ehkäisee rintasyöpää

♥ Auttaa pms oireisiin

♥ Vahvistaa kynsiä

♥ Vahvistaa hiuksia

♥ Vahvistaa hampaita ja luustoa

Bioteekin Elinvoima Merilevä

Bioteekin Elinvoima Merilevä

Bioteekin Elinvoima Merilevä paketissa mainitaan siitä, että tuotetta ei suositella kilpirauhassairauksista kärsiville. Tämä saattaa helposti aiheuttaa väärinkäsityksiä, koska tuotteen samanaikaisesti kuitenkin kerrotaan tukevan kilpirauhasen toimintaa. Selkeyttämisen vuoksi haluankin mainita, että merilevää ei suositella kilpirauhassairauksista kärsiville sen vuoksi, että lääkitys jo itsessään kilpirauhassairauksista kärsineillä lisää kilpirauhasen toimintaa. Täten on tärkeää tarkistaa lääkäriltä onko merilevän ja jodin käyttö tarpeellista lääkityksen kanssa samanaikaisesti. Mikäli siis epäilet itselläsi kilpirauhasen vajaatoimintaa, mutta sitä ei ole sinulla todettu, etkä käytä lääkitystä siihen, voit hyvin ottaa Elinvoima merilevän käyttöösi ja saada siitä etuja hyvinvointiisi.

Usein kilpirauhasen vajaatoiminnan alkuvaiheessa tilanne saattaa olla täysin korjattavissa ravinnolla ja elämäntavoilla. Mielestäni tämä pointti on mitä mahtavin ja sitä tulisikin korostaa kaikessa jatkuvasti enemmän ja enemmän. Moni sairaus on vältettävissä ja hoidettavissa ruokavaliolla ja itsestään huoltapitämisellä. Muistetaan arvostaa sitä kaikkein tärkeintä – eli meidän omaa kehoa ja hyvinvointia.♥

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Jenny
  23.10.2016 at 19:26

  Pakko sanoa että vähän ärsyynnyn näistä postauksista, joissa faktat tarjoaa Bioteekki Elinvoima. Toivoisin pientä kriittisyyttä sen suhteen, miten merilevä esim auttaa kehon happo-emästasapainoa tai puhdistaa kehoa mykyistä. Ja toisekseen, jodin puute kyllä on merkittävä kilpirauhassairauksien aiheuttaja maailmalla, mutta Suomessa ei siitä aiheutuvaa kilpirauhasen vajaatoimintaa tavata. Kilpirauhassairauksia ei voida alkuvaiheessa(kaan) korjata ruokavaliolla ja elämäntavoilla, ylivoimaisesti suurin hypotyreoosin aiheuttaja on suomalaisilla autoimmuunitulehdus (johon ei voi itse vaikuttaa eikä ole olemassa spesifiä hoitoa, ainoa keino on korvata hormonivaje tabletein). Sen sijaan lääkkeiden aiheuttamia kilpparisairauksia kyllä tavataan Suomessa, esim litium mielialalääkkenä sekä jodia sisältävät amiodaroni, jotkut yskänlääkkeet, varjoaineet ja juurikin mainitsemasi merilevävalmisteet.
  Kuten sanoit, kilpirauhassairauksista kirjoitellaan lehdissä kaikenlaista soopaa, toivon että kaltaisesi mielipidevaikuttaja pitäisi jäät hatussa. Tästä kaikesta kritiikistä huolimatta, hienoa että peräänkuulutat terveiden elintapojen tärkeyttä ja moni sairaus todella on ehkäistävissä :) Muutenkin pidän blogistasi, vaikka olenkin tällainen takakireä muija!

  • Reply
   Mona
   23.10.2016 at 20:14

   Moikka Jenny ja kiitos, kiva kuulla, että pidät blogista!! :) Ajatuksia ja erimielisyyksiä saa ehdottomasti kirjoitella kommenttiboksiin. Keskustelu on aina hyvästä.
   Alkuun haluan painottaa, että Bioteekki ei missään nimessä tarjoa näihin postauksiin mitään faktoja. Perustan tekstit ja postaukset täysin itse omiin kokemuksiin ja ajatuksiin liittyen. Lähdin tähän yhteistyöhön nimenomaan sen takia, että seison itse täysin merkin tuotteiden takana ja olen niitä vuosia käyttänyt jo ennen yhteistyötä. Samoista aiheista kirjoittaisin postauksia myös ilman näitä yhteistöitä. Tämänkin postauksen olisin voinut tehdä täysin samalla tavalla ilman yhteistyötä. Tarkoitus on yleisellä tasolla inspiroida lukijoita voimaan paremmin ja pitämään itsestään enemmän huolta. Enkä ole lääkäri, enkä edes ravitsemusalan ammattilainen, joten nämä tekstit tuovat vain pienen pienen pintaraapaisun kannustamalla pieniin elämäntapamuutoksiin. Sanomattakin on selvää, että vakavasti sairastuessa tulee kääntyä alan ammattilaisten puoleen.
   Hyvinvointiblogejahan on paljon ja näitä aiheita on mielestäni hyvä sivuta myös näissä meidän hyvinvointiblogeissa:) Niistä moni voi saada kimmokkeen ottaa itse asioista enemmän selvää ja perehtyä tarkemmin. Näistä ei taatusti ole kenellekään ainakaan mitään harmia :) Blogi ei kuitenkaan koskaan (ainakaan minun) ole tieteellinen tutkimus vaan täältä on tarkoitus saada inspistä! :) Ja olen kyllä itse vakaasti sitä mieltä, vaikken ammattilainen olekaan, että kilpirauhasen toiminnalle on erittäin tärkeää, että ihminen saa ravintoaineita ja jodi on yksi niistä. Huono ja ravintoköyhä ruokavalio ei taatusti ainakaan edesauta sairauksien paranemisessa…

   • Reply
    Jenny
    23.10.2016 at 22:13

    Kiitos vastauksestasi Mona, uskon kyllä että seisot tuotteiden takana ja koet terveytesi paremmaksi niiden avulla – siinä ei ole mitään väärää! Toivon vain ettei lukijoille jää virheellistä käsitystä kilpirauhasen sairauksista elämäntapasairauksina / luontaistuotteilla korjattavina asioina, koska siitä on harmia monellekin (etenkin suuressa mittakaavassa, kun luontaistuotteet ovat niin vahvasti pinnalla monien sairauksien yhteydessä). Faktat mielessä pitäen, on tietty hienoa että ihmiset ottavat vastuuta omasta terveydestään ja perehtyvät ravitsemusasioihin :) Siinä yhtenä soihdunkantajana hyvinvointiblogit, joista itsekin saan paljon inspiraatiota. Great power comes with great responsibility, vai miten se meni

 • Reply
  SH
  23.10.2016 at 21:10

  “Blogi ei kuitenkaan koskaan (ainakaan minun) ole tieteellinen tutkimus vaan täältä on tarkoitus saada inspistä!” Juuri tämän takia tällaiset postaukset saavat kyllä kulmat kohoamaan täälläkin päästä. Näin terveydenhuollon ammattilaisena, joka käyttää näyttöön perustuvaa tietoa joka ikinen päivä töissään, suosittelisin että jättäisit esimerkiksi seuraavanlaiset, täysin perättömät väitteet postauksistasi pois: “Usein kilpirauhasen vajaatoiminnan alkuvaiheessa tilanne saattaa olla täysin korjattavissa ravinnolla ja elämäntavoilla.” Ne saattavat johtaa lukijoita valitettavan harhaan. Mikäli tällaisia lauseita postauksiin kirjoittelet, tulisi niiden tiedon AINA olla näyttöön perustuvaa, tutkittua tietoa, eikä omia mielipiteitä. Hyvinvointiin kannustavat postaukset erikseen, mutta tällaiset suoranaiset lääketieteelliset väitteet tulisi jättää pois, mikäli oikeaa tietoa ei ole. Seuraukset vääristä väitteistä kun voivat olla vakavatkin.

  • Reply
   Mona
   24.10.2016 at 09:22

   Miksi täysin perättömät väitteet? En kertakaikkiaan pysty itse näkemään miten tuolla lauseella voi johtaa harjaan ja, että seuraukset olisi vielä vakavat. Sehän pelkästään kannustaa ja motivoi elämäntapa muutoksiin. En pysty kertakaikkiaan myöskään ymmärtämään miten itsestään huoltapitämisellä voisi olla vakavia seurauksia:/ Toki ymmärrän kantasi, että sinä olet ammattilainen ja perustelet päivittäin varmasti kaiken tarkasti tutkimuksiin. Ja myös arvostan sitä. Uskon, että minun blogini lukijat ovat niin fiksua porukkaa, että ymmärtävät sairastuessaan ottavan yhteyttä nimenomaan ammattilaisiin. Mutta sitä en valitettavasti ymmärrä, että sanot tämän postauksen voivan olevan jotenkin huonoksi jollekin.

 • Reply
  Outi Karita
  24.10.2016 at 06:59

  Mun on ihan pakko edellisiin kommentteihin liittyen kertoa eräs oma kokemukseni ruokavalion vaikutuksesta nimenomaan kilpirauhasarvoihin. Minulle ei siis ole kilpirauhaseen liittyvää sairautta, mutta arvoja on mitattu alkukesästä ja alkusyksystä. Kesällä arvot olivat nippanappa vajaatoiminnan puolella, muttei huolestuttavasti. Arvot päätettiin kuitenkin mitata uudelleen ja pohtia sitten uusien mittauksien jälkeen tarvisiko lääkkeellistä hoitoa. Kesällä söin enemmän gluteenia, mitä esim. keväällä tai viime talvena. Tässä alkusyksystä gluteenia käyttöä olin taas huomattavasti vähentänyt ja kilppariarvot olivatkin mukavasti nousseet, joten lääkityksen aloittamisen miettiminen voitiin unohtaa. Ruokavaliolla oli siis merkityksensä, vaikutuksen huomasi myös muussa hormoonitoiminnassa. Gluteenista olen kuullut olevan vaikutusta kilpirauhaseen ja nyt omakohtaisesti voin sanoa, että on sillä vaikutusta minunkin hormoonitoimintoihin.
  Ruokavaliolla voi vaikuttaa moniinkin sairauksiin, mutta usein tarvitaan myös sitä lääketiedettä. Kumpaakaan ei pitäisi unohtaa :)

  • Reply
   Mona
   24.10.2016 at 09:24

   Kiitos Outi oman kokemuksen jakamisesta:) Aivan mahtavaa kuulla, että olet saanut ruokavalion muutoksesta apua. Ja kyllä olen aivan samaa mieltä, että tietysti tarvitaan hyvän ruokavalion ja terveellisten elämäntapojen lisäksi lääketiedettä. Yhdessä ehdottomasti ne ovat vahvimpia, kumpaakaan unohtamatta.

   • Reply
    Outi Karita
    24.10.2016 at 17:42

    Niinpä ja vielä lisäyksenä, niin ehdottomasti jos pystyn ruokavaliolla välttämään kilpirauhasen vajaatoimintaa niin tottakai, sillä mielummin kuitenkin ravinnolla kuin lääkkeillä :)

 • Reply
  Katariina
  24.10.2016 at 08:01

  Ihana hyvinvointiin inspiroiva postaus!:) Itse kaytan merisuolaa johon lisatty merilevaa ja vaikka alussa levan maku olikin aivan kamala nyt rakastan sita! Totta on etta nykyajan myrkyllisessa maailmassa on hyva tsekata tosi tarkkaan mista tuote on kotoisin. Itse Jenkeissa luotan melkein ainoastaan Mainen osavaltion puhtaista vesista tulevaan merilevaan. Mahtavaa uutta, iloista, motivoivaa viikkoa!!! XO

  • Reply
   Mona
   24.10.2016 at 09:26

   Kiitos ihana Katariina <3 Tuo on muuten totta, että tuo levän maku ja haju voi alkuun olla aika outo :D Ja sitä(kin) oppii rakastamaan. Mulla on tainnut sellerin kanssa olla sama juttu:D
   Ihanaa viikkoa myös sinne <3 <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *