31.5.2018

Mitä söin päivässä?

Mitä söin päivässä? @monavisuri

Kaupallinen yhteistyö, Bioteekin Elinvoima

Vuorossa super suosittu “Mitä söin päivässä?” postaus! Ruokavalioon liittyviä postauksia toivotaan aina kovasti ja varsinkin nyt, kun vielä imetän. Imetysdieettiä noudatan edelleen, mutta paljon väljemmin ja rennommin, kuin alkuvuodesta. Salaman vatsa kestää eri ruoka-aineita nyt paremmin ja ihokaan ei reagoi enää voimakkaasti. Vältän ruokavaliossa tällä hetkellä suurina määrinä ainoastaan kalaa ja maitoa.  Niitäkin pyrin käyttämään silloin tällöin, jotta Salama saa rintamaidon kautta siedätystä myös niille. Muuten mennään monipuolisella ja ravintorikkaalla ruokavaliolla. Parantamisen varaa toki löytyy aina ja esimerkiksi vihreää saisin syödä enemmän. Onneksi on arkea helpottavia viherjauheita (Bioteekin elinvoima- sarjan viherjauhe on ihana!) ja muita superfoodeja, joilla saa helposti lisättyä terveellisiä ravintoaineita ruokavalioon.

Tässä tulisi nyt koko eilisen päivän syömiset. Mikäli tulee mitään kysymyksiä mieleen ruokavalioon liittyen niin laittakaahan kommenttia tulemaan. Postaus on tehty yhteistyössä yhden suosikkibrändini, Bioteekin kanssa. Kirjoitin jo aikaisemmin heidän uudesta marjajauheesta Energiaa päivään aamulenkistä ja smoothiesta– postauksessa. Tänään tarkemmin vuorossa on uusi ihana vegaaninen kasviproteiinijauhe.

Mitä söin päivässä? @monavisuri

AAMUPALA

Olen saanut nauttia 10 kuukauden ajan melkein joka aamu tuorepuurosta. Se odottaa aina aamulla jääkaapissa. Kotiuduttuamme synnäriltä, Eetu alkoi tehdä näitä ihania tuorepuuroja minulle valmiiksi. Ne helpotti uuden ja väsyneen äidin aamuja valtavasti. Joka aamu valmiina odottava tuorepuuro on niin iso ja ihana rakkauden osoitus, ettei ole tosikaan. <3

Eetu laittaa aamun tuorepuuroon vaihtelevasti eri raaka-aineita, mutta pohjalla on yleensä banaania, avokadoa sekä chiasiemeniä tai puurohiutaleita. Joukossa on myös marjajauhetta, proteiinijauhetta sekä paljon pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä ja marjoja.

Mitä söin päivässä? @monavisuri

Mitä söin päivässä? @monavisuri

VÄLIPALA

Välipalan jaoin kahteen osaan. Ennen kahvitreffeille lähtöä surautin pikaisen smoothien kotona ja treffeillä herkuttelin ison kauralatten. Olin alkuvuonna melkein kaksi kuukautta ilman kahvia, mutta nyt tulee taas siemailtua useampi kuppi päivässä. Pitää pian ottaa taas pieni kahvidetox.

Smoothieen tuli seuraavaa:
Jäiset mansikat
Jäiset ananaspalat
Jäinen viherpirtelökuutio
Vettä
Elinvoima kasviproteiini
Elinvoima marjajauhe

Mitä söin päivässä? @monavisuri

LOUNAS

Kahvitreffien jälkeen, kun Salama siirtyi päikkäreille söin pikaisen lounaan, joka koostui eilisen illan wolt tilauksen jämistä. Herkullisia falafeleja, sekä super hyvää hummusta, johon lisäsin vähän tulista harissatahnaa. Päikkäriaika meni tiukasti työjuttuja tehden, joten suuremmat kokkailut jäi kokonaan väliin.

Mitä söin päivässä? @monavisuri

VÄLIPALA

Iltapäivällä välipalaksi söin pitkästä aikaa omia ikuisuuslemppareitani banaanipannareita. Voi miten rakastankaan näitä. Bioteekin Elinvoima kasviproteiini sopii näihin täydellisesti! Kannattaa kokeilla!

Banaanipannarit (kahdelle tai yhdelle isoon nälkään):

2 kananmunaa
1 banaani
1 rkl Bioteekin Elinvoima kasviproteiini
2 tl ceylonin kanelia
loraus kauramaitoa

Blendaa sauvasekoittimella ensin kananmunat, banaani ja kauramaito. Sekoita taikinaan proteiinijauhe sekä kaneli. Paista maltilla miedolla lämmöllä.

ILTAPALA

Syön usein iltapalaksi puuroa, koska saan tehtyä sen helposti samalla, kun teen Salaman iltapuuron. Kierrätetään monia eri puuroja ja tällä kertaa vuorossa oli hirssipuuro. Joukkoon laitoin jäisiä mustikoita ja marjajauhetta. Puuron lisäksi nautiskelin vielä lasillisen illalla mehustamaani selleri-sitruunamehua. Selleri tekee tosi hyvää vatsan toiminnalle ja poistaa myös kehosta ylimääräistä nestettä. Selleri sisältää myös luontaisesti melatoniinia, joka puolestaan auttaa nukahtamaan.

Bioteekin Elinvoima kasviproteiini on todella tervetullut uutuus Elinvoima sarjaan. Oma ruokavalioni on kasvispainotteinen ja syön vain vähän lihatuotteita. Olen kyllä sekasyöjä, mutta valitsen usein mieluummin kasvisversion. Elinvoima kasviproteiini onkin ihana vegaaninen proteiinilisä, joka sopii siis myös kokonaan vegaaneille. Se sisältää herneproteiinia, härkäpapua, kauralesettä ja porkkanaa. Aivan ihania juttuja siis, jotka tekee hyvää terveydelle. Sitä on helppo lisätä joko sellaisenaan veteen tai esimerkiksi pirtelöiden joukkoon. Banaanipannareissa se on lyömätön! Kasviproteiinista saa  4rkl:sta jo 16,8g proteiinia päivään lisään. Tämä kannattaa testata! :)

Mitä mieltä olette “Mitä söin päivässä?” postauksista ja olisiko tällaiselle toivetta mahdollisesti videon muodossa? Itse rakastan katsoa Youtubessa muiden “Mitä söin päivässä?” videoita resepteineen. Niistä saa aina inspiraatiota omaan ruokavalioon ja ruuanlaittoon.

Nyt toivottelen ihanaa ja energistä päivää kaikille. Muistakaa, että olemme mitä syömme! Hyvällä ja monipuolisella ruokavaliolla saa niin paljon energiaa ja hyvää oloa omaan arkeen. Imettävillä äideillä se oma ruokavalio vaikuttaa myös ihan merkittävästi vauvan hyvinvointiin. ♥

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Sanna
  31.5.2018 at 10:14

  Jes, kiitos Mona! Näitä lisää! Ihana inspiroitua muiden syömisistä. Selleri-sitruunamehu kuulostaa hyvältä, sitä täytyy kokeilla.

  • Reply
   Mona
   31.5.2018 at 10:22

   Kiitos Sanna, kun jätit kommenttia <3 Tosi kiva kuulla, jos tästä sai inspistä:)

 • Reply
  Jenni
  31.5.2018 at 21:28

  Etkö syö päivällistä ollenkaan? Kuulostaa tosi pieneltä määrältä sun ruokailut.
  Ite syön aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala.
  Vältätkö myös hiilareita?

  • Reply
   Mona
   1.6.2018 at 10:52

   Laita ihmeessä tulemaan sun päivän ruuat tähän niin saan vinkkiä! :)
   En vältä laisinkaan hiilareita ja voihan tuon välipalaa päivälliseksikin sanoa:D

   • Reply
    Jenni
    4.6.2018 at 12:47

    Aamulla kaksi leipää ja soya jogurttia mustikoilla.
    Lounas soijarouhe chile con carne ja pastaa ja salaattia.
    Välipala banaania, välipalakeksi ja karkkia.
    Päivällinen turskaa ja perunoita
    Iltapala leipää, jogurttia, hedelmiä tms

    Siinäpä eilisen ruuat

 • Reply
  kirsi
  1.6.2018 at 09:31

  Syöt kyllä todella vähän.Itse en pärjäisi noin niukalla ruokavaliolla. Varsinkin jos vielä imetät.
  -kirsi-

  • Reply
   Mona
   1.6.2018 at 10:55

   Moi Kirsi! Mistä näin päättelet, että syön TODELLA vähän? Laita ihmeessä tänne vinkiksi sun ruokavalio/päivän ruuat ja määrät niin saadaan inspistä mikä olisi riittävästi:) Onko sulla riittävä määrä kalorillinen vai jokin tietty ruoka-aine? :)
   Ja maitoa tulee täällä ihan yllin kyllin, joten siitä ei murhetta onneksi! <3:)

 • Reply
  Elli
  1.6.2018 at 12:21

  Ihanan terveellisiä ruokia sulla! :) Ainut mitä mietin, että kaikki ruokasi lukuunottamatta falafelejä on jotain makeaa, eli puuroa, smoothieta ja pannareita hedelmillä ja marjoilla. Etkö kaipaa enemmän suolaista ruokaa? Itse en niin paljon tykkää makeasta, tiedän että etenkin marjat on super terveellisiä, mutta jo heti aamusta himoitsen enemmän leipää/munakasta tms suolaisempaa. Tee ihmeessä lisää näitä ruokapäiväkirjapostauksia, aina mielenkiintoista lukea näitä ja saa hyvin vinkkejä etenkin terveellisiin välipaloihin :)

  • Reply
   Mona
   1.6.2018 at 13:22

   Päivät on tosiaan tosi erilaisia (paitsi aamupala melkein aina sama), joten yhtäläillä siis suolaistakin tulee syötyä! :) Leipää, munakkaita, liha/kana/pasta/riisi tms, keittoja yms Niin ja tokyostreetin lounaat:’D Niitä tulee syötyä usein;)
   Ja tosi kiva kuulla, että saa ideoita välipaloihin <3 :) Laitetaan taas lisää tulemaan asap! :)

 • Reply
  Emmi
  5.6.2018 at 19:47

  Kiva postaus! Voisinkin tutustuu noihin Bioteekin tuotteisiin :) Mulla on saman ikäinen vauva ja 3 v. esikoinen ja tuntuu et oon koko aika keittiössä tekemässä ruokaa, välipalaa tms :D Pyritään syömään kaikki samaa ruokaa ja pakastin on kovassa käytössä, mutta silti kokkailuihin kuluu tosi paljon aikaa. Salaman ruuat siis myös kiinnostaa. Onko hänellä omat ruuat vai syöttekö samaa?

  • Reply
   Mona
   5.6.2018 at 20:44

   Niistä voisin tehdä myös omaa postausta!! :) Syödään nyt jo tosi paljon samojakin juttuja, mutta vielä suurimman osan teen erikseen hänelle. Koitan saada asap juttua tulemaan pojan ruuista:)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *