22.6.2017

YouTube täynnä ideoita ja kiehtovia ajatuksia

Heippa kaikki! Täällä kirjottaa taas Monan assistentti Salla. Toivottavasti teidän kaikkien kesä on alkanut mukavissa merkeissä.

Olen viime aikoina saanut paljon uusia ideoita ja inspiraatiota YouTubesta. Moni tubettaja on myös herättänyt minussa ajatuksia, joita olen jäänyt pohtimaan. Tänään haluankin jakaa kanssanne muutaman mahtavan kanavan.

Sarah Nourse, Inspiroivat YouTube-kanavat Mona's Daily Style @sallashome

Sarah Nourse ja Matthias Durrer

Kuva

Tällä hetkellä Berliinissä asuva Sarah Nourse oli ensimmäisiä tubettajia, jotka todella toivat YouTuben osaksi arkipäivääni. Elämäniloinen Sarah perehdyttää katsojan tarkoituksellisen elämän (intentional lifestyle) saloihin. Sarah aviomiehensä Matthiaksen kanssa on pari, joka säästettyään rahaa asuntoa varten lähtikin Eurooppaan ja perusti varoilla yrityksen. Menemällä unelmiaan kohti he jättivät taakseen perinteisen amerikkalaisen unelman, mutta saivat jotain paljon parempaa. Sarahin ja Matthiaksen elämästä säteilee ilo, energisyys ja tyytyväisyys. Sarah puhuu avoimesti raha-asioistaan, säästämisestä, ekologisesta ja minimalistisesta elämäntyylistään sekä avioliitostaan – tässä on kanava, jolta löytyy sisältöä. Lisäksi, jos matkaaminen pienellä (lue: järkevällä!) budjetilla on oma juttusi, parhaat vinkit siihen löytää myös Sarahin kanavalta. Sarahin videoita katsoessa tulee aina hyvä mieli. Enemmän vlogeja ja muita spontaanimpia videoita Sarah julkaisee toisella kanavallaan Everything Sarah.

The Financial Diet, inspiroivat YouTube-tilit, Mona's Daily Style @sallashome

Olen aina ollut kiinnostunut raha-asioista ja nimenomaan siitä, miten rahaa voi käyttää mahdollisimman järkevästi ja miten samalla rahalla voi saada enemmän. The Financial Diet -kanavan Chelsea Fagan ja Lauren Ver Hage jakavat kokemuksia ja vinkkejä omasta elämästään sekä haastattelevat mielenkiintoisia vieraita. Mikä tahansa säästövinkkikanava ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä The Financial Diet lähestyy raha-asioita keskustelevasta ja kysymyksiä herättävästä näkökulmasta, jossa Chelsea ja Lauren käyvät läpi myös tekemiään virheitä. Loistavaa seuraa vaikka kävelylenkille – pelkän äänitteen kuunteleminen laittaa ajatukset lentoon.

Lauren Singer Trash is for Tossers -blogista

Lauren Singer

Kuva

Zero waste, elätkö sinä sen mukaan? En minäkään, koska se on vielä aikamoinen haaste muovisukupolven arkipäivässä. Pyrin kuitenkin vähentämään jätettä, kulutusta ja kierrättämään koko ajan enemmän. Olen myös aina ollut kiinnostunut käyttötavaroiden itse tekemistestä. Siksi Trash is for Tossers -kanava on mielestäni mainio. Kanavan Lauren Singer New Yorkista pärjää uskomattoman vähällä ja loihtii itse muun muassa  kosmetiikkatuotteensa. Hän myös esittelee, miten esimerkiksi nesteitä saa ostettua kaupasta ilman turhaa muovipakkausta ja miten keskellä kaupunkia kompostoidaan. Zero Waste -elämäntapaa on monessa mielessä ehkä vaikea toteuttaa, sillä muovia on käytännössä mahdotonta välttää täysin, mutta Laurenin elämäntyyli herättää ajatuksia ja antaa konkreettisia vinkkejä kestävämpään elämäntyyliin.

Ela Gale, inspiroivat YouTube-kanavat Mona's Daily Style @sallashome

Ela Gale

Kuva

Kosmetiikan itse tekemisestä päästään uusiseelantilaisen Ela Galen kanavaan. Löysin tämän sympaattisen naisen kanavan sattumalta, ja hyvä, että löysin! Ela jakaa videoillaan reseptit mitä ihanimpiin kosmetiikkatuotteisiin. Itse tekemällä ne saa ilman turhia kemikaaleja. Ja vegaanit hoi, Elan kanavalta löytyy myös runsaasti reseptejä vegaanisiin ruokiin. Itseä kanavalla eniten koukuttaa kaikki ne loistavat lahjaideat, joita Ela esittelee DIY-videoillaan.

Sadia Pick Up Limes, inspiroivat YouTube-kanavat, Mona's Daily Style @sallashome

Pick Up Limes -kanavan Sadia

Monan lukijoina olettekin luultavasti kiinnostuneita terveellisestä elämäntavasta ja ruokavaliosta. Monan YouTube-kanavan lisäksi loistavia vinkkejä saa Pick Up Limes -kanavalta, jota pitää kanadalainen, Hollantiin muuttanut ravintoterapeutti Sadia. Sadia kirjoittaa myös blogia. Sadialta saa vinkit terveellisiin ja kasvipohjaisiin aterioihin ja välipaloihin. Itselläni ainakin oli vegaanisesta ruokavaliosta se ennakkoluulo, että se on sekaruokavaliota huomattavasti kalliimpi. Sadia kuitenkin tarjoaa resepteissään niin monia edullisia vaihtoehtoja, että niitä katsellessa tulee pikemminkin valinnanvaikeus.

April Coolirpa-kanavalta, inspiroivat YouTube-tilit Mona's Daily Style @sallashome

Coolirpa-kanavan April

Kuva

Minua Instagramissa seuraavat tietävätkin, että olen henkeen ja vereen käsityöihmisiä. Olen pienestä asti ommellut, neulonut ja tehnyt muita käsitöitä, ja nautin siitä valtavasti. Minulle käsitöiden tekeminen on henkireikä, jota vaalin. Olinkin innoissani löytäessäni Coolirpa Thrifted Trasformations -kanavan. Kanavan April loihtii täysin kierrätysmateriaaleista upeita vaatteita. Monesti minulta ainakin on kysytty, miten kulahtaneista kirpparilöydöistä voi saada kaunista aikaan. April näyttää mallia, näin. Katsokaapa vaikkapa näitä mekkoa ja puseroa tai näitä housuja. Tai entä tämä mekko tai trenssi? Suosikkimuodonmuutokseni on kuitenkin tämä viittatakki. Aivan mahtava, ja muodonmuutos on uskomaton! Ja jos ompeleminen ei vielä luonnistu, April neuvoo kaiken alusta pitäen My Boyfriens Sews -sarjassaan. Inspiroivaa, jos mikä!

Olivatko jotkut kanavista jo teille tuttuja ? Mitkä ovat teidän lempikanavianne YouTubessa tällä hetkellä?

Aiemmat postaukseni Monan blogissa:

Inspiraatiota à la @sallashome

Mitä lahjaksi ylioppilaalle?

Sisustusinspiraatiota kevääseen @sallashome

Valaisinvalinnat korkeaan tilaan

Suosikit Lagerhausilta

Panosta & pihistä: yksityiskohdat

Panosta & pihistä: keittiö

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *