26.10.2016

Panosta&pihistä: yksityiskohdat

Heippa kaikki ihanat! Täällä kirjoittelee taas Monan assari Salla. Viimeksi puhuttiin keittiöasiaa, ja nyt keskipisteeseen pääsevät sisustuksen yksityiskohdat.

Viimeksi jo mainitsinkin, minusta hyvä sisustus lähtee selkeästä pohjasta ja harmonisista väreistä. Ilmettä voi sitten vaihtaa vaivattomasti ja suhteellisen edullisesti yksityiskohdilla. Toisaalta joihinkin yksityiskohtiin kannattaa panostaa siinä mielessä, että valitsee ajattomia esineitä. Sellaisia, jotka sopivat niin joulutyynynpäällisiin kuin pastellin värisiin yksitysikohtiin keväällä.

Olen jo pitkään unelmoinut Svenskt tenn:in upeasta Vänskapsknuten-kyntteliköstä, ja ehkä jonkun merkkipäivän tullen käynkin hankkimassa sen. Huomasin kuitenkin hyvin samantyylisen, kauniin graafisen messinginvärisen kynttelikön Lagerhausissa Tukholman-matkallani. Hinta on kirjaimellisesti murto-osa Vänskapsknuten:in hinnasta. Voin jo kuvitella, miten hyvin se sopisi rauhallisen koti-illan kattaukseen koristamaan vaikka pellavaliinaa. Pisteitä nimenomaan siitä, että sitä voi yhdistellä moneen. Messinki sopii niin minimalistiseen mustavalkoharmaaseen tyyliin aksentiksi yhtä hyvin kuin se korostaa kauniisti kirkaampiakin värejä ja sitoo ne kauniisti yhteen. Värikylläisestä sisustuksesta esimerkkinä ruotsalaisen sisustussuunnittelija Lovisa Alcénin tyyli.

Seinäkello myös on ehkä yksi niistä sisustuksen yksityiskohdista, joihin kannattaa valita ajattomampaa tyyliä. Meillä on harmaa pieni marmorikello keittiössä, jonka löysin Stockalta. Harkitsin kuitenkin pitkään nimenomaan Georg Jensenin kelloa. Välillä yksinkertainen on vaan kauneinta. ♥ Jotenkin tästä kellosta tulee mieleen Monan ja Eetun edellisen asunnon tyylikäs keittiö teräsjääkaappeineen. Uskotte varmaan, että ilahduin löytäessäni teille hyvin samantyylisen kellon kollaasiin Ellokselta.

Maljakkoasiaa! Minua Instagramissa seuraavat tietävätkin, että rakastan erilaisia maljakoita ja ruukkuja. Kokonainen keittiönkaappi  pursuaa niitä, ja tuntuu ettei niitä voi olla koskaan liikaa. Kukissa vain on se huono puoli, että ne alkavat käydä pitkällä aikavälillä kalliiksi. Siksi pienet mutta näyttävät maljakot ovatkin ihan parasta, mitä budjettitietoinen tyylitaituri voi hankkia. Kuvitelkaa vaikka allaolevaan Georg Jensenin siniseen maljakkoon yksi eukalyptuksen tai vaikka neilikan oksa… ♥ Ja sillä samalla parin-kolmen euron kukkaostoksella pärjää pitkälle, kun maljakko itsessään on niin kaunis. Vinkkinä myös Lagerhausin siro maljakko, jonka sävy on just eikä melkein. Tuo messingin kanssa, ja vaikka vähän marmoria kehiin, niin avot!

Viimeisenä sokerina pohjalla halusin mainita Design House Stockholmin Work Lamp -valaisimen, jota voisi jo varmaan kutsua klassikoksi. Olen ihaillut tätä tyylikästä lamppua ihanan Eveliinan blogissa. Kuitenkin, jos etsit vastaavaa, mutta pienemmällä budjetilla, samanlaisen industrial-henkisen valaisimen saa Lagerhausilta.

Panosta ja pihistä: yksityiskohdat @monasdailystyle @sallashome

(adlinks*)

Panosta: kynttelikkö * / kello * / maljakko */ valaisin

Pihistä: kynttelikkö */ kello */ maljakko */ valaisin *

Muuten, monethan ovat sitä mieltä, että ei kultaisia ja hopeisia yksityiskohtia keskenään. Itse taas tykkään kovasti eri metallinsävyjen yhdistelmästä. Ei ehkä joka paikkaan, mutta joissain yhteyksissä se voi tuoda juuri sen kaivatun aksentin. Mitä mieltä te olette, voiko kultaisia ja hopeisia yksityiskohtia yhdistää? :) Miltä näyttää teidän silmään?

Ensi kerralla panosta&pihistä -sarjassa valaisinpohdintaa eri korkuisiin tiloihin. Pysykää kuulolla! :) Ihanaa ja aurinkoista päivää sinne! ♥

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *