16.10.2016

Panosta&pihistä: keittiö

Hei, ihanat Mona’s Daily Stylen lukijat! Täällä kirjoittelee Monan assistentti Salla. Ihana tavata teidät, vaikkakin näin virtuaalisesti! Kirjoitan jatkossa panosta&pihistä -sisustussarjaa, joka ilmestyy kahdesti kuussa. Pakko vielä kertoa teille, miten innoisssani olen tästä blogiassarin työstä. Niin upeaa tehdä Monan kanssa töitä, ja olisi tosi ihana tutustua myös teihin! Laitelkaa ihmeessä siis kommenttiboksiin ideoita tai vinkkejä postausaiheiksi sisusuksen saralla, niin me toteutetaan niitä! :)

Rakastan designia, mutta välillä design-tuotteiden hintaa katsoessa miettii, kannattaako kaikkeen panostaa. Ainakaan opiskelijana.

Mielestäni hyvä sisustus lähtee harmonisista väreistä ja selkeästä pohjasta. Kuitenkin yksityiskohdilla voi olla huikeasti merkitystä. Niitä vaihtamalla saa myös vaihdettua sisustuksen tunnelmaa helposti ja suhteellisen edullisesti. Kokosinkin alle suosikkejani keittiön yksityiskohdiksi. Instagramissa minua jo seuraavatkin tietävät (@sallashome), että meillä on valkoinen hyvin simppeli keittiö. Siinä minusta parasta nimenomaan se, että voin halutessani vain vaihtaa yksityiskohtia, ja keittiön ilme muuntuu hetkessä. Turhia tavaroita kertyy kuitenkin helposti, ja siksi keittiössä, niinkuin muussakin sisustuksessa, on hyvä pitää mielessä tavaroiden monikäyttöisyys.

Allaolevaan kollaasiin olen kerännyt suosikkejani keittiön yksityiskohdiksi. Nämä skandinaavisen linjakkaat esineet sopivat niin esimerkiksi Monan kuin minunkin suoraviivaisempaan tyyliin kuin vaikka värikkään pariisittaren kotiin. Mustavalkoista ja luonnonmateriaaleja on aina helppo yhdistellä, ja ne kulkevat ajattomuutensa ansiosta kodista ja sisustuksesta toiseen.

Iittalan Teema on sellainen klassikko, että varmasti jokainen suomalainen sen tuntee. Jo tarhassa kavereille viedään lahjaksi Teeman muumikuvioituja mukeja – siinä on suomalaisuuden tunnetta. Iittalan laatu onkin syystä arvostettua. Kuitenkin jos mukit jäivät tarhassa tai ylioppilaana saamatta, Lagerhausilta voit napata hyvin paljon näitä muistuttavat linjakkaat mukit murto-osalla hinnasta.

Essu on must, mitä tulee kotona kokkaavan arkeen. Mikään ei ole rasittavampaa kuin pöllyävä jauho tai paistorasvatahrat vaatteissa. Mutta sisustusfriikki kun olen, essunkin täytyy matchata muuhun sisustukseen. ;) Lexingtonin laadukkaista essuista onkin kokemusta. Toisaalta Elloksen tyylikäs esiliina näyttää sekin tyylikkäältä ja kestävältä. Tässä siis vinkki sille, joka haluaa samaa ilmettä edullisemmin!

Marmori tuo mielestäni ihanan ripauksen luksuksen tuntua. Vaikka se on ollut in jo pitkään, sitä näkee jatkuvasti vain entistä enemmän joka paikassa. Marmorilevyllä voi pitää vaikka mausteita, yrttejä, käsisaippuaa ja -voidetta, sitä voi käyttää tarjoilualustana, kynttilöille… mahdollisuuksia on todella monia. Levyjen hinnat vaihtelevat kuitenkin hurjasti. Siinä, missä design-marmorilevystä saa maksaa satoja euroja, esimerkiksi Lagerhausin ja vaikkapa kokkipuotien valikoimista näitä voi löytää parilla kympillä.

Toinen ylellisyyden tuntua keittiöön tuova asia on hyväntuoksuinen käsienpesuaine ja käsivoide. Tiskien tiskaamisen jälkeen tuntuu ihanalta pestä kädet hyvältä tuoksuvalla saippualla ja laittaa lopuksi käsivoidetta. Olenkin testaillut ihania Compagnie de Provencen tuotteita, enkä keksi niistä mitään valitettavaa. Kuitenkin nyt juuri Tukholman-reissullani huomasin Lagerhausissa myytävän niin ikään tyylikkäitä ja ihanan tuoksuisia käsisaippuaa ja -voidetta. Vinkkinä siis tämäkin! :)

kollaasi-2

(* adlinks)

Panosta: muki / esiliina / marmorialusta / käsisaippua* / käsivoide *

Pihistä: muki */ esiliina */ marmorialusta */ käsisaippua */ käsivoide *

Mitä mieltä olette, panostaisitteko vai pihistäisittekö näissä keittiön tarvikkeissa? Laittakaa muuten ihmeessä toiveita kommenttiboksiin panosta&pihistä -kollaasien aiheiksi! :)

Ihanaa ja aurinkoista päivää juuri sinulle! :)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Pirjo
  16.10.2016 at 10:05

  Juuri tällaista postausta olinkin jo odotellut. Kaikilla ei ole varaa hankkia kalliita design-tuotteita, vaikka halua ja intoa sisustaa löytyisikin. Esittelemäsi “pihistä-tuotteet” ovat ajattoman kauniita ja klassisia sekä käytännöllisiä. Kiitokset postauksesta. Mukavaa että Monalle löytyi noin huippuassari.
  ps. @sallashome onkin jo jonkin aikaa ollut aamujeni piristys.

  • Reply
   Mona
   16.10.2016 at 10:45

   Voi kiitos ihana Pirjo niin sydämellisestä kommentista <3 Olen niin iloinen, että niin monet siellä ruudunkin takana ovat aidosti mun puolesta iloisia Sallan kuvioihin mukaan astumisesta <3 :') Kyllä se niin vaan on, että kun itse osaa ja uskaltaa pyytää apua niin oikeat ihmiset tulee vastaan. <3 Ihanaa sunnuntaita sinne <3

 • Reply
  Tuula / Tuula's life
  16.10.2016 at 12:10

  Tämä on todella kiva postausidea. Minulle riittää mainiosti Elloksen esiliina, ei siinä designia tarvita :) Ja kun noita Lexingtonin ja Elloksen esiliinoja vertaa, niin Elloksen essu näyttää kivammalta. Ja huima hintaero on marmoritarjottimilla! Olet löytänyt Sallassa loistoassarin. Onnea!
  Kiitos postauksesta.
  Hyvää sunnuntaita täältä Turun saaristosta!

  • Reply
   Mona
   16.10.2016 at 12:14

   Kiitos Tuula sullekin ihanasta kommentista <3 :) Ja hei aika lähetysten ollaan;) Tämä viikko nimittäin osittain Turun keskustassa ;)

 • Reply
  Julia
  16.10.2016 at 12:47

  Ihana postaus! On kiva lukee Salla sun ääntä myös tässä blogissa! Ja se on varma jos johkin luotan niin sun sisustustyyliin! Hyviä pointteja tuli ilmi tässä ja Salla jos joku tietää myös sisistuksen yksityiskohdista! Well done! Musta toi Lagerhausin harmaa muki on aika tyylikäs! :)

  • Reply
   Mona
   16.10.2016 at 13:12

   Niin samaa mieltä sun kanssa <3 <3 :)

 • Reply
  tiihanna
  17.10.2016 at 09:05

  Nämä panosta ja pihistä-postaukset on inspiroivia :)

  Yksi asia pisti silmään, nimittäin eikö muumimukit ole Arabian?

  • Reply
   Salla Riihimäki
   18.10.2016 at 00:37

   Heippa, Tiihanna! Kiva kuulla, että pidät! :) Joo, muumimukit on Arabian! Teema-mallisto tosin on Iittalaa :D Mutta nämä ovat siis tätä nykyä samaa konsernia Iittala Group, joka sekin on nykyään Fiskarsin omistama.

   Ihanaa päivää sinne! :)

 • Reply
  Mama
  23.10.2016 at 09:02

  Monan äiree täällä toivoo postausta valaisimien valinnoista. Korkeaan tilaan kattovalaisinta sekä lattiavalaisimista olohuoneeseen, joka samalla toimii hyvänä lukulamppuna että tunnelman tuojana ja olisi sisustuksellisesti juuri tuollaiseen skandinaaviseen tyyliin sopiva.
  Ihana Salla <3

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *