22.1.2017

Suosikit Lagerhausilta @sallashome

Heippa, kaikki ihanat siellä ruudun takana! Täällä kirjoittaa taas Monan assari Salla.

Otetaan tähän alkuun vielä onnittelu Monalle ja Eetulle vauvauutisista. Ihan mahtavaa! ♥

Tällä kertaa Panosta ja pihistä -sisustussarjassa ajattelin nostaa esille yhtä suosikkibrändeistäni, mitä tulee kodin pientavaraan. (Aiemmat postaukset voit lukea täältä: Valaisinvalinnat korkeaan tilaan,  Panosta&pihistä: yksityiskohdatPanosta&pihistä: keittiö.)

Ruotsissa asuessani löysin Lagerhausin, ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Minua Instagramissa seuraavat tietävätkin, että kierrätys on lähellä sydäntäni, ja nimenomaan kodin pientavaraa kuten astioita tai koriste-esineitä kannattaa lähteä etsimään kirppareilta tai vaikkapa kierrätyskeskuksesta. Saalisonni kuitenkin vaihtelee, eikä joka kerta löydy sitten yhtään mitään. Joskus löytyy yksi tai kaksi kaunista esinettä, tai ehkä kolme. Suurempia määriä on kuitenkin haasteellista, melkein mahdotonta, löytää käytettynä. Tästä esimerkkinä yhdet lemppariteekuppini, joita on kolme. Olisi nyt löytynyt edes neljä.

Ei lannistuta. Vaihtoehdot: a) kierrä kaikki pääkaupunkiseudun kierrätyskeskukset läpi neljättä kuppia etsien tai b) kurkkaa, löytyisikö Lagerhausilta. Vaikka innokas kirppistelijä olenkin, olen hankkinut meille monet astiasarjat uutena juuri tästä syystä, että se on helppoa. Esimerkiksi paljon kehuja ja kommentteja keränneet Hobstar-lasit (myös täällä ja täällä) tilasin Lagerhausilta aikoinaan yksiööni, josta ne kulkeutuivat mukaan nykyiseen kotiimme. Näissä nyt hinnan lisäksi plussina mainitsisin ehdottomasti sen, että ne kestävät konepesun mennen tullen. Samaten ne ovat sen verran jykevät, ettei pieni kolahdus haittaa, eikä näitä sen takia tarvitse varoa. Rakastan illanistujaisten järjestämistä, ja kun iso vierasmäärä änkeytyy meidän 42-neliöiseen tilaihmeeseemme, alan arvostaa sitä, ettei huojuvia astiapinoja keittiössä tarvitse varoa. Jykevyydestä myös se plussa, että nämä sopivat mainiosti myös kuumille juomille, ja niistä onkin monet latet juotu.

No entä ulkonäkö? Miten hieman Ikeaa konseptiltaan muistuttava Lagerhaus mahtuu tällaisen kristallifriikin kotiin? Hyvin. Minusta Lagerhaus tekee sen verran neutraaleja ja ajattomia astioita ja sisustusesineitä, että ne ovat helposti yhdisteltävissä. Alle kokosinkin kollaasin Lagerhausin-lemppareistani.

mainoslinkkiLagerhausin tärpit @sallashome Mona's Daily Style

1. *aterimet /  2. *lasi / 3. *lautanen/ 4. jälkiruoka-astia / 5. *sisustusvalot / 6. *leikkuulauta / 7. *ruukku / 8. *säilytyspurkki / 9. *desimitta / 10. *marmoritaso

Olen jo pidempään ihaillut kullanvärisiä aterimia Pinterestissä ja melkein tilasin sellaiset Zara Homelta. Huomasin kuitenkin sattumoisin monen ruotsalaisen Instagramissa kollaasissakin näkyvät aterimet Lagerhausilta, jotka maksoivat neljäsosan Zaran aterimista. Päädyinkin sitten tilaamaan aterimet Lagerhausilta, ja olen ollut niihin tyytyväinen. Kulta-aterimet tuovat kivasti vähän blingiä skandinaaviseempaankin kattaukseen ja monet vieraat kiinnittävätkin juuri niihin huomiota. Kulta-aterimista kuvia mm. täällä, täällätäällä ja täällä.

Hobstar-lasien lisäksi ihastuin kivan rosoisiin keramiikkalautasiin. Meiltä löytyykin samantyyppisiä Pentikiltä (täällä) ja Tuia’s:ilta (täällä). Rustiikkiset lautaset tuovat kauniisti kontrastia Hobstar-lasien ja kulta-aterimien tuomaan kimallukseen.

Miten te, onko teistäkin juhlavampaa syödä smoothie tai jälkiruoka korkeajalkaisesta astiasta (First world problems…)? Omasta mielestäni se on sitä arjen luksusta, guldkanten i vardagen. Jäinkin harkitsemaan näiden jalallisten Hobstar-lasien hankkimista. Noista olisi ihana tarjoilla vaikkapa rahkaa vieraille – ja miksei syödä itse vaikka aamupuuro.

Olen kuolannut Granitin sisustusvaloja jo pitkään, mutta suolaisen hintansa takia olen ne aina kuitenkin jättänyt ostamatta. Etenkin näin talviaikaan kauniit sisustusvalot olisivat just eikä melkein nappiin. Tykkään erityisesti juuri tuosta mustasta vähän industrial-henkisestä isopolttimoisesta mallista. Mitä mieltä te olette?

Monet ovat kyselleet, mistä olen löytänyt pyöreän puisen leikkuulautamme (myös mm. täällä). Se oli itseasiassa aivan ohimennen tehty löytö lähiruokakaupasta (!) jostain juhannuksen jälkeisestä grillitarvikealesta, ja hyvin on palvellut. Lisäsin kollaasiin hyvin samannäköisen, jonka löysin Lagerhausilta. Tässä jälkimmäisessä versiossa minusta mainiona lisänä tuo puumainen reuna. Näen jo, miten hyvin se sopisi vaikka juustoille ja kekseille tarjoilualustaksi.

Puhuin juuri ystäväni Ninan kanssa siitä, miten viherkasvit tuovat sisustukseen kodikkuutta. Ninalla on itsellään kaunis ja kotoisa citykoti, johon hän on tuonut elävyyttä juuri viherkasvien avulla (täällä ja täällä). Viherkasveja löytää kyllä hyvin monista kaupoista, mutta kivat ruukut tuntuvat olevan kiven alla. Itse lähden ruukkuja etsiessäni liikkeelle kierrätyskeskuksen astiaosastolta – sellainen aarreaitta, ettei ole tosikaan! Esimerkiksi alla näkyvän kuvan posliininen kippo löytyi kierrätyskeskuksesta. Tykkään nimenomaan siitä, että ruukuissa on mielikuvitusta, ja tässäkin rahapuu näyttää mielestäni mainiolta tuossa pallomaljakossa.

Keittiökuvat1

Lagerhausilta olenkin löytänyt monia nimenomaan vähän erilaisia ruukkuja. Ylemmässä kuvassa vilahtava ja alemmassa kuvassa paremmin näkyvä *messinginvärinen ruukku onkin yksi Ruotsin-löydöistäni. Mietin tosissani kyllä tuon kollaasin valkoisen ruukun tilaamista, se on niin ihana! Tekstuuripinta tuo mielenkiintoa, mutta valkoinen väri kuitenkin harmonista ilmettä. Juuri sopivasti yksityiskohtia, muttei liikaa. Heti tuli mieleen, että ruukku voisi sopia aika kivasti myös maljakoksi leikkokukille.

Ikkunalaudalla

Nostin kollaasiin vielä yhden organisoijatyypin must-jutun, nimittäin lasipurkit jauhojen, riisien ja muun kuivatavaran säilytykseen. Näitä on vaikea löytää nimenomaan sellaisia, joissa kansi pysyy tiukasti kiinni. Jauhot säilyvät paljon paremmin ja kiva kun näkee heti, mitä missäkin purkissa on. Myös kollaasin tukeva pesukoneeseen menevä keraaminen desimitta on kiva olla, vaikkei leipominen välineurheilua olekaan. ;)

Nyt päästään lempiaiheeseni, varsinaiseen pihistä-osioon, nimittäin marmorilevyihin! Tosi monet ovat kysyneet, mistä olen hankkinut nuo muutamat marmorilevyt, joita käytän niin kynttilöiden alla, ruuan tarjoilemiseen kuin ihan koristeenakin. Ohjaan kaikki aina samalle sivulle Lagerhausiin. Kollaasin marmorilevy meiltä löytyy *pidemmän mallisena, enkä panisi ollenkaan pahitteksi tuota lyhempääkin mallia. Se sopisi erinomaisesti vaikka koruille ja hajuvesille. Allaolevan kuvan paljon kommentteja kerännyttä levyä löytyy aina vaihtelevasti kun varastoon tulee uusia (*täällä).

Lierac1

Siinä muutama suosikkini Lagerhausilta! Onko Lagerhaus teille merkkinä tuttu? Mistä te teette sisustuslöytöjä?

Aurinkoista päivää ja palataan taas! ♥

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  alp
  23.1.2017 at 23:10

  Kirppikseltä teen usein kivoja ja edullisia löytöjä!

  Sitten vielä näistä Sallan kirjoittamista jutuista mitkä eivät näytä saavan kommentteja kauheasti, vai olenko väärässä? En nyt jaksa etsiä muita juttuja käsiini mutta tämä näyttää olevan eka kommentti tähän postaukseen… Niin, tuli mieleen että tuntuukohan muista lukijoista kuten itsestäni että on outoa kun joko toinen henkilö kuin Mona kirjoittaa näitä juttuja ja tuntuu jotenkin vieraalta ja etäiseltä, ikään kuin toisen henkilön kirjoittamat jutut eivät kuuluisi tänne blogiin. Vaikka sinänsä kiva tämä sisustusblogi. No, saatan olla mielipiteeni kanssa yksin. Tätä voisi muilta lukijoilta kysellä. Toki jos ei koe näitä omakseen voi hypätä yli, helppoahan sekin on.

  Mutta Onnea tosiaan Monalle raskaudesta!:) jään innolla seuraamaan raskausajan juttuja.:) <3

  • Reply
   Mona
   24.1.2017 at 09:34

   Moikka Alp ja kiitos onnitteluista <3 :)
   Ja kiitos myös kommentista ja palautteesta. Tämä oli hyvä pointti ja näinhän se voi myös monen muun mielestä olla. Toisaalta itse toivoin juuri sitä, että Salla kirjoittee silloin tällöin tänne postauksia, jolloin hän myös tulee pikkuhiljaa tutuksi lukijoille. Salla on kuitenkin niin paljon taustalla häärimässä ja isona apuna minulle, että jotenkin on luonnollista, että hän tulee myös osittain mukaan blogiin <3 Toki voisi miettiä erilaisia vaihtoehtoja siihen. Esimerkiksi mietin, että Sallan kanssa voisi olla ihana tehdä yhdessä videoita! :) Nämä mietintään ja pohdinnan alle:) Ehdotuksia otetaan myös vastaan! :)

 • Reply
  alp
  23.1.2017 at 23:18

  Korjaan äskeistä: Sinänsä kiva tämä sisustuspostaus.

 • Reply
  Eveliina
  26.1.2017 at 21:23

  Huikea vinkki ja todella kiva postaus! Kiitos Sallalle!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *