11.11.2016

Inspiraatiota à la @sallashome

Heippa taas, ihanat siellä ruudun takana! Täällä kirjoittelee Monan assari Salla. Mona ehdotti, että kokoaisin teille muutamia suosikkejani inspiroivista Insta-tileistä, blogeista ja tubettajista. Niitä onkin niin monia, että tila ei riittäisi, vaikka kirjoittaisin kilometrin pituisen postauksen. Tässä kuitenkin muutama poiminta suosikeistani.

Instagram

lovisa-alcen

Sisustusihmiset, hoi! Jos kaunis, ylellinen ja tyylikkäällä tavalla värikäs sisustus on sun juttusi, tsekkaa ruotsalaisen sisustussuunnittelija Lovisa Alcénin inspiroiva tili. Itse jäin kertaheitolla koukkuun Lovisan huutokauppareissukertomuksiin ja ihanan erilaisiin yhdistelmiin. Vaikka Lovisan tyyli on klassinen, koti ei ole millään tavalla yksitoikkoinen. Ihailen myös Lovisan kodin kodikasta tunnelmaa, jossa design-esineet pääsevät mielestäni parhaiten edukseen. Lovisa kirjoittaa myös blogia.

Toinen ihana ruotsalaismimmi on Jonna Carlgren. Jonnan Instaa voisi kutsuakin melkein ruotsalaiseksi Strömsöksi – kokoajan on menossa uusi projekti! Tältä mimmiltä ei mielikuvitusta puutu. Mistä pidän erityisesti, on se, miten tyylikkäästi Jonna taiteilee tavaroille uuden elämän. Mikään Jonnan projekteista ei kalpene kaupan tavaralle, vaan päin vastoin. Vastuullista ja ekologista, tyyliä unohtamatta.

Rauhallinen. Se sana kuvaa Marie Elisabethin Insta-tiliä. Marie kirjoittaa myös blogia. Jos kaunis ja raikas rustiikkityyli on oma juttusi, Marien Insta kolahtaa varmasti. Marie vangitsee elämän kauniit hetket upeasti, ja niistä välittyy harmoninen tunnelma.

jennys-sweet-corner

Samoin kuin Marien Insta-tili, Jennyn Jenny’s Sweet Corner -tili on sanoinkuvaamattoman kaunis. Rakastan sitä, miten Jenny näkee yksityiskohtien kauneuden. Talviunille valmistautuva luonto, kotoisa teehetki, leipominen. Jenny on myös käsityöihmisiä, ja tili viliseekin hänen kauniita käsitöitään.

nina-dansk

Olen ihaillut ystäväni Nina Danskin valokuvia jo vuosien ajan. Ninalla on oma herkkä valokuvaustyyli, ja hän löytääkin heti ne kauniit kuvakulmat. Nina otti minusta esittelytekstini kuvat tänne Monan blogiin. Uskonkin, että myös tulevaisuudessa luotan Ninaan, kun tarvitsen kauniita kuvia. ♥

Lisäksi haluan mainita ystäväni Saila Kurjen, joka juuri hiljattain aloitti sisustustilinsä Instagramissa. Sailalla on mielettömän ihana yksiö, jossa on aivan unelmasisustus! Skandinaavista suoraa linjaa, mustavalkoista ja kauniita design-klassikkoja.  Jos pitäisi yksi asia nimetä suosikiksi Sailan kauniista kodista, sanoisin sen olevan kattaukset. Saila yhdistää tosi kauniisti uutta ja vanhaa. Ja hei! Huomaattehan Sailan kuvissa näkyvän makean vaneripöydän? Se on Sailan itse tekemä! Ei ihme, että taitava Saila on BO:lla harjoittelijana.

Blogit

Monan blogin lisäksi olen lukenut muita blogeja pitkään, oikeastaan ihan blogien (Suomen) alkuajoista lähtien. Tähän etenkin on vaikea valita vain muutama blogi. Kokosin kuitenkin alle muutaman tärpin.

Jos jollakin on draivia, niin tällä mimmillä! Blondinbella-nimistä blogia kirjoittava Isabella Löwengrip kirjoittaa Skandinavian suurinta blogia, eikä suotta. Konseptikseen Bella on kertonut ottaneensa rehellisyyden – blogimaailma kun on täynnä kiillotettua julkisivua ja kauniita kuvia. Bella postaa kuitenkin useita kertoja päivässä, eikä omien sanojensa mukaan stressaa siitä, onko kaikki photoshopattua. Tämä supernainen on sekä rohkea, että aikaansaava. ADHD ei tätä naista ole estänyt saavuttamasta tavoitteitaan, vaan Bella on valjastanut tämän ”supervoimansa”, kuten hän sitä itse kutsuu, hyväkseen. Perustettuaan 10 yritystä ja kirjoitettuaan neljä kirjaa, Bella keskittää nykyään energiansa kenkä- ja ihonhoitoyritystensä lisäksi energiansa nuorten naisten yrittäjyyteen kannustavan Löwengrip Invest:in pyörittämiseen. Tämän lisäksi 26-vuotias Bella on kahden lapsen äiti.

Kun löysin ihanan Coffee Table Diary -blogin, se oli menoa! Sisustussuunnittelija ja konsulttina toimiva kauppatieteilijä Giselda valloittaa kauniilla kodillaan. Giseldan koti ei ole vain tyylikäs, se on myös persoonallinen. Giselda taitaa niin uuden ja vanhan yhdistämisen, harmoniset värisävyt kuin huutokauppalöydötkin. Niin inspiroivaa!

Eihän sisusuksesta voi puhua ilman Char and the City -blogia. Vaikka itse käytänkin myös vähän väriä sisustuksessani, Caritan ajattoman kaunis ja hillitty skandinaavinen tyyli on vetänyt minua puoleensa aivan blogin alkuajoista lähtien. Pidän myös siitä, että Carita jakaa asukuviaan blogissa aina silloin tällöin. Jos joku, niin Carita on onnistunut tekemään mustavalkoisesta sisustuksesta oman konseptinsa.

Tässä yhteydessä haluan myös mainita herttaisen Jonnan Jonnamaista-blogin takaa. Kävimme itse asiassa samaa koulua, ja muistan jo silloin kiinnittäneeni huomiota Jonnan kauniiseen tyyliin. Jonnan tyyliä voisi kuvailla sanoilla ajattoman tyylikäs ja tyttömäinen, ja hänen kaunista kotiaan sanalla kotoisa.

Yksi ensimmäisistä blogeista, joita aloin aikoinaan lukea, oli Avec Sofié. Kaunis, lahjakas ja kansainvälinen Janette valloittaa lukijan. Itse jäin koukkuun upeisiin kattauksiin ja muutenkin sisustusjuttuihin, mutta myös Janeten asukuvat itsessään ovat hyvä syy lukea blogia. Jos etsit silmiä hivelevän kauniin Insta-feedin lisäksi söpöjä eläinkuvia, myös Janeten Insta kannattaa tsekata.

Yksi esikuvistani, jota saan kiittää siitä, että rakkain harrastukseni käsityöt ja itse tekeminen on taas cool, on ihana Johanna Kalastajan vaimo -blogin takaa. Johanna on jo pitkään jakanut ihania neuleohjeitaan blogissaan, mutta viime vuonna ne ilmeistyivät myös kirjan muodossa. Ruotsissa asuneena samastun myös Johannan elämään Norjassa. Käsitöiden lisäksi Johannalla on silmää kodikkaan sisustuksen tekemiseen ja maistuvien herkkujen leipomiseen.

YouTube

kollaasi-tubettajista

Mikään ei ole ihanampaa, kuin pitkän päivän jälkeen laittaa teevesi kiehumaan ja istahtaa YouTuben ihmeellisen maailman ääreen. Do you feel me?

YouTube:sta puhuttaessa en voi olla mainitsemasta elämäniloista Tanya Burr:ia. Sen lisäksi, että Tanyalla on oma meikkimerkkinsä (On testattu, ja on hyviä!), hän on kirjoittanut leivontakirjoja. Tanya on myös Briteissä iso muotivaikuttaja ja puhuukin tavallisen kokoisten naisten puolesta muotimaailmassa. Saavutuksistaan huolimatta Tanyan jalat ovat tiiviisti maassa. 

Toinen sympaattinen meikkitaiteilija YouTubesta, ihana Kathleen Lights, kuuluu seuraamieni tubettajien joukkoon. Sen lisäksi, että tämä kuubatar osaa asiansa meikkaamisen saralla, hän on loputtoman iloinen ja hyväsydäminen. Erityisesti tykkään Kathleenin #KatChats -sarjasta, jossa hän jakaa hauskoja anekdootteja ja noloja kertomuksia elämästään tai puhuu syvällisemmin jostain elämän osa-alueesta. Kuten muutkin tässä mainitsemani tubettajat, Kathleen vastaa kielteisiin kommentteihin ihailtavan rakentavalla tavalla.

Onko siellä ruudun takana muita kosmetiikkafriikkejä? Tiedätte varmaan sen tunteen, kun tekisi mieli testata joka ikistä purkkia ja purnukkaa, joita kaupan hyllyllä näkee. Tati Glam Life Guru tekee sen puolestasi! Tati kokeilee oudoimmatkin meikkiuutuudet kameran edessä, ja niitä katsellessa olo on kuin yläastetytöllä yökylässä. Heti kun kauppoihin tulee hullu uutuus, Tati käy hankkimassa sen. Ripsipyssyt ja huulitatuoinnit tulee testattua, ja lukija saa nauraa yhdessä Tatin kanssa näille hauskoille keksinnöille.

Vielä viimeisenä sokerina pohjalla haluan mainita yhden helmen YouTuben ihmeellisestä maailmasta. Korealais-skotlantilaisella kaunottarella Chase Amiella on unelmien vaatekaappi. Iloinen Amie ottaa katsojan vlogeissaan mukaan niin kävelylle Lontoon puistoon kuin ikkunaostoksille Chanelillekin. Se, mikä Amien kanavassa kiinnitti heti huomioni, oli se, että hän menee konseptissaan pidemmälle kuin moni muu tubettaja: kauniiden laukkujen nopean esittelyn lisäksi hän tekee niitä tarkasti esitteleviä videoita, jotka ovat hyödyksi niiden ostamista harkitsevalle. Amie myös herättää keskustelua merkkilaukuista, ja esimerkiksi siitä, voiko laukku olla sijoitus muussakin kuin esteettisessä mielessä. Go, Amie!

Siinäpä oli muutama suosikkini. Kuka on sinun suosikkisi ja ketä sinä seuraat? Kerro kommenttiboksissa ja jaa inspiraatio! 

Energistä viikkoa, ihanat! :)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Jonna
  11.11.2016 at 22:31

  Voi, kiitos Salla ihanista sanoistasi! Muistankin että olimme samassa koulussa, hauskaa miten pieni maailma on :) Huippua että Mona on saanut sinusta loistavan assarin!

 • Reply
  Rìitta
  13.11.2016 at 22:00

  Ihana postaus!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *