19.5.2017

SUURI VAUVATARVIKE POSTAUS

En kestä miten söpöjä ja suloisia kaikki ihanat mini-ihmisten vaatteet ja pehmolelut ovat. Meidän muuttosysteemien vuoksi olen hankkinut vain muutamia juttuja valmiiksi, mutta vauvan laskettuaika lähenee, joten hankintojen aika alkaa olla kohta enemmän kuin ajankohtaista.

Pyrin muuten jatkossa otsikoimaan nämä täysin vauvaan liittyvät postaukset selkeästi niin, että niiden, joita ne eivät lainkaan kiinnosta on helppo skipata ne kokonaan. Toivottavasti tämä selkeyttää edes vähän blogin sillisalaatti- luonnetta. ;)

SUURI VAUVATARVIKE POSTAUS @monasdailystyle

Vauvan vaatteet ja tarvikkeet tulevat kyllä varmasti näkymään niin täällä blogissa, kuin somessakin kunhan saadaan kaikki konkreettisesti käyttöön meidän minimiehen kanssa. Ne tulevat olemaan kuitenkin iso osa sitä omaa arkea ja haluan toki jakaa vinkkejä hyväksi todettujen tuotteiden osalta. Samalla kaavalla siis mennään vauvatarvikkeidenkin suhteen, kuin kaikissa omissakin jutuissa tähän asti. Yhteistöitä myös vauvatarvikkeiden kanssa tulee, mutta haluan painottaa taas kerran sitä, että teen yhteistöitä yritysten ja brändien kanssa, joista pidän ja jotka sopivat blogiin. En kehu jotain tavaraa tai palvelua vain sen takia, että saan siitä rahaa. Se on mielestäni kaikkien etu. Niin yritysten, minun itseni, kuin myös lukijoiden. Voin siis luvata, että mikään ei tänne vain tupsahda sattuman varaisesti vaan kaikki yhteistyöt jatkavat samaa linjaa myös tulevaisuudessa.

Vauvatarvikkeista ollaan nyt jo useampaan kertaan toivottu postauksia. Koska itse hankinnat ovat vielä edessä, keräsin alkuun tällaisen ison koonnin ja katsauksen siihen mitä kaikkea on suunnitelmissa hankkia ja minkä tyylisistä jutuista tykkään. Eetu ei ole juuri ottanut kantaa vauvatarvikkeisiin ja niiden valitseminen ja päättäminen saa onneksi jäädä minulle;) Yhtä lukuun ottamatta! Nimittäin juoksurattaat. Ne ovat Eetulle erityisen tärkeät ja niihin halutaan panostaa. Eetulle lenkkeily on niin tärkeä asia, että se on ehdottomasti saatava sopimaan myös arkeen vauvan kanssa. Mikäs sen parempi tapa kuin juoksurattaat, jolloin vauva pääsee isän kanssa kirmailemaan maita ja mantuja. Toivottavasti itse innostun myös niiden käytöstä jossain vaiheessa, kun kroppa on palautunut synnytyksestä.

Pyrimme pitämään tarvikkeiden (ja myös vaatteiden!!) määrän kohtuullisena ja miettimään tarkkaan mitä oikeasti tarvitsemme. Sen on nimittäin tässä ulkomailla muutamaan kertaan asuneena huomannut, että ylimääräistä tavaraa kertyy aivan liian helposti ja arki (ja muuttaminen:D) on kuitenkin paljon helpompaa, kun hankkii oikeasti vain tarpeellista. KonMari kunniaan! Tietysti myös kestävän kehityksen kannalta on hyvä pitää järki mukana. Näin kaikkea kaunista rakastavana on muuten kyllä helpommin sanottu, kuin tehty. Saman tien, kun astun vauvavaatteiden osastolle meinaa järki karata ainakin tällä tulevalla mamalla. :D Kyllä on ollut itsessä pidättelemistä, ettei ole vielä sen enempää hankintoja tehnyt.

Niin ja tietysti kirpparithan ovat vauvatarvikkeiden ja vaatteiden osalta ihan todella loistava juttu!!! Samalla kiittää ympäristö sekä kukkaro. Mielestäni myös kirpparilta tehdyt löydöt ovat ihania lahjana. Moni saattaa ajatella, ettei voi antaa käytettyä lahjaksi, mutta itse ainakin olen todella onnellinen kierrätettynä saaduista lahjoista. Varsinkin aivan pienen vauvan vaatteet ovat käytettyinä usein kuin uusia, kun ei niille pitkää käyttöaikaa mitenkään ehdi tulla vauvan kasvaessa nopeasti. Muutamalla eurolla saa vallan ihanan ja ihan yhtä rakkaan lahjan, kun törsäämällä monta kymppiä tai satasta johonkin uuteen. Kannattaa siis pitää silmät auki kirppareilla ja/tai nettikirppareilla! :)

SUURI VAUVATARVIKE POSTAUS @monasdailystyle

(commercial links/kaupallisia linkkejä*)
1. Name it* 2. GAP*3. Name it* 4. Name it* 5. adidas Orginals* 6. Jacky Baby*  7. Mothercare*  8. Noppies*
9. Jacky Baby* 10. Name it* 11. Joha*  12. Mothercare* 13. Levi’s* 14. Converse* 15. Jacky Baby* 16. Tom Tailor* 17. Carter’s* 18. Ewers* 19. GAP* 20. Carters* 21. Muesli* 22. Nike Performance*

Aloitetaan itselleni mieluisimmilla tarvikkeilla, eli vaatteilla;) Vaatteita ja tyyliä rakastavana sitä haluaa tietysti pukea vauvalle päälle kaikkea kaunista ja ihanaa. Tosin käytännöllisyys vauvanvaatteissa ensisijaisesti kunniaan. Voisin kuvitella, että bodyt ovat kesällä paras ja käytännöllisin vaate vastasyntyneelle?

Keräsin kollaasiin nyt vain poikien vaatteita, mutta laittakaa ihmeessä kommenttia jos vastaavia inspiraatiokollaaseja kaipaillaan myös tytöille. Itselläni on nyt silmät tietysti kiinnittynyt kaikkeen pojalle sopivaan, vaikka monethan näistä toki menee hyvin myös tytölle.

Vauvojen vaatemerkeistä minulla ei ole vielä juuri mitään kokemuksia ja monet merkit ovat itselleni entuudestaan tuntemattomia. Olisi kiva kuulla minkä brändin vaatteisiin siellä jo kokeneet äidit ovat olleet erityisen tyytyväisiä! :)

SUURI VAUVATARVIKE POSTAUS @monasdailystyle

(commercial links/kaupallisia linkkejä*)
1. Kantoliina 2. Unipesä* 3. Imetystyyny* 4. Vaippoja 5. Harsoja 6. Hoitolaukku*
7. Vauvasänky 8. Turvakaukalo 9. Rattaat 10. Sitteri

Vaatteiden lisäksi on vaikka ja mitä muuta härpäkettä mitä hankkia. Äkkiä saa pään pyörälle kaikkien tarvikkeiden kanssa (ja kukkaron tyhjäksi), mutta keräsin tähän nyt tiiviin kymmenen kohdan listan.

Kantoliinaa haluan ihan ehdottomasti oppia käyttämään. Pitää varmasti koittaa erilaisten kantoliinojen sidontaa jo ennen vauvan tuloa, ettei sitten ole ihan hukassa vastasyntyneen kanssa.

Unipesää on kehuttu niin monessa blogissa ja youtuben videolla, että sellainen on hankintalistalla ehdottomasti. Vauva nukkuu turvallisesti pienessä pesässä ja tällaista lienee suht helppo siirrellä paikasta toiseen.

Imetystyyny taitaa jakaa paljon mielipiteitä. Sain itse äitini ihanalta ystävältä imetystyynyn, joten sellainen kotoa jo löytyy. Sitähän voisi käyttää nyt loppuraskauden aikana myös vatsan tukemiseen yöllä nukkuessa.

Vaippojen suhteen suunniteltiin, että käytetään kestovaippoja ainakin osittain. Tavalliset vaipat lähtee varmasti aina mukaan, kun ollaan kylässä tai kaupungilla, mutta kotona yritetään onnistua ainakin alkuun kestovaippojen kanssa. Aikamoiselta tuo kestovaippojen maailma kuulostaa ja tuntuu, että mielipiteitä riittää siinäkin asiassa laidasta laitaan. Löysin tästä postauksesta ihan hurjasti hyviä vinkkejä. Iso kiitos Lähiömutsi- blogin Hannelle kattavasta postauksesta! :)

Harsot lienee itsestäänselviä ja niitä pitänee hankkia paljon. Hassua, mutta en ole missään tähän asti törmännyt harsoihin. Niin ne silmät katselee asioita, joita milloinkin tarvitsee. Valkoisia harsoja löytynee kuitenkin ihan tavallisista marketeistakin.

Hoitolaukku on varmasti tarpeellinen hankinta ja mitä enemmän erillisiä lokeroita sen parempi. Itse annan kyllä arvoa myös kauniille mallille.

Vauvan sänky on tietysti myös tärkeä hankinta heti alkuun. Vitsit miten paljon on suloisia sänkyjä pienille ihmisille! :)

Turvakaukaloa en osannut ajatella ennen kuin käly siitä muistutti. Meillä ei autoa ole, mutta tokihan turvakaukaloa tarvitsee muuten, kuin omalla autolla liikkuessa. Näistä kuulisin tosi mielelläni kokemuksia teiltä!

Rattaat on varmasti yksi isoimmista hankinnoista ja niitäkin kannattaa ehdottomasti katsella ystäväpiiristä käytettynä tai nettikirppareilta. Itse olen pohtinut, että meillä tarvetta tulee normaalien rattaiden lisäksi sekä matkarattaille että juoksurattaille. Saisiko näitä kaikkia ympättyä yhteen?? :D Teidän kokemukset ovat taas enemmän kuin tervetulleita.

Helposti siirreltävä sitteri helpottanee myös vauva-arkea, kun pienokaisen saa mukavasti hengailemaan lähelle itseään ja sitteriin voi sitten väkerrellä erilaisia viihdykkeitä vauvalle katsottavaksi.

Noin yleisesti meille on vielä ihan tuntematon käsite oikeasti tärkeät hankinnat ja tarvikkeet. Olen kyllä kysellyt läheisiltä neuvoja ja vinkkejä, mutta varmasti omat tarpeet huomaa kunnolla vasta käytännössä.

Kannattaakin siis huomioida, että tämä postaus on koottu vielä täysin kaikesta tietämättömän maman näkökulmasta;) Aidot käyttökokemukset ja mielipiteet tulee sitten jälkijunassa ja nyt mennään vielä tällaisellä pilvilinnahaaveilulla lähinnä sen suhteen mikä näyttää suloiselle ja kuulostaa järkevälle;)

Ja hei! Olen tietysti ikionnellinen mikäli te kokeneet mamat jaatte teidän kokemuksia kommenttien joukossa! Kuulen tosi mielelläni niin risuja ja ruusuja eri jutuista ja mitkä ovat olleet teille niitä tärkeimpiä ja käytännöllisimpiä hankintoja vastasyntyneen kanssa?

Entäs te muut odottavat äidit – oletteko ehtineet jo hankkia hyvissä ajoin kaikki vauvatarvikkeet kotiin valmiiksi?? :)


Lue myös:

♥  Raskausviikko 12

♥ Ensimmäiset raskausoireet

♥ Vauvavakuutus

♥ Alkuraskauden liikunta ja alakuloisuus 

♥ Itkukohtaus ensimmäisessä ultrassa

♥ Mikä hypnosynnytys?

♥ Rakenneultra, tyttö vai poika?

♥ Lisäravinteet raskauden aikana

♥ Raskausajan rutiinit toisella kolmanneksella

♥ Rentoutuminen raskauden aikana

♥ Täydelliset vauvakutsut

https://www.instagram.com/monasdailystyle/

Follow me BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM // YOUTUBE

You Might Also Like

36 Comments

 • Reply
  Jenni
  19.5.2017 at 13:46

  Meillä vauva nukkuu unipesässä meiän sängyssä, omassa sängyssä ollu pari yötä. Harsoja saa esim name itiltä hyviä, niitä kannattaa hankkia paljon
  Sitteri on ässä Siinä voi hengaa ja nukkua päivisin. Kietasu bodyt on aluksi hyviä pienelle.
  Hoitopöytää kannattaa miettiä, ihan ergonomian kannalta ja siihen kaikki vaipat, voiteet, pyyhkeet ym lähelle.
  Vaunujen maailma on ihan omaa luokkaansa Kannattaa mennä käymään jossain liikkeessä kartottamassa mitä ominaisuuksia haluaa, ihan pienelle en matkarattaita ottais ku ne on tosi avonaisia ja usein ei mee kasvot työntäjään ja täysin makuulle..
  mitäs vielä.. jos aattelit imettää hommaa useat imetysliivit ja mukavia sellasia, ite käytän hm:n perus. Kun maito nousee on rinnat kipeet ja turvonnu niin ei kantsi olla mitään kaaritukia. Mulla menee melkein yhet liivit yössä ihan märäksi Myös pari imetyspaitaa/mekkoa.

 • Reply
  -A-
  19.5.2017 at 13:49

  Voi, pienet vaatteet on kyllä supersuloisia <3
  Mun mielestä ihan vastasyntyneelle oli helpoin pukea kietaisubodeja (isän mielestä myös kauan vielä sen jälkeen kun vauva oppi nostamaan päänsä ylös), ei tarvinnut pään yli pujotella varsinkin kun se pään tukeminen oli jotenkin niin hankalaa ihan minillä, myös niiden niskakakkojen siivoaminen oli helpompaa kun bodin sai avattua edestä. Kappahlilla on aivan ihana newbie mallisto jossa tosi pehmeää materiaalia olevia käytännöllisiä vaatteita. Ihan vauvalla kannattaa olla myös myös tumput käsissä tai on myös bodeja missä kääntöhihat, koska kynsiä ei saa leikata heti ja vauvan kynnet raapivat yllättävän paljon. Facebookin ommeltujen vaatteiden kirppari on ryhmä mistä löytää useimmiten ekologisista kankaista tehtyjä niin käytettyjä kuin uusiakin vaatteita yms. kannattaa tsekata :)
  Meillä oli unipesä ensimmäiset kahdeksan kuukautta käytössä ja suosittelen, vauvan oli turvallista ja tuttua nukkua myös kodin ulkopuolella kun reissattiin isovanhempien luo.
  Kantoliina tai -reppu on hyvä, siinä on pientä helppo pitää lähellä ja silti kädet on vapaana, tosin tätä ei välttämättä tarvitse heti.
  Jos aiot imettää niin suosittelen ainakin yksien imetysliivien hankkimista etukäteen sekä minulle ainakin meni useita liivinsuojia päivässä. Mä tykkäsin käyttää kestoliivinsuojia joita minulla olikin juuri tuolta ommeltujen kirpparilta uutena ostettu, minulla taisi olla 15 paria ja niillä pärjäsi hyvin, enkä tarvinnut kertakäyttöisiä kuin yhden laatikon alussa kun en tiennyt kummat on mukavammat. Tykkäsin myös että hyvät liivinsuojat ehkä hiukan myös suojasivat ettei se kamala rintatulehdus iskenyt. Suosittelen myös yhden tuttipullon ostamista vaikka olisikin ajatellut imettää, meillä oli lasinen ja muovinen tavallinen mutta mielestäni lasisesta sai pumpatun maidon helpommin putsattua kuin muovisesta.. Minulla oli sekä käsikäyttöinen että sähköpumppu maidon pumppaamiseen, josta käytin lähinnä sähköistä. Tuon käsipumpun otin joskus mukaan ihan varmuuden vuoksi kun menimme jonnekkin. Minä jouduin pumppaamaan maitoa lähinnä sen takia että sitä tuli niin paljon en sen takia että olisin antanut pullosta, mutta olihan se kätevää kun isäkin pystyi auttamaan alussa syömisen kanssa. Meillä ensimmäiset kolme kuukautta suostuttiin syömään tuttipullosta pumpattua maitoa sen jälkeen ei enää kelvannut :D
  Harsoja meillä ainakin meni alussa paljon ja nykyäänkin vielä 1,5v jälkeen on käytössä päivittäin. Meillä yksiväriset oli pyllypesua varten ja kuviolliset syömisessä apuna sekä puklurätteinä. Minä ostin parhaat ja pehmetä harsot name it.istä.
  Hoitolaukun tein itse ja totesin käytössä että alussa varsinkin mitä isompi sen parempi sekä juuri niitä taskuja niin myös isä löytää tavarat tarvittaessa. Itse kannoin ensimmäiset puolivuotta myös itselleni vaihtopaitaa mukana kassissa sekä monia vaihtovaatteita vauvalle koska meillä sattui kakkakatastrofeja usein :D Myllyssä on muuten mahtavat lastenhoitotilat niin imetykseen, syöttämiseen kuin vaipanvaihtoonkin, samoin Skanssissa löytyy tosi kiva lastenhoitohuone. Myös ikean "minigrip" pussit olivat kovassa käytössä, niihin on helppo laittaa likapyykki matkalla.
  Ja juu, sitteri oli monien päivien pelastus :D
  Olipas tekstiä! Toivottavasti sait jotain lisävinkkejä. Onnea loppurutistukseen!

 • Reply
  Ina
  19.5.2017 at 14:06

  Hei!

  Ihan hyvältä ja tarpeelliselta vaikuttavat nuo sun miettimät hankinnat! Itselle tuli vielä mieleen sellaisia tarvikkeita kun itkuhälytin, hoitopöytä tai alusta, kantoreppu (toki liina korvaa tämän ja onkin vastasyntyneen kanssa mukavampi), viltti, kapalo(-pussi), rintakumit, rintapumppu, imetysliivit, liivinsuojat ja imetyspaita jos aikoo imettää, tutti ja tuttipullo (jos haluaa, me ostettiin varmuuden vuoksi), kylpyamme, vanulappuja ja topz-puikkoja (ovat hyviä pienen vauvan ja napatyngän putsaamiseen)… näitähän riittää, oikeastaan sitä vasta kokemuksen kautta oppii mitä itse kokee tärkeänä ja tarpeellisena ja mitä ei. Paras vinkki on ehkä yrittää olla ostamatta hirveästi härpäkkeitä etukäteen, ja katsoa mille tuntuu olevan tarvetta vauvan synnyttyä :)

  Vaunuista sen verran, että meillä on just tuossa kuvassa olevat Stokke Trailz yhdistelmävaunut ja ollaan tykätty! Ainoa miinus on koko, eli ovat aika isot. Jos aikoo paljon vauvan kanssa vaunuilla liikkua, suosittelen kyllä kunnon vaunujen hankkimista ja sitten matkarattaiden ostamista erikseen. Matkarattaat kuitenkin ovat yleensä tosi kevyet (mikä on niiden tarkoitus) mutta samalla on kiva, että on myös jämäkämmät vaunut millä pärjää myös esim. metsäpoluilla ja suomen talvisissa keleissä :)

  Iloista loppuodotusta sinulle Mona!

 • Reply
  -A-
  19.5.2017 at 14:29

  Unohdin vielä mainita että Noshin vauvan- ja lastenvaatteet ovat myös aivan ihanaa materiaalia, pehmeitä ja ekologisia sekä pysyvät tosi hyvänä pesusta toiseen ja paras kaikesta, ne on suomalaisia :) Firma perustaja alkoi yrittäjäksi äitiyslomalla!

 • Reply
  Larppa
  19.5.2017 at 14:29

  Mun suositukset tulee tässä :D

  – Paljon harsoja! Bambuharsot on ihanan pehmeitä <3
  – Unipesä on ihana ja se sopii hyvin pikkuiselle myös vaunuihin, ettei iso vaunukoppa tunnu liiankin isolta.
  – Kietaisubodyt on parhaita vastasyntyneelle koska ne on helpoin pukea päätä varoen
  – ihan pienelle ei kannata ostaa paitoja koska ne on aina korvissa
  – kertakäyttövaipousta me suositaan kotimaista Muumia ( ja ne on oikeesti tosi hyviä!)
  – osta hyvissä ajoin pehmeät ja mukavat imetysliivit (Bravadot mun lempparit) ja liivinsuojia ja ota ne mukaan sairaalaan
  – Baby björn soft balance-sitteri on ihan ässä! :D ei taida tutuillakaan muita ollut kuin näitä ja syystä! :)

  Kauhee määrä tekstiä, hups :D mutta vaunuja kannattaa käydä liikkeessä rullaamassa ja testailemassa niin tietää mikä sopii parhaiten omaan käyttöön :) ja hoitopöytä kannattaa hankkia. Ikean halvinkin on tosi hyvä ja säästää paljon selkää koska sen ääressä vietetään paaaaljon aikaa! :D

  • Reply
   Larppa
   19.5.2017 at 14:32

   Ai niin! Meidän ehdoton lemppari oli Stokken tripp trapp ja siihen newborn set. Siinä vauvan saa esimerkiksi ruuanlaiton ajaksi kivalle korkeudelle ja pöydän ääreen kun itse syö.

 • Reply
  Jemima
  19.5.2017 at 17:37

  Moi Mona! Mä tuun kommentoimaan kantoliina-asioissa :) itseni tuo kapine nimittäin pelasti vauvavuotena. Ensinnäkin, kannattaa liittyä facebookissa Kantovälineet kysy ja keskustele -ryhmään. Saat sieltä hyvää tietoa ergonomisesta kantamisesta. Älä vaan osta rintareppua ikinä, vaan ergonomisia kantovälineitä. Itse ostin vauvalle trikoisen kantoliinan, joka jäi käyttämättä. Suosittelen ehdottomasti seuraavia: kudottu kantoliina, ja jos vauva on sitä sorttia, että ei suostu ekan vuoden aikana muualla olemaan kuin sylissä, rengasliina on ihan huippu, jos vauva pitää saada nopeasti kyytiin, ei tarvi sitoa niin monimutkaisesti. Mulla oli molemmat, lisäksi kantoreppu, sekä Manduca että Tula, josta jälkimmäistä Tulaa voin suositella. Huipputuote. Tytsy on nyt 1v4kk ja edelleen kannan, nykyään liinalla selässä tai lyhyitä matkoja rengasliinalla lonkalla. Mies kantaa Manducalla selässä. Suosittelen myös liittymään Facebookin Kantovälinekirppis-ryhmään, josta voi ostaa kantovälineitä! Liinat paranee käytössä, joten sieltä kannattaa hankkia kudottu liina :)

  Juoksurattaista voin sanoa että jos harrastaa juoksua oikeasti niiden kanssa, kannattaa panostaa ja ostaa kunnon juoksurattaat, joissa on jouset, Thulen rattaat esim. Vauva-aika, jolloin lapsi on kopassa ja tarvii tavalliset vaunut, on lyhyt. Meillä siirryttiin rattaisiin 7 kk iässä ja Emmaljunga-vaunujen ratasosa jäi lopulta tosi vähälle käytölle, koska lenkkeilen niin paljon, että juoksurattaat oli välttämättömät. En kyllä tiedä miten ois selvitty vauva-aika ilman kunnon vaunujakaan, vaikka jälkikäteen tuntui tyhmältä omistaa kolmet rattaat (noiden lisäksi matkarattaatkin). En tiedä mikä ois sellanen ratas, jossa vois kaikki olla yksissä.. Koska kuten totesin, jos juoksurattailla oikeasti juoksee, niihin kannattaa eniten panostaa jousitus ym asioissa, vauva-ajalle vois hankkia jonkun käytetetyn rattaan kopalla ja nuo juoksurattaat erikseen – tai sit vauva-ajalle matkarattaat kopalla (esim Britax tai Babyjogger) ja siinä teille ois sit matkarattaat valmiiksi ja voitte erikseen panostaa juoksurattaisiin?

  • Reply
   -A-
   19.5.2017 at 20:37

   Se on kyllä totta että vaunujen koppa on käytössä tosi vähän aikaa, meilläkin tyttö oppi istumaan jo 4kk ikäisenä ja 5kk oli kun siirryttiin kokonaan ratasosaan ja nukkuu siinä vieläkin 1,5vuotiaana päikkärit :)

 • Reply
  Ella
  19.5.2017 at 17:51

  Kiva postaus ja mielelläni luen myös jatkossa vastaavia sitten kun olette tehneet hankintoja (+ mitkä tuotteet osoittautui tarpeellisiksi ja mitkä turhiksi)! :) Mulla laskettu aika n. 2 kk sun jälkeen ja täytyy sanoa että on ollut niin kiva lukea sun raskauteen liittyviä postauksia! Mietin aina että noin mullakin sitten (ehkä!) muutaman viikon kuluttua :D vielä ei olla mitään hankitoja tehty, mutta vähän olen jo tutkinut ja koittanut selvitellä mitä tavaroita oikeasti tarvitsee. Meillä on muuten varmaan samanlainen jako tavaroiden valitsemisen suhteen kuin teillä; mun miehen ainoa toive on että hän saa ostaa juoksurattaat! Ne on oikeasti varmaan ajankohtaiset vasta ens keväänä (ainakin kuvittelisin että vauvan on oltava sen ikäinen että voi istua niissä, varmaan on erilaisia?), mutta vähän hän jo vilkuili eri malleja kun käytiin xxl:ssä viime viikonloppuna :D
  Ihanaa, aurinkoista viikonloppua sulle!

 • Reply
  Reetta
  19.5.2017 at 18:53

  Turvakaukaloasiaan sanoisin että ainakin joensuussa oli sairaalassa sellanen käytäntö että vauvan kanssa ei päästetty edes lähtemään ellei ollut turvakaukaloa, ja siis ihan sama vaikka olisi kävellyt kotiin, ilman sitä ei päässyt vauvan kanssa ovesta ulos.

 • Reply
  Satu
  19.5.2017 at 21:11

  Tai selkeän otsikon ansiosta bongaan varmasti kaikki raskauteen ja vauvaan liittyvät postaukset :)). Piti tulla erikseen sanomaan, että minua ainakin tämä aihe kiinnostaa monien muiden blogien aiheidesi lisäksi. Yleensä asukuvapostaukset vaan selaan nopeasti mutta nämä pitää lukea ihan ajatuksella. Kaikkea hyvää loppuodotukseen!

 • Reply
  Tanja
  19.5.2017 at 23:02

  Imetystyyny oli minusta tosi tarpeellinen. Mielestäni aluksi kannattaa hankkia “ihan kunnon” vaunut ja rattaat (tavalliset & juoksu) vasta myöhemmin. Sitteri on hyödyllinen ja ne harsot, niitä paljon!

 • Reply
  Eve
  20.5.2017 at 04:43

  Moikka!
  Vaunuiksi suosittelen Bugaboo buffaloita. Ovat todella jämäkät, kätevät ja ketterät ja lisäksi saat niihin runner rungon hankittua. Yhdet vaunut, kaikki samassa paketissa. Meillä lapsi kaksi vuotias ja hyvin ollaan pärjätty vain näillä kärryillä! :)

  Heh, harsoista tuli mieleen omat kokemukset, kaappi on niitä täynnä mutta juurikaan ei niitä ole tarvittu, vauvana ei pulautellut oikeastaan hyvä jos koskaan, hyvin olisin muutamalla kappaleella pärjännyt kun käytin niitä vain imettäessä suojana ja suun pyyhkimiseen :)

  • Reply
   Eve
   20.5.2017 at 04:49

   Ainiin ja saat tietyt turvakaukalot kiinni bugaboon runkoon adaptereilla :) Meillä tämä oli todella kätevä esim. Kaupassa käydessä, nukkuvaa vauvaa ei tarvinnut muutakuin siirtää omassa kaukalossa vaunuihin kiinni <3

 • Reply
  Petra
  20.5.2017 at 09:03

  Tässä juttuja, joista mä pidin:
  -pinnis, jonka laidan saa laskettua ja pohjan nostettua samalle tasolle oman sängyn kanssa. Toimi sänkymme vieressä erittäin hyvin.

  -kantoliina ja ergonominen kantoreppu (esim. Tula tai Manduca)

  -rintapumppu (sähkö)

  -rintaliivinsuojat ja muut imetystarvikkeet, kuten Lansinoh-voide. Suosittelen muutenkin liittymän Imetyksen Tuki-Facebook sivuille sekä lukemaan Imetyksen Tuen sivuilta juttuja. Imetys on aikalailla keskeisimpiä juttuja alussa, ja itse koin tosi hyväksi sen, että olin tietoinen asioista etukäteen. Se kun aiheuttaa monelle stressiä. Myös kannattaa kattoa Youtubesta “Baby’s first latch” hakusanoilla imetyksen ensikertoja, jotta tietää miten homma toimii. Helpottaa tosi paljon alkua!!

  -Kietaisubody on tosi kätsyjä vastasyntyneiden kanssa, ja plussaa jos niistä saa hihat taitettua hanskoiksi, pienet kun tuppaavat raapimaan itseään helposti.

  -Rattaiden hankinta aiheuttaa ehkä eniten päänvaivaa. Mutta juoksurattaat kuulostaa hyvältä! Sitten voi toki harkita, haluaako tavalliset esim. yhdistelmävaunut ja sitten juoksurattaat/peräkärryt. Meillä on Thulen peräkärry, jonka saa siis kiinnitettyä pyörään JA sen saa kolmipyöräiseksi juoksurattaiksi. Ollaan tykätty tosi paljon! Jos teillä ei ole autoa ja tykkäätte pyörilläkin liikkua niin voin suositella lämpimästi. Niihin saa myös vauvatuen.

  Ainakin sellaisia tuli mieleen!

  Petra
  http://www.arkeenkatkettyaarre.blogspot.fi

  • Reply
   Lotta
   14.6.2017 at 12:01

   Meiltä myös suositukset Bugaboo Buffalolle tai Cameleonille! Molemmista kokemusta ja nyt Buffalot käytössä isompien renkaiden takia. Itse koin Cameleonin pienet etupyörät vähän hankaliksi Turussa (tökkäsi helposti vesikouruihin jne.), mutta muuten kyllä loistavat. Molempien istuimet saa siirrettyä Runner-runkoon ja erillisiä juoksurattaita ei siis tarvita. Jos budjetti sallii, niin täydelinen setti voisi olla Bugaboo Buffalot, Runner-runko ja Bugaboo Beet vauvakopalla matkarattaiksi. Myös Been istuin sopii Runner-runkoon. Toisena vaihtoehtona meillä oli Buffaloita hankittaessa Cybex Priam ja siihen makuuasentoon menevä kaukalo Cybex Cloud Q Plus, mutta saatiin lopulta edullisemmin Bugaboo Buffalot ja niihin Maxi-Cosi Pebble Plus -kaukalo. Tämäkin oikein hyvä setti :)

 • Reply
  kip
  20.5.2017 at 14:32

  Moikka, minusta tosi järkeviä juttuja olet miettinyt! Itsellä kohta 2 v lapsi, ja toinen tulossa syksyllä. Lisäisin tuohon listaan jos ei ollut niin hoitotason, siis sellainen hyvä jämäkkä “muovinen” taso jonka voi laittaa vaikka pyykkikoneen päälle jos ei halua hoitopöytää. Itse tykkäsin kantorepusta, mutta se on makuasia eikä sitä “joutunut” onneksi kovasti käyttämään. Babybjörn sitteri oli ehdoton, lisäksi harsot, jotku ei tarvi ollenkaan mutta meillä oli noin 30kpl ja tuntu et oli aina käytössä. :D Yksi “turhake” mille naureskelin ennen vauvaa oli sellainen shampoosuoja päähän, ettei mene saippuat silmään kun pesee tukkaa. Tätä oltais kyllä ehdottomasti oikeasti tarvittu mutta ei tullut koskaan hankittua. :) Lisäks kaukalopussi oli aivan must ainaki syksyvauvalle kun ei tarvinut pukea juurikaan autoon ja on turvallisempikin niin. :)

 • Reply
  Jeijei
  20.5.2017 at 15:13

  Ikeasta saa niitä pieniä valkoisia pyyhkeitä niitä on n.10kpl ja maksaa n. 2,5€ Todella hyviä käy harson tapaan ja pehmeitä on! Kannatan, toinen on stokke newborn set ja stokke dailybed ja sitteri siihen. Rintapumppu avent. Adapterit vaunuihin että saa kaukalon kiinni

 • Reply
  Anne
  20.5.2017 at 22:18

  Yksi parhaista hankinnoista meillä olivat Stokken syöttötuoliin saatava Newborn-setti johon saa jo ihan pienenkin köllöttelemään. Meillä minikokki tykkäsi istuskella pöydän päässä ja keittiössä muutenkin sellaisessa koska se on pöydän tasolla toisin kuin sitteri. Sitteri olikin meillä aina kylppärissä :) ja ilman kantoreppua ei oltaisi selvitty, loistava reissuillakin.

  Onnea odotukseen! <3

 • Reply
  Outi Karita
  21.5.2017 at 09:58

  Pikkuhiljaa kun on alkanut näitä hankintoja miettimään, niin oli oikein tervetullut postaus.
  Ihastuin ystäväni Stokken rattaisiin, mun mielestä tosi hyvän oloiset, mutta aika kalliit…
  Kestiksiä täälläkin ajateltu ainakin osittain käyttää, joten kiitos tosta postausjaostakin :)

 • Reply
  Missa
  21.5.2017 at 15:50

  Meille on tulossa syysvauva ja saadaan kaikki tavarat käytettynä, koska on niin paljon pikkulapsiperheitä ympärillä. Ainoa uutena ostettava juttu tulee olemaan Stokken syöttötuoli ja siihen se vauvasetti sekä tulan kantoreppu. Meillä ratkaistiin vaunuongelmat Baby Joggerin Eliteilla, kannattaa tutustua, jos ei halua enempää kuin yhden rattaat. Muita samanmoisia rattaita on Mountain Buggylla ja Bumbleridella. Niihin saa halutessaan ostaa vauvan kantokopan erikseen ja meillä lähtee ainakin reissuillekin mukaan, koska menee suht pieneen tilaan. Mä harkitsin ensin matkarattaiden hankintaa, mut luulen että ei semmosia hankita niiden huonon jousituksen ja pienien pyörien takia. Mielummin roudaan vähän isommat ja paremmat rattaat mukana tai sitten mennään pelkällä kantorepulla. Mukavaa loppuodotusta sinne :)

  • Reply
   Kippuralla
   24.6.2017 at 13:07

   Meillä on noi mountain buggyn, valitsin ne koska olivat hiukan kapeammat. Niin on helpompi niillä mahtua sit kaupoille ja bussinkin. Eikös eliten leveys ole yli 70cm, se on minusta aika paljon jos meinaa muutakin tehdä niillä kun pyöriä ulkona.
   Ja erityisesti siis suosittelen katsomaan mountian buggy terrain-mallia, siihen tulee isot takapyörät juoksua varten ja normikokoiset sitten muuhun (12 ja 16 tuumaa)

 • Reply
  Jenna
  22.5.2017 at 09:26

  Meillä on valmiina paljon vaatteita, joita ollaan saatu, eikä olla ostettu kuin max 10 kappaletta :) Äitiyspakkauksen mukana tuli tavaroita ja lisäksi meille tuli isyyspakkaus (;)), jossa oli mm ensimmäinen tutti ja tuttipullo sekä pulloharja! Me löydettiin käytettynä myös ihana kehto, jota käytetään ensimmäiset kuukaudet (ainakin luulen näin). Ja lisäksi ollaan ostettu trip trapp tuoli, siihen vielä newborn-kaukalo, niin vauva pääsee heti mukaan ruokailuhetkiin, eikä tarvi köllötellä lattialla :) Vielä pitää ostaa rattaat, turvakaukalo, rintapumppu ja ainakin niitä harsoja :D

 • Reply
  Miisa
  23.5.2017 at 12:47

  Ihana postaus ja tsemppiä odotuksen loppumetreille! :)

  Meille syntyy vauva, esikoinen, syksyn lopussa. Ollaan tähän mennessä hankittu kirpparilta paljon vauvanvaatteita 56- ja 62- koossa, niin on ainakin alkuun vaatteita. Kirpparilta löytyy kyllä aivan ihania ja hyväkuntoisia vaatteita, niin en oo tainnut kaupasta ostaa kuin 2 perus valkoista bodya.

  Vaunuja ollaan käyty katsomassa alustavasti ja luulen, että päädytään Britax go big -yhdistelmävaunuihin. Asutaan Helsingissä suht lähelle keskustaa, joten ajatuksena on hankkia näppärät kaupunkivaunut kääntyvillä etupyörillä. Go next -vaunuihin verrattuna noissa go big -vaunuissa on valmiiksi etupyörät, joilla pärjännee talvella lykkäillessäkin ja ne ois varmaan näppärät myös lenkkipoluilla, kun meiltä löytyy koira, jota luonnollisesti tulee monta kertaa päivässä lenkitettyä. Iso tavarakori myös suuri plussa noissa vaunuissa, kun meillä ei oo autoa, niin noihin pitäisi mahtua hyvin vaikka 2 kauppakassia, tai muuten arjessa mukana kulkevaa tavaraa. Kuulostaa kunnon mainospuheelta, vaikkei sitä ole haha :D Jäi vaan tällaiset fiilikset, kun vertailtiin monta tuntia myyjän avustuksella eri vaunuja, mutta kaikille tottakai sopii omanlaisensa.

  Ollaan ajateltu vaunut ostaa uutena, mutta kaikki muut tarvikkeet käytettynä, jos suinkin mahdollista :) Hoitopöytä saatiin Facebook-kirppiksen kautta ilmaiseksi. Hyväkuntoiset ja leikkimatto taas tosi edullisesti tori.fin kautta. Siinä oikeastaan tähän mennessä tehdyt hankinnat. Ensisänky tosiaan varmaan johonkin puoleen vuoteen asti käytössä, jonka jälkeen ois tarkoitus hankkia viimeistään pinnasänky, joka mahtuu ainoastaan vauvan tulevaan huoneeseen, niin siksi tuo ensisänky on tähän alkuun oikein passeli ratkaisu, niin mahtuu sängyn viereen. Oon koittanut bongailla Baby Björn -merkin sitteriä nettikirppiksiltä. Niitä tuntuu olevan paljon tarjolla ja ystävä on kehunut niin ajattelin, että jos sellaisen löytäisi vielä. Uudet maksaa aika paljon ja kun ei voi tietää, viihtyykö vauva sitterissä, niin tuntuisi turhalta tuhlata rahaa siihen.

 • Reply
  Miisa
  23.5.2017 at 12:50

  Oho tuohon “hyväkuntoiset ja leikkimatto” -kohtaan piti kirjoittaa että hyväkuntoiset ensisänky ja leikkimatto.. Jäi näköjään yksi sana väliin :D

 • Reply
  Linsku
  23.5.2017 at 15:56

  Tsekkaapa Bumbleride-vaunut / rattaat. Siinä on yhdistelmävaunut, matkarattaat ja juoksurattaat samassa paketissa. :)

  • Reply
   M
   28.5.2017 at 21:15

   Kyllä, juuri näin, Bumblet kannattaa ehdottomasti katsoa, liikkuvalle perheelle tosi hyvät!

 • Reply
  Viivi Haimi
  24.5.2017 at 17:26

  Ehdoton suositus unipesäksi KaislaStar- vauvapesät. Ovat huomattavasti halvempia, saa itse valita kaikki kuosit ja on suomalaista käsityötä. Lähetykset ympäri Suomea :) https://www.facebook.com/pg/KaislaStar/photos/?tab=album&album_id=1573153666033068

 • Reply
  Teljänneito Jessica
  28.5.2017 at 23:19

  Samoja juttuja täällä pohditaan, on kyllä paljon mitä miettiä. Jes, jospa saisin sit Eetusta myös juoksukaverin rattaiden kanssa! :D

 • Reply
  Terhi
  1.6.2017 at 22:42

  Bumblerideilta täältäkin suositukset, käy kaikkiin kolmeen tarkoitukseen hyvin. Kulkee mainiosti kaikissa maastoissa ja lumen keskellä, ihan täydelliset. ;) Meillä on nämä olleet käytössä ihan vastasyntyneestä asti, ei tarvitse edes ostaa Bumbleriden kovaa ja (kallista) :) vaunukoppaa, samaan tarkoitukseen oli meillä Oran pehmeä vaunukoppa, joka hankittiin edullisesti vähän käytettynä kaverilta. Kuomun sai käännettyä pikkuvauva-aikana myös niin päin, että vauvan kasvot oli työntäjään päin. En tiedä onko tarkoitettu niin, mut kavereilta saatiin vinkki, et sen saa hyvin niinkin asennettua. :) Ja hyvin nukkuu tyttö tuossa ratasosassa päikkärinsä edelleen, nyt hän on 1v 8kk.

  Näppärät laittaa kasaan, näillä helppo kulkea bussissa, koiran kanssa onnistuu lenkkeily mainiosti. Todella laadukkaat kaikinpuolin. ;)

 • Reply
  Elisabeth
  9.6.2017 at 12:55

  Tässä joitakin omia vinkkejä: kesällä body on toki hyvä, mutta myös aurinkorasva tai sitten ohut takki joka suojaa auringolta. Aurinkohattu/lippis/lippalakki on myös must! Jarrusukat ovat myös todella tärkeitä, mutta niitä ei kannata kenkien sisään laittaa koska jotenkin eivät silloin lämmitä jalkoja (näin olen kuullut), joten jos käytät kenkiä niin sitten ei jarrusukkia, mutta sisällä ne ovat todella tärkeitä! Nukkumiseen unihaalari/pussi on ollut meille todella tärkeä! Sekä Youtubesta White Noise :D Itse olen käyttänyt Manduca -kantoreppua, ja sitä voi suositella. Kokeilin liinaakin, mutta reppu oli itselle helpompi ja käytännöllisempi valinta. Itse olen käyttänyt reppua hoitolaukkuna. Näin avomieheni on voinut sitä myös käyttää, ja se on toimiva kun pitää vauvaa sylissä. Baby Björn sitteri oli meille todella tärkeä kun vauva vielä siinä istui. Syöttötuoli taitaa puuttua listaltasi? Ja leikkimatto?

  xxx
  E
  http://helsinkidragonfly.blogspot.fi/

 • Reply
  Voikukkanen
  10.6.2017 at 09:51

  Meillä jo eskarityttö mutta vauva-ajasta muistan tärkeinä kietaisubodyt, harsot ja koska imetys ei heti alkuun sujunut niin rintakumit, pumppu ja tuttipullojen pesukone :D toivottavasti sinulla lähtee sujumaan hyvin. Neuvolasta saatiin kritiikkiä sitteristä, mielummin leikkimatto jos vauva vaan viihtyy, oppii paremmin kääntymään jne…
  Jos nyt ostaisin vaunut ostaisin halvat ja panostaisin rattaisiin. En silti tiedä saako niitä nykyään edes erikseen…vaunuja kun käytetään niin kovin vähän aikaa.
  Kodinhoitohuoneessa meillä oli vaipanvaihtopehmuste ei varsinaista hoitopöytää ja se oli hyvä systeemi, puolivuotiaana voi jo laittaa potalle:)

 • Reply
  MINI-blogi/Elina
  10.6.2017 at 12:34

  Meillä vauvalle hankittiin oikeastaan vaan vaatteita, uusi turvakaukalo ja kaikkea pientä, kun isommilta lapsilta oli jäänyt aika paljon jemmaan vauvatarvikkeita ja kahdet rattaat. Meillä nyt reilu 3-viikkoisella vauvalla on käytetty juurikin eniten bodeja yhdistettynä housuihin ja ne on mielestäni parhaat ja helpoimmat vaatteet kesävauvalle.

  Blogissani on menossa juuri nyt kiva arvonta jossa on palkintona 50 euron lahjakortti Baby Wallabyn verkkokauppaan, käyhän kurkkaamassa ;)
  http://elinamaista.blogspot.fi/2017/06/pieni-rakas-ja-baby-wallabyn.html

 • Reply
  Marianne
  3.7.2017 at 15:48

  Moikka! Onko sulla antaa kirja vinkkejä tai linkkejä niille jotka haaveilee perheestä?Itse haluun kovasti mieheni kanssa perheen mutta jotenkin on vaan niin hukassa kaikessa kun alkaa miettiä mitä täytyy ostaa ja mitä kaikkea täytyy ottaa huomioon ym…

  • Reply
   Mona
   3.7.2017 at 20:37

   Moikka! :) Voi tietkö, että ei kyllä oikein ole:/ Itsellekin kaikki ihan uutta ja aika hukassahan kaiken kanssa on, mutta eiköhän sitä käytännössä opi ja huomaa mitä kaikkea tarvii :) Youtubesta löytyy kyllä tosi paljon kivoja perhekanavia joissa paljon eri vinkkejä, mutta varmasti kaikki löytää sitten arjessa ne itselleen tärkeät jutut :)

 • Reply
  Noora
  4.7.2017 at 12:43

  Moikka! Suosittelen teille Thulen urban gliden juoksurattaita, aivan loistavat! Saa vaunukopalla sekä istuinosalla. Monissa liikkeissä vaunukoppa on asetettu istuinosan päälle mutta istuinosan kankaat saa helposti irti ja vaunukopan käyttöön pelkästään. Rattaiksi suosittelen Cybexin baliokseja, ovat sirot ja ihanan kevyet kaupunkirattaat, joilla pääsee myös kyllä hyvin eteenpäin soratielläkin. Näiden lisäksi Tulan kantoreppu on ihan mahtava ja ergonominen.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *