9.4.2017

Raskausajan rutiinit toisella kolmanneksella

* Kaupallinen yhteistyö, Verman & Minisun Multivitamin Mama

Videolla tänään raskausaikani rutiinit toisella kolmanneksella. Minulle raskauden aikana on ollut tärkeää pitää huolta omasta hyvinvoinnista sekä fyysisesti että myös henkisesti. Pienilläkin jutuilla voi parantaa omaa hyvää oloa ja välttää ylimääräistä stressiä. Arki helpottuu paljon, kun tekee itselleen tärkeistä asioista jokapäiväisiä rutiineja.

AAMURUTIINIT

Meditaatio

Rauhallinen aamu siivittää koko päivän hyvää fiilistä. Meditointi on yksi parhaimmista tavoista aloittaa aamu tietoisesti. Saan meditoinnista ihan hurjasti energiaa ja positiivisuutta. Nyt raskaana ollessa se auttaa käsittelemään uusia tunteita ja myös pelkoja, joita raskaus tuo mukanaan.

Vauvan kanssa juttelu

Sängyllä vielä makoillessa silitän vatsaa ja höpöttelen vauvan kanssa.

Venyttely

Pienet venytykset erityisesti kyljille ja jaloille on yön jälkeen tärkeitä, jotta saan kropan käyntiin. Kotijumpan, kävelyn tai joogan jätän myöhemmälle aamupäivälle tai päivään.

Aamupala (banaaniletut) + vitamiinit

Aamupala on ehkä koko päivän tärkeimmistä rutiineistani. Ilman kunnon aamupalaa ei päivä lähde käyntiin. Terveelliset banaanibannarit on ollut jo monta vuotta oma suosikkini, enkä kyllästy niihin koskaan.

Aamupalan jälkeen, kun vatsa on täynnä otan vitamiinit, jotka ovat itselleni lähes yhtä tärkeitä, kuin aamupala. Lisäravinteista ja vitamiineista raskausaikana kirjoitin aikaisemmin postauksen täällä. Koko Ravitsemus ja ravintolisät raskauden aikana– juttu puolestaan löytyy Hyvinvointisitueksi.fi sivustolta.

Uudistunut Minisun Multivita- Mama on monivitamiinivalmiste, joka on suunniteltu erityisesti raskaana oleville ja myös imettäville naisille. Tämä monivitamiini on loistava valinta, kun haluaa päästä mahdollisimman helpolla. Minisun mamassa on nimittäin 17 eri vitamiini ja hivenainetta ja vain yksi tabletti riittää päivässä. Tärkeimpiä lisäravinteita raskaana ollessa on D-vitamiini, rauta ja foolihappo, mutta myös muiden vitamiinien ja hivenaineiden tarve kasvaa raskaana. Kannattaa huomata, että koska tämä monivitamiini sisältää myös rautaa ja sinkkiä on se hyvä ottaa aterian yhteydessä. Sinkki ja rauta saattaa aiheuttaa tyhjään mahaan otettuna pahaa oloa, mutta sen välttää helposti, kun muistaa ottaa vitamiinin aina yhdessä ruuan kanssa.

Kiitollisuuspäiväkirja

Kiitollisuuspäiväkirja löytyy aina yöpöydältäni ja pyrin kirjoittamaan joka päivä vähintään kolme asiaa, joista olen juuri nyt kiitollinen. Aamu on ihanaa aikaa pohtia kiitollisuuden aiheita. Päivä alkaa aina paremmin, kun ensin muistutan itseäni siitä, miten hyvin asiat ovat. Iltaisin usein sanon ääneen Eetulle asiat, joista olen kiitollinen ja kysyn myös hänen päivän kiitollisuuden aiheet.

Äänikirjat

Rakastan äänikirjoja ihan ylikaiken. Aamut ovat itselleni parasta äänikirjojen kuunteluaikaa. Samalla kun teen pedin ja aamupalaa on helppo kuunnella hyvää äänikirjaa. Viimeksi sain juuri loppuun Tony Robbinsin uuden Unshakeable kirjan ja tällä hetkellä vuorossa on Brian Tracyn The Ultimate Goals Program.

Raskausajan rutiinit toisella kolmanneksella

Raskausajan rutiinit toisella kolmanneksella

Raskausajan rutiinit toisella kolmanneksella

Raskausajan rutiinit toisella kolmanneksella

ILTARUTIINIT

Suihku

Rakastan pitkiä ja kuumia suihkuja. Etenkin raskaana ollessa lämmin suihku on auttanut rentouttamaan ja poistamaan stressiä. Suihkussa tykkään käyttää erityisesti nyt raskaana ollessa luonnonkosmetiikkaa.

Ihon kosteutus

Kuuman suihkun jälkeen iho janoaa kosteutusta. Raskaana ollessa olen kosteuttanut koko vartalon vähintään kerran päivässä ja iltaisin siitä on muodostunut mukava rentouttava rutiini ennen nukkumaanmenoa. Käytän useampia eri tuotteita vaihdellen sen mukaan mitä iho milloinkin tarvitsee. Erilaiset öljyt ovat nyt olleet paljon käytössä.

Kirjat

Äänikirjojen lisäksi rakastan myös lukea perinteisiä kirjoja ja iltaisin valitsen usein äänikirjan sijaan juuri luettavan version. Tällä hetkellä luen suurella mielenkiinnolla erilaisia synnytykseen liittyviä kirjoja, joista koen saaneeni jo nyt hurjasti positiivista energiaa loppuraskautta ajatellen. Suosittelen lämpimästi esimerkiksi Marie F. Mongan HypnoBirthing The Mongan Method kirjaa.

Probiootit

Probiootit otan aina ennen nukkumaan menoa niin, että iltapalasta on kulunut vähintään tunnin verran. Näin probiootit vaikuttaa parhaiten yön aikana vatsassa lisäten suoliston hyvien bakteerien määrää. Herkkävatsaisena olen kokenut, että juuri probioottien käytöllä on ollut iso apu siihen, että olen pysynyt terveenä ja vastustuskyky hyvänä.

Ohjattu meditaatio ja venyttely

Aamun lisäksi meditoin myös aina iltaisin. Etsin usein Youtuben kautta valmiin ohjatun meditaation rauhallisen musiikin kanssa ja samalla keskityn syvään palleahengitykseen. Iltaisin rakastan rauhoittumisen ja meditaation jälkeen myös keskittyä vain kuuntelemaan ja tuntemaan vauvan liikkeitä. Meidän pieni rakkauspakkaus pitää yleensä iltaisin aina kaikkein railakkaimmat bileet! :D

Ihan viimeisenä laitan aina kännykän lentokonetilaan ennen kuin  kääriydyn peiton alle.

Raskausajan rutiinit toisella kolmanneksella

Raskausajan rutiinit toisella kolmanneksella

Toivottavasti tykkäsitte tällaisesta vähän erilaisesta videosta ja saitte inpiraatiota kehittää itselleni hyviä rutiineita, joista saa energiaa arjen kiireiden keskellä. Mikäli toivotte lisää tämän tyylisiä juttuja niin käykäähän peukuttamassa Youtubessa videota ja muistakaa laittaa myös Youtube kanava tilaukseen täältä! :)

Ihanaa kohta alkavaa uutta viikkoa kaikille! ♥

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Alisa
  9.4.2017 at 19:29

  Olipa kiva postaus :) Näin 3,5-vuotiaan pojan äitinä huomasin kadehtivani useita noista asioista – niihin ei vain ole aikaa. Ei toki vain siksi, että on äiti, vaan siksi, että on myös opiskelija, työntekijä, puoliso, ystävä, sisko, tytär… Voi noita lapsettomia aikoja, nauti nyt täysin rinnoin <3

  • Reply
   Mona
   11.4.2017 at 13:22

   Kiitos Alisa :) Ja voi vitsit, kurjaa jos tästä tuli fiilis, ettei ole aikaa:/ Pyrin kuitenkin tässä tuomaan esiin sellaisia juttuja, joista voi ehkä saada inspiraatiota omalle kohdalle muokaten niistä itselleen sopiviksi. Esimerkiksi meditaatioon ei välttämättä tarvitse kuluttaa pitkää tovia päivässä. Mieluummin vaikka muutaman kerran 2 minuuttia päivässä, kuin 20 minuuttia kerrallaan :)
   Mutta onhan se niin, että jokaisella elämäntilanteella on ne omat puolensa aina :) Ja tietystihän sitä jokainen aina sovittaa ja priorisoi omaan elämäänsä ne tärkeäksi kokemat asiat omaan järjestykseensä.

 • Reply
  Kukkanen
  10.4.2017 at 20:02

  Hei! Viitaten instan videoon, toivoisin ehdottomasti postausta kasvonaamioista! :)
  Lisäksi postaus jalkojen hoidostakin olisi mielenkiintoinen. :)

  Pidin kovasti raskausajan rutiini videosta, kuten muistakin videoistasi. Olet niin luonnollinen esiintyjä ja osaat tuoda asioita mielenkiintoisessa valossa, jatka samaan malliin! :) <3

  • Reply
   Mona
   11.4.2017 at 13:23

   Kiitos kommentista <3 Laitetaan naamioista postausta ehdottomasti toteutukseen! Ja jooo jalkojen hoidosta myös! :)
   Ja iso kiitos kannustavasta palautteestasi. Sanasi merkkaa enemmän, kuin arvaat :) Tällaisen jälkeen on aina niin mukava tuottaa lisää videoita <3
   Haleja sinne <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *