23.1.2017

Vauvavakuutus

Yksi tärkeimmistä asioista vauvan synnyttyä lienee vakuutuksen hankkiminen. Vakuutusten vertailu tuntuu työläältä ja todella hankalalta. Vakuutusehtoja lukiessa tulee välillä vähän epätoivoinenkin olo, että saako niistä nyt mitään selkoa ja jääkö joku todella oleellinen ja tärkeä asia huomaamatta.

Itselläni on ollut vakuutukset pitkään Lähitapiolassa ja olen ollut kovin tyytyväinen tähän asti palveluun. Onnekseni en tosin ole kovin montaa kertaa joutunut vakuutukseen edes turvautumaan vaan olen vain saanut maksaa vakuutusmaksuja tyytyväisenä. Monestihan vakuutusmaksut saattaa tuntua turhilta, kun mitään konkreettista ei saa takaisin niitä maksamalla.

VAUVAVAKUUTUS

Lähipiirin tai tuttavien kokemusten kautta olen elämäni aikana kuitenkin oppinut sen, että maksan hyvin kiitollisena vakuutusmaksuja ja toivon, että saan niitä maksaa tulevaisuudessakin ilman, että saan yhtään mitään konkreettista takaisin. Tärkeintä mitä vakuutuksesta saan on turvan tunne ja jos eteen tulee tilanne, että joudun konkreettisesti käyttämään vakuutuspalveluita olen hyvin kiitollinen, että olen siitä maksanut.

Aikaisemmin tähän asti vakuutusten ottaminen on ollut omalla kohdallani helppoa. Olen luottanut hyvään asiakaspalveluun ja jos hinta on ok niin minä olen ollut tyytyväinen asiakas. Minulle merkitsee ihan valtavasti se, että halutessani saan nopeasti vastauksen esimerkiksi netin tai sähköpostin välityksellä. Inhoan odottaa puhelinjonoissa tunnista toiseen.

Tähän asti kaikkein kalleimmat yksittäiset vakuutukset lienee olleen meidän matkavakuutukset Aasian matkan aikana. Olen edelleen todella kiitollinen, ettemme joutuneet kumpikaan matkamme aikana käymään kertaakaan lääkärissä tai joutuneet syömään lääkekuureja. Meiltä ei myöskään varastettu mitään.

Nyt ensimmäistä kertaa laitan kuitenkin enemmän tikkua ristiin vakuutuksen suhteen, kun kyseessä on jonkun toisen vakuuttaminen. Vauvan vakuutuksen ottaminen voi vaikuttaa pienen elämään hyvinkin pitkään. Itse haluaisin vakuutuksen, jota voin pitää lapsella vaikka koko loppuelämän. Vakuutukset, jotka päättyy siis parikymppisenä ovat poissuljettuja. Toisaalta myös omavastuu osuus vaikuttaa vakuutuksen päättämiseen. Eri yhtiöillä voi olla hyvinkin erilaiset periaatteet. Samoin tarkkana saa olla sen suhteen mitä vakuutus korvaa ja mitä ei. Monesta paikkaa olenkin nyt lukenut, että moni suosittelee Pohjolan vauvavakuutusta, jossa mm. omavastuun saa valita ja vakuutuksen voi pitää voimassa vanhuuteen asti.

Vaikka vauvan vakuutuksia ottaa suurin osa pitää monet silti ennen syntymää otettavaa vauvan vakuutusta vakuutusyhtiöiden rahastuskeinona. Mitä mieltä te olette tästä? Kuulisin myös todella mielelläni teidän kokemuksia ja mielipiteitä eri yhtiöiden tarjoamista vakuutuksista. Olette te olleet tyytyväisiä ottamiinne vauvan vakuutuksiin?

You Might Also Like

51 Comments

 • Reply
  H/
  23.1.2017 at 15:03

  Meillä on ollut Pohjolasta vauvavakuutus, joka otettiin ennen vauvan syntymää. Olen ollut enemmän kuin tyytyväinen ja refluksikkovauvan kanssa vakuutus on maksanut itsensä moneen kertaan takaisin. Suurin hyöty meille oli se, että pääsimme yksityisen kautta suoraan tutkimuksiin (pelkästään ph- mittaus maksoi hurjat 420 euroa!) ja saimme tarvittavan hoidon ja lääkityksen. Toki hoito olisi järjestynyt myös julkiselta puolelta, mutta epäilen että paljon hitaammin. Arkea on myös helpottanut, kun lääkärin voi varata omien menojen mukaisesti vaikka samalle päivälle, ei tarvitse jonottaa terveyskeskuksen linjoilla aikoja toivoa että lääkäriin pääsee lähitulevaisuudessa. Esikoisen (hysteerisenä) äitinä on ollut myös helpottavaa, kun voi matalalla kynnyksellä käydä tarkistamassa lääkärissä mieltä askarruttavat terveyspulmat pikaisesti :) Vakuutus korvasi myös raskauden loppupuolella tehdyt ylimääräiset tutkimukset, kun oli huoli vauvan voinnista.

  Mielestäni Suomessa myös julkiselta puolelta saa hyvää ja laadukasta hoitoa, mutta vakuutuksella asiat yleensä järjestyvät helpommin ja nopeammin. Siksi itseltä vahva suositus! :)

  Ps. Vakuutus korvaa myös lääkkeet ja lääkevoiteet, tässäkin ollaan säästetty useampi satanen :)

  Pps. Suuri plussa pohjolassa myös se, että korvaushakemukset on maksettu aina todella nopeasti takaisin!

  • Reply
   Mona
   23.1.2017 at 15:18

   ISO kiitos H kokemuksen jakamisesta <3 Ja olen sun kanssa 110% samoilla linjoilla:
   " Mielestäni Suomessa myös julkiselta puolelta saa hyvää ja laadukasta hoitoa, mutta vakuutuksella asiat yleensä järjestyvät helpommin ja nopeammin. Siksi itseltä vahva suositus! :) " Nimenomaan tämän takia itsekin haluan vakuutuksen. Arvostan suomen julkista terveydenhuoltoa todella paljon, mutta vakuutuksesta maksaa mielellään jotta, että asiat nopeutuu ja helpottuu.

 • Reply
  Meiju
  23.1.2017 at 15:03

  LähiTapiolasta saa kyllä myös nykyisin sairaskuluvakuutuksen, joka on 100 v asti voimassa. Jos siis haluat keskittää vakuutukset samaan puljuun.

  • Reply
   Mona
   23.1.2017 at 15:15

   Joo se on iso plussa ja Lähitapiolasta tosiaan ollaan kyllä niin ystävällistä palvelua saatu aina, ettei ole mitään moitittavaa!:) Taisi olla tuo ikä 100 tapaturmissa ja sairaudenhoitokuluissa 80. Mutta tuo 100€ PLUS 10% omavastuu “tämän ylittävistä kuluista” lisänä vähän mietitytti erityisesti tuo lisä prosentti osuus. Vai koskeeko se vaan sitä määrää joka menee yli koko vuoden korvaus summasta….

   • Reply
    Miil
    23.1.2017 at 16:10

    Hei Mona, meillä on ollut tuo vauvan varausvakuutus LähiTapiolasta ja voin kyllä suositella 100%! Omavastuunkin kanssa se on maksanut kattavuudellaan itsensä takaisin. Itse ainakin arvostetaan miehen kanssa hyvää asiakaspalvelua ja sitä, että LT alkaa varmaankin olla ainoita yhtiöitä kohta enää, josta saa asiakaspalvelua toimistoilta ilman mitään ajanvarauksia :)

    • Reply
     Mona
     23.1.2017 at 17:11

     Tosi kiva kuulla, että siellä ollaan myös oltu tyytyväisiä LähiTapiolan palveluihin! :)

 • Reply
  Nelli
  23.1.2017 at 17:04

  Kannattaa ottaa myös huomioon, että mikäli asuu ulkomailla, vaikuttaa se varmaankin vakuutuksen myöntämiseen ja kulujen korvattavuuteen!

  • Reply
   Mona
   23.1.2017 at 17:29

   Kyllä vain, taitaa kaikki vakuutusyhtiöt korvata vain suomessa annettuja hoitoja. Itse olen edelleen Suomessa asuvana ja suomeen tulen joka tapauksessa viimeistään toukokuussa, jonka jälkeen ei enää lentämistä suositella tai pitää olla ainakin lääkärin todistus:)

 • Reply
  Henna
  23.1.2017 at 18:45

  Omien kokemusten kautta voin ehdottomasti sanoa, että syntymättömän lapsen vakuutus kannattaa ottaa ja myös suositella Lähi Tapiolaa täysin. Tytär syntyi 10 viikkoa etuajassa, joten hänen sairaalalaskuunsa menneen summan saimme takaisin ( josta meni tietenkin 100 euron omavastuu). Tämän jälkeen yksityisiä lääkäreitä pystyi huoletta käyttämään, sillä näistä käynneistä piti kustantaa vain 10% laskun loppusummasta. Ja isona plussana Lähi Tapiolalla heidän Terveys Helppinsä. Sinne soitettaessa he varaavat suoraan sinulle sopivasta paikasta sopivaan aikaan ajan, eikä tarvitse jälkeenpäin hakea korvausta laskusta.

  • Reply
   Mona
   23.1.2017 at 19:01

   Iso kiitos Henna kommentistasi! :) Hei tuo Terveys Helppi on mulle ihan uusi juttu, mahtavaa! Kuulostaa ihan loistavalle.
   Näyttää siis selkeästi siltä, että kyllä se on kaksi ylitse muiden näissä vakuutus jutuissa. Tuota 10% omavastuuta pohdin vielä tuossa LähiTapiolassa. Lähinnä jos sattuisi niin, että olisi jokin todella iso pitkäaikainen ja vakava sairaus, josta aiheutuisi todella isoja kuluja, olisi silloin tuo 10%:kin aika iso lovi, joten jäisikö siinä tapauksessa yksityisellä käynti vaihtoehtona pois.

 • Reply
  Kristiina-Maria
  23.1.2017 at 18:47

  Onko teillä niin, että sä olet kirjoilla Suomessa ja Eetu Puolassa, vai molemmat Suomessa? Kelan piiriin kuuluminen taitaa olla melkeen kaikkien suomalaisten vakuutusyhtiöiden kohdalla vaatimuksena. Saanko kysyä minkä tyyppisiä teidän omat vakuutukset on, myöntääkö LT esim. henkivakuutuksia tai matkavakuutuksia, jos ei ole kirjoilla Suomessa? Nää vakuutusjutut on mun mielestä ulkomaille muuttaessa oikeasti yksiä hanaklimpia juttuja ja sitten erityisesti naisena sitä kyllä ihan todella mielellään kuuluisi Suomen Kelan piiriin, että tarvittaessa kuulusi neuvolan piiriin. Ja jotenkin vakuutusasiat on niin kimurantteja, että mieluiten valitsisi yhtiön, josta saa palvelua suomeksi.

  • Reply
   Mona
   23.1.2017 at 18:53

   Mä olen Suomessa kirjoilla ja mulla on erillinen A1 hakemus tehty sitä varten, että vietän paljon aikaa toisessa maassa ja se on myös “turvana” sille, ettei joudu kaksinkertaisesti verotukseen kahteen maahan. Hoidan siis kaikki verot yms normaalisti vain Suomeen ja mulla on normaalisti vakuutukset Suomessa. Eetu ei kuulu suomen sosiaaliturvaan, vaan hänellä hoituu kaikki Krakovan kautta, myös vakuutukset (lähinnä työpaikka hoitaa nämä). Nämä on kyllä välillä todella kimurantteja (ja epäselviä!!) hommia, mutta mun täytyy kyllä antaa isosti kiitosta kelan ja eläketurvakeskuksen tyypeille, jotka on näissä selvittäneet välillä epäselvältä tuntuvia asioita ja tehnyt niistä ihan järkeenkäypiä. Taas tässäkin asia, jossa Suomen järjestelmä saanut ainakin mun osalta isosti pisteitä.

 • Reply
  Jennii--
  23.1.2017 at 20:10

  Meillä on molemmilla lapsilla vakuutukset otettu odotusaikana Pohjolasta. Olin aiemmin lähitapiolan asiakas mutta juurikin ennen esikoisen syntymää vaihdettiin Pohjolaan. Molemmat ovat syntyneet etuajassa ja viettäneet ensimmäiset viikot osastolla, käytän myös lasten sairastaessa aina yksityistä lääkäriasemaa, joten esikoisen flunssat, allergiat yms. käynnit olen naputellut vain vakuutusyhtiöön ja saanut ns. rahat takaisin. Omavastuu on 100€/vuosi ja oikeastaan tuo lähitapiolan prosentti vähennys per kuitti oli loppuen lopuksi syy vaihtoon, muita suuria eroja en näiden väliltä löytänyt. Heti jos tulee jotain isompia kustannuksia, vaikka magneettikuvaus, leikkaus, tms niin mielellään sitä käyttää yksityistä missä palvelua saa nopealla aikataululla ja vakuutuksesta saa sitten omavastuun jälkeen rahat takaisin, eihän tuo prosentti vähennys niin paljoa ole pienillä käynneillä mutta isommissa se alkaa jo olemaan.

  Meillä esikoisen allergiatesteihin meni tuhat euroa joten kyllä olin tyytyväinen että vakuutus on olemassa :).

  • Reply
   Mona
   24.1.2017 at 09:42

   Iso iso kiitos Jenni oman kokemuksen jakamisesta! Juuri tuota prosentti vähennystä minäkin mietin ja nimenomaan jos kyseeseen tulisi jokin todella iso ja vakava sairaus.. Jotenkin haluisin kuitenkin pitää vanhassa paikassa vakuutukset, mutta kaipa se vaihtokin näppärästi onnistuu. Olisipa jokaisella vakuutusyhtiöllä vähän laajemmat mahdollisuudet räätälöidä erilaiseksi vakuutusta tarpeen mukaan..

 • Reply
  EB
  23.1.2017 at 20:27

  Meillä on kaikki vakuutukset Ifissä ja ollaan myös oltu tyytyväisiä. Korvaukset tulevat samantien tilille, kun ilmoituksen on tehnyt.

  Lapsille otettiin vakuutukset vasta syntymän jälkeen (heti kun ne sai, olikohan 1-2kk iässä, jos en väärin muista). Jos aikoo ottaa vauvavakuutuksen syntymättömälle lapselle niin kannattaa olla tarkkana, sillä niissä on tietyt raskausviikot, jonka jälkeen niitä ei enää myönnetä. Meillä siis kävi esikoisen kanssa niin, että oltaisiin otettu myös tuo vauvavakutuus, mutta ei sitten saatu sitä, koska oli raskausviikot juuri mennyt umpeen. No onneksi kaikki meni hyvin ja otettiin heti syntymän jälkeen vakuutus. Ja mikäli aikoo ottaa syntymän jälkeen vakuutuksen niin sekin kannattaa tehdä niin pian kun se on mahdollista. Jos ehtii tulemaan esim. yksikin korvatulehdus niin ne suljetaan vakuutuksen ulkopuolelle.

  Mutta ehdottomasti kannattaa ottaa vakuutus lapselle. Omavastuu tulee täyteen jo parista lääkärikäynnistä ja sen jälkeen saa vakuutuksesta takaisin suurimman osan kuluista. Ja itse ainakin pidän tärkeänä sitä, että tiedän voivani tarvittaessa mennä suoraan yksityiselle lääkäriasemalle jos lapsi on kipeä (ei tarvitse jonottaa terveyskeskuksessa). Kuopukseemme korvat on putkitettu kahdesti ja onneksi on otettu vakuutukset! Minulle vakuutukset tuovat myös “mielenrauhaa”, koska tiedän lasten saavan nopeasti hoitoa, jos sitä tarvitsevat. :-)

  • Reply
   Mona
   24.1.2017 at 09:47

   Kiitos EB kokemuksen jakamisesta! Ja kiva kuulla ajatuksia nyt muustakin kuin LT ja Pohjolasta!:)
   Ja samoin koen myös, että tuo mielenrauhaa siitä, että saa hoitoa nopeasti jos niin on tarves:)

 • Reply
  Ellu
  23.1.2017 at 20:50

  itselläni on kaksi pientä lasta ja molemmille on otettu sikiövakuutuksen Pohjantähdestä. Olen ollut todella tyytyväinen tyttären korvatulehdus ja nielutulehdus kierre alkoi 6 kk ikäisenä ja yksityisesti hoidettiin korvien putkistus, kontrolli, nielurisojen leikkuu, keuhkokuumen hoito ja nyt uusimpana sairautena meidän 2 vuotiaalle iski reuma ja jälleen vakuutus oli pelastus, saatiin diagnoosi yksityisellä ja jos kunnallisella rupeaa hoitosuhde takkuamaan pystymme tyttäremme reuman hoidattamaan yksityisesti tarpeen mukaan. Pojalla löytyi 1 kk neuvolassa sydämestä sivuääni ja yksityisellä lasten sydän lääkärillä käytiin se tarkistamassa ja nyt tulee taas seuranta käynti asiasta. Lasten sikiövakuutukset ovat olleet elämäni paras päätös ikinä, myös lasten lääkeostokset saan vakuutusyhtiöltä haettua takaisin sekä kunnallisen sairaalamaksut. Nyt pojalle tulossa korvien putkitus kiirrellisenä eteen ja aina ollaan päätös nopeasti saatu, parhaillaan saman päivän aikana kun tyttären nieluleikkaus piti kiireesti toteuuttaa pahojen tulehduksien takia. Pohjantähdellä ei tarvinnut mitään äidin painoa tms ilmoittaa, ainoastaan omat lääkitykset/sairaudet ja mones raskaus jne… suosittelen lämpimästi pohjantähteä nyt aktiivisena sikiövakuutus asiakkaana kolmatta vuotta. Vakuutus myös korvaa jos lapsi syntyy keskosena ja vaatii keskostehohoitoa jne.

  • Reply
   Mona
   24.1.2017 at 09:50

   Voi kurja kuulla teidän pienten sairasteluista:'( Mutta tosiaan onneksi on ollut vakuutus. Kiitos paljon Ellu, kun jaoit omat kokemukset <3 <3

  • Reply
   Sanna
   24.1.2017 at 13:15

   Meillä myös IF:ssä ja siis sekä tapaturma- että sairaskuluvakuutukset. Esikoisen aikana otin vakuutuksen ennen syntymää mutta toisen kohdalla myöhästyin, koska muistin väärin kuinka paljon ennen se piti ottaa (taisi olla silloin 3 kk ennen)… Onneksi kaikki meni hyvin ja otin sitten heti syntymän jälkeen kun se oli mahdollista. Vakuutuksia ei olla hirveästi tarvittu/käytetty tähän mennessä vaikka toisella on esim. korvatulehduksia ja infektio-astma mutta nyt se on ajankohtainen pienen leikkauksen takia ja se tehdään yksityisellä puolella. Tutkimuksiin päästiin heti ja toimenpide on nopealla aikataululla. Eli hyvä kun on olemassa, vakuutukset ovat sellaisia missä en uskalla säästää! Mm. matkavakuutuksen kohdalla on huomattu melko hurjan kokemuksen kautta, että onneksi oli vakuutus…

   Kannattaa lukea tarkasti mitä kaikkea vakuutus sisältää ja mitä ei ja tosiaan jos jossain kohtaa aikoo vaihtaa yhtiötä, tehdään terveysselvitys uudelleen ja siinä vaiheessa saatetaan jotain sulkea pois (esim. korvatulehdukset).

   • Reply
    Mona
    24.1.2017 at 15:22

    Oi hurjat kokemukset matkan kautta kuulostaa pelottavalle :/
    Ja samaa mieltä, tarkkaan saa lukea, että tietää missä mennään.
    Ja aina tietty toivoo, että niitä vakuutuksia ei tarvitse lainkaan käyttää..

 • Reply
  Heini
  23.1.2017 at 21:32

  Hei!
  Me pohdittiin kanssa tarkkaan tätä vakuutus hommaa, mutta lopulta päädyttiin siihen että ei oteta. Ensinnäkin periaate kysymys, jos kaikki ottaa lapsillekin omat vakuutukset, niin kohta meillä ei ole tätä ilmaista terveyden huolto järjestelmää. Toiseksi mietittiin että omavastuu + vuosimaksut on aika kovia, että sillä hinnalla käyttää jo aika moneen kertaan yksityisellä jos haluaa. Ja meidän kunnassa julkinen toimii hyvin, tilanne voi olla eri jossain muualla.. Sitten mietittiin sitä, entä jos jotain vakavampaa tapahtuu. No semmoisissa tilanteissa hoito ainakin pelaa ja julkisella puolella ne kuitenkin hoidettaisi…
  Ainut tietysti että noista vanhemmat saavat monissa vakuutusyhtiöissä korvausta jos joutuvat vaikka lapsen vakavan sairastumisen takia töistä olemaan pitkään pois.. Eli taloudellista turvaa tietysti toisi siinä vaiheessa.
  Päädyttiin siihen että meillä on vain tapaturma vakuutus.
  jokaiselle löytyy varmasti paras ratkaisu, mutta kyllä musta noi on osittain rahastusta. sekin on vähän tyhmää että jotenkin kaikki automaattisesti ottaa vakuutuksen laskematta välttämättä sen todellisia kustannuksia suhteessa hyötyyn Tai jos et ota niin saat vähän “huono vanhempi leiman” koska kyllähän nyt sun tärkein asia täytyy vakuuttaa. yhdessä blogissa törmäsin kerran siihen että kirjoittaja vertasi auton vakuuttamista ja lapsen vakuuttamista toisiinsa.. Et just tuon tyylinen perehtymättömyys mua ärsyttää näis vauva vakuutus keskusteluissa monesti..
  Mukavaa odotusta sulle ja ihana päästä lukemaan kaikkia vauva aiheisia juttuja:)

  • Reply
   Mona
   24.1.2017 at 10:05

   Moikka Heini ja kiitos kommentista! Mahtava kuulla myös sun ajatuksia päinvastaisesta päätöksestä.
   Ei kyllä mitään huono vanhempi leimoja jaella. Jokainen tekee omat päätöksensä ja jokaisella on myöskin aivan omanlaisensa tilanteet.
   Monissa maissa ollaan riippuvaisia vakuutusten tuomasta terveysturvasta, mutta kyllähän meillä täällä Suomessa asiat ovat terveydenhoidon kannalta toooodella hyvin. Itse koen vaan asian niin, että mikäli sattuisi tosiaan jotain todella ikävää tai tulisi vakavampi sairaus, haluaisin mahdollisuuden siihen, että voidaan antaa hoitoa nopeasti ja yksityisellä puolella. En kyllä silti epäile, etteikö niin tapahtuisi myös julkisen toimesta. Summa summarum, meillä on Suomessa asiat äärettömän hyvin, kun voi ylipäänsä miettiä näitä vaihtoehtoja.
   Ja kiitos paljon, niin kiva kun vauva aiheiset jutut otetaan niin positiivisesti vastaan <3 :)

 • Reply
  Sooy
  23.1.2017 at 23:16

  Moikka! Tuo LT:n omavastuu 10% tarkoittaa tosiaan vuodessa yli 100€:n ylittäviä osuuksia. Olen kyllä ymmärtänyt, että myös pohjolassa on sama omavastuu käytäntö. On ainakin ollut eli kannattaa se myös tarkistaa. Lisäksi tärkeä pointti mikä kannattaa ottaa huomioon, että pohjola myöntää nykyään kalliimpiin hoitokuluihin maksusitoumukset ainoastaan pohjola sairaaloihin. Eli jos haluaa hoidattaa jossain muualla kuin pohjola sairaalassa pitää kustannukset (suuretkin) maksaa ensin itse. Tämä tuli eteen yhdellä tutullani. Onnea perheenlisäyksestä! :)

  • Reply
   Mona
   24.1.2017 at 10:15

   Kiitos Sooy kommentista ! :)
   Mun mielestä Pohjolassa oli osittain mahdollista valita itse tuo omavastuu, siellä ei ymmärtääkseni ollut lainkaan tuota prosentti osuutta.
   Hyvä huomio tuo, että maksusitoumukset vain tiettyihin sairaaloihin. Toki onneksi varmaan saa sitten jälkikäteen ainakin jollei samantien.
   Ja iso kiitos onnitteluista <3 <3 :)

 • Reply
  Missa
  24.1.2017 at 01:06

  Heippa Mona! Pakko ottaa tähän keskusteluun kantaa, vaikka minulla ei lapsia olekaan. Olen töissä vakuutusyhtiössä ja korvaan henkilövakuutusten hoitokuluja. Oma mielipiteeni on, että vauvavakuutus kannattaa ottaa syntymättömänä jo, koska silloin vakuutus on kaikkein kattavin. Jos esim. vauvalla todetaan jokin sairaus jo heti syntymän jälkeen ja vakuutus ei ole voimassa silloin niin sehän rajautuu heti ulos vakuutuksen korvattavuudesta. Ja samaten jos synnytyksessä käy jokin tapaturma tms. niin sekin menee lapsen vakuutusesta. Suomessa on oikeasti todella hyvä julkinen terveydenhoito, jota itse hyödynnän. On mulla sairauskuluvakuutus tapaturman ja matkavakuutuuksen lisäksi, mutta se on itselläni lähinnä vain sen takia, jos sairastuisin todella vakavasti. Mulla se on suurella omavastuulla ja todellakin hätävarana, flunssat yms. hoidatan julkisella. Lapselleni kyllä aluksi ottaisin mahdollisimman hyvän vakuutuksen pienellä omavastuulla ja muokkaisin sitä, jos kokisin sen olevan ns.turha, eli lapsi ei sairastelisi paljoa. Jotkut lapset saavat herkemmin korvatulrhduskierteitä, allergoita yms. niin onhan se kiva että niitä varten on sitten hankkinut hyvän vakuutuksen ja ei tarvitse julkisella jonotella. Tapaturma ja matkavakuutus nyt on aika edullisia vuositasolla, mutta sairauskuluvakuutus tuppaa olemaan aika hinnakas jos haluaa pienen omvastuun ja korkean korvaussumman. Onnea ja mukavaa raskausaikaa!

  • Reply
   Mona
   24.1.2017 at 10:19

   Moikka Missa ja kiitos paljon kommentistasi <3 :)
   Ja olen kyllä samaa mieltä, että ehdottomasti jo syntymättömänä vakuutus. Pyysin itseasiassa omasta yhtiöstä tarjouksen jo heti raskauden toisella kuulla vaikka silloin ei taida vielä millekään yhtiölle saada vakuutusta :D
   Ja olen kyllä samaa mieltä tuossa, että julkinen hoito Suomessa hyvää ja pienemmät sairastelut on helppo hoitaa julkisella puolella. Vakavat sairastumiset sitten erikseen, vaikka niitä ei tietystikään toivo, mutta niitä ajatellen mielellään maksan vähän suurempaakin summaa ensimmäiset vuodet.
   Ja kiitos paljon onnitteluista <3 <3 :)

 • Reply
  tk
  24.1.2017 at 03:09

  Kun otat vauvavakuutuksen jostain yhtiöstä, niin se tulee olemaan yhtiösi kaikissa vakuutuksissasi pitkään. Jos lapsella on sitten esim allergia, sen kulut korvataan. Jos vaihdat, niin allergiaa ei korvata seuraavassa yhtiössä. Eli et oikeasti enää voi vaihtaa. Ja kun kaikki vakuutukset kannattaa olla samassa yhtiössä, niin jopa muiden vakuutusten hinta kannattaa selvittää.

  • Reply
   Mona
   24.1.2017 at 10:21

   Tätä olen juuri pohtinut, että mielellään sitä sitten tietysti pitää saman vakuutuksen vauvalla aina, eli yhtiötä tuskin lähdetään välillä vaihtelemaan.

 • Reply
  Päivi
  24.1.2017 at 12:23

  Heippa ja onnea ihanista uutisista!

  Pikaisesti suosittelen myös LähiTapiolaa ja ehdoton ykkönen sen myötä on ollut myös jo aiemmin mainittu Terveyshelppi. Aina kun ei oman lapsen kanssa osaa ottaa rauhallisesti ja haluaisi heti pienestäkin naarmusta kiikuttaa lääkärille, niin tuolta olen saanut monet hyvät vinkit, että pitääkö lähteä lääkäriin vai ei ja jos on pitänyt, niin he ovat varanneet ajan sopivalle asemalle ja olen maksanut vain omavastuun tiskillä, sen 10 prosenttia (olettaen, että se aiempi 100 euroa on jo vähennetty). Se 100 euroa menee siis kerran kalenterivuodessa ja sen ylittävistä kuluista maksat aina sen 10 prosenttia. Viime vuonnakin kävimme junnun kanssa useasti ja ensimmäisellä kerrallahan se satanen jo ylittyi, niin loppuvuoden ajan kävimme yksityisellä ja maksoimme aina vain sen 10 prosenttia kuluista.

  Suosittelen siis lämpimästi. Vakuutuksissa on suuria eroja ja vertailu tosiaan hankalaa. LT.n vakuutuksen kattavuus on kuitenkin todella hyvä :) Ja palvelu täys kymppi, joka kerta, sähköinen korvauksenhakukin ihan supernopea :D

  • Reply
   Mona
   24.1.2017 at 12:48

   Moikka Päivi ja kiitos paljon onnitteluista <3 :)
   Ja iso kiitos oman kokemuksen jakamisesta!!
   Hmmm ymmärsin niin, että tuo 100€ menee aina per sairaus ja sitten aina sen lisäksi 10% . ELi voi vuoden aikana mennä monta kertaa tuo 100€ jos on paljon eri sairauksia. Vai onko se vaan niin, että 100€ kaikkiaan vuodessa oma vastuu, jonka jälkeen kaikesta vain se 10%? Siinä tapauksessahan se olisi järkevä...
   Ja yhdyn kyllä siihen, että asiakaspalvelu on ollut ystävällistä ja nopeaa aina <3 :) Se on ainakin itselleni aina ollut tosi tärkeä juttu. Eikä muuten ole läheskään kaikissa itsestäänselvyys.. Toki voi olla tuuria mukana, mutta kuitenkin :D

   • Reply
    Päivi
    24.1.2017 at 14:12

    Meillä ainakin juuri kuvailemallani tavalla ja vakuutus on otettu vuonna 2015. Viimeksi maksoin Diacorissa 6,90 lekurista… Eli mikäli sen jälkeen muuttunut jotenkin, niin siitä en tiedä… Soittamallahan se selviää :)

    • Reply
     Mona
     24.1.2017 at 15:24

     No kyllä, olin ymmärtänyt väärin. Parempihan se noin päin huomattavasti!! :)

 • Reply
  Eppu
  24.1.2017 at 13:58

  Hei, LähiTapiolassa omavastuu on 100,00 € per kalenterivuosi + 10 % kuluista. Ei siis satasta per sairaus.

  • Reply
   Mona
   24.1.2017 at 15:25

   Se on kyllä hyvä! Mä olin hokannut sen väärin. Vaikka tosiaan jos tulee joku tosi vakava sairaus niin siinä tapauksessa voi tuo 10% olla isokin summa, mutta toisaalta pieni summa siinä tapauksessa, jos ei olisi vakuutusta lainkaan..

 • Reply
  Laura
  24.1.2017 at 18:44

  Me päädyttiin Lähitapiolan vakuutukseen, koska meillä on kaikki muutkin vakuutukset sieltä. Olisiko ollut että Lähitapiolassa omavastuu on per vuosi, ja muissa vertailluissa se oli per sairaus…
  Toivottavasti sitä ei tarvitse käyttää!

  • Reply
   Mona
   25.1.2017 at 09:11

   Kiitos Laura kommentista! :) Ja nimenomaan näin: Toivottavasti ei tarvitse koskaan käyttää!!! :)

 • Reply
  AC
  24.1.2017 at 19:29

  moikka! mun vanhemmat ottivat minulle aikoinaan Kalevasta/mandatumlifesta vakuutuksen joka oli raskausajasta-kuolemaan. Kuulostaa todella rajulta mutta hah. Mulla on tämä vakuutus ollut nyt todella hyvä, korvaavat kaiken lääkärikäynneistä ja resepteistä aina kokonaan (kela vähennyksen jälkeen) ja rahat tulevat tilille pari päivää myöhemmin viimeistään. Heidän asiakaspalvelunsa on mun osaltani ollut todella hyvä ja tällä hetkellä opiskelen ulkomailla, ja vakuutus toimii hyvin – todella tyytyväisiä ovat niin vanhemmat kuin minä! Tästä firmasta kukaan muu ei ole tainnut oikein kommentoida.

  Ja niin onneksi olkoon vielä ihanista uutisista <3

  • Reply
   Mona
   25.1.2017 at 09:13

   Kiitos AC kommentista!! :) Tosi kiva, kun on tullut nyt useampi eri yhtiö näissä kommenteissa esiin:)
   Ja kiitos paljon onnitteluista <3 <3 :)

 • Reply
  Heli
  26.1.2017 at 15:29

  Olen itse parikymppinen, ja minulle on aikoinaan otettu juurikin tuo syntymättömän lapsen vakuutus, onneksi mun vanhemmat sen otti… Heti pienenä mulla todettii atooppinen iho, joten kaikki lääkärikulut sekä rasvat menee vakuutukseen (muutaman kuukauden rasvoihinkin saa jo helposti satasen uppoamaan…) Lisäksi loukkaannuttuani ja julkisen puolen töppäilyjen ja hitauden takia pystyttiin siirtymään yksityiselle, onneksi siirryttiin, sain nopeammin hoitoa ja apua. Sieltä onkin sitten kustannettu mm. kolme leikkausta, viidet magneettikuvaukset, lukematon määrä lääkärikäyntejä vaikka minkälaisia hoitoja monien kymmenien tuhansien eurojen edestä kuuden vuoden aikana. Ilman vakuutusta ei olisi ollut varaa noihin summiin ja en edes halua tietää mihin tilanteeseen olisin kunnallisen puolella joutunut. Olen siis tosi kiitollinen vanhemmilleni että ovat tuollaisen vakuutuksen ottaneet eivätkä ole sitä katkaisseet. Kyllähän vuosimaksuja saa maksaa, mutta me ollaan ne saatu jo moninkertaisina takaisin. Varsinkin kun tosiaan miettii minkä ikäinen vielä olen, kaikkeahan voi vielä sattua… On myös itselle rauhoittavaa tietää että terveyden suhteen ei jää pulaan sen takia että ei olisi varaa maksaa lääkärikuluja. Tietenkin jos on tuuriyksilö ja koskaan ei mitään tapahdu, maksaahan vakuutus paljon, mutta itse ainakin olen monessa suhteessa päässyt toteamaan että ilman vakuutuksia en suostuisi elämään, on sitten vaikka kyse koti- tai matkavakuutuksestakin :D

  • Reply
   Mona
   26.1.2017 at 20:24

   Ohhoh :O Kurja kuulla, että sulla on käynyt vielä tuollainen loukkaantuminenkin, mutta onneksi tosiaan olet saanut nopeasti hoitoa vakuutuksen ansiosta. Juuri tällaisia varten sitä haluaa varautua, ettei sitten jää ihan tyhjän päälle tai joudu odottelemaan :/
   Kiitos tosi paljon Heli kun jätit kommenttia <3

 • Reply
  Johanna
  27.1.2017 at 12:48

  Vauvavakuutuksiin en ole perehtynyt, mutta tuo on kyllä niin viisaasti sanottu, että ONNEKAS on se, joka EI joudu vakuutuksiaan käyttämään. Nehän on nimenomaan varmuuden vuoksi. Keskivertoihmiselle vakuutuksista tuskin on elämän aikana mitään hyötyä, mutta jonkun kohdalle se iso hyöty osuu. Se on vakuutusten luonne, ja vakuutusalalla työskentelevänä huomaa, että tätä ei usein tajuta. Jos tulee vahinko, ei vakuutuksen vuoksi joka tapauksessa “voitolle” pääse vaan on tarkoitus kompensoida sattunut vahinko – ei enempää. Ei mulla muuta, pidin vaan tästä oikeasta asenteestasi, että onnekashan on nimenomaan se, joka vakuutuksia koskaan ei joudu käyttämään. :)

  • Reply
   Mona
   27.1.2017 at 13:12

   Kiitos Johanna kommentista <3 :) Ja näin se on. Ei niistä ikinä voitolle jää eikä kuulukkaan. Turvaa hetkiin, jos kaikki ei sujukkaan niin kuin olisi toivonut.

 • Reply
  Hennakoo
  29.1.2017 at 21:39

  Onnea raskaudesta! :)

  Meillä otettiin myös tytölle ennen syntymää lähitapiolan vakuutus koska pitkällisien vertailujen jälkeen se oli kaikista kattavin korvattavuudellaan. Vähän ärsytri siinä se 10% maksu käyntiä kohden mutta näin nyt jälkeenpäin ajatellen ei se ole paha. Tuon omavastuun olitkin jo saanut onneksi selville, että se menee vain kerran vuodessa :)

  Mun tyttö on nyt 1v 2kk ja viime viikolla tuli ensimmäistä kertaa ikinä kipeäksi. Kova kuume, flunssa ja korvatulehdus. Oli kyllä ihan huippua kun pysty vaan varata ajan lääkäristä, mennä sinne juuri ennen omaa aikaa ilman jonotuksia ja reseptien kanssa kotiin. Täytin heti lääkärikäynnin jälkeen korvaushakemuksen netissä ja vielä samana päivänä oli rahat takaisin tilillä!!! (Mulla on s-pankki joten rahojen siirtymiseen ei mennyt aikaa), mutta aivan uskomattoman hyvää ja nopeaa palvelua lt:lta :)

  • Reply
   Mona
   30.1.2017 at 19:01

   Kiitos paljon Henna <3<3 :)
   Niin mukava, kun suurimmaksi osaksi nyt täällä kommentit olleet tosi positiivisia ja useammalle yhtiölle!! :)
   Isosti kiitos sullekin oman kokemuksen jakamisesta <3 :)

 • Reply
  Natalia
  5.2.2017 at 23:25

  Olipa mielenkiintoinen postaus + lukea kommentit! Itselläni ei ollut sairaskuluvakuutusta, minkä todellakin olisin toivonut että olisi ollut, kun todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta parikymppisenä. Kivasti sai rahaa menemään yksityisellä että sai homman hoitoon. Sen jälkeen päätin ottaa itselleni tuon sairaskuluvakuutuksen Folksamilta. En tiedä miten heillä on vauvavakuutuksia, mutta ainakin tähän aikuisiällä otettuun sairausvakuutukseen olen ollut tyytyväinen. Ehtona tosiaan ettei korvaa enää aiemmin todettua sairausta/sairauksia, mutta silti olen jo alle vuodessa ollut tyytyväinen että se tuli otettua.

  Onnea raskausaikaan, ihanaa lukea vauvajuttuja <3

  • Reply
   Mona
   6.2.2017 at 12:05

   Kiitos paljon Natalia <3 :)
   Ja onneksi tosiaan voi vielä aikuisenakin ottaa vakuutukset. Nämä postauksen kommentit oli kyllä ihan parhautta. Paljon on noissa yrityksissä eroja, mutta kyllä pääosin taitaa meillä Suomessa hoitua (nämäkin) hommat tosi hyvin kauttaaltaan :)
   Mahtavaa uutta viikkoa sinne Natalia <3 :)

 • Reply
  Sumae
  19.4.2017 at 09:19

  OP Pohjola ei myönnä aiemman raskauden hepatogestoosin vuoksi seuraavalle lapselle vakuutusta ennen syntymää – eivät edes halunneet lisätietoja, joista olisi näkynyt että hepatogestoosi ei aiheuttanut komplikaatioita vaan normaali täysaikainen synnytys ja lapsella ei ole ollut montaakaan lääkärikäyntiä (1 korvatulehdus ja pari flunssaa) ensimmäisten vuosien aikana.

  Eli esim nelikymppinen ensisynnyttäjä saa kyllä vakuutuksen jos ei vielä mitään, mutta aiemmat raskaudet jos jotain diagnosoitu, vaikkeivat olisi vaikuttaneet lapseen, eväävät uudelleensynnyttäjältä vakuutukset… Ei tunnu kyllä kovin reilulta ja ihmettelen jos tämä todennäköisyyksien osalta on vakuutusyhtiöllekään edullista (todennäköisyyksiinhän he oman kannattavuutensa perustavat).

  Esikoisella on Lähitapiolan lapsivakuutus otettu ennen syntymää ja vain 1-2 lääkärikäyntiä per vuosi, joten siinä ei olla saatu omia takaisin vaikka aika helposti yksityiselle marssittu vakuutuksen kanssa. Saa nähdä mitä seuraavaksi Lähitapiola sanoo aiemmasta hepatogestoosista…

 • Reply
  Enna
  29.11.2017 at 19:41

  Itse ajattelen, että vakuutus syntymättömälle lapselle on hyvä ottaa. Vaikka vauva / lapsi ei sairastaisikaan niin kun ikää tulee enemmän ja kaikenlaista kremppaa ja vaivaa on siitä siinä vaiheessa hyötyä. Ajttelen että se on sijoitus lapsen tulevaisuuteen ja kun omilleen lähtee täytyy siitä ehdottomasti pitää kiinni ettei vakuutusta lopeta. Itse en saa mitään lähes sairaskuluvakuutusta, koska vakuutus rajaa tietyt sairaudet pois. Tapaturma vakuutus ei korvaa kaikkia tapaturmia esim. jos selästä hajoaa jotain kun vaikka nostaa jotain. Vakuutusyhtiö rajaa pois heikkoudet / sairaudet ja toteavat että tapaturma ei ole syy vaan vamma johtuu sairauden / heikkouden takia. Korvaa siis jos kaadut pyörällä ja asfaltti aiheuttaa ruhjeen polveen tai kovan iskun vuoksi sieltä hajoaa jotain. Mutta jos polvesta löytyy vaikka kulumaa ei ne enää siinä vaiheessa korvaakaan välttämättä. Kun on vauvasta asti sairaus ja tapaturmavakuutus ei siinä kohtaa rajata mitään enää pois. Satsaus siis tulevaisuuteen ja vanhuuteen, jotta pääsee helpommin silloinkin hoidettavaksi ja saa varmasti kaikki tarvittavat tutkimukset, joita ei kokemuksesta valitettavasti saa julkisella puolella tai niissä voi kestää tavattomaan kauan.

  • Reply
   Mona
   29.11.2017 at 20:26

   Oon ihan samaa mieltä!:)

 • Reply
  Lääkäri
  28.3.2018 at 11:46

  Löysin tämän blogin googlettaessani vauvavakuutuksia ja vaikka postaus on vanha, saattaa sitä joku muukin lukea. Moni kirjoittaa, että haluaa vakuutuksen sitä varten, että jos jotain todella vakavaa tulee, pääsee yksityiselle. Muistakaa, että Suomessa kaikki erikoissairaanhoito tehdään julkisella puolella. Yksityisillä ei ole resursseja, eikä osaamista “todella vakaviin” asioihin. Yksityiset ovat olemassa tehdäkseen rahallista voittoa. Ainoa syy vakuutuksenottoon on se, että hoitoon ei tarvitse jonottaa. Jollekin se on ihan riittävä syy, eikä siinä mitään vikaa ole, jos rahasta ei ole pulaa.

  • Reply
   Päivi
   20.2.2019 at 12:56

   Julkisellakaan puolella hoito ei ole ilmaista. Polikäynnit maksavat, samoin sairaalavuorokaudet, ja lääkkeet. Vakuutuksesta saa nekin takaisin.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *