3.3.2019

Vaali riittävän hyvää parisuhdetta

Heräsimme Eetun kanssa juuri pitkiltä yöunilta hotellilla. Päästiin eilen viettämään kahdestaan aikaa, kun Mumma & Pappa tulivat meille hoitamaan Lionelia. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Lionel on odottanut Mumman & Papan näkemistä, kuin kuuta nousevaa ja he saavat viettää keskenään laatuaikaa. Me puolestamme saamme paljon kaivattua aikaa kahdestaan.

Keskustelimme ystäväpariskunnan kanssa juuri siitä onko kahdenkeskinen aika tärkeää, kun lapset on pieniä. Tästä ollaan varmasti montaa mieltä. Toisille riittää se, että asiat tehdään aina perheenä. Itse kuulun 100%:sti siihen porukkaan, joka tarvitsee puolison välillä hetkeksi vain itselleen. Olen ihan mielettömän kiitollinen meidän läheisille siitä, että he auttavat tässä asiassa ja ovat mielellään silloin tällöin Lionelin kanssa.

Itse en yhtään ihmettele, että pienten lasten vanhemmat eroavat niin usein ja helposti. Vauvavuosi ja taaperoarki voi olla väsyttävää ja kuluttavaa. Se voi olla ihan äärettömän rankkaa aikaa parisuhteelle, vaikka samaan aikaan elääkin elämänsä onnellisinta aikaa. Uskon, että meillä Eetun kanssa suurinpana liimana on se, että puhumme asioista paljon. Meillä ei todellakaan ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista ja voin heittämällä sanoa, että parisuhteen vaikemmat hetket on koettu vauva-arjen keskellä. Mitään vakavia asioita ei onneksi ole koskaan tarvinnut puida, mutta se riittää ristiriidoille, että molemmat ovat tosi väsyneitä ja näkemykset joistakin asioista on erilaisia. Asioista puhumalla mikää ei kuitenkaan jää mieleen kummittelemaan.

Kahdenkeskinen aika antaa samaan aikaan mahdollisuuden itse levätä hetken ja myös olla toiselle läsnä. Tuo läsnäolo puolisolle saattaa olla toisinaan vilkkaan taaperon kanssa eläessä hieman haastavaa.. :D Lapsen kanssa tulee yleensä keskityttyä lapseen ja hänen asioihinsa.

Parisuhteen ei tarvitse olla täydellinen ollakseen maailman paras. Olen kohta kymmenen vuoden suhteemme aikana todennut, että on paljon asioita, joissa meistä kumpikaan ei tule muuttumaan. On paljon helpompi hyväksy asiat, joita ei voi muuttaa ja keskittyä niihin hyviin ja voimaa antaviin asioihin.

Paljon puhutaan myös siitä, että ero usein on oikeasti paljon parempi vaihtoehto, kuin yhdessä pysyminen. Olen siitäkin samaa mieltä. Jos suhteessa ei löydetä iloa ja onnea ja arki koostuu vain riitelystä, on eroaminen varmasti lastenkin kannalta parempi vaihtoehto. Mutta täydellisyyttä tuskin on kenenkään mahdollista odottaa. Jokaisessa elämänvaiheessa on omat kuluttavat puolensa ja onneksi myös vastapainona aina omat onnen hetkensä. On itsestään kiinni miten päättää keskittyä asioihin.

Moni varmasti ajattelee ulkopuolisen silmin, että sinne ne vaan pääsee hotelliin yöksi kahdestaan ja ovat ihan vastarakastuneina kuhertelemassa. Ja rikotaanpa taas kulisseja, sillä ensinnäkin sain melkein väkisin pakottaa Eetun, että lähdemme hotelliin yöksi. :D Hänen mielestään olisimme voineen ihan hyvin olla kotona muun perheen kanssa (mikä sekin on totta kai kivaa). Mutta päätin, että nyt me todellakin otamme hotellin ja vietämme aikaa kahdestaan. Ennen hotelliin lähtöä käytiin yksi jos toinenkin, ei niin positiivissävytteinen keskustelu. Viimeisenä vielä minun vanhempieni kanssa pari tuntia ennen hotelliin lähtöä… :D

Taas tuli kuitenkin todistettua miten hyvää päivä ja ilta kahdestaan teki. Ehdimme jutella, kävellä rauhassa kaupungilla käsikädessä, katsoa leffaa ja nukkua piiiiiiitkät yöunet. Eetu lähti aamulla lenkille ja minä jäin lukemaan kirjaa (päädyin kirjoittamaan tätä tekstiä) ja näin ollen saimme vielä molemmat tärkeää omaa aikaa.

Tästä sekavasta kokonaisuudesta haluan summata sen, että vaikka parisuhde saattaisi näyttää ulkopuolelle “täydelliselle”, harvoin se on sitä. Me ollaan Eetun kanssa lupauduttu olemaan toistemme tukena niin hyvinä kuin huonoina hetkinä. Aina ei todellakaan ole helppoa ja täydellisyyteen emme koskaan edes pyri. Meillä on kuitenkin suuri tahto olla toistemme vierellä. Uskoa itseemme, uskoa meihin ja uskoa riittävän hyvään parisuhteeseen sekä tehdä töitä sen eteen, että olemme rakastavien vanhempien lisäksi myös rakastavia aviopuolisoita toisillemme.

 

LUE MYÖS:

RYPPYJÄ RAKKAUDESSA – 5 TAPAA PARANTAA PARISUHDETTA
PARISUHDE
PARISUHDE KOETUKSELLA?

JATKUVA RIITELY PARISUHTEESSA, MITÄ TEHDÄ TOISIN?

RAKKAUTTA JA REALISMIA

YHDESSÄ KASVAMINEN

MUN RAKKAUSVÄLINEISTÖÄ

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Johanna
  3.3.2019 at 08:47

  Aivan mahtava teksti! <3

 • Reply
  Eronnut
  3.3.2019 at 15:27

  Toisen kunnioittaminen, rehellisyys, avoimuus, luottamus ja se, että on sitoutunut ovat parisuhteelle loistava perusta. Se riittää parisuhteessa. Kaikki muu on extraa.

 • Reply
  Anna
  4.3.2019 at 14:14

  Tämä postaus olisi ollut ihan yksi sadoista, joissa hehkutetaan, että “tarvitsemme omaa aikaa ja ihanaa, menemme hotelliin nauttimaan yhteisestä laatuajasta”, ellet olisi ihanasti avautunut sitä edeltävistä kinasteluista. Ja heti tuntui niin hyvältä, että jollain muullakin on noin. :D Ihanaa kun kerrot tosielämästä, se on heti samaistuttavaa ja siksi luo tunteita lukijassa, ainakin minussa. Tuntui kivalta lukea tämä! :))

  • Reply
   Mona
   4.3.2019 at 17:51

   Kiitos paljon Anna kommentista <3 Ja todellakin, kyllä tämä kinastelu on varsin yleistä mutta usein some antaa aika kiiltokuvan monestakin aiheesta. Ihana että koit tällaisen aidon teksin hedelmälliseksi. Ihanaa uutta viikkoa sinne <3 :*

 • Reply
  Jaana
  4.3.2019 at 21:13

  Aivan ihana postaus ja kuin omasta suusta suoraan. Asia on juurikin näin. Mä olen aika monta kertaa kuullut ihastelua meidän parisuhteesta mieheni kanssa, kuinka olemme niin täydellinen goals-pari. Tartun tällaiseen kommenttiin ihan joka kerta ja kysyn, mitä tarkoitetaan ja korjaan joka kerta, että meilläkin, niinkuin ihan kaikilla pariskunnilla, on omat kärhämät ja riitelyt. Pikkulapsiarjen syvimmät karikot mentiin nähdäkseni niiden aiemman elämänvaiheen hyvillä muistoilla, kun tiedettiin kumpikin, että tässä aivan taaperoarjessa emme kumpikaan aina jaksa näyttää parhaita puoliamme. Niistä parhaista puolista oli onneksi vahvat muistot ja tieto niistä. Nyt jo helpottaa hektisyyden kanssa, kun nuorin lapsi menee jo syksyllä kouluun.

  Ihanaa on ollut meillä huomata, että miehellä on samalla tavalla periaatteet kuin itsellänikin siitä, että kun yhteen on menty ja toista rakastaa, niin lapsiperheen elämään kuuluvat pienet tuulet ei meidä erota <3 Tämä pikkulapsiarki on muutaman vuoden kestävä "poikkeustila" ja kun peruspilarit kantaa, niin me kestetään nämä karikot tässä.

  • Reply
   Mona
   5.3.2019 at 10:19

   Jaana <3 <3 Vitsit miten upeasti sait kiteytettyä kommenttiin asian<3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *