15.8.2018

Parisuhde koetuksella?

Leeni & Mona, Paremman lapsiarjen puolesta – Parisuhde koetuksella?

Nyt olisi varmasti tähän asti yksi henkilökohtaisimmista ja rehellisimmistä videoista tubessa! ;) Juteltiin tällä kertaa Leenin kanssa parisuhteesta. Miten parisuhde muuttuu vauvan synnyttyä ja miten muutoksista selviää? Kurkatkaa ja jättäkää kommenttia mitä mieltä olette tällaisesta hieman henkilökohtaisemmasta videosta! Mukana myös pläjäys huumoria (kannattaa katsoa loppuun asti:D ), joten ihan pelkkää vakavaa puhetta koko video ei ole. ;)

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  O
  15.8.2018 at 14:01

  Ihan paras video teiltä tähän mennessä! Ihanan rehellistä puhetta :)

  • Reply
   Mona
   15.8.2018 at 15:30

   Jeeee tosi kiva kuulla!! :D Kiitos kun jätit kommenttia <3 :*

 • Reply
  Jaana
  15.8.2018 at 18:06

  Tutun kuuloisia juttuja kyllä. Itse olen ystävieni kanssa jutellut, että kaikkien lasta odottavien pariskuntien pitäisi luvata toisilleen, että ei erota seuraavan 3 vuoden aikana (tietysti perheväkivalta jne. on asia erikseen aina, mutta tarkoitan väkivallatonta , “normaalia” suhdetta). Omasta kokemuksestani 3 ekaa vuotta lapsen syntymästä on jonkinlaista “poikkeustilaa”, jossa perheessä ollaan lapsessa todella tiiviisti kiinni. 3-vuotias alkaa olla sen ikäinen, että alkaa jo vähän ymmärtää ja tuossa kohtaa on mielestäni sellainen taitekohta, jossa vanhemmat saavat ensimmäisen pikkuisen pätkän niinsanottua siimaa; lapsi pystyy omissa oloissaan leikkimään omassa huoneessa hetken esim.

  Meidän perheessä suurimman haasteen edessä oltiin vähän yllättäin vasta siinä kohtaa, kun minä palasin äitiyslomalta töihin. Itse työskentelen ns. virka-aikaan 8-16 ja mieheni taas iltapäivästä iltoihin ja viikonloppuihin painottuen, jolloin likipitäen täysi vastuu lasten kanssa olemisesta oli työpäivän jälkeen minulla yksin. Olen kyllä luonteeltani tosi toimelias ja tehokas ja saan pidettyä sekavatkin paletit kasassa vaivatta, joten jos tämä piti jäädä vain toisen vastuulle, niin hyvä näin. Työasioissa ollaan sittemmin onnistuttu kumpikin rukkaamaan aikatauluja ja järjestämään asioita niin, että lapsille riittää aikaa meillä molemmilla.

  Kyllä vanhemmat joutuvat aivan yllättävänkin suuren prässin alle, kun perheeseen tulee lapsia. Sitä ei edes tajua ennenkuin itse on siinä tilanteessa. Yllättävänkin vähän tästä puhutaan tänäpäivänä. Oman perheemme osalta olemme todella onnekkaassa asemassa siinä, että meillä on molemmat isovanhemmat alle 30 min. automatkan päässä ja he haluavat olla lastemme kanssa, viettää aikaa vaikkapa minun harrastustreenien ajan tai välillä ottaa lapsia yökylään. Minua on arvosteltu siitä, että aivan pienestä saakka olen silloin tällöin vienyt molemmat tyttäreni mummolaan yöksi. Mielestäni on tärkeää, että lapsilla on elämässään muitakin turvallisiksi kokemiaan aikuisia, kuin vain omat vanhemmat. Ja kun meillä on näin hyvä tilanne, että isovanhemmat ovat saatavilla ja haluavat lastemme kanssa olla, niin toki hyödynnämme tätä ja näin pääsemme myös välillä miehen kanssa treffeille. Se on winwinwin. Yksi kahdenkeskinen, lyhyt ulkomaanmatka ollaan käyty lasten ollessa mummolassa ja kyllä sellaisen pitkän viikonlopun voimalla mentiin helposti pitkä syksy matkan jälkeen. Kaikkien vanhempien pitäisi päästä kahdenkesken reissuun välillä ja yhdessä pois pikkulapsiarjesta. Sitä ihanampaa siihen arkeen on reissusta sitten palata. Myös oma rakas tanssiharrastaminen esim. olisi täysin kuollut ja jäänyt pois ilman isovanhempia. Ja kun kyseessä on oma henkilökohtainen laatuaikani, jolla tuuletan oman pääni ja harrastus, jota teen suurella sydämellä ja intohimolla, niin olisihan se heijastunut väistämättä negatiivisesti myös parisuhteeseen, jos tätä en saisi tehdä. Ikuisesti tulen olemaan kiitollinen omille ja appivanhemmilleni harrastamiseni mahdollistamisesta. Toivon vain, että pystyn omia tyttäriäni aikanaan samalla tavalla auttamaan, mikäli lapsia saavat tulevaisuudessa. <3 <3 <3

  • Reply
   Mona
   15.8.2018 at 20:04

   Jaana<3
   Mä olen ihan samaa miettinyt jo nyt, että toivottavasti pystyn myös olemaan itse paljon läsnä joskus isovanhempana omille lapsenlapsille. Se kiitollisuuden määrä nimittäin siitä avusta mitä itse on nyt saanut on suuri<3 vaikka meillä tosin on pidempi matka ja ei ihan joka viikko onnistu kyläilyt niin kyllä jokainen hoitokerta mummalassa on ollut luksusta<3 voi kun kaikki isovanhemmat asuisi vielä lähempänä. Ja olen ihan samaa mieltä reissuista! Meidän Barcelonan 2 yön pikareissu teki niiiiiiiiiiin hyvää ja samaan aikaan poju oli onnensa kukkuloilla Mummalassa<3

 • Reply
  Petra
  15.8.2018 at 22:09

  Loistava video, naiset! Ja Mona, ihana katsoa, kun joku on yhtä ilmeikäs puhuja kuin itse olen! Oon samaa mieltä monesta asiasta. Ennen lapsia oli selkeä visio siitä, miten käydään treffeillä ja huolletaan parisuhdetta. Kummasti se elämä vanhempina onkin erilaista; niihin omiin mielikuviin ja suunnitelmiin kun ei osannut ynnätä mm. järkyttävää ja ennenkokematonta univelkaa, suurta vastuuta, vähäistä kahdenkeskistä aikaa, vaikeutta saada apua taikka mm. lapsen tai omaa sairastelua jnejnejne. Mutta kuten sanoitte, sitoutuminen ja puhuminen sekä luottamus siihen, että jossain vaiheessa helpottaa.

  Jatkoa odotellessa!

  -Petra
  http://www.arkeenkatkettyaarre.fi

 • Reply
  Kristiina Maria
  15.8.2018 at 22:55

  Tää oli niin ihana video, sä oot tässä ihan parhaimmillasi! Myönnän jopa vähän liikuttuneeni loppupuolella, kun kuvailitte sitä, mitä kaikkea hyvää vauvavuodessa on kaikesta huolimatta parisuhteelle ollut. Mulla on jäänyt blogin lukeminen vähän vähemmälle, kun lapsettomana vauvajutut ei aina kiinnosta, mutta juuri tämän tyylinen lapsiperhe-elämään liittyvä sisältö on mun mieleen. Piti siihen aiempaan vauvablogi-postaukseenkin kirjoitella, että sen syvimmän vauvakuplan aikana blogi jäi itselläni vähän taustalle, mutta en silti mihinkään ole lukijana kadonnut. Mutta myönnän, että siinä kohtaa kun instan stoorissa oli sulla kysely, että haluaako lukijat suraavaksi kuulla tyyliin vauvan unirytmistä vai kiinteiden maistelusta niin ajattelin, että on parempi palata lukemaan muutaman kuukauden päästä… :D Eikä se silti poista sitä, että teidän/sun elämänvaiheista on kiva seurailla. Nyt kun sulla on päivähoidon myötä enemmän aikaa töille, niin mä ainakin luen mielelläni lapseen ja lapsiarkeen liittymättömiä postauksia, jotka ei ole sponssattuja/mainossisältöä. Mikä ei siis sulje pois sitä, etteikö sekä lapsisisältöä että mainospostauksia voi olla, mutta toi on se kategoria, jonka varmimmin itse luen.

  Teillä muuten mätsää Leenin kanssa kemiat ja persoonat niin mielettömän hyvin yhteen, että teidän kannattaa oikeasti käsitellä aiheita ihan laajalla skaalalla, nää videot on ihan huippuja! Ja vaikka podcastit hirmu suosittuja onkin, niin teillä on molemmila niin ihanan luontevat (ja ihanan erilaiset!) tavat olla kameran edessä, että mä ainakin tosi miellelläni katson tällaista kauniisti kuvattua videota. Ihanaa syksyä ja tsemppiä päivähoidon aloitukseen! <3

 • Reply
  Veera
  16.8.2018 at 22:26

  Huippu tää video! <3 Tosi tärkeitä asioita nostitte esille. <3 Pitää pitää teidän vinkit mielessä!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *