9.5.2016

Yhdessä kasvaminen

Vahvatahtoisuus, määrätietoisuus ja periksiantamattomuus ovat luonteenpiirteitä, joita molemmat meistä edustaa. Eetulla lisäksi järjettömän vahva itsekuri ajaa monessa asiassa eteenpäin. Näen nämä piirteet valtavina voimavaroina parisuhteessa, mutta samalla ne ovat myös iso koitinkivi.

Ei ole nimittäin aina helppoa käsitellä asioita, kun molemmat seisovat raudan lujasti omien aatteidensa ja mielipiteidensä takana. Yksi asia mikä minua on aina ihmetyttänyt ja samalla myös vähän naurattanut on se, että matkustellessa meidän parisuhteessa tulee melkein aina eniten erimielisyyksiä. Minusta se on ristiriitaista, koska matkustaminen on molemmille meistä yksi elämän parhaimmista asioista. Olemme kohta seitsämän vuoden aikana ehtineet matkustaa enemmän yhdessä, kuin olemme koskaan matkustaneet ilman toisiamme. Yhdessä matkustelu on meille molemmille arvolistalla todella korkealla.

matkustaminen

Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että rakkaus on nimenomaan sitä, että jaetaan niin ne huonot kuin hyvätkin hetket. Niin parhaissa, kuin huonoimmissakin elämäntilanteissa. Vaikka matkoilla erimielisyyksiä saattaa tulla herkästi ei se tarkoita, että toinen jätetään lentokentälle tai kesken matkan vaihdetaan eri hotelleihin. Ei suinkaan. Päin vastoin. Arkiset erimielisyydet jokapäiväisessä elämässä tulee helposti vain siirrettyä syrjään, eikä niihin välttämättä palata sen tarkemmin. Matkalla erimielisyydet kuitenkin keskustellaan läpi ja niistä opitaan. Tai no opitaan ja opitaan.. Samoja asioita käydään läpi jo seitsämättä vuotta… :D Mutta opittiin tai ei niin ainakin näiden johdosta kasvetaan sekä yksin, että yhdessä.

matkustaminen2

Se, että on uudessa maassa tai kaupungissa herkistää tilanteelle, jossa vastaan tulee paljon asioita oman epämukavuusalueen ulkopuolella. Jotta voi nauttia matkustelusta ja uusista kokemuksista, joutuu usein kohtaamaan myös niitä epämukavia asioita. Odottelua, epätietoisuutta, väärinymmärryksiä, väsymystä ja listaa voisi varmasti jatkaa pitkään. Uskon kuitenkin, että juuri nämä niin sanotut epämukavat asiat tekee matkustamisesta niin mahtavaa. Pienten vastoinkäymisten jälkeen uusia kokemuksia arvostaa entistäkin enemmän.

Sama parisuhteessa. Vaikka riitely ja erimielisyydet harvoin kovin mukavia on, niiden kautta kasvaa valtavasti. Parisuhde lujittuu, kun erimielisyyksien kautta voi luottaa toiseen ja tietää, että rakkaus on ja pysyy vaikka miten tulisi erimielisyyksiä. Erimielisyydet ovat myös parasta aikaa kehittää omaa aitoa läsnäoloa. Helposti tunteet antaa vallan ikävässä sanaharkassa ja huomaa vain taistelevansa taistelemisen vuoksi. Joskus on kuitenkin hyvä muistaa, että on tärkeämpää rakastaa, kuin olla oikeassa.

matkustaminen1.3

Eetun ärsyttäessä kaikkein eniten pyrin muistuttamaan itseäni siitä, että pyyteetön rakkaus toista kohtaan on sitä, että hyväksyy toisen kaikkine hyvine ja huonoine puolineen. Kukaan meistä ei ole täydellinen. Usein ne asiat, jotka toisessa ärsyttää heijastavat piirteitä, joista ei pidä itsessään.

Niin ja siis meidän Varsovan erimielisyys aiheutui siitä, että minä en olisi jaksanut kävellä illalliselle, kun Eetu puolestaan ei voinut käsittää, että lyhyellä matkalle pitää tilata taksi…. :D Monesti erimielisyydet lähtevät aivan turhanpäiväisistä asioista, jotka voisi ratkaista muutamassa minuutissa. Hermostuessa sitä vain tuppaa sanomaan kaikkea muuta asian ympäriltäkin ja kunnon erimielisyyden soppa on kasassa. Näiden myötä kuitenkin kasvetaan, pyydetään anteeksi ja rakastetaan taas kerran vähän enemmän. Ja myöhemmin nauretaan itselleen ja toisilleen;)

Ihanaa ja energistä viikkoa kaikille <3

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Alisa
  9.5.2016 at 18:57

  Ihana postaus, kuten aina <3 Tätä lukiessa tuli mietittyä yhtä jos toistakin asiaa omasta elämästä. Kiitos!

  Tuli mieleeni, että haluaisitko tehdä postauksen siitä, mitä olette ajatelleet tulevaisuudelta perheen perustamisen näkökulmasta? Tarkoitan siis ajatuksianne, haluatteko lapsia ja jos, niin missä vaiheessa elämää jne. :) Ihan yhtäkkiä nimittäin rupesin tätä miettimään, että kuinkahan te näistä asioista ajattelette ja ajattelin ehdottaa ihan kokonaista postausta aiheesta! Ihanaa reissua teille kyyhkyläiset, sydäntä lämmittää nähdä että noin pitkän ajan jälkeen edelleen rakastatte toisianne.

  • Reply
   monasdailystyle
   10.5.2016 at 08:53

   Kiitos ihana Alisa <3 Katsotaan, josko saisin ajatuksia kasaan postaustoiveestasi :) En lupaa vielä mitään, mutta josko johonkin väliin tulee sellainen fiilis, että saan ajatuksia tekstiksi niin ehdottomasti.
   Ihanaa viikkoa sinne <3

 • Reply
  Mari
  11.5.2016 at 12:44

  Haha, voin niin allekirjoittaa tuon, että reissussa tuleekin sitten aina riideltyä milloin mistäkin…

  Minä olen sellainen “kaikki järjestyy” ja “mitä sitä nyt suotta murehtimaan ja miettimään, mennään vaan” -tyyppi ja puolisoni perusinsinööri, joka haluaa tarkistaa yksityiskohdat sen sata kertaa ja suunnitella kaiken etukäteen ja reissuilla sitten kun kaksi näin erilaista tapaa suhtautua asioihin kohtaa toisensa, niin “pienimuotoisilta” väittelyiltä ei voi välttyä :D . Lisäksi vielä “rytmiltämme” olemme kuin maa ja taivas, minä teen päätökset salamannopeasti ja sen kummempaa miettimättä, ja olen äärettömän kärsimätön ihminen ja puolisoni on erittäin rauhallinen, tarvitsee aikaa valintojen tekemiseen ja hyvien ja huonojen puolien listaamiseen ja perustaa päätökset järkeen ja totuuksiin, eikä tunteeseen niinkuin minä.

  Nuorena sitä jaksoi vääntää asioista enemmänkin, ja vaikka edelleen leimahtaa kyllä riita päälle vaikka alle sekuntissa, niin kumpikaan ei jaksa enää vääntää, vaan sopu haetaan nopeasti. Ja vuosi toisensa jälkeen jaksan muistuttaa itselleni siitä puhumisen tärkeydestä, puolisoni ei edelleenkään osaa lukea ajatuksiani (vaikka välillä siltä tuntuukin) enkä voi olettaa hänen ymmärtävän asioita ilman että niistä puhutaan. On niin helppo väsyneenä vääntää siitä, että toinen ei ymmärrä. No ei varmaan ymmärrä, jos ei tajua sanoa mitä haluaa, ehkä se edellisen illan äänenpaino ja kulmakarvankohotus ei ollut riittävä…

  Olen niin kiitollinen puolisolleni, että kaikkien näiden vuosien jälkeen hän vieläkin jaksaa tällaista hullua vaimoa, joka järjestää harva se päivä hänelle sydämentykytyksiä ja harmaita hiuksia (onneksi hän on kalju) milloin milläkin tempauksella. Kukaan muu tällaista umpihullua ei varmaan katselisi viikkoa pidempään :D

  • Reply
   monasdailystyle
   11.5.2016 at 13:01

   Hahaha se on just näin, toinen ei voi mitenkään lukea ajatuksia vaikka todellakin välillä tuntuu siltä :D :D
   Kiitos ihanasta kommentistasi Mari <3 <3 <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *