21.3.2017

Rakkautta ja realismia

Pohditaan usein Eetun kanssa syvällisemmin asioita ja varsinkin nyt isojen elämänmuutosten yhteydessä huomaan, että ajaudutaan keskustelemaan entistä monipuolisemmin ihan kaikesta maan ja taivaan välillä.

Meidän parisuhteen ehkä yksi isoimmista ja tärkeimmistä tekijöistä on avoimuus ja se, että ihan kaikesta voi puhua toiselle. Ei ole asiaa, jota ei voisi toisen kanssa jakaa. Myönnän välillä olevani kunnon romantikko, mutta silti ensisijaisesti olen todella realistinen asioiden suhteen. Siihen varmasti siihen vaikuttaa osaltaan omat aikaisemmat kokemukset ja ymmärrys siitä, että koskaan ei voi olla täysin varma tulevaisuudesta. Käytännössä tarkoittaa sitä, että tiedostan sen, että moni avioliitto ajautuu jossain vaiheessa eroon ja monesti vielä lasten syntymän jälkeen. Tiedostan sen, että myös meille voi käydä niin. Parasta meidän parisuhteessa on kuitenkin se, että en joudu koskaan murehtimaan tällaista asiaa, enkä koe lainkaan epävarmuutta yhdessäoloa kohtaan. En voisi kuvitella, että me koskaan erottaisiin, vaikka silti tiedän, että ei se mikään mahdottomuus ole. Todella ristiriitaista ja aika päätöntäkin. Uskon kuitenkin, että tällainen ajatusmaailma auttaa siinä, ettei koskaan pidä toista itsestäänselvänä ja toisaalta samaan aikaan voi kuitenkin luottaa puolisoon ja hänen läsnäoloon, kuin kallioon. Koskaan ei tarvitse murehtia onko toinen luottamuksen arvoinen ja tukemassa niin hyvinä, kuin huonoinakin hetkinä, mutta samalla kuitenkin tiedostaa sen, että kaiken voi aina menettää, tavalla tai toisella.

Rakkautta ja realismia

Minulle parisuhteessa luottamus on kaikki kaikessa. Jos en voisi luottaa puolisoon 110%:sti en voisi rakentaa yhteistä elämää toisen kanssa. Olen ihan äärimmäisen kiitollinen siitä, että me jaetaan Eetun kanssa niin samanlaiset elämänarvot tärkeissä asioissa. Se on varmasti iso syy siihen, että pystyn käsittelemään välillä myös stressaavalta tuntuvia elämäntilanteita paljon järkevämmin ja rauhallisemmin. Eetun rinnalla on helppo ottaa elämältä vastaan uusia jännittäviä asioita, kun tietää, että toiseen voi aina tukeutua. Parisuhteen kulmakiviä on toisen kunnioittaminen, avoin keskustelu aivan kaikesta ja syvä luottamus. Kulunut vuosi ulkomailla asuessa on lujittanut parisuhdetta ihan valtavasti, mutta raskausaika vielä sitäkin enemmän. Suurella sydämellä odotan mitä kaikkea vauvan tulo tuo meidän elämään ja parisuhteeseen. ♥

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Pinnis
  21.3.2017 at 21:23

  Voi kun vielä oppisit oikeinkirjoituksen

  • Reply
   Mona
   21.3.2017 at 21:37

   Ehkä vielä joskus…

   • Reply
    Kristiina-Maria
    22.3.2017 at 02:39

    Haha, aloin etsimään tykkäsynappia luettuani Mona sun vastauksen! :D Ja olen kyllä monesta asiasta samaa mieltä, puhuminen on parisuhteen kulmakivi! :)

    • Reply
     Mona
     22.3.2017 at 07:35

     Ehkä tosiaan vielä joskus :D
     Meillä on Eetun kanssa tullut nyt tavaksi katsoa yhdessä Gilmoren tyttöjä ja mua nauratti yksi päivä, kun eläydyttiin jo niin paljon sarjaan, että päiviteltiin molemmat sarjaa katsoessa ääneen miten tärkeää olis, että pariskunta sarjassa puhuisi toisilleen avoimesti mitä ajattelevat..:) Siitä sit jo päädyttiinkin pohtimaan, että onko meillä monesti ollut asioita, joista ei vaan olisi millään kyennyt sanomaan toiselle suoraan, mutta ei kyllä ihan heti tullut mieleen..

 • Reply
  Outi Karita
  22.3.2017 at 06:40

  Hyvä kirjoitus ja samoja ajatuksia täällä :)

 • Reply
  Amy
  22.3.2017 at 10:20

  Todella hyvä kirjoitus! Jotenkin kun menin kihloihin niin tuli sellainen ahdistus varmaankin osaksi ns.lopullisuudesta, että tätä tämä sitten on koko loppuelämä :Dd mutta tämän kirjoituksen jölkeen tajusin että ei hitto. Ei koskaan voi tietää oikeasti mitä elämässä tapahtuu… täytyy elää hetkessä ja olla kiitollinen siitä, mitä on<3

  • Reply
   Mona
   23.3.2017 at 08:47

   Moikka Amy <3
   Ja kiitos :) Ja se on ihan tosi luonnollista, että juuri tuollaisten isojen päätösten yhteydessä voi vähän pelottaa ja ahdistaa. Mutta kun nimenomaan tajuaa, ettei kannatta turhaa murehtia tulevaa vaan keskittää kaiken energian siihen, että nauttii tästä hetkestä ja on kiitollinen siitä mitä eteen on tuotu <3 <3 Haleja sinne ja onnea kihloihin menosta! :)

 • Reply
  Linda
  23.3.2017 at 14:27

  Olipa ihanasti kirjoitettu teksti parisuhteesta :) Sitäpä se on, luottamusta ja avoimuutta. Asiat pitäisi aina uskaltaa sanoa ääneen, koska silloin, kun toisen tuntee hyvin, niin sen kyllä huomaa, jos toisella on mielen päällä jotain. Äidilläni on tähän varsinkin erityinen vaisto, ja hän aina toteaakin ihanasti “no huomasin sun nenän asennosta” :’D <3

  Ja Eetulle terkkuja, ollaan koulussa väännetty YSM-kurssirapsaa yhdessä juuri vuosi sitten, kun Eetu luennolla ilmoitti maiseman vaihdoksestanne!
  Teillä vaikuttaa menevän oikein kivasti ja ihania nämä vauvauutiset<3 Eetu on hyvä tyyppi :) Kaikkea hyvää teille!

  • Reply
   Mona
   23.3.2017 at 15:42

   Oi ihana :D Otan tuon “nenän asennon” myös käyttöön ;) Sillä ihan totta, kyllä sen vaan vaistoaa toisesta jos mieltä painaa joku ja silloin paras apu on puhua asiat ääneen<3
   Ja oi miten kiva kuulla, terkut menee perille!! :) Kiitos paljon Linda kommentista <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *