29.7.2017

Sairaalakassin sisältö, mitä mukaan synnytykseen?

Sairaalakassin sisältö- postausta on toivottu ja odotettu kovasti. Meidän sairaalakassi on ollut pakattuna ja odotellut eteisessä lähtöä jo useamman viikon. Suomessa kyllä lienee asiat niin mallillaan, että sairaalaan voi hyvin lähteä todella vähälläkin varustuksella, niin halutessaan. Äiti ja vauva saa lähes kaiken tarvittavan sairaalasta. Pienillä jutuilla voi kuitenkin lisätä omaa hyvää fiilistä ja tämän vuoksi haluan ehdottomasti ottaa muutamia itselleni tärkeitä juttuja mukaan. Ennen sairaalakassin pakkaamista katsoin Youtubesta muiden sairaalakassien sisältö- videoita ja poimin niistä itselleni sopivia juttuja.

Tässä siis lista minun sairaalakassini sisällöstä. Toivottavasti siitä on vinkkiä ja inspiraatiota muille synnyttämään lähteville! Luen myös todella mielelläni muiden jo synnyttäneiden kokemuksia siitä mikä on ollut ihan ehdoton must have sairaalassa ja mitä ilman te ette olisi tulleet toimeen! Laittakaahan omat vinkkinne ja kokemukset kommenttiboksiin.

Sairaalakassin sisältö @monasdailystyle

SAIRAALAKASSIN SISÄLTÖ

Ruoka, juoma, lisäravinteet:

Kookosvettä
Luumuja
Magnesiumjauhetta
Hunajaa
Manteleita
Raakasuklaata
Välipalapatukoita
Imetysteetä
Magnesium suihke
Vauvalle probioottitippoja
Omat probiootit

Vaatteet/tekstiilit/asusteet:

Vauvalle kotiinlähtövaatteet + harso
Omat kotiinlähtövaatteet
Imetysliivit
Liivinsuojat
Mustat mukavat alushousut
Tukisukat
Sandaalit
Silmälaput

Kosmetiikkaa/hygieenia:

Shampoo + hoitoaine
Kasvojen kosteusvoiteet + puhdistustuotteet
Suihkusaippua (tuote, joka käy sek itselleni että vauvalle)
Meikit (meikkivoide, ripsari, aurinkopuuteri, huulirasva ja huulikiilto)
Nännirasva
Vaippavoide
Deodorantti
Vartalovoide
Hierontaöljy
Hammasharja + tahna
Hiusharja
Hiusdonitsi
Siteitä

Elektroniikka:

Kamera + 2 akkua + muistikortti
Pieni kamerajalka
Kuulokkeet
Puhelin + laturi

Muut:

Neuvolakortti
Henkkarit
Synnytystoivelista (Bebesinfo)
Vesipullo
Nännikumit + maidonkerääjä
Eteeriset öljyt
Oma tyyny + viltti
Kantokoppa/turvakaukalo kotiinlähtöä varten
Musta pyyhe taksimatkaa varten takapuolen alle, ettei lapsivedet lorahtale auton penkille

Sairaalakassin sisältö @monasdailystyle

Kävin sairaalakassin sisällön läpi myös videolla samalla höpötellen. Muutamat jutut jäi videolta puuttumaan, mutta suurinosa tuli käytyä läpi. Kuvasin videon vasta viikko sitten, joten pahoittelut erittäin väsyneen tulevan maman sönkkäämisestä. Aika monta haukotuskohtausta sain editoida jälkeen päin pois;D

KERTOKAAHAN TE MUUT JO SYNNYTTÄNEET ÄIDIT,

MITKÄ OVAT OLLEET TEIDÄN MUST HAVE JUTTUJA SAIRAALAKASSISSA???:)


Lue myös:

♥  Raskausviikko 12 ♥ Ensimmäiset raskausoireet ♥ Vauvavakuutus ♥ Alkuraskauden liikunta ja alakuloisuus 

♥ Itkukohtaus ensimmäisessä ultrassa ♥ Mikä hypnosynnytys? ♥ Rakenneultra, tyttö vai poika?

♥ Lisäravinteet raskauden aikana ♥ Raskausajan rutiinit toisella kolmanneksella

♥ Rentoutuminen raskauden aikana ♥ Täydelliset vauvakutsut


Follow me BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM // YOUTUBE

You Might Also Like

27 Comments

 • Reply
  Noora
  29.7.2017 at 13:39

  Tulet huomaamaan että 80% tuosta on turhaa. Onnea matkaan!

  • Reply
   Jessica
   29.7.2017 at 14:51

   Voi olla tai sitten ei :D itse olin sairaalassa 3 yötä ja halusin kyllä esim synnytyksen jälkeisenä päivänä käydä suihkussa hiukset pesemässä ja vähän freessata naamaa rasvoilla ja meikillä. Omat vaatteet laitoin jo seuraavana päivänä päälle. Toki oloni oli tosi hyvä että nämä jaksoin tehdä, tiedä sitten jos olo olisi ollut jtn muuta. (Sairaala)ruoka kuvotti, mutta pakko oli jtn syödä, joten pähkinät ym välipalat oli hyvä olla mukana. Lyhyesti oisin toki voinu sanoa että itsellä tuosta listasta 80% oli täysin hyödyllisiä ja tulivat käyttöön :D vartalo-nännirasvat ja öljyt, oma viltti ja tyyny jäi mulla kotiin. Ja vaikka sun listasta 80% olisikin turhia sairaalassa niin mitä sitten? :) tuskinpa sitä mietit kotiin päästessä ;)

   • Reply
    Mona
    30.7.2017 at 10:59

    Nämä taitaa olla kaikki sellaisia juttuja, että tietää vasta sairaalassa sitten miten mitäkin arvostaa :) Ja tietty kaikillahan meillä on omat juttumme.
    Mä luulen myös, että arvostan kovasti noita omia puteleita, mutta mistä sitä tietää vaikka jäisikin täysin käyttämättä :D
    Tuo sairaalaruoka myös saattaa itselläni tökkiä.. tai sitten ei :D Tästä listasta muuten jäi puuttumaan MAAPÄHKINÄVOI purkki!!! Se on myös kassissa, kun sain instastoryn kautta siitä vinkkiä :D Rakastan pähkinävoita, joten toi oli huippu vinkki ja veikkaan, että tulee vedettyä koko purkki varsinkin jos joutuu useamman päivän olemaan sairaalassa :’D

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 10:57

   Onneksi on Eetu kantamassa kassin :D Ja kiitos <3 <3 :)

 • Reply
  Toffeetiikeri
  29.7.2017 at 13:43

  Mahdollisimman mukavat imetysvaatteet kotiinlähtöä varten, joustavat imetysliivit kannattaa olla, todella imukykyisiä isoimpia siteitä mitä kaupasta saa kotiin ostettua valmiiksi jälkivuotoa varten. Omat korvatulpat jos jostain syystä muiden vauvojen itkun yms. takia herkkäuninen. :)

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 11:00

   Hei korvatulpat todellakin! Sujahtaa vielä kassiin! :) Kiitos :)

 • Reply
  Marika
  29.7.2017 at 14:56

  Heips Mona! :)
  Kommenttini ei suoranaisesti liity tähän postaukseen, vaan näin uuden karhean vauvelin äitinä minulle päänvaivaa tuottaa imetysvaatteet ja erityisesti hyvännäköiset ja laatuiset sellaiset. Olisi kiva saada sinulta vinkkejä äityliinipukeutumiseen ilman että koko vaatekaappi menisi uusiksi :)
  Tsemppiä synnytykseen ja vauvakupla-arkeen! ❤️

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 11:01

   Kiitos paljon Marika <3 <3 Ja onnea hurjasti sinne pikkuisesta :')
   Hei teen ehdottomasti imetysvaatteista myös postausta! Olenkin koittanut tuota jo pohdiskella, mutta vielä on jäänyt vähemmälle. Kohta tulee ajankohtaiseksi niin laitan teon alle tännekin <3 :)

   • Reply
    Kaisa
    30.7.2017 at 22:29

    Mä olen itse kokenut parhaimmaksi komboksi imetysliivit + toppi (esim. hennesin halvat spagettiolkaintopit toimii todella hyvin) + väljähkö paita. Rinnan voi ottaa esiin päällyspaidan alla, sitten asetella vauvan hyvin syliin ja lopuksi nostaa paidan helmaa juuri sen verran, että vauva saa nännin suuhun. Väljä paita myös tipahtaa itsekseen alas, kun vauva sitten jossain vaiheessa alkaa vilkuilemaan ympärilleen kesken syömisen ;). Toinen toimiva kikka oli ohuet esimerkiksi puuvillaiset huivit. Huivi pysyy paremmin paikoillaan kuin harso eikä pikavilkaisulla suurin osa ihmisistä huomaa että vauva on ruokailemassa huivin suojissa eikä vain nukkumassa sylissä.

    Nämä siis, jos haluaa olla mahdollisimman diskreetti, itsehän olen sen verran paatunut julki-imettäjä taaperoimetyksen myötä, että tuskin jaksan kovin stressata tämän tulevankaan vauvan kanssa.

    Tsemppiä loppuodotukseen, ne päivät lasketun ajan jälkeen ovat piiiitkiä!

 • Reply
  Riikks
  29.7.2017 at 15:35

  Voi olla että suurinta osaa et ehdi noista käyttämään, mutta hyvä olla varuilla. Itse synnytin kk sitten Naistenklinikalla, ja omasta kassistani puuttui (kuten sullakin) vauvalle vaatteita ja myssyjä. Naikkarin vauvanvaatteet oli ihan superisoja ja hankalia pukea ja se sairaalan myssy kiristi vauvan päätä. Vauva on suurimnaksi osaksi sairaala-aikana ihokontaktissa vaippasiltaan, mutta välillä vauva on kärrättävä tarkastuksiin niillä vauvasängyillä, ja silloin omat helpostipuettavat vaatteet ja myssy ois ollu tarpeeseen! Lisäksi eväitä ei voi olla koskaan liikaa, ja sairaalaruoka ei ainakaan mulle riittänyt mihinkään, joten pähkinät, suklaa ym. tulivat tosi tarpeeseen. Ainiin, ja lämmitettävä kauratyyny oli kans pelastus! Pari tetraa luomukorviketta mulla oli mukana, koska vauva joutui painotarkkailuun ja oli painostusta antaa lisämaitoa, enkä halunnut antaa sitä sairaalan, mikä oli jotain perus-nan:ia, mulla kun maidot nousi hitaasti ja vasta kotona.

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 11:05

   Oiiii sielläkin on ihan tuore mama <3 <3 :)
   Noi vauvan vaatteet on tosiaan meillä kaukalon kyydissä ja sen suunnittelin laittavani Eetun matkaan vasta kun päästään kotiutumaan.. Oliko teidän mini niin pieni, että siksi vaatteet hankalia?
   Heiii mulla jäi tästä listasta MAAPÄHKINÄVOI purkki mainitsematta. Instastoryssa sain siitä vinkkiä ja haettiin heti täysi purkki kassiin :D Taidan vetäistä koko purkin sairaalassa olon aikana :'D Toki saahan sitä sitten sieltäkin käsin täydennettyä eväsvarastoja mutta kiva kun on heti edes jotain pientä :)
   Tuota korviketta mietin myös, mutta se jäi nyt kuitenkin pois. Mä oon muuten luullut, että sairaaloissa annetaan ihan luovutettua äidinmaitoa... Vai meneekö se vähän tarjonnan mukaan, että onko juuri sillä hetkellä vai ei..?

 • Reply
  Jenni
  29.7.2017 at 17:59

  En tiedä kannattaako heti vastasyntyneelle antaa probiootteja? Me oltiin viikko sairaalassa ja käytin koko ajan niitä ihania verkkoalkkareita ja niiden vaatteita :D imetysliivit ja monta liivinsuojaa tuli tarpeeseen!
  Kaikki hajusteelliset rasvat ym kannattaa miettiä kun vauva kuitenkin koko ajan iholla..
  vauva tosiaan on vaan vaipalla tai peittoon käärittynä.
  Vauva ei tarvitse mitään pesuaineita, ainoastaan vesipesu ensimmäisen vuoden.
  Paljon tsemppiä synnytykseen!

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 11:09

   Probioottien käyttö kannattaa tietty jokaisen itse miettiä ja pohtia ja toki kysyä myös lääkäriltä:) Mulle on tosi tärkeetä, että ne on messissa jos esim vauva syntyykin sektiolla niin haluan, että saadaan annettua probiootteja heti jo vastasyntyneelle.
   Verkkoalkkarit kelpaa mullekin :D Tosin tiedä sitten alkaako ne ärsyttää sairaalassa jos joutuu olemaan pidempään. Toisaalta Eetu voi sitten tuoda kotoa lisää varusteita jos siltä näyttää…
   Kiitos paljon tsempistä <3 <3 <3

   • Reply
    Mona
    30.7.2017 at 11:11

    Niin ja siis vauvalle tietty omat probiootit (ei samat mitä itsellä)

 • Reply
  Kristiina
  29.7.2017 at 21:00

  Minulla ehdottoman korvaamattomat olivat omat villasukat! Sairaalassa oli ilmastointi tosi kovalla, joten sukat lämmittivät kivasti. Niillä oli myös mukava kävellä sairaalan käytävillä. Toinen must tuote oli tuo listallasikin oleva nännivoide sekä rintakumit! Tsemppiä synnytykseen ja ihania ensimmäisiä hetkiä pienen nyytin kanssa! :)

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 11:14

   Kiitos paljon Kristiina <3 <3 <3 :)
   Ja kääk, mä saan super helposti flunssan/kipeän kurkun jos on kovat ilmastoinnit :/ Esim aina reissuissa hotelleissa pakko sulkea ilmastointi etten ole koko lomaa puolikuntoisena.. Pitääkin siis ehkä pakata just noi villikset ja kaulahuivikin vielä messiin :'D

 • Reply
  Ronja
  29.7.2017 at 21:08

  Mulle tuli lähtö sairaalaan turhan yllätten ja kassi oli pakkaamatta. Mies sitten toi ohjeistuksella jotain, mutta tosiaan hyvin pärjää, vaikka mitään ei olisikaan mukana :) Tietty on asioita, joilla voi parantaa omaa viihtymistä (etenkin jos joutuu olemaan osastolla ennen synnytystä…) ja kuten sullakin listalla, omat suhkukamat on yksi niistä.
  Asia mitä todella kaipasin oli lyhyt jatkojohto! Tampereella ainakin pistorasiat oli niin korkealla sängyn yläpuolella, että puhelin yltti latauksessa ollessa pöydälle, mutta ei sänkyyn. Tämä ei haitannut enää niin paljoa, kun oli vauva vierelle. Mutta kun oli yksin tylsissään ja halusia viestiä ulkomaailman kanssa, oli raivostuttavaa ettei puhelimelle ylttänyt kunnolla :D En tietenkään tiedä, että millaiset pistorasiat esim Helsingissä on.

  Hurjan paljon tsemppiä synnytykseen!

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 11:15

   Näin mä myös funtsin, että jos jotain jää tai kaipailee lisää niin Eetu saa sitten tuoda mukana myöhemmin :)
   Ja kiitos paljon Ronja <3 <3

 • Reply
  Larppa
  29.7.2017 at 21:53

  Mulla jäi iso osa sairaalakassin sisällöstä käyttämättä :D aika sairaalassa on kuitenkin lopulta tosi lyhyt, mutta tietenkin kannattaa ottaa mukaan ne jutut jotka kokee tarvitsevansa tai joista tulee hyvä fiilis :) mutta tosiaan kannattaa varmistaa ettei esim omassa vartalovoiteessa ole tuoksua kun vauva on koko ajan oikeastaan äidin ihossa kiinni. Me ei olla koskaan käytetty vauvalle saippuoita, mutta suihkuvoidetta kylläkin ja sitäkin sitten vasta myöhemmin, kun selvisi että meidän lapsen iho on hiukan atooppinen. Mielestäni tärkeimmät tavarat kassiin oli vaatteet äidille ja vauvalle, lanoliinivoide, imetysliivit, liivinsuojat ja maidonkerääjä. Siteet yms saa sairaalast ja mä itseasiassa sain jopa tulevat liivitkin tyksistä kun maidonnousu räjähti käsiin! :D

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 11:20

   Toivottavasti päästään tosiaan nopsaan kotiutumaan, eikä tarvitse kovin pitkää aikaa sairaalassa viettää…
   Vauvan vaatteet on tulossa sitten kaukalon kanssa samalla kyydillä, kun päästään kotiin <3 Olipa muuten vaikea päättää mitkä laittaa kotivaatteiksi vauvalle :D Heh, vaikka eihän sillä niin väliä ole, mutta silti :D Kaikki vauvan minivaatteet on ihan liian söpöjä...

 • Reply
  Äityli
  30.7.2017 at 02:36

  itse myös kolmen pienokaisen äitinä sanoisin, että tuossa tavaramäärässä on paljon turhaa kannettavaa. Tärkeimmät mitä sairaalassa on mukana kuljetettu ovat ehdottomasti hyvät imetysliivit, maxipikkarit ja omat sukat. Puhelimella ja kameralla tuli otettua paljon kuvia joka hetki joka suunnasta:) Välipalat olivat todella hyvät olla mukana ja kivennäisvettä join litratolkulla! Kemikaaleja kyllä pienokaisen kanssa suosittelisin jokaisen harkitsemaan. Ihan perustasvoja itselle jotka sopivat myös vauvan pepullekin. Hajusteitahan ei suositella, jotta vauva haistaa äidinmaidon ja ei vieroksuisi rintaa ja ennenkaikkea tunnistaisi hajusta oman ihanan äidin. Sairaalasta sai huulille vaseliinia, mutta oma huulirasva oli kovassa kulutuksessa voimakkaan ilmastoinnin vuoksi. Siinäpä taisi olla kaikki mitä kerkesin vauvojen nuuhkutuksilta ja suukottelujen lomasta käyttämään. Tietenkin vauvalle ja itselle vaatteet sään mukaisesti ja vilttiä tuulensuojaksi lähtöpäivänä.

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 11:23

   Onneksi on Eetu kantamassa sairaalakassia:D :D
   Ja tosiaan lähes kaikenhan saisi hankittua / tuotua jälkikäteenkin, jos jotain kaipailee…
   Kuvista puheenollen nauroin juuri Eetulle, että mahdankohan ihan seota ensimmäisten viikkojen aikana vauvan kuvaamisen suhteen ja pommittaa Eetua töihin vauvakuvilla joka vartin välein :DDD Vauva sitä, vauva tätä, vauva vasemmalta, vauva oikealta :DDD Hyvin todennäköisesti…. ;)

 • Reply
  Ninni
  30.7.2017 at 19:25

  Ööö…hierontaöljy?!

 • Reply
  tuikku
  1.8.2017 at 13:14

  Tuleekohan tämä liian myöhään?

  Mutta Korvatulpat – ota ne! Vaikka olisitte omassa huoneessa (perhehuone), muiden vauvat itkee juuri silloin, kun sinä voisit nukkua.

  Itse en ottaisi kamerajalkaa, enkä muutenkaan hirveästi elektroniikkaa sairaalaan säilytettäväksi. Onhan siellä lukolliset kaapit, mutta Hgin sairaaloista lähtee kuulemma television kaukosäätimetkin vieraiden matkaan.

  Meikkejä en ottaisi. Toki itsekin olisin halunnnut näyttää hehkeältä, mutta vauvan kanssa tulee nyhrättyä ihan naama naamaa vasten – ei ole kiva sotkea vauvaa meikeillä.

 • Reply
  Hanne
  2.8.2017 at 17:25

  Nyt sairaalakassi on jo ehkä käytössä ja tiedät mitä kannatti pakata, mutta pakko silti vielä kommentoida mikä aikanaan itselle oli synnytyksen jälkeen yllätys:
  – jatkuva hiki, jälkivuodon määrä ja valuvat rinnat, ei todellakaan tehnyt mieli pukea omia vaatteita kun niitä sairaalakaapuja sai ottaa sitä mukaan puhtaita kun edellinen oli hikoontunut sietämättömäksi
  – ruokailut: tuntui että ainakin Kättärillä syötiin koko ajan: aamupala, lounas, välipala, dinner, iltapala/tee ja lisäksi väliaikoina sai jääkaapista käydä syömässä mitä siellä oli jos siltä tuntui
  -se että vauvaa piti jatkuvasti pitää vieressä vaippasillaan oman kaavun alla ihokontaktissa. Omasta nukkumisesta ei oikein tullut mitään ja kun “salaa” yritin laittaa vauvan omaan sänkyynsä yöllä niin hoitaja tuli lähes välittömästi siirtämään hänet takaisin. Siinä ei paljon muuta tehty tai tavaroita tarvittu kun pötköteltiin

 • Reply
  Ava
  9.8.2017 at 16:48

  Kookosvesi, magnesiumsuihke, eteeriset öljyt… Pakko sanoa, että äitinä nauroin ääneen tuolle listalle :D Listasta varmaan 90 % on ihan höpöhöpöä. Ekan lapsen kanssa toki ymmärrän tuollaiset, ja ihan hyväntahtoisesti tämän kirjoitan, joten älä ymmärrä väärin :) Ihana blogi!

 • Reply
  Tiu
  14.8.2017 at 19:43

  Onnea ihanan poikavauvan perheelle
  Minua kiinnostaisi nuo eteeriset öljyt mitä sulla on tuossa kosmetiikkalaukussa. Mitä öljyjä sulla oli mukana ja kuinka käytit niitä? Ihanaa vauva-arkea teille kaikille!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *