28.7.2017

Rv 40+6 neuvolakäynti

Terkkuja täältä vauvahautomosta! Bebe tuntuu viihtyvän hyvin yksiössään. Tänään on itseasiassa alkuperäinen laskettuaika. Josko herra päätti pysyä siinä mitä aluksi sovittiin. Ensimmäisen julkisen puolen ultran jälkeenhän tuota laskettuaikaa aikaistettiin vajaalla viikolla.

Tänään aamulla oli viimeinen neuvola ennen vauvan syntymää, sillä seuraavaksi mennään sitten jo synnärille yliaikaisseurantaan ja käynnistykseen, ellei tyyppi lähde itse etsimään tietä ulos.

Rv 40+6 neuvolakäynti

(commercial links/kaupallisia linkkejä*)
Top, Calvin Klein* / Shorts, Bubbleroom sport*

Neuvolassa kaikki oli oikein mainiosti. Sf-mitta oli nyt pysynyt edellisestä kerrasta samana (35), joka johtunee vatsan laskeutumisesta mikä on tietysti vaan hyvä juttu. Tyyppi on edelleen t-o-d-e-l-l-a vilkas mahassa, joten liikelaskentoja ei ole vieläkään tarvinnut tehdä. Sen sijaan olen muutamana yönä itkenyt väsyneenä kipuja vauvan liikkeistä johtuen. Massiivisiin potkuihin, kun lisää nyt usein supistelevan kohdun niin avot. Vatsa on tällä hetkellä sen tuntuinen, kuin olisin tehnyt ihan järjettömän kovan vatsatreenin.

Mitään tarkkoja painoarvioita ei ole missään vaiheessa tehty. Neuvolan terkkari arvioi käsituntumalla, että vähän reilu 3kg pörriäinen olisi tulossa. Itse en osaa arvioida yhtään minkä kokoinen tyyppi on, mutta veikkaan, että jalat tulee olemaan ainakin väkevän vahvat liikkeistä ja geeneistä päätellen:’D

Oma olo on ihmeen hyvä vaikka noita perinteisiä raskausoireita kyllä riittää. Sukkapuikkokipuja, alavatsan ja alaselän särkyä (menkkamaista jomotusta), jatkuva (siis oikeasti JATKUVA) pissahätä ja mitä kaikkea näitä nyt on. Oma fiilis on kuitenkin hyvä ja melko kärsivällinenkin olen jaksanut olla. Väsymys on tainnut mennä jo sen verran yli, että siihenkin on alkanut tottua. Oikeastaan yöt noin 12-02 on henkisesti rankinta väsymyksen puolesta, mutta sekin on vaan hetkellistä ja fiilis kohenee aamupäivällä. Päivisin yritän nukkua päikkärit, mutta ne jää yleensä noin vartin mittaisiksi ennen kuin alkaa a) hengitys salpaantua tai b) pitää mennä pissalle tai c) vaihtaa kylkeä.

Keskittymiskyky on muuten myös ihan nollassa ja voi tsiisus miten hajamieliseksi sitä on tullut. Nyt saa todella olla tarkkana, ettei jää hellat ja levyt päälle. Toivottavasti muisti ainakin palaisi hieman vahvemmaksi synnytyksen jälkeen, vai meneekö sen kanssa vaan jatkuvasti huonompaan suuntaan?! :D

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply
  Tinna
  28.7.2017 at 12:50

  Tsemppiä loppurutistukseen, nyt ei ole enää pitkä aika!!

  Olisin kysynyt sellaista, että eikös sinulla todettu se raskausdiabetes? Miten sulla on mennyt sen kanssa? Kyselen, koska itsellä on sama homma ja ainakin toistaiseksi (nyt rv 28) arvot on olleet tosi hyviä. Jännittää vaan että huononeeko ne loppua kohti. :(

  • Reply
   Mona
   29.7.2017 at 16:04

   Kiitos Tinna <3
   Raskausdiabetes ei "alkujärkytyksen" jälkeen ole vaikuttanut oikeastaan lainkaan raskauteen tai omaan oloon. Alkuun se tosiaan aiheutti kyllä ylimääräistä stressiä, mutta omamittaukset pysyi niin hyvinä, ettei sitä sitten enää osannut stressata. Ja ei siis ole ollut mitään muutosta tässä lopussakaan. Olen myös herkutellut ja silti kaikki ok, joten en edes mitään tiukkaa linjaa joutunut ottamaan. Toki kohtuudella kaikkea, mutta siis ei mitenkään super tiukalla dietillä tms! :) Älä siis murehdi, varmasti pysyvät sullakin arvot jatkossakin hyvinä <3 Ja jos niissä jotain isoja heittoja tulee niin niitähän seurataan sitten äitiyspolilla tarpeen vaatiessa tosikin tarkasti? Eli oot hyvissä käsissä joka tapauksessa <3 Ja tietty kannattaa panostaa monipuoliseen ruokavalioon (ja liikuntaan) erityisen paljon kun radi, mutta tietysti muutenkin!! :)

 • Reply
  Anna
  28.7.2017 at 14:13

  Minulla muisti vain huononee koko ajan! Vauva on jo puolivuotias ja unohdan kaiken! Ei auta vaikka laittais kalenteriin tai puhelimeen, koska sitäkään en ehdi lukea/huomaa (tai unohdan heti luettuani missä ja kuka olen)… haha… yks aamu ihmettelin et miten voi olla taas nälkä (sekin on ainainen ongelma) kun just söin. No, ei aittanut kun laittaa uus aamupala, kunnes avasin mikron ja siellä se mun puuro oli. Eilen mies kysy kaupassa et missä sun ostoskärryt on! (Unohdin nekin jonnekkin keskelle kauppaa). Pari kertaa on kaveri soittanut, että “no missä oot, mä oon jo täällä?” (Mökillä yöpaidassa!) siis ihan sairaan noloa ja huolestuttavaa! Vauvaa en oo vielä unohtanu mihinkään! Hih!

  • Reply
   Mona
   29.7.2017 at 16:06

   Hahahah :D Nauroin ääneen täällä tuolle puurolle :”D Parasta :D Hyvä, että vauva (vielä) pysynyt mukana ;D

 • Reply
  Petra
  28.7.2017 at 16:06

  Tsemppiä ja jaksamista! Toivotaan, että nämä meidän pallerot löytäis ulos itse, mutta viimeistään avustettuna! :D Mulla ainakin imetys ja huonot yöt vaan pahensi aivosumua, MUTTA kyllä se sitten alkoi helpottaa siinä 1.5v jälkeen. En tiedä, kuulostaako lohduttavalta, mutta. Just muuten eilen oli artikkeli siitä, miten raskaus muuttaa naisen aivoja!

  Voimia voimapoitsun kanssa!

  Petra
  http://www.arkeenkatkettyaarre.blogspot.fi

 • Reply
  Minsu
  28.7.2017 at 16:47

  Heippa!

  Blogisi aktiivisena seuraajana olen tässä innoissani odotellut postausta “hän saapui” otsikkoa!
  Esikoisemme (poika) syntyi 6kk sitten. Et arvaa kuinka innoissani olin, kun kerroit odottavasi poikaa. :)
  Lyhyet yöunet, vessassa ravaaminen, kyljelleen jälleen kerran kääntyminen, I know the feeling.. ;) Tsemppiä ja iso voimahali Mona!

  • Reply
   Mona
   29.7.2017 at 16:10

   Voi kiitos ihana tsempeistä ja niin kiva, että olet täällä hengessä mukana <3 :) Haleja sinne sulle ja pikkumiehelle <3

 • Reply
  Heidi
  28.7.2017 at 17:01

  Täällä odotellaan vielä myöskin hyvin malttamattomina! Mulla laskettu aika oli siis ihan sama kuin sulla, ja käynnistys myös ensi viikon torstaina, ellei aiemmin tapahdu. Saman viikon sisällä taitavat siis molemmat pikkuiset saapua maailmaan. :)

  Kovasti tsemppiä ja kärsivällisyyttä sulle! (Itellä ainakin vika hyvin vähissä…;))

  • Reply
   Mona
   29.7.2017 at 16:15

   Oi jännää sielläkin!!! <3 :) Niin hauska, kun useammalla samat la:t siellä ruudun takana :)
   Mä otan nyt kaiken irti tästä odottelusta ja koitan rentoutua ja iiseillä oikein urakalla ;) Hyvällä omallatunnolla siis super rentoilua (kasvonaamioita, jalkahoitoa, pitkiä suihkuja, netfliä jne.) Kaipa tähänkin vois tottua :DDD Josko sitä vaan jäisi tällaiseksi palloksi.
   Niin ja pitää muuten myös viimeiset hetket käyttää hyväksi Eetun kanssa siinä suhteessa, että voi vielä vedota kaikissa paijaamis/hellimispyynnöissä raskauteen :D Extrahuomiota - otan lämmöllä vastaan ;)

 • Reply
  Jessica
  28.7.2017 at 19:13

  Voimia sinne <3
  Mulla on jostain kumman syystä ollut sellainen fiilis koko ajan että synnytät lauantaina, eli ehkä huomenna? :D mistä lie tällainen tullut, ehkä siitä että omat supistukset alkoi to-pe välisenä yönä ja olin varma että syntyy lauantaina, poitsu päätti saapua vasta tiistaina :D et ehkä toivon että joku vauva päättää syntyä lauantaina ;)
  Mutta tsemppiä kun aika koittaa ja ihania hetkiä sitten pienokaisen kanssa <3
  Oma poika tuli tänään 4kk, tuntuu että liian nopeesti menee tää aika vaikka ihana seurata kun oppii koko ajan uutta :')

  • Reply
   Mona
   29.7.2017 at 16:21

   EIkä :D Pidetään tästä kiinni. Tänään siis synnärille ;)
   Mulla on nyt parisen viikkoa ollut aika paljon noita supistuksia, mutta ei niin kipeitä. Välillä öisin tulee typäkämpiä, mutta silti siedettäviä. Jännä nähdä sitten miten ja milloin alkaa kunnon systeemit tulla.:)

   Ja kiitos paljon tsempistä <3 <3
   Ja sitä olen itsekin miettinyt, että vitsit kyllä se aika niin nopeasti menee. Pitää muistaa pysähtyä ja keskittyä hetkeen. Tämä koko odotusaika on ihan hujahtanut... Hassua miten samaan aikaan voi olla jopa vähän haikea fiilis (huom vähän), että kohta on raskauskin jo ohi :O
   Ihanaa vauva-arkea sinnekin <3 Haleja ja pusuja <3

   • Reply
    Jessica
    30.7.2017 at 16:23

    Ei saatu lauantai-vauvaa :’D no hän keräilee siellä vielä voimia h-hetkeen <3 <3

 • Reply
  Alisa
  28.7.2017 at 20:01

  Ei oo enää pää ennallaan! Muistista ja älykkyysosamäärästä ei oo kuin rippeet jäljellä :’D
  T. Neljävuotiaan pojan äiti

  • Reply
   Mona
   29.7.2017 at 16:22

   Hahahhaha :D :D Tästä siis vaan alaspäin :DD
   Haleja sinne <3 :D

 • Reply
  Larppa
  28.7.2017 at 20:07

  Mulla musti vaan huononi, kun lapsi syntyi! Poika oli noin 1 kk ja päätin mennä ostamaan kalenterin, että saan merkattua asiat ylös, kun en muistanut yhtään mitään. No menin kaupungille ja ostin pelkkiä heräteostoksia, mutta kalenterin unohdin ostaa… Että semmonen dementia! :D tsemppiä loppumetreille! Ei meidänkään poitsu itsestään ois halunnut tulla vaan väkisin piti ulos savustaa yksiöstään :D mutta on teillä tässä vielä aikaa vauvan itsestään tulla :)

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 10:54

   Hahahha :D Ja kiitos Larppa tsempeistä <3 <3 :*

 • Reply
  Tiina/Fit Fat Mama
  29.7.2017 at 08:20

  Miulla muisti huonontui imetyksen aikaan ihan hitokseen :D. Jännityksellä seurailen millon teidän pikkuherra päättää tulla ulos,perästä tullaan :). Täällä parin päivän päästä 36+0, alkaa vähän jännitys nousta hih :)

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 10:55

   Eli bye bye muistille vaan :DD Ihanaa ja rentoa viimeistä kuukautta sinne Tiina!!! :) <3 <3

 • Reply
  Camilla peltonen
  29.7.2017 at 09:46

  Isot tsemppihalit Mona <3 Toivottavasti saat karate kidin pian syliisi ja vähän nukkuakin. ;)

  • Reply
   Mona
   30.7.2017 at 10:55

   Kiitos paljon Camilla <3 Halit vastaanotettu :*

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *