20.7.2017

Viimeisten raskausviikkojen rentoutumiskeinot

Viimeisten raskausviikkojen rentoutumiskeinot

Tällä hetkellä mielessä ei pyöri juuri muuta, kuin tuleva synnytys. Ajatukset ovat 24/7 oman kehon tuntemuksissa sekä vauvassa. Mieliala heittelee laidasta laitaan kärsivällisestä todella kärsimättömään ja ylionnellisesta jännittyneeseen. Rentoutuminen on ollut viimeisten päivien tärkein prioriteetti ja tässä viisi omaa suosikkiani, jotka auttavat edes vähän tasaamaan kehoa ja mieltä.

1.Suihku

Suihkussa käynti on ollut koko raskauden ajan yksi tärkeimmistä keinoistani rentoutua. Käyn suihkussa ilman kiirettä ja yhdistän siihen aina kuuman veden lisäksi mahdollisimman paljon muita ihania aisteja helliviä elementtejä, kuten hyvältä tuoksuvaa kosmetiikkaa, kynttilöitä, ihon kuorintaa, musiikkia yms. Mikäli meillä olisi kotona kylpyamme, lilluisin siellätaatusti joka päivä. Onneksi myös tavalliseen suihkuun pystyy yhdistämään ihania koti spa elementtejä.

2.Venyttely/hieronta

Liikunta on omalla kohdallani jäänyt raskauden aikana todella vähäiseksi, mutta lempeä jooga ja venyttely sen sijaan ovat olleet osana koko ajan. Nyt viimeisinä viikkoina keho tuntuu välillä todella kireältä, joten kevyt pohkeiden, jalkapohjien ja käsien hieronta tekee myös todella hyvää. Jalat ja kädet on helppo hieroa kevyesti itsekin, jos kotoa ei löydy omaa hierojaa.

3.Sarjat

Mitään pitkiä sarjamaratooneja ei olla ehditty katsoa, mutta jakso tai kaksi Modern Familya illassa on saanut aina hyvälle tuulelle.

4.Uni

Uni on aina ollut kaikkein tärkein keinoni rentoutua ja purkaa stressiä. Nyt uni on saanut entistäkin suuremman merkityksen, kun se ei enää olekkaan itsestäänselvyys. Tällä hetkellä ilo irtoaa kolmen tunnin yhtäjaksoisesta unesta. Pyrin nyt  myös lepäämään päivisin ilman mitään ärsykkeitä edes hetken. Vaikken saisi unta niin jo vartin lepo ja silmien kiinni pitäminen auttaa rentoutumaan.

5.Meditointi & rentouttava musiikki

Rauhalliset hengitysharjoitukset ja rentouttava musiikki on yksi parhaimmista tavoista rauhoittaa sekä mieltä että kehoa. Meditoinnista ja hengitysharjoituksista on valtava apu erityisesti silloin, kun kaikki tuntuu kaatuvan päälle, vaikka silloin se usein on myös kaikkein vaikeinta. Viiden minuutin syvään hengitys saa kuitenkin pysähtymään ja näkemään asioiden oikean laidan ja olo on äkkiä huomattavasti parempi.

Viimeisten raskausviikkojen rentoutumiskeinot

Viimeisten raskausviikkojen rentoutumiskeinot

Pictures, Vilma P / edited by me

Täällä jatketaan siis vielä rentoutumisharjoituksia ja yritetään mahdollisimman kärsivällisesti odottaa pikkuisen syntymäpäivää.

Lue myös:

♥  Raskausviikko 12

♥ Ensimmäiset raskausoireet

♥ Vauvavakuutus

♥ Alkuraskauden liikunta ja alakuloisuus 

♥ Itkukohtaus ensimmäisessä ultrassa

♥ Mikä hypnosynnytys?

♥ Rakenneultra, tyttö vai poika?

♥ Lisäravinteet raskauden aikana

♥ Raskausajan rutiinit toisella kolmanneksella

♥ Rentoutuminen raskauden aikana

♥ Täydelliset vauvakutsut

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Jemima
  21.7.2017 at 22:25

  Voi toivon sinulle iloista ja hyvää synnytystä <3 nuo viimeiset päivät kuluvat niin hitaasti! Muistan että omalla kohdalla viimeiset viisi päivää olivat erityisen tukalat. Ajattelin etten kestä enää hetkeäkään, toisaalta jännitti vauvan syntymä, synnytys ja sen jälkeisen elämän alkaminen. Itse en sinä päivänä tuntenut mitään erityistä muihin tukaliin päiviin verrattuna, kun synnytyspäivä koitti. Synnytys alkoi klo 17 ja tyttö syntyi klo 23:55 :) iltapäivällä appivanhemmat toivat tuoreita berliininmunkkeja, en yleensä syö, mutta silloin huitasin koko munkin naamaani. Taisi nousta verensokerit taivaisiin meillä molemmilla, minulla ja vauvalla, kun synnytys sitten pari tuntia myöhemmin käynnistyi ihan odottamatta ja kyllä jaksoi berliininmunkin voimalla ponnistaa! Onnea matkaan, synnytys on upea kokemus <3

  • Reply
   Mona
   22.7.2017 at 10:02

   Hihi ihana sinä <3 <3 :D Kiitos aamua piristävästä kommentistasi <3 :) Taidan laittaa Eetun berliininmukki- hakureissulle :D

 • Reply
  Tiina Nirhamo
  22.7.2017 at 11:35

  Täällä jo niin malttamattomana odotellaan….joko, joko ❤❤❤

  • Reply
   Mona
   22.7.2017 at 11:49

   <3 <3 <3 Ihanaa, kun ootte hengessä mukana :')

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *