4.11.2016

Merkittävien unelmien tärkeydestä ja voimasta

Onko sinulla unelmia?
Mistä haaveilet?
Missä haluisit nähdä itsesi viiden vuoden kuluttua?
Minkä asian eteen olet valmis tekemään lujasti töitä?
Mitkä asiat tekevät sinusta onnellisen?
Onko elämässäsi asioita, joihin et ole tyytyväinen?

Rakastan kysyä ja kuunnella vastauksia näihin kysymyksiin ystäviltä, perheenjäseniltä ja myös uusilta tuttavuuksilta. Haaveet ja unelmat päästää hyvin lähelle ihmistä ja kertoo paljon meidän arvoista ja elämästä. Sillä ei ole merkitystä onko haaveet ja unelmat pieniä vai isoja. Onko toiveet arkipäiväisiä vai hyvin mahtiponttisia. Sillä on merkitystä ajatteleeko haaveita positiivisesti ja rakkaudella. Toiveikkaana ja innostuneena. Valmiina tarttumaan mahdollisuuksiin. Uskoen, että jokainen päivä vie lähemmäs omia haaveita.

Neule, Tiger of Sweden

Kun antaa omille haaveille mielessään tilaa, on niillä tapana toteutua. Olen puhunut monta kertaa aarrekartan puolesta ja halusin taas ottaa tämän ihmeellisen ja toimivan työvälineen keskustelun alle. Vuosi lähenee loppuaan ja väistämättä siirrän katseeni aarrekarttaani todeten, että sen voima on valtava. Iso osa aarrekarttani haaveista on toteutunut jollain tavalla. Isoja ja pieniä asioita on käynyt toteen. Ei kuitenkaan vahingossa. Olen itse tiedostanut haaveeni. Olen tehnyt töitä niiden eteen. Olen uskonut omiin unelmiini. Moni asia ei myöskään ole toteutunut. Vielä. Ne jotka odottaa toteutumistaan siirtyy seuraavaan aarrekarttaan. Tai jää kokonaan pois. Ei ole epäonnistumista muuttaa omia haaveitaan. Haaveet ja unelmat ovat meidän jokaisen omia. Jokaisella on oikeus muuttaa haaveitaan juuri niin usein, kun itsestä hyvälle tuntuu. Kaikkein tärkeintä on uskaltaa olla rohkea ja seurata niitä omia unelmia ja omaa sisäistä ääntä. Rakastan Steve Jobsin viisauksia, tässä kaksi hyvin koskettavaa ja vahvaa lainausta häneltä:

“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s live.
Don’t be trapped by dogma — which is living with the results of other people’s thinking.
Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice.
And most important, have the courage to follow your heart and intuition.
They somehow already know what you truly want to become.
Everything else is secondary.”

“Remembering that I’ll be dead soon is the most important tool I’ve ever encountered to help me make the big choices in life. Because almost everything – all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure – these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important.”

Steve Jobs

Vahvoja ja isoja sanoa, mutta niin totta. Kuoleman edessä kaikki ulkoiset odotukset, ylpeys, epäonnistumisen pelko tai häpeä ovat taka-allalla ja jäljelle jää vain se mikä on todella merkityksellistä ja tärkeää. Nämä sanat pidän mielessäni, kun pelko tai häpeän tunne ilmestyy ovelleni. Haluan uskaltaa tehdä  isojakin päätöksiä. Haluan kurkottaa pelottavaltakin tuntuvia unelmia kohti. Haluan uskoa siihen, että kaatuminen ja epäonnistuminen vain vahvistaa minua. Tärkeintä on nähdä pelkojen ja häpeän taakse ja ymmärtää oman elämänsä oikeasti tärkeät asiat.

Jos ei ole tyytyväinen omaan elämäänsä, miksi toistaa sitä vuodesta toiseen samanlaisena. Pelkojen ja huonojen muistojen vangiksi on helppo jäädä, mutta loppujen lopuksi menneelle anteeksi antaminen on paljon helpompaa. Kun oppii hyväksymään aikaisemman, oppii antamaan tulevaisuudelle mahdollisuuden ja oppii olemaan kiitollinen tästä hetkestä. Oppii löytämään omien haaveidensa tärkeyden.

Neule, Tiger of Sweden

Chanel Boy bag

Neule, Tiger of Sweden

Neule, Tiger of Sweden

Neule, Tiger of Sweden

Neule, Tiger of Sweden

Pictures, Eetu Visuri / edited by me

(giveaway/adlinks)
Shoes, Ellos* HERE
Jeans, Dr. Denim
Knit, Tiger of Sweden, Ellos * HERE
Jacket, Zara
Scarf, Day Birger Et Mikkelsen
Bag, Chanel Boy

Näiden ajatusten saattelemana kysynkin tänään sinulta nämä kysymykset:

Onko sinulla unelmia? Mistä sinä haaveilet?
Missä haluisit nähdä itsesi viiden vuoden kuluttua?
Minkä asian eteen olet valmis tekemään lujasti töitä?
Mitkä asiat tekevät sinusta onnellisen?
Onko elämässäsi asioita, joihin et ole tyytyväinen?

Onko sinun haave esimerkiksi saada rakastava parisuhde, perustaa oma yritys, tukea vanhempiasi taloudellisesti, saada lapsia, juosta maraton, oppia uusi kieli, matkustaa maailmanympäri, oppia tekemään hyvää ruokaa, saada enemmän vapautta arkeen, työskennellä vapaaehtoisena puoli vuotta tai hankkia iso omakotitalo?

Pohdi omia unelmiasi usein. Puhu niistä myös rakkaimmillesi. Ne saattaa toteutua nopeammin, kuin osaisit koskaan edes unelmoida. Muista myös olla kiitollinen siitä mitä nyt on. Kun on kiitollinen siitä mitä on, voi saada paljon enemmän.

Tämän myötä jatkan 2017 vuoden aarrekarttani rakentamista. Jo pelkkä aarrekartan ajattelu saa kuplivan tunteen vatsanpohjaani. Elämä on arvokasta nyt ja huomenna. Unelmat ja niihin kurkottaminen tekevät jokaisesta päivästä vielä vähän upeampaa!

Ihanaa ja unelmien täyteistä viikonloppua sulle ♥

NÄIN TEET TOIMIVAN AARREKARTAN
♥ NÄISSÄ TAIDOISSA HALUAN KEHITTYÄ
VIDEO: POHDINTAA TYÖNTEOSTA JA UNELMADUUNISTA
INSPIRAATIOTA UNELMIEN JA TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISEEN
 VIDEO: MITEN SAAVUTTAA TAVOITTEET?
♥ LUO RUTIINIT TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISEKSI

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Kristiina / CAVA blogi
  4.11.2016 at 10:40

  Allekirjoitan täysin tuon Jobsin lainauksen. Ihanaa viikonloppua <3

  • Reply
   Mona
   4.11.2016 at 10:43

   Samoin sinne koko poppoolle <3 :) Täällä paistaa ihanasti aurinko vaikka alkuviikko ollut toooosi harmaata :)
   Ja nuo Steven sanat on kyllä hyvä muistutus siitä, että uskaltaa tehdä ja ottaa riskejä, ja kuunnella omaa itseään. Viisaita sanoja.

 • Reply
  IN/OUT – beauty/health/wellness
  4.11.2016 at 12:58

  Olet niin kaunis! <3 Sussa on ehdottomasti kauneinta sun aitous (sisäinen ja ulkoinen) ja sun lempeys ja ystävällisyys. Ei voi kuin ihailla <3

  Tuo idea oman aarrekartan tekemisestä ei ole ollenkaan hassumpi, taidankin toteuttaa sen jo tänään, nauttiessani viikon ainoasta vapaapäivästä :) Omissa unelmissani on todella vahvasti läsnä omakotitalon ostaminen tai rakentaminen, kunhan vuoden päästä valmistun. Omassa talossa myös perhekoon suurentaminen sekä ihmisillä että eläimillä olisi unelmissa, mutta tosiaan vasta sitten, kunhan koulu on käyty :) Kaikki aikanaan. Siihen saakka on myös lämmittävää tietää kulkevansa niitä unelmia kohti, hitaasti mutta varmasti <3

  • Reply
   Mona
   5.11.2016 at 11:37

   Kiitos ihanasta kommentistasi <3 <3 <3
   Ihania unelmia, kiitos kun jaoit niitä täällä:)
   Haleja sinne ja ihanaa aarrekartan rakennusta :)

 • Reply
  Selja // It's Selja
  4.11.2016 at 13:24

  Ihanat kuvat, on niin kiva katsoa kuvia joissa on noin aito ja kaunis hymy! :) Oletko kirjoittanut aarrekartan tekemisestä tarkemmin aikaisemmin? Olisi kiva lukea miten sen teet!

  • Reply
   Mona
   4.11.2016 at 15:31

   Voi kiitos paljon Selja <3 Ja itseasiassa en ole tainnut koskaan tehdä tarkempaa postausta, maininnut vaan useampaan otteeseen. Pitääkin laittaa aarrekartta-postaus työlistalle! Kiitos postausideasta:)

 • Reply
  Outi Karita
  5.11.2016 at 09:55

  Haaveita ja unelmia mietin ajoittain ja niille omissa ajatuksissa suurimmiksi nouseville teen suunnitelmia. Tänä vuonna olen onnistunut toteuttamaan ne haaveet, joille aika on ollut valmis. Jotain jäänyt toteuttamatta eikä niiden kaikkien toteuttaminen ole vain omassa vallassani. Vihdoin tänä vuonna olen antanut yhdelle haaveelleni siivet, ennen se tyssäsi aina rahaan, mutta kun päätin että nyt on oikeasti sen aika, niin kyllä ne raha-asiatkin sai järjestymään. Kohti liikunnan- ja hyvinvoinninvalmentajaa…

  • Reply
   Mona
   5.11.2016 at 10:01

   Mahtavaa Outi <3 <3 Olen niiiin samaa mieltä, kun oikeasti on oikea aika ja on valmis uusiin asioihin, myös raha-asioilla on tapana järjestyä! :)

 • Reply
  Camilla
  5.11.2016 at 10:57

  Sun juttuja lukiessa tulee aina auttamatta niin hyvälle tuulelle. <3

  Haaveita on, vaikka muille jakaa. Itseasiassa tällä hetkellä elämässä on kaikki hyvin. Sain uuden, haaveilemani työn, jonka ohella aloitin opiskelutkin ja elämässä on yksi karvanaama, josta tykkään, kuin hullu puurosta. Haaveilen valmistuvani, käyväni jossain vähän pidemmällä reissulla katselemassa mualimaa. Haluaisin myös käydä valokuvaus ja kuvienkäsittelykurssilla, joka ei onneksi mikään vaikeasti tavoitettava unelma ole. ;) Ainoa mistä on suuuuuri puute nyt, on raha, joka on tosi tiukilla, mutta uskon, että kaikella on tarkoituksensa ja vielä jossain vaiheessa ei tarvitse miettiä, että riittääkö rahat loppukuusta ruokaan. haha.

  • Reply
   Mona
   5.11.2016 at 11:33

   Voi kiitos ihana Camilla <3 <3 :)
   Ihanaa, että jaoit sun haaveita kommentissa!!! Olen tismalleen samaa mieltä, kaikella on tarkoituksensa ja varmasti on aika jolloin ei tarvitse miettiä rahaa. Mulla raha-asioiden suhteen on aarrekartasta ollut myös VALTAVA apu. Selkeät tavoitteet ylös vaan omaan haavekarttaan. Mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Aika hyvin on haaveet toteutunut ja voinut niitä taas laittaa uusiksi! :) Haleja sinne tsiljoona <3 <3

 • Reply
  Katariina
  5.11.2016 at 13:58

  Tulipa hyvä mieli tästä! Jotenkin kaiken kiireen ja stressin keskellä välillä aina unohtuu unelmoida ja haaveilla, sekä ennen kaikkea pohtia miten niitä voisi lähteä kurkottamaan. Täytyykin vähän useammin keskittää ajatuksia tietoisesti myös tulevaan ja sallia enemmän päiväunia. Se miten tänään ajatellaan,voi kuitenki pitkälti selittää sen mihin myöhemmin ollaan päädytty :)
  Ps. Ihan täydelliset kuvat!! Asu on tän neidin makuun täys kymppi!

  • Reply
   Mona
   5.11.2016 at 14:15

   Kiitos paljon Katariina <3 <3 :) Ja ehdottomasti päiväunia enemmän arkeen;) Itse kirjoitan myös haaveet joka ilta vihkoseen ylös niinkuin ne olisi jo toteutunut :)

 • Reply
  miia
  7.11.2016 at 17:03

  Hei Mona, kiitos ensinnäkin ihanasta blogista ja mahtavista ruoka-, liikunta- ja elämänhallintavinkeistä. Onko sinulla antaa vinkkejä kirjoista tai muuten vinkkejä siihen, miten löytää ne asiat mitä haluaa elämältä? Tarmo ja energia olisi edetä eteenpäin, mutta olen oman elämäni kanssa jotenkin sellaisessa tilanteessa, että en oikein tiedä mitä haluan. Mitä kirjallisuutta olet lukenut kun olet halunnut kirkastaa tavoitteita ja unelmia?

  • Reply
   Mona
   7.11.2016 at 17:56

   Moi ihana Miia!! :) Hei kuule, laitan tän sun kommentin itselleni ylös erilliselle listalle ja alan pikimiten kokoamaan laajaa postausta, joka on täynnä inspiraatiota tavoittejuttuista ja vinkkejä mistä voi hakea itselleen niihin motivaatiota ja ideoita! :) Koitan saada koottua siihen mahdollisimman paljon kirja- yms vinkkejä! :) Palaan siis tähän pian :)

 • Reply
  Katja
  13.11.2016 at 18:35

  Kaunis kuva! <3 ja asu! Kirja vinnkkejä haluan myös kuulla. Ja hyvistä tavoittejuttuista. Ja aarekartta haluaisiin myös lukea sinun blogista.

  • Reply
   Mona
   14.11.2016 at 09:37

   Kiitos Katja <3 Näistä työnalla jo postausta!! :) Kiitos, kun jaksat jättää postaustoiveita <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *