24.3.2016

Luo rutiinit tavoitteiden saavuttamiseksi

focus

Monet meistä yliarvioi sen mitä voi tehdä yhdessä päivässä ja aliarvioi sen miten isoja asioita voi saavuttaa pitkäjänteisesti joka ikinen päivä pieniä asioita toistamalla. On parempi tehdä oikeat asiat joka päivä, kuin oikeita asioita vain joinakin päivinä.

Onnistuminen ja menestyminen on harvoin sattumaa. Kasvamisen ja kehittymisen tulee olla tietoista ja siihen pitää pyrkiä, jotta tavoitteet voi saavuttaa.

Rutiinit ja asioiden toistaminen joka päivä ovat yksi isoin avain onnistumiseen elämän jokaisella osa-alueella. Oli tavoitteena sitten laihtua, menestyä taloudellisesti tai vaikka oppia jokin uusi taito.

focus1.2

Kokosin alle viisi kohtaa, jotka auttavat tavoitteiden saavuttamisessa ja luovat hyvän pohjan onnistumiselle.

1. Valitse oikeat alueet, joissa haluat kasvaa ja kehittyä.

Muista priorisoida tärkeimmät tavoitteesi. Kirjoita kymmenen tärkeintä tavoitettasi ylös paperille ja alleviivaa niistä kolme kaikkein merkityksellisintä. Keskity näihin kolmeen alleviivaamaasi tavoitteeseen. Mikäli keskittyy samanaikaisesti liian moneen osa-alueeseen jää helposti kaikki tavoitteet saavuttamatta.

Jim Collins sanoo, että jos sinulla on enemmän kuin kolme prioriteettiä sinulla ei ole lainkaan prioriteettejä. “If you have more than three priorities, then you don’t have any. – Jim Collins “

2. Luo itse ympäristö kasvamiselle

Luo itse ympärillesi puitteet, jotka auttavat tavoitteidesi saavuttamisessa. Jos haluat laihtua tai voida fyysisesti paremmin, laita joka ilta treenivaatteet sängyn viereen, josta saat ne heti herättyäsi päälle ja treenaamaan lähteminen helpottuu. Karsi elämästäsi myös energiaa syövät ihmiset ja anna aikaa niille, joista välität ja joilta saat inspiraatiota ja rakkautta. Mikäli haluat lukea enemmän hanki kirjastokortti tai osta jäsenyys e-kirjastoon. Mieti mitkä ympärilläsi olevat puitteet palvelee parhaiten juuri sinun tavoitteitasi.

3. Epäonnistuminen on ystäväsi

Jos haluaa menestyä, oppia ja kasvaa pitää myös oppia epäonnistumaan. Jokaisesta epäonnistumisesta kasvaa vahvemmaksi. Opi olemaan kiitollinen epäonnistumisista ja yritä uudelleen. Kukaan ei voi viedä sinulta jo oppimaasi ja kokemaasi. Virheiden kautta pystyy näkemään asiat paljon laajemmin ja on tulevaisuudessa huomattavasti viisaampi.

4. Arvosta tätä päivää ja unelmoi huomista

Kiitollisuus pienistä asioista tuo elämään suuria asioita. Kun arvostaa jokaista päivää oppii näkemään pienissä asioissa isoja mahdollisuuksia. Löydä jokaisesta päivästä kiitollisuuden aiheita. Näe myös huominen mahdollisuutena ja uskalla unelmoida suuria.

5. Opi nauttimaan epämukavuusalueesta

Älä anna tunteiden johdattaa sinua vaan opi myös nauttimaan epämukavuusalueesta. Muista keskittyä ja pidä mielessä tavoitteet. Älä anna hetken tunteiden horjuttaa toimia, joita vaaditaan tavoitteidesi saavuttamiseksi.

Kun uskaltaa unelmoida ja keskittyy omiin tavoitteisiin voi saavuuttaa melkein mitä vain. Motivaatio auttaa kulkemaan eteenpäin ja itsekuri kasvattaa.

Oma elämä on juuri sellaista millaiseksi itse sen luot. Uskalla haaveilla, uskalla kaatua ja uskalla kurkottaa. Muista, että oma mielesi on elämäsi vahvin työkalu. Käytä sitä harkiten ja kiinnitä huomiota siihen miten puhut itsellesi.

Less bustle, more focus.

Mitkä ovat sinun tämän vuoden kolme tärkeintä tavoitetta? 

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Kristiina / CAVA blogi
  24.3.2016 at 13:32

  Itsellä ehkä tärkeimpiä tavoitteita ovat sisäisen rauhan ylläpito ja vahvistaminen, onnellisen elämän eläminen ja se, että luo ympärilleen hyvää ja sitä kautta saa sitä myös itselle. Positiivisuus ennen kaikkea, näillä mennään kohti parempaa itseä :)

  Hyvää pääsiäistä ja terkut! <3

  • Reply
   monasdailystyle
   25.3.2016 at 12:37

   Aivan ihanat tavoitteet, niistä kannattaa pitää kiinni <3 :)
   Noista aiheista voisi myös kirjoittaa loputtomasti – aiheita, jotka eivät vanhene koskaan ja ovat super tärkeitä :)
   haleja ja ihanaa pääsiäistä <3

 • Reply
  Laura
  24.3.2016 at 22:04

  Voisitko käsitellä stressiä, sen sietokykyä ja sietokyvyn kehittämistä? :) olisi mahtavaa saada just erityisesti sulta käytännön vinkkejä siihen, sillä se on mun suurin kompastuskivi…

  • Reply
   monasdailystyle
   25.3.2016 at 12:38

   Kiitos ihana Laura postaustoiveista <3 Ehdottomasti voin kirjoitella ja jutella vaikka videolla aiheesta lisää. Stressi on noin niinkuin aiheena todella lähellä sydäntä, joten höpöteltävää riittää;)
   Laitetaan pian toteutukseen <3
   Haleja sinne!

   • Reply
    Laura
    25.3.2016 at 13:29

    Jee, kiitos ihana Mona! Haleja sinnekin sekä mukavaa pääsiäistä :)

    • Reply
     monasdailystyle
     25.3.2016 at 13:37

     <3:)

 • Reply
  Outi Karita
  24.3.2016 at 22:54

  Mun isoin tavoite tälle vuodelle on, että lähtisin vihdoin tavoittelemaan yhtä unelmaani, ottaisin sen ensimmäisen askeleen enkä murehtisi tulevia askeleita…

  • Reply
   monasdailystyle
   25.3.2016 at 12:38

   Mahtavaa! Unelmista pitää tehdä totta! :) Kannustan täältä virtuaalisesti sua tarttumaan siihen ja nauttimaan matkasta kohti unelmaa :) <3

 • Reply
  Mekke
  25.3.2016 at 11:25

  Kiitos hyvästä kirjoituksesta!

  • Reply
   monasdailystyle
   25.3.2016 at 12:39

   Kiitos sulle ihana Mekke puolestaan palautteesta <3 :)

 • Reply
  Katja
  23.10.2016 at 19:30

  Mahtava postaus!

  • Reply
   Mona
   23.10.2016 at 19:47

   <3 Kiitos Katja :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *