14.11.2016

Inspiraatiota unelmien ja tavoitteiden saavuttamiseen

Tavoitteiden asettaminen ja unelmointi ovat minulle tapoja tuoda hyvää energiaa jokaiseen päivään. Unelmien listaaminen ylös antaa uskoa siihen, että voin saavuttaa ihan mitä ikinä haluan, kun vain ensin uskallan unelmoida.

Aina unelmien ja tavoitteiden seuraaminen ei ole helppoa. Jokaisella tulee hetkiä, kun asiat eivät suju niin kuin niiden haluaisi sujuvan. Olen kerännyt ympärilleni huiman määrän inspiroivaa materiaalia, joista saan aina energiaa ja lisää uskoa omiin unelmiin. Silloinkin, kun tavoitteet tuntuu mahdottomilta saavuttaa tai on täysin hukassa sen suhteen mitä edes haluaa.

Tärkeintä minulle on ollut ymmärtää, että vedän aina puoleeni sitä mitä itse annan ulos päin. Kiitollisuus tästä hetkestä antaa aina enemmän tulevaisuudessa.

Inspiraatiota unelmien ja tavoitteiden saavuttamiseen


Sain ihanilta lukijoilta toiveen kirjoittaa tarkemmin vinkkejä kirjoista ja muista inspiraationi lähteistä unelmien ja tavoitteiden suhteen.

“Onko sinulla antaa vinkkejä kirjoista tai muuten vinkkejä siihen, miten löytää ne asiat mitä haluaa elämältä? Tarmo ja energia olisi edetä eteenpäin, mutta olen oman elämäni kanssa jotenkin sellaisessa tilanteessa, että en oikein tiedä mitä haluan. Mitä kirjallisuutta olet lukenut kun olet halunnut kirkastaa tavoitteita ja unelmia?”

“Sinun positiivisuutesi ja pursuava onnellisuutesi ja energisyytesi vaikuttaa todella mahtavalta ja tavoittelemisen arvoiselta. Voisitko Mona joskus tehdä postauksen, kuinka tuollainen olotila, jatkuva onnellisuuden ja tyytyväisyyden kokemus saavutetaan? Tiedän esimerkiksi itsestäni, että mulla on kaikki onnen avaimet ja elämä mielettömän hyvin; olen täysin terve nuori nainen, jolla on paljon rakkautta elämässä, vakituinen työ, hyvä taloudellinen tilanne, asuinpaikka Helsingin ytimessä, kivoja matkoja monta kertaa vuodessa jne… Mutta silti usein arjen harmaus meinaa vallata mielen, unelmien tavoitteleminen tuntuu liian vaikealta ja elämä meinaa junnata paikoillaan. On vaikeaa ammentaa positiivisuutta usein, kun mieli saattaa jumiutua niihin ei-niin-hyviin asioihin . Jos osaisi olla noin tyytyväinen mitä sinä olet, varmaan silloin ei jaksaisi valittaa niistä huonoista asioista…vai? Toisaalta meillä jokaisella on huonot hetkemme, ja onko niin että sinullakin siellä blogin ulkopuolisessa elämässä ei aina elämä ja mikään tunnu hyvältä…?”


Ihminen haluaa luonnostaan aina enemmän. Voisi ajatella, että elämme jo niin yltäkylläistä aikaa, että miten kukaan voi enää haluta yhtään enempää. Louise Hay mainitsee aamumeditaatiossa siitä, että entisaikoina ei edes kuninkailla ollut mahdollisuutta vedettävään vessaan ja suihkuun. Tänä päivänä jopa vessa vedetään puhtaalla vedellä. Valtavan suuret asiat muuttuu pikkuhiljaa itsestäänselvyyksiksi. Kuinka moni meistä miettii joka kerta käymälässä käydessään miten hienoa on, että meillä on joka puolella vessat?

Ei ole väärin haluta enemmän ja kehittyä. Se on meihin lujasti kiinnittynyt piirre, jota voi käyttää hyväksi omien unelmien ja tavoitteiden asettamisessa. Meillä jokaisella on vain yksi elämä käytettävissä ja jokaisen syntymäoikeus on olla onnellinen. Meillä suomalaisilla on monia muita vielä suuremmat mahdollisuudet toteuttaa omia unelmia ja päästä pitkälle. Ensin on vain tiedettävä mitä haluaa ja uskottava siihen, että omat haaveet ovat saavutettavissa.

Vaikkei unelmat olisi kirkkaan selkeitä voi aina itselleen tehdä listan tunteista, joita haluaa elämässään kokea. On ollut aikoja, kun olen kärsinyt päivittäin huonoista ja ahdistavista hetkistä. Pelännyt asioita, jotka olen jättänyt menneisyydessä käsittelemättä. Antanut niille liian usein vallan. Tällöin olen kirjoittanut konkreettisesti itselleni ylös kysymyksen, haluanko todellakin tuntea näin? Haluanko kuluttaa elämääni näiden tunteiden kanssa? Vastaus on tietysti, etten halua.

Ahdistuksen ja pelon sijaan haluan tuntea onnellisuutta, iloisuutta, innostuneisuutta, turvaa, rauhallisuutta, seesteisyyttä ja kaiken pohjana ja juurena rakkautta. On aina itsestään kiinni valita oma tunne. Kun rakastaa kaikkea ympärillään voi olla todella onnellinen. Mitä onni sitten kaikkein syvimmillään on? Tunteita. Tunteet ovat se mitä meistä jokainen hamuilee kädet levänä. Tunne siitä, että on rakastettu on usein se jokaisen syvin toive. Meissä jokaisessa elää se pieni lapsi, josta olemme kasvaneet. Suurin asia ja tunne, jota lapsi haluaa on rakkaus ja hyväksytyksi tuleminen.

Omia tavoitteita etsiessä kannattaakin pohtia mitä todella haluaa elämältään.

Millaisia tunteita ja miten omat haaveet voivat edesauttaa niiden tunteiden lisäämistä arjessa? Tavoitteita on myös vaikea asettaa, jos ei ole tyytyväinen nykyisessä hetkessä mihinkään. Elämässä on aina asioita, joista ei pidä, mutta kaikesta voi yrittää löytää aina hyviä puolia. Kiitollisuus kumpuaa rakkaudesta ja kun opettelee näkemään ympärillään kiitollisuuden aiheita alkaa omat tavoitteet ja haaveetkin selkiytymään.

Inspiraatiota unelmien ja tavoitteiden saavuttamiseen

Listasin tähän ihania rakkauden lähettiläitä, joista saan energiaa ja uskoa siihen, että kaikella on elämässä tarkoitus ja meillä jokaisella on mahdollisuus tehdä niitä asioita, jotka tekevät itse kunkin onnelliseksi.

Inspiraatiota unelmien ja tavoitteiden saavuttamiseen

Gabrielle Bernstein

Gabby on yksi ensimmäisistä todellisista inspiraation lähteistäni meditaation osalta. Äitini on sanonut minulle teinistä asti, että jooga ja meditointi tekisi minun vilkaalle mielelleni hyvää, mutten koskaan ottanut näistä sanoista täysillä kiinni vaikka nyt tiedänkin, että äiti on aina oikeassa! ;) Ennen Gabbyn videoita löydettyäni olin meditoinut jo hetken ja kokeillut erilaisia sovelluksia ja hiljentynyt silloin tällöin, mutta vasta Gabbyn myötä ymmärsin, miten tärkeää ihan oikeasti on meditoida joka päivä. Voin koko sydämestäni suositella kaikkia Gabbyn kirjoja. Ne ovat täynnä tunnetta, rakkautta ja hyväksyntää. Ne opettavat kohtelemaan itseään lempeämmin.

-Miracles Now, Spirit Junkie, The Universe Has Your Back, Add more – ing to your life, May cause miracles

♥ Tony Robbins

Voi pojat, mikä mies Tony on! Monelle varmasti räiskyvä jenkki on liikaa, mutta minuun Tonyn olemus ja vahva tapa puhua iskee 110%:sti. Tony Robbins tuntuu olevan mies, jolla on antaa inspiraatiota elämän jokaisella saralla. Money the master the game- kirja on ehdottomasti opus, jonka aion lukea vielä toiseen kertaan. Kirjan lisäksi suosittelen katsomaan Netflixissa tänä syksynä julkaistun I’m not your guru dokumentin sekä kuuntelemaan Youtubesta ainakin Hour of Power videon. Youtube on täynnä muitakin videoita, joilla Tony puhuu, mutta noista on hyvä aloittaa mikäli Tony Robbins on vielä uusi tuttavuus.

-Money the master the game, I’m not your guru, Hour of Power

♥ Louise Hay

Tänä vuonna 90 täyttänyt Louise Hay on persoona, jonka jokaisen pitäisi tuntea. Louise Hay menneisyys on melko rankka tarina. Vaikea lapsuus ja vakava sairastuminen aikuisena. Hän kuitenkin uskoo positiivisuuden voimaan. Rakastan lueskella Louisen affirmaatioita, niissä on paljon hyvää energiaa lisävää voimaa. Kuuntelen myös lähes joka aamu ja ilta Louisen meditaatiot Youtuben kautta.

-Louise Hay & Robert Holden Life Loves You, aamumeditaatio, iltameditaatio

♥ Terri Savelle Foy

Terri Savelle Foyta seuraan Youtubessa äitini vinkistä. Terrilla on ihania inspiroivia videoita hänen Youtube kanava täynnä. Inspiraatiota oman aarrekartan tekoon, konkreettisia työkaluja tavoitteiden saavuttamiseen ja paljon pohdintaa rutiinien tärkeydestä. Tulen aina hurjan hyvälle mielelle Terrin ääntä kuunnellessa:)

Youtube Terri Savelle Foy

♥ Brian Tracy

Brian Tracyn kirjat ovat varmasti yksi suosikkejani. Monen monta on vielä lukematta, mutta tavoite on saada luettua kaikki Brian Tracyn tuottamat kirjat. Inspiroiva Brian käsittelee aiheita niin bisneksen kuin onnellisuuden ympärillä. Erityisesti olen saanut inspiraatiota omiin urahaaveisiini Brianin kirjoista. Youtube on myös aivan pullollaan Brian Tracyn videoita, joissa hän käy läpi eri aihealueita. Iso suositus.

-No Excuses! , Change your thinking chance your life, The Miracle of self-disclipne, The Luck Factor, Time management made simple, Financial independence made simple

♥ Kriss Carr

Kriss Carr kirjoittaa hyvinvointiblogia ja on yksi suurimmista ihailuni kohteista. Nainen sairastaa parantumatonta syöpää ja on päättänyt selvitä ja olla sairautta vahvempi. Hän on muuttanut ruokavalionsa täysin ja inspiroi nyt varmasti miljoonia terveellisen elämän saloihin ja muistuttaa olemaan kiitollinen jokaisesta hetkestä.

Crazy Sexy Cancer Documentary TrailerJuicing Tips

Marie Forleo

Marie Forleo on ehdottomasti yksi bisnessidoleistani!:) Rakastan naisen viikottaisia Youtube- videoita. Kaikki Marien pitämät haastattelut mielenkiintoisista persoonista ovat myös enemmän kuin kiinnostavia. Tämä nainen on samaan aikaan lujaa rautaa ja sydämeltään puhdasta kultaa. Ihana, inspiroiva ja elämäniloinen persoona, josta välittyy energia helposti pelkkien videoiden välityksellä. Samaistun moniin Marien ajatuksiin ja tarinoihin todella vahvasti.

Marie Forleo & Tony Robbins On Money: Master The GameHow to Re-Program Your Subconscious Mind to Get What You Want w/ Dr. Cathy Collautt

♥ Deepak Chopra

Amerikkalainen, Intiassa syntynyt lääkäri, joka on puhuu vaihtoehtoisen lääketieteen puolesta. Youtubessa tykkään kuunnella erityisesti Deepakin erilaisia meditaatioita. Deepak Chopra on kirjoittanut monta kirjaa, mutten ole vielä ehtinyt lukea niistä yhtään. Tarkoitus on ensi vuoden aikana ehtiä tutustua myös tämän upean miehen teoksiin. Siihen asti nautin ihanista meditaatioista  Youtubessa.

The secret of Attraction meditation

♥ Judith Orloff

Judith Orloffin vanha kirja Myönteinen energia on yksi kautta aikojen suosikkini. Judith on energiapsykiatriaan erikoistunut kliinisen lääketieteen tohtori. Suosittelen Myönteinen energia kirjaa ihan kaikille. Herättää ajattelemaan ja näkemään asioiden positiivisen puolen kaikessa. Hyviä käytännön vinkkejä ja mielenkiintoisia tarinoita kirja täynnä.

– Myönteinen energia


Tässä on tietysti vain murto-osa inspiraation lähteistä. Minusta on mahtavaa, miten erityisesti Youtube avaa ovia uusien mielenkiintoisten ihmisten lähelle. Melkein viikottain löydän uusia ihania tyyppejä Youtuben kautta seurattavaksi. Kirjat ja äänikirjat ovat tietysti yksi parhaimmista tavoista saada inspiraatiota, mutta myös Youtube helpottaa hommaa ihan hurjasti.

Mitä enemmän ympärilleen kerää hyvää energiaa ja inspiraatiota sen todennäköisemmin on itsekin enemmän hyvällä mielellä ja tyytyväinen omaan elämäänsä.

Toivottavasti saitte uusia vinkkejä ja inspiraatiota tavoitella entistä vahvemmin ja kirkaammin omia unelmia.

Ihanaa, energistä ja rakkauden täyteistä uutta viikkoa kaikille. ♥

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Emmi
  15.11.2016 at 21:26

  Kirjoitat positiivisesti ja inspiroivasti, mutta valitettavasti tunteita ei voi itse valita ja vain päättää, että pelon ja ahdistuksen sijaan tuntee esim. iloa. Tunteet kun kumpuavat jostain ja vaikeiden tunteiden välttämisen ja tukahduttamisen sijaan tulisi tarkastella mikä ne aiheuttaa. Toki aina ei ole paikka ja aika tällaiselle ja silloin omaa käyttäytymistä ja ajatuksia voi suunnata toisaalle mukavimpiin asioihin. Kommentillani haluan sanoa, että vaikeat tunteet eivät ole oma valinta, niitäkin voi kunnioittaa, eikä niistä pääse eroon vain päättämällä.

  • Reply
   Mona
   16.11.2016 at 20:36

   Näinhän se on. Ja tosiaan kaikki ollaan yksilöitä ja käsitellään eri tavoin asioita. Ja olen kyllä samaa mieltä, että kaikkia tunteita tulee kuunnella ja ei vain pyyhkiä taka-alalle. Henkilökohtaisesti olen kuitenkin kokenut, että kun ne negatiiviset tunteet käsittelee ja erityisesti tiedostaa on ne sen jälkeen helpompi hyväksyä ja keskittyä niiden negatiivisten tunteiden sijaan niihin hyviin.

 • Reply
  Kata
  16.11.2016 at 05:49

  Kiva lista! Pari minulle tuntematonta nimeakin mukana. Gabby oli mulle pelastava enkeli aikana jolloin tuntui etten tieda mita tehda elamallani ja avioliitollani. Kavin Nykissa hanen luennoillaan aina kuin toilta vaan paasin. Ihania muistoja niilta muuten aika pimeilta ajoilta. Kris Carr oli myos terveysinnostukseni alkuaikojen idolini joka sai mut ostamaan mehustimen seka blenderin meidan taloon :). Ihanaa etta oli tallaisia roolimalleja auttamaan pahimman yli.

  Viimeisin ostokseni oli Louise Hayn All is Well audiokirja joka antaa lisapuhtia ja positiivisuutta aamuihin jolloin mikaan ei tunnu miltaan. Jo Louisen aani rauhoittaa mukavasti. Toinen jota voisin kuunnella koko ajan (jonka takia ostan aina hanen audiokirjojaan) on Dr. Wayne Dyer.

  Mahtavaa viikkoa sulle Mona!

  • Reply
   Mona
   17.11.2016 at 09:09

   Oi oi mä niin haluan myös joskus nähdä Gabbyn <3 Ja niin ihana kuulla, että oot saanut Gabbysta voimaa vaikeampina aikoina. Gabby on kyllä ihan mieletön inspiraattori ja löytää huikeat sanat lohduttaa ja tukea ihan pelkästään kirjoissaan.
   Ja oi Dr. Wayne Dyer myös mun listalla <3 Siinä oli hieno mies<3

 • Reply
  Katja
  16.11.2016 at 14:42

  Kiitos hyvästä postaukesta! <3

  • Reply
   Mona
   17.11.2016 at 09:09

   Kiitos Katja :) <3

 • Reply
  Marjaana
  16.11.2016 at 15:28

  Ooh, nyt kyllä löytyi kasa innostavia uusia kirjoja syyniin! Kiitos paljon vinkeistä, ps ihana kirjoitus jälleen kerran :)

  • Reply
   Mona
   17.11.2016 at 09:10

   Oi mahtavaa! :) Lisää kirjavinkkejä tulossa vielä :)
   Ja kiitos paljon <3

 • Reply
  Katja
  17.11.2016 at 14:02

  Minulla on myös vinnkkejä antaa Darren Hardy on tosi hyvä kirja ja myös hyviä videoita. Ja charlene johnson ja sitten vielä minun suosikki Lewis Howes. <3

 • Reply
  K
  17.11.2016 at 14:05

  Tarteeko kaikkia katsoa voiihaan valita niistä suosikkit? Odotaan lisää kirjavinnkkejä. Ja haluaisin lukea postaus aarekartasta.

 • Reply
  K
  17.11.2016 at 21:14

  Tai sitten voi otaa yksi keralla ja kunella iltasiin.

 • Reply
  F
  17.11.2016 at 21:30

  Milloin päämääränne on valmistujaisjuhlat?

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *