1.1.2019

Uusi suunta elämälle

Uusi suunta elämälle @monavisuri / Miten aion muuttaa elämääni 2019?

Uusi vuosi on aina uuden alkua. Puhtaalta pöydältä aloittamista. Uusien tavoitteiden asettamista. Uusi vuosi on oiva aika pohtia omia onnistumisia ja saavutuksia sekä asioita, joissa on vielä parantamisen varaa.

Olen pyöritellyt mielessäni paljon sitä mitä haluan tulevalta vuodelta.

– Mihin asioihin haluan panostaa?
– Miten haluan aikani käyttää?
– Miten haluan tuntea?
– Keiden kanssa haluan viettää aikaani?
– Mille annan aikaani sosiaalisessa mediassa?
– Mitä priorisoin työrintamalla?
– Miten tunnen itseni hyväksi äidiksi?
– Mikä tekee minut oikeasti onnelliseksi?
– Miten minä voin vaikuttaa siihen, että rakkaimmat ympärilläni ovat onnellisia?

Nämä ovat kaikki kysymyksiä, joihin ei ole yhtä oikeaa vastausta. Meistä jokainen tietää vain itse omat vastauksensa ja nekin voi ajan myötä muuttua. Olemme jatkuvalla kasvun polulla ja myös omat ajatukset muuttuvat ajan saatossa.

Missä haluan muutoksia elämääni?

-Haluan olla energisempi

-Haluan vetää tarkemmin rajan töiden ja vapaa-ajan välille

-Haluan päästä toteuttamaan pitkään haaveilemiani uusia haasteita työelämässä

-Haluan antaa aikaa uuden oppimiselle

-Haluan oppia hyväksymään itseni paremmin äitinä sellaisena kuin olen

Olen äärettömän onnellinen ja kiitollinen nykyisessä elämäntilanteessani. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö palaisi halusta tehdä ja olla enemmän. Matka ja itse projekti kohti omia tavoitteita tekee minut onnelliseksi. Tähtiin kurkottaminen sytyttää minussa palon ja kipinän. Se palo tekee minut onnelliseksi tässä hetkessä. Tähden kiinni saaminen tulevaisuudessa on iso tunne, mutta matkalle mahtuu kokonaisuudessaan paljon enemmän tunteita. Hyviä että huonoja. Niistä sekalaisista, kaiken kattavista tunteista on elämä tehty ja niitä haluan tuntea.

Omassa elämässäni on paljon asioita, joihin toivon muutoksia. On kuitenkin ihan turha toivoa muutosta, jos ei ole valmis tekemään niitä. Mikään ei voi muuttua, jos mikään ei muutu.

Vuoden alku on minulle aikaa tarkistaa missä olen valmis joustamaan, jotta saan asioita muuttumaan.

Uusi suunta elämälle @monavisuri / Miten aion muuttaa elämääni 2019?

Niin kuin olen vuosia sanonut, uskon muutosten lähtevän pienistä tavoista. Rutiineista, joita luomme itsellemme helpottaaksemme arjessa valintojen tekoa.

Mikäli haluan pysyviä muutoksia elämässäni, on usein helpompaa ja kauaskantoisempaa muuttaa rutiineja vähitellen. Toisille sopii kaiken muuttaminen kerralla. Itse olen huomannut, että uusien rutiinien implementoiminen arkeen toimii parhaiten vähitellen rutiini kerrallaan.

Toisille rutiinit voivat luoda liikaa pakonomaista suorittamista. Silloin on tärkeä huomioida voiko hyvä uusi tapa ollakin pitkällä aikavälillä itselleen enemmän haitaksi. Tärkeintä on tunnistaa mikä sopii juuri minulle. Koskaan ei kannata verrata itseään muihin, vaan kuunnella tarkasti itseään.

Mietin usein itseni parhaaksi ystäväkseni.

Mitä haluaisin, että ystäväni sanoisi minulle? Miten toivoisin rakkaan kannustavan minua? Millaisia sanoja kaipaan läheisiltäni? Otan nämä itse käyttöön. Sanon ne itselleni, kuin sanoisin itse ne rakkaalle ystävälleni. En voi koskaan odottaa, että joku muu sanoo minulle oikeat sanat. En voi olettaa, että joku muu voi valita kannustavat sanat juuri niin kuin itse haluaisin. Voin kuitenkin aina päättää mitä sanon itselleni ja voin päättää myös uskoa niihin. Kannustavat sanat itselleni vievät vähitellen kohti uusia tapoja ja muutoksia kohti.

Tulevana vuonna haluan tehdä enemmän asioita sen eteen, että olen fyysisesti energisempi. Raskausaika ja vauvavuosi kuluttivat todella paljon energiaani ja olen ollut viimeiset pari vuotta lähes kroonisesti väsynyt. Nämä vuodet ovat toki pitäneet sisällään enemmän onnea ja rakkautta kuin mikään aikaisempi vuosi, mutta olen ollut vastapainona fyysisesti todella väsynyt. Monessa asiassa olisin voinut edesauttaa enemmän omaa jaksamistani. Tein paljon asioita oikein, mutta monessa kohdin annoin myös väsymykselle periksi.

Uusi suunta elämälle @monavisuri / Miten aion muuttaa elämääni 2019?

Töiden suhteen olen jo monta vuotta ollut niin sanotusti paikoillaan ja tyytyväinen tiettyyn tapaan toimia. Muutto Helsinkiin on kyllä viimeisen vuoden aikana helpottanut osaltaan töiden tekoa. Ulkomailla asuessa yhteydenpito asiakkaisiin ja muihin työkontakteihin onnistui ennen pääsääntöisesti sähköpostitse ja nyt on helppo sopia treffejä kasvotusten. Nopean aikataulun yhteistyöt onnistuvat myös huomattavasti helpommin, kun asun Helsingissä. Töiden osalta olen pallotellut ja haaveillut jo monta vuotta uusia kuvioita. Viime vuonna saimme uusia haaveita vihdoin eteenpäin. Toivon, että tänä vuonna pystyn antamaan näille toisille kuvioille enemmän aikaa ja energiaa. Ne eivät tule näkymään täällä blogissa juuri mitenkään, mutta pitkään blogia ja sisällöntuottamista ammatikseni tehneenä olen jo hetken kaivannut rinnalle jotain, mikä ei liity mitenkään sosiaaliseen mediaan.

Niin kuin sanoin elämä on yhtä opinpolkua. Uuden oppiminen onkin ollut aina itselleni yksi elämän tärkeimpiä prioriteetteja. Vauvavuoden aikana kirjojen lukeminen jäi vähälle ja uuden oppiminen liittyi lähinnä pienen ihmisen hengissä pitämiseen. Toki ne ovat tärkeimpiä taitoja omassa elämässäni ja voisin jo nyt puolentoista vuoden jälkeen väittää, että pieni ihminen ja äidiksi tulo ovat kasvattaneet minua enemmän, kuin mikään aikaisemmin. Silti haluan oppia jatkuvasti lisää itseäni kiinnostavista aloista. Tulevana vuonna haluan priorisoida tietyt aihealueet ja antaa niiden oppimisen aikaa joka päivä.

Olen kirjannut itselleni kaikesta tarkat ajatukset ja tavoitteet ylös. Mitä haluan ja miten haluan? Uskon siihen, että mitä tarkemmin osaan itselleni määrittää haluamani asiat elämässä sen paremmin pystyn ne saavuttamaan. Usein asioiden ylöskirjaaminen myös selkiyttää ajatuksia ja saattaa joskus herättää huomaamaan myös sen, jos jokin asia ei olekaan enää merkityksellinen itselleen. Vannon myös edelleen aarrekarttojen nimeen.

Miten siis tulen tekemään muutoksia tulevana vuonna elämässäni? Rutiini kerrallaan, pieniä tapoja muuttaen. Tarkkaan tiedostaen mitä haluan ja mitä en halua. Lisään positiivisuutta ja energiaa jokaiseen päivään ja poistan asioita, jotka vievät energiaani.

Onko sinulla asioita, joihin toivoisit tulevan vuoden aikana omassa elämässäsi muutoksia?

Kuvat, Carita Alfthan


Lue myös:
♥ NÄIN TEET TOIMIVAN AARREKARTAN
VIDEO: POHDINTAA TYÖNTEOSTA JA UNELMADUUNISTA
INSPIRAATIOTA UNELMIEN JA TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISEEN
 VIDEO: MITEN SAAVUTTAA TAVOITTEET?
♥ LUO RUTIINIT TAVOITTEIDEN SAAVUTTAMISEKSI

NÄISSÄ TAIDOISSA HALUAN KEHITTYÄ

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Nimetön
  1.1.2019 at 13:35

  Hyvä aihe.

  Mä olen huomannut omalla kohdalla, että muutoksia olisi hyvä tehdä jo pitkin vuotta. Uusi vuosi ja kello kahdentoista vaihtuminen ja sitä ennen vielä viimeisten herkkupussien ahtaminen on luonut kovia paineita monina vuosina. Sitten hyvin aloitettu herkuton tammikuu tössääkin jo heti ensimmäiseen päivään. Sitä luo herkästi liian kovia tavoitteita ja odotuksia itselleen, kun vuosi vaihtuu. En ole koskaan onnistunut tavoitteissani ja huomaan taas vuoden päästä, ettei mikään ole mennyt eteenpäin. Okei, nyt mulla on kohtuullisemmat tavoitteet eli 20kg sijaan saada pois 10kg ja herkkupussi saa rapista vielä tänäänkin ja tietysti muulloinkin, mutta “hyvän maun” rajoissa.

  Ehkäpä varsinaisen laihdutustavoitteen sijaan kiinnitänkin huomiota ennemmin omaan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin niin henkisesti kuin fyysisesti. Opin rakastamaan itseäni. Opettelen olemaan onnellinen myös yksin kun parisuhteet ovat aina kaatuneet johonkin ja nyt hiljattain tuli taas ero.

  Ehkäpä opettelen pois myös järjettömistä tavoitteista ja haaveista, jolloin kuvittelen että tiettyyn aikaan ja ikään mennessä on oltava omakotitalo, kultainen noutaja, lapset, kihlat ja häät tai muuten on ihmisenä epäonnistunut. Ei näin enää.

  Tässä oli mun tavoitteita, haaveita ja pohdintoja vuodelle 2019.

  Hyvää uutta vuotta Mona!

  • Reply
   Mona
   1.1.2019 at 15:45

   Kiitos, kun jaoit pitkästi omia ajatuksiasi <3 :)
   Tuossa oot kyllä tosi pitkällä, että olet huomannut mikä sulla juuri toimii.Kohtuulliset tavoitteet kuulostaa todella järkevälle! Ja jospa nekin vielä pilkkoisi pienempiin osiin ja muistaisi kiittää itseään ja olla ylpeä myös pienistä välitavoitteiden saavuttamisista. :)
   Ja tsemppiä hurjasti erosta toipumiseen. <3 En tiedä ootko jo lukenut, mutta suosittelen tosi lämpimästi ihanan Gabby Bernsteinin kirjoja. Niissä Gabby on kirjoittanut myös parisuhteesta paljon ajattelemisen aihetta.
   Aivan ihanaa uutta vuotta sinne <3 Olkoon vuosi täynnä hyväksyntää, rakkautta ja onnistumisia. Olet ne ansainnut <3:*

 • Reply
  Katariina
  1.1.2019 at 13:44

  Ihanaa ja Onnellista Uutta Vuotta sinulle! <3 Mä olen kirjoittanut ylös paljon asioita missä haluan muutosta ja mistä olen valmis päästämään irti. Uskon myös siihen että mikään ei voi muuttua jos mikään ei muutu. Jos haluaa muutosta, on pakko tehdä asioita toisin ja päästää myös irti jostain mikä ei enää palvele ja tehdä siten tilaa uudelle. Muutokset eivät tule itsestään. <3 Mä haluan tehdä töitä sen eteen, että olisin energisempi ja jaksaisin antaa enemmän myös ihmissuhteisiin. Sen lisäksi haluan miettiä omaa rahankäyttöä ja oppia paremmin säästämään rahaa. <3

  • Reply
   Mona
   1.1.2019 at 15:38

   Kiitos Katariina <3
   Ja kiitos, kun jätit kommenttia ja jaoit omia ajatuksiasi. Kuulostaa tosi hyvälle sun suunnitelmat.
   Ja hei säästäminen on myös minulle tosi tärkeä aihe. Siitä voisikin tänä vuonna yrittää muistaa kirjoitella enemmän! Jos tulee jotain postausideoita siihen liittyen otan tosi mielelläni niitä vastaan :)

 • Reply
  Nimetön
  1.1.2019 at 19:44

  Tosi inspiroiva postaus <3 Itse olen havainnut muutoksissa yhden tärkeän seikan: jos jotain haluaa elämään lisää, on jotain vanhaa ja turhaa karsittava. Silloin tekee sille uudelle, hyvälle tilaa. Aikaa ja resursseja on rajallisesti, joten täytyy miettiä ja organisoida, mihin haluaa todella panostaa. Minimalismiksikin tätä kai kutsutaan :) toimii erityisen hyvin pikkulapsiarjessa, jossa vapaa-aikaa on erityisen rajoitetusti!

  • Reply
   Mona
   1.1.2019 at 20:43

   Oi tää on Niiiiin hyvä ja tärkeä pointti! Olen täysin samaa mieltä. Tähän pitää palata myös omalla postauksella. Kiitos kun jätit kommenttia ihana!<3:*

 • Reply
  Outi Karita
  1.1.2019 at 22:40

  Ihan huikean inspiroiva postaus ja noita alun kysymyksiä aloin heti pohtia kohdallani. Olivat niin osuvat kysymykset, ett taidan palata yöunie jälkeen huomenna noiden äärelle.
  Kiitos ❤
  blogit.terve.fi/outikarita

  • Reply
   Mona
   2.1.2019 at 13:00

   Ihana Outi, kiitos taas sun ihanista sanoista ja kannustuksesta<3 :* Niin kiva kuulla, että tämä herätti pohtimaan omalla kohdalla asioita ja kääntymään sisäänpäin :) <3

 • Reply
  Pinja
  2.1.2019 at 07:55

  Ihanaa uutta vuotta Mona! ♥︎ Tästä postauksesta sai kyllä taas itsekin tsemppiä ja boostia omien tavoitteiden saavuttamiseen!

  • Reply
   Mona
   2.1.2019 at 12:59

   Voi niin kiva kuulla, kiitos paljon Pinja <3 :* Ja SULLE myös ihanaa uutta vuotta <3

 • Reply
  Krista
  2.1.2019 at 09:42

  Hyvä postaus! Voisitko kertoa tarkemmin, että mitä asioita olisit voinut tehdä toisin edesauttaessasi omaa jaksamista vauvavuoden aikana? Itselleni aihe on ajankohtainen, sillä reilun kuukauden päästä on laskettuaika ja olen miettinyt paljon omaa jaksamista tulevan vauvavuoden aikana.

  • Reply
   Mona
   2.1.2019 at 12:59

   Kiitos paljon Krista <3 Otan kopin ehdottomasti aiheesta ja voitaisiin vaikka Leenin kanssa jutella videolla tästä vielä lisää! :)
   Tsemppiä viimeiseen kuukauteen! Muista hemmotella itseäsi ja antaa aikaa rauhoittua ja rentoutua <3 Jos itse palaisin aikaan ennen synnytystä kävisin enemmän kaikissa ihanissa hoidoissa. ;) Akupunktiot, homeopatiat, hieronnat yms mitkä voisi rentouttaa ja valmistaa synnytykseen ja siitä palautumiseen. Sulla on upeimmat hetket ihan käsillä <3 :')

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *