7.8.2018

Kirjavinkki: Kaikki se valo jota emme näe

Kirjavinkki: Kaikki se valo jota emme näe

Olen vihdoin päässyt romaanien makuun ja saanut viimeaikoina luettua useamman huikean teoksen. Olen maininnut moneen otteeseen, että luen paljon, mutten juuri koskaan romaaneja. Asetin itselleni uuden tavoitteen rakastua myös romaaneihin. Kiitos monen teidän kannustuksen, voin vihdoin sanoa, että romaanit tuntuvat vieneen minut mukanani.

Viimeisin lukemani kirja oli tämä Anthony Doerr kirjoittama Kaikki se valo jota emme näe. Kirja kertoo tytön ja pojasta tarinaa toisen maailman sodan aikana. Sitä miten erilaisten nuorten tiet kohtaavat merkittävinä aikoina. Kirja on äärimmäisen koskettava ja enkä oikein löydä sille riittävästi sanoja. Suosittelen lukaisemaan Ps Rakastan kirjoja bloggajaan kirja-arvostelun tästä upeasta teoksesta.

Olen itse aina ollut todella kiinnostunut historiasta ja tämä romaani raottaakin koskettavalla tavalla aikaa toisessa maailmansodassa. Ajoittain silmiä saa pyyhkiä kyynelistä ja toisinaan sydän sykyttäen miettii pystynkö edes lukemaan eteenpäin. Kirja pitää lujasti otteessa ensimmäisestä viimeiseen sivuun asti. Tämä kirja on ahmittava kerralla. En kuitenkaan suosittele herkemmille kirjaa iltalukemiseksi. Itse näen todella helposti painajaisia ja tämänkin kirjan tarinat näkyivät unissa.

Vaikka rakastan kevyttä ja positiivista lukemista olen iloinen, että ihanan kirjakaupan myyjän suosituksesta tartuin tähän. Vaikka Kaikki se valo jota emme näe on surullinen ja kauhistuttava tarina on se myös äärimmäisen kaunis ja koskettava. Kirja todella pääsee tunteisiin ja havahduttaa.

Oletko sinä lukenut Kaikki se valo jota emme näe kirjan?

Laittakaahan tulemaan myös teidän viimeisimmät lukulistalla olleet parhaimmat teokset kommenttiboksiin! :)

Lue myös:

5 viimeksi lukemaani kirjaa

17 x kirjavinkki

Kesälukemista

Yösyöttä ja kahvia termarista

2016 & 2017 luetut kirjat

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Nelli
  7.8.2018 at 10:32

  Tää on yksi mun lempi kirjoistani <3 ihan mieletön kirja, vaikea edes kuvailla miksi. Jos kaipaat samanlaista lukemista, niin suosittelen Kirjavarasta (ellet ole vielä lukenut). Luin sen juuri, ja nousi kyllä tämän kirjan kanssa lempparikirjakseni. Tarinassa on jotain samaa, mutta kuitenkin tarpeeksi erilainen. Sitä lukiessa itkin rannalla vuolaasti :D Lisäksi haluaisin lukea tämän Anthony Doerrin toisen kirjan nimeltä Uni. Kiva jos jaat kirjavinkkejä :)

  • Reply
   Mona
   7.8.2018 at 11:25

   Kiitos vinkeistä <3 Laitan molemmat ylös:) Oon niin vähän lukenut romaaneja, että on vaikka miten paljon vielä luettavaa, toisaalta siis hyvä :D

 • Reply
  K
  8.8.2018 at 21:47

  Suosittelen Nigerialaisen kirjailijan erään avioliiton tarinaa: Nainen ei saa lasta ja suku on päättänyt hankkia miehelle toisen vaimon. Tarina kulkee kokoajan eteenpäin ja on mielestäni koskettava: Ayòbámi Adébáyo: Älä mene pois.

  • Reply
   Mona
   9.8.2018 at 08:29

   Kiitos kirjavinkistä! :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *