6.8.2018

Mikä vauvablogi tästä on tullut?

Sain kommenttia, että mikä vauvablogi tästä on tullut? Ennen Salaman syntymää pohdin tulenko kirjoittamaan blogissa ajatuksia äitiydestä ja lapsesta. Nopeasti kuitenkin tulin siihen tulokseen, että blogi on ollut jo kohta vuosikymmenen ajan paikka, jossa kirjoitan omasta elämästäni ja sen eri vaiheista.

En koskaan ole lokeroinut blogia tarkkaan mihinkään kategoriaan. Ulkomailla asuessa on tullut jaettua enemmän reissujuttuja ja muuttojen yhteydessä puolestaan sisustusaiheiset postaukset ovat olleet enemmän pinnalla. Lapsen synnyttyä on aika selvää, että vauva on meidän elämän keskipisteessä. Minulle olisi todella outoa olla kirjoittamatta siitä mikä on meille kaikkein tärkeintä ja rakkainta.

En edelleenkään lokeroi blogiani tarkkaan. Aina kysyttäessä vastaan, että kirjoitan lifestyle blogia hyvinvointi edellä. Henkinen ja fyysinen hyvinvointi ovat blogin punainen lanka. Toivon, että voin kirjoituksillani, videoilla ja kuvilla jakaa hyvää fiilistä, vertaistukea ja inspiraatiota. Välittää pienillä jutuilla sinne ruudun toiselle puolelle hyvää mieltä arkeen.

Vaikka vauvajuttuja on blogissa viimeisen vuoden aikana ollut paljon, löytyy postausten joukosta paljon muutakin. Salaman kasvaessa vauvajutut muuttaat tietysti muotoaan, mutta varmasti meidän ihana rakas poju tulee näkymään jatkossakin vahvasti sekä täällä, että muissa somekanavissa. Perhe-elämän lisäksi blogissa tulee silti näkymään edelleen paljon muutakin. Jatkossa varmasti tasapaino vauvajuttujen ja muiden aiheiden ympärillä tasoittuu, kun oma elämäkin Salaman kasvaessa muuttuu. Vauvan ensimmäinen vuosi on kuitenkin hyvin pitkälle sympioosissa vauvan kanssa elämistä ja totta kai se on täällä näkynyt.

Omat resurssini ovat myös olleet kuluneen vuoden aikana todella rajalliset. Olen arkena ollut pääsääntöisesti 12 tuntia yksin vauvan kanssa kotona ja yrittänyt samalla pitää yrityksen asiat kunnossa. Vaikka olen nauttinut siitä, että saan vauva-arjen ohella toteuttaa myös itselleni tärkeitä omia asioita on se ajoittain ollut vaikeaa. Suurinosa ajasta menee pikkuisen kanssa ja loppuajan on energiat usein vähissä. Siitä johtuen postauksia on tullut totuttua vähemmän. Olen kuitenkin itse äärettömän tyytyväinen siihen miten loppujen lopuksi onnistuin yhdistämään äitiyden ja yrittäjyyden vauvavuoden aikana. Helppoa se ei ollut, mutta palkitsevaa. Vauvavuosi myös menee niin nopeasti, että on turha alkaa murehtia liikaa sitä mitä ei ole ehtinyt tehdä. Nämä kuukaudet tuntuivat ajoittain pitkiltä, mutta jo nyt vuoden jälkeen katsottuna ne ovat kiitäneet hurjaa vauhtia ohi. Erillisen postauksen voisinkin tehdä siitä miten olen kokenut vauvavuoden kasvattaneen minua.

Mutta summa summarum. Kyllä – lifestyle blogiini on tullut viimeisen vuoden aikana uusi aihe, joka on meillä niin iso siunaus, että haluan ehdottomasti pitää sen blogin yhtenä isona osana niin kauan kuin jaksan vielä blogia kirjoittaa! :)

Postaustoiveita aiheesta kuin aiheesta otan vastaan niinkuin aina tosi mielelläni. Mutta niinkuin sanottu, omat resurssit ovat nykyään aivan toiset, kuin ennen lapsen syntymää, joka toki voi näkyä päivitystahdin hitaudessa tai siinä, että en kertakaikkiaan ehdi aina vastaamaan kaikkiin viesteihin vaikka ne aina kiitollisena luen. Tätä äidin ainaista “kiirettä” ei todellakaan osannut ajatella ennen äidiksi tuloa… :D Nyt tällaisen kokonaisen postauksen kirjoittaminen on aivan oma lukunsa;)  Jos jotain niin priorisointia on joutunut opettelamaan vauvavuoden aikana todella paljon.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Pauliina / A la Helvetia
  6.8.2018 at 10:44

  Olen itse tykännyt lukea tosi paljon vauva- ja perhejuttuja, sillä ne tuovat blogiin persoonallisuutta ja elämänmakua, ja kun oma lapsi on jo vähän Salamaa isompi (2,5 vuotta), ovat vauvapostaukset olleet kiva välähdys siitä, miten paljon oma elämä onkin jo vauvavaiheen jälkeen muuttunut. Luen perheaiheiden vuoksi blogiasi varmaan enemmänkin kuin ennen! Toisaalta ymmärrän kyllä senkin, että jos vauva-aiheet eivät yhtään liippaa omaa elämää, ne saattavat tuntua tylsiltä… Lapsen saaminen on kuitenkin niin kokonaisvaltainen muutos, että omalla persoonalla olisi aika vaikea tehdä töitä tuomatta myös sitä puolta esiin. Aurinkoa viikkoosi!

  • Reply
   Mona
   6.8.2018 at 10:46

   Kiitos Pauliina kommentistasi <3 Ja aurinkoa myös sinne <3 :)

 • Reply
  Kia
  6.8.2018 at 11:52

  Hassua kun minusta taas olet onnistunut pitämään saman hyvinvointiin liittyvän linjan edelleen vaikka vauvajuttuja on paljon. Olen ehkä jäävi sanomaan näin kun itselläni on kohta 10 kk ikäinen vauva, mutta uskoisin, että moni on samaa mieltä ilman lapsiakin.

  • Reply
   Mona
   6.8.2018 at 15:52

   Kiitos Kia kommentista ja tosi kiva kuulla <3 :)

  • Reply
   Pauliina / A la Helvetia
   6.8.2018 at 18:39

   Minunkin piti yllä vielä lisätä, että vauvajututkin ovat blogissasi tosi kivasti lifestyle/hyvinvointikulmaisia, ja eroavat sillä tavalla esimerkiksi äitiblogeista!

 • Reply
  Elli
  6.8.2018 at 16:32

  Mä kommentoin joskus aiemmin sitä, että blogissasi oli lähinnä vaan juttuja Salamasta ja mainoksia, mutta mielestäni sen suhteen on blogissa nyt menty parempaan suuntaan :) Vauvajuttuja on edelleen paljon, mutta nyt mukaan on tullut myös enemmän asuja, kauneudenhoitoa yms ja mainoksia ehkä entistä vähemmän (?). Edelleen siis lukijana mukana, vaikka omia lapsia ei olekaan :) Pakko muuten udella, että miksi olet arkisin 12h päivässä yksin Salaman kanssa, tekeekö Eetu aina niin pitkää päivää? Kuulostaa tosi rankalta, siis ihan teidän molempien (sun ja Eetun) kannalta jos asia on noin. Täytyy nostaa hattua sulle kun olet jaksanut pitää blogia pystyssä kiireisen vauvavuoden ajan :)

  • Reply
   Mona
   6.8.2018 at 17:12

   Tosi kiva kuulla Elli :) Ehkä yhteistyöt on ollut sopivasti konteksteissaan viimeaikoina? :)
   Eetulla menee työmatkaan pelkästään muutama tunti + sitten työpäivä ja treenit ja kaupassa käynnit. Usein siis lähtee kotoa noin 6-6.30 ja takaisin vasta 18 illalla. On kyllä ollut rankkaa, erityisesti ihan vauvavuoden alussa, mutta nyt kyllä helpottanut jo paljon. Ja toisaalta Eetu ei juuri vielä ole joutunut matkustamaan työn takia esim viikonloppuisin, eli ollaan saatu olla kaikki viikonloput aina yhdessä:)

 • Reply
  Bella
  9.8.2018 at 18:21

  Mä olen seurannut sun blogia ihan sen alkuajoista lähtien. Se on ollut mun yksi suosikkiblogeistani, mutta täytyy myöntää, että nykyään en ole enää lukenut sitä, koska vauvajuttuja on mielestäni liikaa. Mä ymmärrän aivan täysin, että haluat kirjoittaa sulle tärkeimmistä asioista, mutta toivoisin, että kirjoittaisit hieman enemmän myös muista jutuista. :) Siten blogisi olisi kiinnostavampi myös niiden ihmisten mielestä, joille vauvajutut eivät ole ajankohtaisia tai kiinnostavia.

  Oletko miettinyt, jos perustaisit erillisen vauvablogin? Toki siinä on kauheasti ylimääräistä hommaa ja jos aikasi on jo nyt melko kortilla niin se ei ainakaan helpottaisi asiaa. :D

  Hyvää loppukesää teille! :)

  • Reply
   Mona
   10.8.2018 at 10:38

   Kiitos asiallisesta palautteesta!! :) Erillinen vauvablogi olisi tosiaan hyvä idea, mutta luulen, ettei minusta olisi ihan siihen juurikin ajallisesti ja oman jaksamisen kannalta. Tosin eihän sitä tiedä jos tilanne muuttuu ja jossain vaiheessa tulee lisää intoa sen suhteen! En siis totaalisesti kuoppaa ajatusta :)
   Ihanaa loppukesää myös sinne <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *