29.6.2017

17 x kirjavinkki

17 x kirjavinkki @monasdailystyle

Kaupallinen sisältöyhteistyö, BookBeat

Rakkaudesta äänikirjoihin– postauksessa kirjoitin miten äänikirjat ovat muuttaneet elämääni ja miten paljon saan niistä iloa joka päivä. Kesälomien alkaessa laitan nyt jakoon kirjavinkkejä, joita usein toivotaan.

Mikäli BookBeat sovellus on vielä jollekin uusi tuttavuus, niin käykää lataamassa sovellus puhelimeen ja napatkaa koodilla monasdailystyle ilmainen kuukauden testijakso, jolla pääsee kuuntelemaan äänikirjoja ja lukemaan e-kirjoja niin paljon, kuin jaksaa! Testijakso ei velvoita mihinkään ja koodi on voimassa 30.9 asti ja koskee uusia asiakkaita. BookBeat on ihan mielettömän ihana sovellus ja suosittelen todella lämpimästi tutustumaan sen kautta äänikirjojen maailmaan! :)

Vaikka kirjat ja erityisesti äänikirjat kuuluvat joka päivä arkeeni, on lomat ja matkustaminen silti aina parasta aikaa kirjoille. En voisi kuvitellakaan lähteväni matkalle ilman kirjaa ja kuulokkeita mukanani. Muutaman kerran on jäänyt kuulokkeet vahingossa kotiin ja olo on, kuin alasti matkustaisi. Äänikirjat ovat osa matkantekoa niin lentokoneessa, bussissa kuin junassakin. BookBeat sovelluksen kautta onnistuu kirjojen lataaminen puhelimelle, jolloin kirjojen kuuntelu ja lukeminen on aina mahdollista myös offline-tilassa ilman nettiä.

Tämän kesän vauvahautomon takia meidän kesälomamatkat siirtyvät tuleville vuosille, mutta sen sijaan aion nauttia äänikirjojen kuuntelusta täällä uudessa kotikaupungissa. Aurinkoisena päivänä on helppo parkkeerata itsensä Eiranrantaan penkille hyvän äänikirjan ja kioskista haetun jäätelön kanssa tai lähteä kuulokkeet korvissa kävelylle puistoon kukkien ja puiden keskelle.

17 x kirjavinkki @monasdailystyle

17 x kirjavinkki @monasdailystyle

Sen jälkeen, kun olen löytänyt kirjojen ja äänikirjojen maailman ja niiden ihanuuden on minulla aina monta kirjaa lukulistalla odottamassa ja myös keskeneräisenä. Haluan, että voin kuunnella kirjoja aina oman fiiliksen mukaan. BookBeatissa itselleni ihan ehdottoman tärkeä ominaisuus onkin se, että sovellus muistaa mihin kohtaan olen aina viimeksi jäänyt eri kirjoissa. Saan kätevästi myös tallennettua omaan “kirjastooni” muistiin kirjat, joita haluan myöhemmin lukea tai kuunnella.

Keräsin tähän pitkän listan kirjoista BookBeatin kautta, jotka olen lukenut, olen lukemassa tai jotka ovat odottamassa vuoroaan. Toivottavasti näistä on vinkkiä muille äänikirjojen rakastajille.

17 x Kirjavinkki

Johtajuus, kirkas suunta ja ihmisten voima

Matti Alahuhdan kirjan kuuntelin ihan hetkessä. Se vei täysin mukanaan ja suosittelen lämpimästi kaikille, joita kiinnostaa ihmisten johtaminen ja myös yritysten menestystarinat. Tämän kirjan myötä minusta kuoriutui pieni Matti fani! :D

Mielen päällä

Meditaatio ja läsnäolo ovat jo vuosia olleet tärkeitä aiheita itselleni ja mielenkiinnolla tartuin tähän Jutan uuteen kirjaan, jonka hän on yhdessä Harriet Piekkolan kanssa kirjoittanut. Kirjassa puhutaan paljon henkimaailmasta, joka oli muiden tuttujen asioiden ohella itselleni vieraampi aihe. Kirja antoi paljon ajattelemisen aihetta ja tykkään kovasti Jutan avoimesta ja rehellisestä olemuksesta. Suosittelen kirjaa niille, jotka ovat avoimia ottamaan vastaan syvällisempiä ajatuksia ja ehkä kaipaavat voimaa haastavaan elämäntilanteeseen.

Mindfull hypnobirthing

Kiinnostuin aivan raskauden alussa hypnosynnytyksen periaatteista ja olenkin ehtinyt ahmia aiheesta jo paljon kirjallisuutta. Tämä BookBeatin kautta löytyvä Mindfull hypnobirthing on aivan ihana ja paljon harjoituksia täynnä oleva kirja, jota voin suositella todella lämpimästi kaikille raskaana oleville, jotka haluavat valmistautua synnytykseen mahdollisimman lempeällä tavalla. Hypnosynnytys saattaa kuulostaa huuhaalta tai kovin monimutkaiselta, mutta sitä se ei missään nimessä ole. Oikeastaan hypnosynnytys on vain toinen termi meditaatiolle ja läsnäolon harjoituksille. Itselleni hypnosynnytys ja siihen liittyvät ajatukset ovat todella voimaannuttava ja kannustava tapa auttaa omaa mieltä valmistautumaan synnytykseen rennolla mielellä ja mahdollisimman vähillä pelon tunteilla.

Elä onnellisemmin 

Emma Seppälän  Elä onnellisemmin on kirja, jonka voisin lukea/kuunnella useamman kerran. Harvemmin innostun suomenkielisistä self help kirjoista näin paljon, mutta tämä on ehdottomasti poikkeus.  Suosittelen kirjaa oikeastaan ihan jokaiselle. Emma käsittelee kirjassa hyvinvointia laajasti myös tutkimuksiin perustuen.

Hyvinvoiva nainen

Pippa Laukan Hyvinvoiva nainen kirjaan tartuin äitini suosituksesta ja kirja yllätti minut positiivisesti. Paljon hyvää tietoa ja mukavan selkeästi kerrottuna. Kaikkien naisten hyvinvoinnin abc.

Voittamisen anatomia

Paljon kehuttu Aki Hintsan Voittamisen anatomia on vielä itselläni aivan alussa, mutta monien kehujen takia tämä kirja on lukulistani kärkipäässä. Menestystarinat ja itsensä kehittäminen ovat aina kiinnostaneet kovasti, joten tämän kirja anti on varmasti todella mielenkiintoista. Edesmenneen Akin lause “Huomista päivää meille ei ole luvattu. Voit tehdä tänään niitä asioita, joita oikeasti pidät tärkeänä.” on tärkeä muistutus meille jokaiselle.

Lujasti lempeä

Maaret Kallion Lujasti Lempeä ei varmasti esittelyjä kaipaa. Maaret kirjoittaa aina niin kauniisti ja toivottavasti kaikkien artikkeleiden lisäksi häneltä saadaan tulevaisuudessa vielä monen monta kirjaa.

Murra tunnelukkosi

Äitini suosituksesta tartuin tähänkin kirjaan, joka on itselläni vielä kesken. Tunnelukkoja löytyy meiltä jokaiselta ja niitä on hyvä oppia työstämään ja päästämään tietyistä asioista irti. Tämä kirja lupaa työkaluja tunnelukkojen työstämiseen.

The Power of Hapit

Rakastan kirjoja, jotka käsittelevät rutiinien ja tapojen merkitystä. Olemme usein se millaisia ovat pienet arkiset rutiinimme. The Power of Hapit on roikkunut jo ikuisuuden lukulistallani ja nyt vihdoin sain aloitettua sen kuuntelun alkukesästä.

Thinking fast and slow

Klassikko, joka meiltä löytyy myös kirjana. Äärettömän mielenkiintoinen kirja mielensopukoista, mutta todella pitkä ja paikoin “raskaskin”. Tämä on kirja, jonka toivon joskus saavani luettua/kuunneltua kokonaan, mutta se ottaa varmasti oman aikansa.;)

Tee se itse vauva

Kuuntelen ja luen aivan liian vähän fiktiota, mutta tämä kirja pisti silmään BookBeatin valikoimassa ja alku vaikuttaa hyvälle! Kirjasta innostumiseen vaikutti varmasti blogimaailmastakin tuttu ihastuttava kirjailija Karoliina Sallinen. Ja kyllähän kirjan teema on itselle nyt melko ajankohtainenkin;)

Alkemisti

Tuttu klassikko, jota suosittelen jokaiselle. Pohdintaa ja ajatuksia elämästä pintaa syvemmin tarinan kautta.

Prime time

Rakastan Jane Fondaa ja oli ilo löytää BookBeatista hänen kirjansa. Tämä on vielä itselläni pahasti kesken, mutta myöskin lukulistan kärjessä. Vaikka Jane käsittelee elämää itseäni vanhemman naisen näkökulmasta antaa kirja silti nuoremmallekin paljon ajattelemisen aihetta.

After you

Kerro minulle jotain hyvää kirja sai kyynelkanavani vuotamaan hulluna, mutta kirjan jatko-osa tuntui puuduttavalle. Jätinkin kirjan kesken, mutta nyt huomasin, että After you löytyy BookBeatista myös äänikirjana! Koskettava tarina ansaitsee ehdottomasti toisen yrityksen ja After You on nyt kesän rentoutumislukulistallani kioskista haettujen jäätelöiden seurana

Konmari iloa säkenöivä järjestys

Tunnustaudun Konmari faniksi. Valitettavasti tätä Konmarin jatko-osaa ei löydy äänikirjana vielä, mutta e-kirjana sen sijaan. Ihanaa inspiraatiota kodin järjestykseen! :) Konmaria on tullut kaikkien muuttojen yhteydessä toteutettua jo useampaan kertaan.

Itsemyötätunto

“Löydä ystävällisempi ja lempeämpi suhtautuminen itseesi kun sitä eniten tarvitset, tule toimeen itsekritiikin kanssa, löydä sisäinen jämäkkyytesi, tarkastele ajankäyttöäsi myötätuntoisesta näkökulmasta ja löydä jouhevampi tapa ratkaista ongelmia. ”

Tämä kirja löysi vasta hiljattain lukulistalle odottamaan vuoroaan. Turkulainen työterveyspsykologi ja johtajuuscoach kirjoittaa mielen asioista konkreettisin neuvoin ja harjoituksin. En malta odottaa, että ehdin päästä kirjaan kunnolla käsiksi.

Hyvät tyypit

Kukapa meistä ei haluaisi ymmärtää paremmin itseään sekä ympärillään olevia. Liisa Kelttikangas-Järvisen vankka tieto ja kokemus saivat lisäämään tämän Hyvät tyypit kirjan kirjastooni odottamaan vuoroaan. Tempperamentti ja siihen liittyvät ajatukset ovat aina kiinnostaneet itseäni paljon ja Liisa on tämän alan konkareita. Hyvät tyypit kirjassa käsitellään työelämän haasteita, joita työntekijöiden erilaisuus tuo tullessaan. Rakastan lukea kirjoja, jotka pohtivat työelämän koukeroita ja työhyvinvoinnin merkitystä yrityksen menestymiseen.

17 x kirjavinkki @monasdailystyle

17 x kirjavinkki @monasdailystyle

17 x kirjavinkki @monasdailystyle

Siinäpä niitä kirjavinkkejä iso kasa ja BookBeatin puolelta löytyy eri kategorioihin jaoteltuna vaikka kuinka paljon lisää. Innostuin itse viime vuonna kirjaamaan kaikki kokonaan lukemani kirjat ylös ja olenkin pohtinut, että kiinnostaisiko teitä blogissa postaus näistä kirjoista? Tavoitteeni oli viime vuonna lukea yli 50 kirjaa, mutta koska rakastan lukea niin montaa kirjaa samaan aikaan oli tuo aika haastavaa. Pääsin kuitenkin lähelle 30 kokonaan luettua kirjaa ja mielelläni listailen niitäkin täällä, jos teiltä löytyy kiinnostusta! :)

Mutta nyt kesälomafiiliksiin äänikirjojen kautta! Mikäli äänikirjat ovat siis vielä uusi juttu, niin nopeasti vaan lataamaan BookBeat ja muista käyttää koodilla monasdailystyle ilmainen kuukauden testijakso, jolla pääset kuuntelemaan äänikirjoja ja lukemaan e-kirjoja niin paljon, kuin jaksat. Koodin käyttö ei siis velvoita mihinkään ja se on voimassa 30.9 asti ja koskee uusia asiakkaita. Koodin voi lunastaa suoraan tämän linkin kautta. Mikäli haluaa jatkaa palvelun käyttöä, kustantaa BookBeatin rajaton käyttö 16,90€/kk.

Laittakaahan te nyt vuorostaan tulemaan kirjavinkkejä ja erityisesti kaipaisin suosituksia fiktion puolelta. Mitä romaaneja teillä on lukulistalla tälle kesälle? :)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Laura
  30.6.2017 at 09:17

  Yösyöttö-kirja oli tosi hyvä – ihmeellistä vauva-arkea isän näkökulmasta ;)

 • Reply
  Outi Karita
  5.7.2017 at 08:13

  Voi kiitos taas vinkeistä. Päällimmäisenä pointin tuon hypnosynnytyksen
  Itse luin tuon Kerro minulle hyvää jatkon, suomeksi Jos olisit tässä, mutta se ei kyllä sytyttänyt. Kerro minulle jotain hyvää oli todella hyvä ja erilainen kuin jatkossa, joka mun makuun meni vähän saippuaoopperaksi juonenkäänteineen mutta jos saat kirjan loppuun niin olis mielenkiintoista tietää sun mielipide.

  Romaaneista mä voin puolestani suositella Vauvatestiä ja Juhannus Italialaiseen tapaan. Luin kummatkin Italian lomareissun aikana. En tiedä löytyykö book beatistä, nimittäin lukiessa kirjoja haluan perinteisen kirjan. Paljon kyllä kotona puuhaillessa, autoa ajaessa ja lenkillä kuuntelen äänikirjoja.

  • Reply
   Mona
   5.7.2017 at 15:36

   Mahtavaa, jos sait tuosta vinkkiä <3 :) Se on ihana kirja ja kannattaa kuunnella usein, kun siinä niin kivasti noita harjoituksia.<3

 • Reply
  Elina
  14.7.2017 at 16:00

  Heippa! Kesäloman kunniaksi päätin ladata bookbeatin, mutta jostain syystä ohjelma kysyy suoraan tunnuksia, joita minulla ei ole kun olen uusi käyttäjä. En keksi miten pääsisin rekisteröitymään ohjelman käyttäjäksi. Osaisitko auttaa?

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *