31.1.2015

Aamutreeni laihduttaa!

En malta olla linkittämättä tätä kirjoitusta, jonka bongasin Fitfashionin facebook sivuilta!!;)

“Painonpudottajille ikuisuuskysymys on, auttaako tyhjällä vatsalla treenaaminen tavoitteen saavuttamisessa. Esimerkiksi fitnessvalmentaja Jutta Gustafsberg kannustaa herättämään aineenvaihdunnan aamuisella, ripeällä kävelyllä ennen aamupalaa. Myös yhdysvaltalaislehti The New York Times viittaa tuoreessa artikkelissaan vuoden 2010 tutkimukseen, jossa aamu-urheilun hyödyt pystyttiin kiistatta osoittamaan…. miehet, jotka harjoittelivat ensi töikseen aamuisin – ennen kuin söivät muruakaan – eivät juuri lihonneet. Myös heidän insuliinitasonsa pysyivät hyvinä. Lisäksi heidän kehonsa polttivat enemmän rasvaa päivän mittaan kuin muiden ryhmien miehillä.”

morningworkout

Taas yksi lisäsyy listata aamutreeni kalenteriin mikäli tavoitteena on painonhallinta tai painonpudotus! ;)

Itse vannon aamutreeneihin niiden tuoman järjettömän hyvän olon takia ja myös siksi, että koen koko päivän olevani noin 100% tehokkaampi ja pirteämpi, kun olen heti aamulla tehnyt jotain kropan hyväksi.

Tässä muutamia postauksia aamutreeneistä ja pari vinkkiä miten aloittaa:

♥ 5 vinkkiä miten helpottaa aamulenkille lähtöä

♥ Paras tapa aloittaa aamu

♥ Aamujumppavinkki: Detox Yoga 20 min

♥ Early morning Exercise

♥ Video: 1 minuutin aamutreeni

Ihanaa ja super energistä viikonlopun jatkoa kaikille!!:)

It has been a strong debate wether the morning pre breakfast exercising is preferable for weight loss or not. Some recent studies have supported the claim that exercising before eating anything in the morning makes you to burn more fat during the day. True or not I am still swearing in the name of morning exercising as I feel that they provide energy for the day and makes me feel so awesome right in the beginning of the day. 

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Piia
    31.1.2015 at 14:07

    Juttu on kai vähän siinä että se ei kehitä… Jos et illalla ylitankkaa, niin mistä keho repii aamulla energiaa treeniin eikä käytä niin sanotusti lihasta? Jos vain haluaa laihtua, niin mikäs siinä, ja kyllä itsekin oon heittänyt oikein kevyitä aamulenkkejä ihan vain herätäkseni, mutta kunnon treeniä en kuitenkaan. Mutta kaipa tässäkin on taas tutkimustuloksia joka suuntaan.

  • Reply
    Céline
    31.1.2015 at 14:14

    Oh such a nice idea and compilation of workouts : )
    Hugs,
    Céline blogging on http://smultronstaellen.blogspot.co.uk

  • Reply
    Krista
    31.1.2015 at 15:32

    Mä päätin tammikuun alussa testata aamutreeniä ja niinhän siinä kävi, että koukkuun jäin. Käyn kaks tai kolme kertaa viikossa tekemässä aamutreenin salilla. On tosi kivaa, kun pääsee töiden jälkeen lähteen suoraan kotio ja lisäks on vielä tosi energinen olo!

  • Reply
    Olli
    4.2.2015 at 00:08

    1. Aineenvaihduntaa ei voi herättää aamuisella kävelylenkillä, koska aineenvaihdunta ei hidastu unessa, katso esim. tämä:

    Relationship between overnight energy expenditure and BMR measured in a room-sized calorimeter.

    2. Minun mielestäni 0.8 kilon painonnousu kuudessa viikossa ei ole sama asia kuin “Eivät juuri lihoneet”. Tutkimuksen soveltuvuutta elävään elämään voi myös kritisoida, koska harva ihminen syö 50% päivän kaloreistaan rasvasta, niin kuin mainitsemassasi tutkimuksessa. Tutkimuksessa ei muutenkaan edes tutkittu laihtumista, sillä henkilöt pistettiin syömään kaloreita 30% yli kulutuksen.

    Training in the fasted state improves glucose tolerance during fat-rich diet.

    3. Olisi ehkä parempi luottaa tutkimukseen, jossa oikeasti tutkitaan laihtumista ja jossa henkilöt syövät sillä tavalla kuin urheilijoiden kuuluukin. Tulos: tyhjällä mahalla tehty aamuaerobinen ei polta rasvaa paremmin kuin syöminen ennen aamulenkkiä:

    Body composition changes associated with fasted versus non-fasted aerobic exercise.

  • Reply
    Reetta
    9.2.2015 at 21:58

    Mun ongelma aamulla treenaamisessa on se, että mulla on aina aika hutera olo ja nälkä heti herättyä. Ei oikein ole silloin hyvä fiilis lähteä kevyellekään lenkille. Vaikka siis olenkin paljon hyvää tästä kuullut ja suosituksiakin saanut. Syön illalla normaalisti iltapalan ja silti olen aamulla nälkäinen, iltapalan määrällä ei juurikaan ole merkitystä tässä kohtaa. Mielelläni minäkin nimittäin aamutreenejä tekisin, vielä kun jonkun konstin keksisi että ei ole hutera fiilis :D

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *