28.7.2014

5 vinkkiä miten helpottaa aamulenkille lähtöä

Minä jos joku olen surkea aamuihminen saati aamulenkkeilijä. Rakastan nukkumista ja sängyssä pitkään kölliminen kuuluu suosikkipuuhiini. Aikaisin ylös nouseminen on ollut minulle aina vaikeaa ja heti aamulla tehdyt treenit melkein sula mahdottomuus. En kuitenkaan kiellä aamulenkin tuomaa mielettömän hyvää fiilistä ja se onkin yksi syy miksi haluan koittaa saada itsestäni enemmän irti ja pyrkiä saamaan aamulenkkeilyn osaksi arkista rutiiniani. En kaipaa aamulle rankkoja treenejä vaan nimenomaan kehon herättäviä reippaita kävelyjä tai kevyitä hölkkälenkkejä.

Jotta aamuherääminen ja ensimmäisenä lenkille lähteminen olisi hieman helpompaa keräsin tähän muutamia vinkkejä miten saada itsensä kammettua ylös sängystä.

1. Kuvittele itsesi lenkille!

Kuvitteleminen ja haaveilu ovat mielestäni parhaita motivaattoreita oikeastaan ihan mihin vaan. Kun pystyt kuvittelemaan asian, jota haluat pystyt sen myös tekemään ja tulet saavuttamaan tavoitteesi. Treeniin kuulumaton esimerkki tästä minulle on meidän koti. Alkuun uusi koti tuntui lähes mahdottomalta saavutukselta, mutta pystyin niin elävästi kuvittelemaan, että asumme tässä unelmien kodissamme ja loppujen lopuksi kaikki asiat meni juuri niin kuin piti, eikä koti ollutkaan saavuttamaton tavoite. Samaa voi käyttää aamulenkkeilyyn! Mikäli illalla miettii, ettei jaksa aamulla nousta ja lähteä lenkille ei se varmasti tule toteutumaankaan. Kuvittele sen sijaan itsesi aamulla ulkona kirmaamassa ja tunne mielessäsi lenkin jälkeinen mielettämän hyvän olo. Olen lähes sata varma, että näin tehdessäsi aamulla lenkille lähtö on miljoona kertaa helpompaa!! :)

5 vinkkiä miten helpottaa aamulenkille lähtöä

2. Laita treenivaatteet jo illalla valmiiksi

Mitä vähemmän aamulla on tehtävää sen parempi. Valitse illalla treenivaatteet jo tuolinkarmille valmiiksi ja lenkkarit eteiseen odottamaan. Samalla, kun laitat illalla vaatteet valmiiksi, voit jo alkaa miettiä miten hyvä olo aamulla onkaan lenkin jälkeen;)

5 vinkkiä miten helpottaa aamulenkille lähtöä

3. Lataa kahvinkeitin

Mikäli lenkille lähtö täysin tyhjällä mahalla on mahdoton ajatus lataa kahvinkeitin valmiiksi ja nauti aamun hiljaisuudessa kupillinen kahvia vaikka kera tilkan mantelimaitoa. Kahvista saa hyvän boostin lenkille ja se herättää mukavasti. Pala hedelmää voi myös olla hyvä idea mikäli haluat saada lisää energiaa ennen ulos lähtöä. Jätä kuitenkin kunnon aamupala lenkin jälkeen nautittavaksi.

4. Mene ajoissa nukkumaan

Säännöllinen rytmi on monessakin mielessä hyvä juttu, mutta aamulenkille lähtö helpottuu kummasti mikäli takana on kunnon yöunet. Itse pyrin myös iltaisin jättämään tietokoneen ja muut virikkeet juuri ennen nukkumaan menoa vähiin. Kirja on hyvä vaihtoehto kännykän näpräämiselle. Tämä tosin on helpommin sanottu, kuin tehty.

5 vinkkiä miten helpottaa aamulenkille lähtöä

5. Lisää monta herätystä

Torkuttaminen on aina ollut paheeni. Saatan torkuttaa tuhottoman monta kertaa ja useimmiten en edes muista ensimmäistä torkuttamistani. Paras ratkaisu päästä ylös suunnitellussa ajassa on lisätä MONTA herätystä ennen tavoiteaikaa :D Kannattaa kuitenkin aina laskea, että saa tarpeellisen unimäärän ennen ensimmäistä herätystä, jottei uni jää ikävästi kesken, joka kostautuu taas myöhemmin päivällä väsymykseen.

Siinäpä niitä!

Teidän vuoro! Mitkä ovat teidän vinkit ja niksit päästä aamulla ylös sängystä ja lenkille? 

Energistä viikkoa kaikille!! :)

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  MERENHELMI
  28.7.2014 at 11:18

  Oi mahtava postaus!! :)

  • Reply
   Mona
   28.7.2014 at 21:08

   Voi kiitos ihanuus <3 :) Olipas kiva kuulla, että tykkäsit tästä :)

 • Reply
  Johanna
  28.7.2014 at 11:29

  Oma vinkkini on, että kuuntelee radiosta lemppari aamushowtaan :D Kävelylenkit menee sillä tavalla aika rattoisasti, naureskellen jopa :D Annoit tosi hyviä vinkkejä, kiitos, suurin osa niistä onkin jo käytössä! Välillä olen myös poikennut torilla aamulenkillä ja hakenut aamiaispöytään tuoreita marjoja ja hedelmiä :) kesällä vapaapäivinä ihan ehdoton!:)

  • Reply
   Mona
   28.7.2014 at 21:09

   Oi no todellakin hyvä vinkki!!!! :D Menee käyttöön :) :)
   Ja torilla poikkeaminen myös huippu idea <3 :)

 • Reply
  Jenni
  28.7.2014 at 13:50

  Hyvä aihe!
  Tykkään suunnattomasti vain ihan tavallisista kävelylenkeistä, mutta usein ajattelen, että pitäisi kävellä pitkä lenkki ja varata kunnolla aikaa, vaikka ihan virkeän mielen saamiseksi varmasti puolisen tuntia riittäisi saamaan päivälle hyvän aloituksen.
  Itselleni toimisi varmasti parhaiten juuri se, että illalla laittaa vaatteet valmiiksi ja menee ajoissa nukkumaan, jotta pääsee ajoissa ylös sängystä. Myös iPod tms kannattaa olla ladattuna, ettei musat lopu kesken. ;)
  Jos asuisin Saksassa, niin hakisin varmasti useamman kerran viikossa aamiaispöytään sämpylät leipomosta, siellä niitä on ihan joka nurkassa! :)
  Toivon muuten todella, että teidän vaihtosuunnitelmat toteutuu! :)

  • Reply
   Mona
   28.7.2014 at 21:11

   Puoli tuntia on mullekin just sopiva ja kävely tekee jo ihmeitä!!! :)
   Ja voi ihana sinä <3 Olis kyllä niin huippua viettää pidempi aika ulkomailla, toivon siis itsekin ihan hurjasti vaihdon onnistumista :)

 • Reply
  Mapsi
  28.7.2014 at 18:38

  Hyviä vinkkejä! Kyllä se joskus vaatii luonteenlujuutta aika tavalla, kun syksyisen pimeänä aamuna kello
  soittaa 5.30 lenkille, mutta se tunne lenkin jälkeen…sitä ei voita mikään!
  Tjaa..omia vinkkejä? No musa on ehdoton! Mä jo usein suunnittelen sitäkin, että mitä kuuntelen, musaa vai radiota.Mutta eipä siinä paljon muuta ole, kuin että vaan kertakaikkiaan päättää, että mä menen. Ei tekosyitä. No, paitsi kaatosade. Vaatteet valmiiksi, tossut menosuuntaan ja menoksi.
  minä teen yleensä kävelylenkkeinä aamuaerobiset, n.45min on aika riittävä lenkki herättämään mielen ja kropan. Siihen suihkuja puuro päälle, nii n päivä sujuu kuin rasvattu!

  • Reply
   Mona
   28.7.2014 at 21:12

   Oi kauhistus, 5.30 on kyllä TOSI aikanen:D Sulla on loistava itsekuri :)
   Musa on muuten ihan must. Tulee todella alaston olo jos ei voi mitään kuunnella lenkillä tai juoksumatolla katsoa sarjaa :D

 • Reply
  Leena
  29.7.2014 at 16:11

  Itselle on ihan riittävästi aamulenkkiä siinä että herää joka aamu 5 maissa lehmiä hoitamaan :)
  mutta siis riippumatta kellonajasta niin mulla todellakin motivoi liikkumaan se, että kuvittelen itseni juoksemassa tai jumppaamassa.

  • Reply
   Mona
   29.7.2014 at 18:37

   Oi oi viis on kyllä aikasin :D Sullahan tulee sitten aamulenkit tosiaan itse työntouhussa tehtyä :)

 • Reply
  Vilma
  8.8.2014 at 09:48

  Moi! Ihanaa kun joku suomalainenkin kommentoi Kayla itsinesin kunto-ohjelmaa!! Olen kauan jo halunnut tilata sen itsellenikin, mutta muutama asia vielä mietityttää… Sun blogista kuitenkin saanut todella paljon tietoa!! Kiitos! :) Semmoista kuitenkin vielä kysyisin itse siitä kunto-ohjelmasta, että kuuluuko tuo jokapäiväinen aamukävelylenkki ohjelmaan? Itselläni soi herätyskello töihin jo kello 3.20 tai 4.20 joten aamulenkki tuntuisi hiukan hankalalta :D onko ohjelmassa siis ns. vaihtoehtoista aikaa tehdä lenkki? :)

  • Reply
   Mona
   8.8.2014 at 12:00

   Moi Vilma! :)
   Lenkit voi tehdä milloin vain:)
   Tosi kiva kuulla, että oot saanut täältä vinkkiä. Voin tosi lämpimästi suositella Kaylan treenejä, ne on super kivoja ja tehokkaita :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *