19.8.2019

Kuntoprojektin kuulumiset & Q/A

Kerroin kuukausi sitten IG:ssa, että olen aloittanut #monan10kgprojektin ja tavoitteeni on päästä taas takaisin hyvään kuntoon. Tarinani alkoi näin:

“Keväällä alkaneen selkäprojektin jälkeen ei tarvitse enää keksiä tekosyitä treenaamattomuudelle. 🏋🏼‍♀️⁣
Seuraavaksi alkaa projekti “SULATA KERTYNEET 10kg”.⁣

Mitä mieltä olette, kuvaanko tulevan syksyn ja talven aikana projektista omaa sarjaa Youtube kanavalle? ⁣
HERE I COME: MONA -10KG OSA II.⁣

Ei muuten tunnu helpolta projektilta, kun tällä hetkellä stressiin, vi**t*kseen ja väsymykseen on paras vaihtoehto ollut suklaa ja sängyn pohjalla makaaminen. 🍫😴⁣

Tahdon liikunnan ilon takaisin.😭 Tätä projektia on nyt yritetty heikoin tuloksin jo pari vuotta, joten josko nyt olisi jo aika onnistua. ⁣

Aion ottaa kaiken avun vastaan ja olla raadollisen rehellinen täällä somessakin projektista. Saa laittaa DM:ää ja kysellä treenien perään! ⁣

Jos mahdollista niin, toivon teiltä kannustusta projektiin, en myötätuntoisia viestejä, että ota nyt vaan iisisti ja relaa. Kiitos etukäteen! “

Puhuin myös -10kg projekti videolla siitä millaisia ajatuksia minulla on tulevasta projektista ja mitä tavoitteet minulle tarkoittavat. Käytännössä olen aloittanut projektin jo alkuvuodesta, jolloin kirjoitin Uusi suunta elämälle – postauksen. Nyt voin vihdoin sanoa, että muutosta on tapahtunut paljon! Muutos on ollut hidasta, mutta suurin ja näkyvin ero omaan fiilikseen on tullut sen jälkeen, kun olen vihdoin päässyt treenaamaan kunnolla.

Ennen raskaaksi tuloa olen aina ollut liikunnallinen ja urheilu on kuulunut tavalla tai toisella elämääni. Lapsen saamisen myötä liikunta alkoi koko ajan vähentyä ja se on näkynyt ja tuntunut kehossa ja mielessä.

Keväällä aloitin selkäprojektin ja päätin, että aion olla taas siinä kunnossa, että voin tehdä raskaampia treenejä. Kuntosalille pääsin ensimmäistä kertaa vuosiin heinäkuun alussa (10.7) personal trainerin kanssa. Vaikka kuntosalilla käyminen on entuudestaan minulle tuttua, halusin olla 110% varma, että teen treenit oikein, jotten aiheuta huolimattomuudella enemmän haittaa muuttuneelle keholle.

Aloitin heti ensimmäisen PT treenin jälkeen treenaamaan saamallani ohjelmalla ja nyt takana on vajaa kaksi kuukautta salilla treenaamista ja olo on mieletön!

Teiltä tullut palaute ja kannustus IG:n puolella on ollut ihan huikeaa. Olen niin iloinen jokaisesta viestistä mitä olette laittaneet ja tsempanneet. Teidän tuki on ollut ihan korvaamatonta. Olen myös todella iloinen, että niin moni teistä on kertonut innostuneen kuntoprojektista.

Q/A

Miten olet jaksellut? Miten on mennyt?

Kiitos ihana kysymästä, aivan super hyvin! Tuntuu, kuin olisin taas se sama vanha Mona, joka rakastaa liikuntaa ja odottaa pääsevänsä treenaamaan. Huomaan koko kropassa nyt jo ison muutoksen. Suurin muutos liikunnan lisäämisestä on kyllä tullut melkein välittömästi mielen hyvinvoinnissa. Totta kai on välillä päiviä, kun kaikki ärsyttää, mutta elämään kuuluu kaikki tunteet.

Jos tekee mieli herkkuja, miten pääset sen yli ja mitä keinoja käytät siihen?

Toistaiseksi projektissa olen päättänyt keskittyä vain liikunnan lisäämiseen. En halua tehdä liikaa muutoksia heti ja sitten harmitella, kun innostus lopahtaa nopeasti. Syön siis herkkuja, jos ja kun niitä tekee mieli. Kuvasin juuri edellisellä viikolla 4 päivän MITÄ SÖIN videon, joka tulee piakkoin Youtubeen. Siinä tuli mukaan niin tunnesyömiset, kuin viikonlopun mättöherkuttelutkin.

Omat ruokatottumukseni ovat olleet aina melko hyvät ja syön pääsääntöisesti terveellisesti ja monipuolisesti. Petrattavaa on siinä, että muistan syödä säännöllisesti sekä annoskokojen pienentämisessä. Herkkuja haluan syödä silloin tällöin ja hyvällä omalla tunnolla. Olen kuitenkin huomannut, että treenaaminen vie myös herkkunälkää pois, eikä suklaan himoja ole läheskään yhtä usein! Minulla siis herkkuhimoon toimii kaikkein parhaiten treenaaminen.

Tavoite on kuitenkin pudottaa vielä painoa useampi kilo, joten kunhan olen saanut treenit pysyväksi osaksi rutiineja, aion myös “siistiä” ruokavaliota tarkemmaksi ainakin joksikin aikaa. Uskon kuitenkin, että itselläni paino tippuu hiljalleen myös pelkällä liikunnan lisäämisellä. Syys- tai lokakuussa on aika sitten tarkastella ruokavaliota enemmän.

Oletko asettanut tavoitteelle aikarajaa?

Olisin todella tyytyväinen mikäli pääsen tavoitteeseen tämän vuoden loppuun mennessä, mutta en ole lainkaan pettynyt, jos tahti on hitaampaa. Mieluummin hitaasti ja pysyvästi, kuin nopeasti ja sitten paino tuleekin tuplana heti takaisin.

Minkä kanssa syöt hapankaalia? 

Mahtava kysymys! :D Ensinnäkin hapankaali on huikea ruoka, jota suosittelen kaikille. Se tekee vatsalle tosi hyvää. Itse olen niin tottunut hapankaalin makuun, että oikein kaipaan sitä. Laitan hapankaalia melkeinpä mihin vaan suolaiseen ruokaan. Kalan ja perunoiden kanssa nyt vaikka yhtenä esimerkkinä.

Onko sinulla PT tai miten olet valinnut hyvän treenikokonaisuuden?

Kävin selkäprojektin aikana muutaman kerran fysioterapeutilla, joka on myös personal trainer. Hänen kanssaan teimme kerran salitreenin ja sain häneltä myös saliohjelman. Syksyllä tulen treenaamaan säännöllisesti PT:n kanssa.

Oletko kokonaan ilman herkkuja vai sallitko välillä?

 Ruokavalion suhteen olen toistaiseksi todella rennolla asenteella. Syön mitä mieli ja keho kaipaa. Välillä se kaipaa herkkuja. Pyrin kuitenkin pitämään herkkujen määrän kohtuullisena, sillä niiden syömisen jälkeen on harvoin kovin energinen olo. Tulen tekemään syksyn aikana runsaasti ruoka-aiheisia videoita Youtuben puolelle! :)

Paljonko paino on tippunut?

Tällä hetkellä muutaman kilon. Paino oli korkeimmillaan vähän vajaa 72kg ja nyt aamupaino on vajaa 70kg.

Milloin aloitit projektin? 

Hyvinvointiin aloin kiinnittää erityisesti huomiota jo tammikuussa, keväällä sain apua pitkäaikaiseen selkäkipuun ja heinäkuun puolessa välissä tein #monan10kgprojektista julkista IG:ssä.

Voitko avata tarkemmin saliohjelmaa?

Tällä hetkellä teen kaksijakoista saliohjelmaa. Ohjelmassa on huomioitu erityisesti selän kuntoutus. Painopiste on keskivartalon vahvistamisessa sekä pakaralihasten aktivoimisessa. Teen siis vuoropäivin alakropan ja yläkropan treenit. Molempiin päiviin kuuluu keskivartaloa vahvistavia liikkeitä. Syksyllä tulen treenaamaan säännöllisesti PT:n kanssa, jolloin treenit varmasti muuttaa vielä hieman muotoaan.

Kuinka kauan menee aamusalissa matkoihin ja treeniin?

Salille kestää kävellä yhteensä noin 5 min ja salitreeniin menee alkulämmittelyn pituudesta riippuen noin 40-55min eli vähän reilussa tunnissa olen yleensä takaisin kotona.

Kiitos kaikille kysymyksistä ja niitä saa ehdottomasti laittaa myös lisää tulemaan! Muistakaa laittaa IG seurantaan, siellä päivittelen lähes päivittäin jotain projektiin liittyvää! :)

Pictures, Carita Alfthan / edited by me

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Miia
  20.8.2019 at 09:11

  On tosi mielenkiintoista lukea tästä sun projektista ja nuo ”mitä syön”-videot kuulostaa myös kivoilta! Omana tavoitteenani on säännöllisempi liikkuminen, joten tämä sun projekti inspiroi suuresti. Olisi kiva kuulla, kuinka ja miten usein teet kehonhuoltoa ja saada vinkkejä kipeytyviin lihaksiin. Mukavaa viikkoa!

  • Reply
   Mona
   20.8.2019 at 11:22

   Kiitos paljon Miia ihanasta palautteesta <3 Treenijuttuja ehdottomasti myös syksyn aikana enemmän julkaisuun. :) Tämän syksyn tavoitteena on panostaa erityisesti Youtubessa videoihin, joten sinne varmasti myös treenipuolta tulossa enemmän! :)
   Nyt, kun löytäisin vielä vähän kuvaus- ja editointi apua videoiden saralla niin saataisiin vähän nopealla vauhdilla niitä eetteriin :D

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *