13.8.2019

Vinkit kirpparille ja mobiilimaksamisen helppous

Kaupallinen yhteistyö, Pivo 

Kirpparien suosiminen muodissa on ekologista ja niin on myös mobiilimaksaminen!

Rakastan tehdä Second hand -löytöjä kirppareilta, mutta inhoan käteisen kanssa säätämistä sekä ostaessa että myydessä.  Olenkin innoissani siitä, ettei viime vuosina kirppariostoksilla juuri enää käteistä tarvita. Mobiilimaksaminen on ekologista, helppoa ja turvallista.

Vastasin lähes huudahtaen kyllä Pivon yhteistyöehdotukseen alkukesällä. Mobiilimaksaminen on meidän perheessä arkipäivää. Heinäkuun Nizzan parisuhdeloma vlogista voi katsoa miten käytännössä Pivo helpottaa meidän arjen talouden kustannuksen jakamista.

Pivo toimii nykyään kaikilla suomalaisilla pankeilla, eikä Pivo ole pelkästään siirtomaksuja varten, vaan se sisältää paljon muitakin palveluja.  Pivo on siis meille kaikille suomalaisille, eikä rahan lähettäminen Pivolla maksa mitään.

Pivo on jokaisen suomalaisen must have -sovellus! Raha-asiat ovat turvassa ja pystyt myös pitämään puolia siinä, että saat esimerkiksi isossa porukassa jaettua helposti kulut kaikkien kesken tasan. ;)

Kirppareilla asioimiseen Pivo tuo suuren helpotuksen. Sovelluksesta näet saman tien onko siirto tehty ja voit ostaa tai luovuttaa tuotteen heti.

Keräsin tähän postaukseen muutamia vinkkejä, joista voi olla hyötyä niin kirppareilla ostaessa, kuin myytäessä.

Laittakaahan kirpparikonkarit omat vinkkinne tulemaan kommenttien puolelle. Erityisesti kuulisin ajatuksia ja vinkkejä Facebook kirppareista! :)

 

Vinkkejä toimivaan kirppistelyyn sekä myyjille että ostajille!

1. Pese ja silitä vaatteet!

Sanomattakin selvää, että kaunis ja hyvin huollettu vaate on paljon helpompi saada kaupaksi, kuin ryppyinen ja pahalta haiseva. Kuvissa vaate näyttää paljon paremmalta, kun se on silitetty ja laitettu kauniisti roikkumaan henkarista tai kuvattu päällä.

2. Arvosta tavaraa ensin itse ja myy sen jälkeen

Pidä huolta omistamistasi tavaroista. Rikkinäiset ja huonokuntoiset vaatteet eivät ole kenenkään ilo. Korjauta ja muista arvostaa kaikkea mitä omistat. Kun itse arvostat tavaraa, saat sen myös myytyä paljon helpommin eteenpäin. Tunnearvosta kukaan ei maksa lisää, mutta hyvin huolletuista ja laadukkaista vaatteista kyllä.

Itse olen huomannut, että kun myyn tavaroita eteenpäin, muistan myös pitää arjessa kaikesta muutenkin parempaa huolta, kun tiedän siistikuntoisien tavaroiden menevän helposti kaupaksi. Vaatteiden myyminen eteenpäin on aina hyvä juttu, jos niille ei enää löydy itsellä käyttöä. Usein teen niin, että myyn vanhoja vaatteita ja lahjoitan kaikki niistä tulleet tulot valitsemalleni hyväntekeväisyysjärjestölle.

3. Valitse myynti- ja ostopaikka tarkasti

Ota selvää missä pontentiaaliset ostajat etsii second hand -löytäjä eniten. Monet vannovat Facebook kirpputorien nimeen, joissa on tarkasti rajattu kohderyhmä esimerkiksi alueen mukaan. Ulkoilmakirpparit ovat myös todella toimivat ja niihin kannattaa varata pöytä hyvissä ajoin ja olla ajoissa paikalla.

Löytöjä tekevänä kannattaa olla tosi aktiivinen monessa paikassa ja usein. Piipahda ohimennen kirppareilla aina, kun ehdit. Mitä useammin käy, sen todennäköisempää on tehdä löytöjä. Nettikirppareita kannattaa myös selailla tietyillä hakusanoilla säännöllisesti. Ei myöskään ole ollenkaan hullumpi idea tehdä pientä listaa siitä, mitä odottaa kirppareilta löytävän. Usein ylös kirjoitettu toive toteutuu paljon helpommin, kuin kirjoittamaton! ;)

4. Panosta myydessä kausituotteisiin

Myyjänä kannattaa panostaa kausituotteisiin, jolloin tavaran saa paljon helpommin myytyä eteenpäin. Toisaalta, jos myyt kauden ulkopuolella olevia tuotteita, kannattaa ne hinnoitella todella maltillisesti. Ostajana voikin tehdä erittäin edullisia löytöjä, jos on valmis hankkimaan kauden ulkopuolelta tavaraa.

5. Kirjoita tarkat tuotetiedot

Nettikirppareilla on ihan ehdottoman tärkeää kirjoittaa mahdollisimman selkeät tuotetiedot, jotta epäselvyyksiltä vältytään. Useampi kuva eri kulmasta on myös aina plussaa. Mitta kannattaa omistaa, sillä monet kysyvät tarkempia mittoja.

Mikäli tuotteessa on mitään huomionarvoista virhettä kannattaa se myös kirjoittaa selvästi esiin.

6. Pidä kotikirppari

Luo Facebookiin tapahtuma tai pistä Whats app -ryhmä pystyyn ja pyydä ystäviä kylään penkomaan vaatteita ja asusteita! Leivo jotain ihanaa tarjoiltavaa ja nauti kivasta fiiliksestä ystävien kanssa samalla, kun kaikki voi tehdä edullisesti löytöjä sinun vaateaarteistasi. Muistuta kaikkia lataamaan helppo mobiililompakko!

7. Mobiilimaksamisen helppous ja turvallisuus

Ulkoilmakirppareilla erityisesti käteiskassan mukana pitäminen on vaivalloista puuhaa. Varsinkin, jos joku maksaa isoilla seteleillä ja pienet vaihtorahat loppuvat heti kättelyssä. Mobiilimaksaminen on paljon helpompi vaihtoehto ja myös turvallinen, kun ei tarvitse pelätä varastetaanko rahat laukusta väenpaljoudessa. Mobiilimaksussa saat maksun kätevästi suoraan tilille ja näet myös päivän päätteeksi paljonko tuli tienattua.

Ulkoilmakirppareille kannattaa siis aina taiteilla pieni kyltti, jossa on maininta Pivon mobiilimaksusta ja puhelinnumero, jolla siirron voi tehdä. Monet katutaiteilijatkin tekevät tätä jo tehdä ympäri maailmaa. Käteinen alkaa monilla olla vähitellen viimeinen vaihtoehto maksamiseen.

Kertokaahan te nyt omat kirpparivinkkinne ja sen oletteko te ottaneet jo mobiilimaksamisen käyttöön? :)

Lataa oma Pivo mobiililompakkosi
ilmaiseksi täältä

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *