28.4.2017

Raskausviikko 26

Tällä hetkellä mennään jo 28. raskausviikolla, mutta laitetaan nyt eetteriin parin viikon takaiset kuvat. Maha on nyt todellakin pompsahtanut kunnolla ja sen kyllä huomaa muutenkin, kuin peilistä. Selkä alkaa olla eri tavalla kovilla ja huomaan myös jalkojen väsyvän helpommin. Muuten olo on ollut todella hyvä ja mieli myös. Tähän viimeisen kolmanneksen taitteeseen on kertynyt valtavasti stressiä monella elämän saralla,  mutta siitäkin huolimatta mieli on pysynyt hyvänä. Jotenkin olo on nyt ollut todella luottavainen kaiken suhteen ja olenkin mielettömän kiitollinen siitä, että raskauden kanssa kaikki on mennyt niin sujuvasti ja mutkattomasti tähän asti.

Raskausviikko 26

Viikko: 26

Painonnousu: n. + 11kg

Muuta: Liikkeet tuntuu jo todella vahvasti pitkin päivää. Kävely on välillä hankalaa ja todella hidasta, jos vauvan asento painaa alavatsaan. Pidemmän kävelemisen jälkeen on tullut pieniä liitoskipuja.

Tällä viikolla kävin neuvolalääkärissä ja kaikki taisi olla tosi hyvin, kun itse käynti ei varmaan yli viittä minuuttia kestänyt:D Paino, verenpaine, kohdun mitta(?) ja paperien vilkaisu, jotka täytettiin yhdessä Eetun kanssa yleisestä elämäntilanteesta. Minulle ehkä eniten yllätyksenä raskauden aikana on neuvolasta tullut se miten vähän siellä loppujen lopuksi käydään ja miten nopeita käynnit on. Kuvittelin muuten, että sairaalassa voisi käydä “tutustumassa” ennen synnytystä, mutta sellaista mahdollisuutta ei taida enää läheskään joka kaupungissa olla.. Ja taitaa noissa neuvolasysteemeissä muutenkin olla todella isoja paikkakuntaisia eroja? Luin fb heinäkuun vauva- ryhmästä, että monet ovat saaneet tässä vaiheessa jo vauvan painoarvioitakin. Mutta päällisin puolin käynnit taitaa olla nopeita ja “harvakseltaan”, jos ei mitään normaalista poikkeavaa ilmesty?

Ensi viikolla onkin sitten sokerirasitus ja seuraava neuvola toukokuun lopulla. Nyt siis vaan nautitaan pikkumiehen liikkeistä ja siitä, ettei olo ole vielä aivan tukala;) Jotenkin niin käsittämätöntä, että ei ole enää kuin kolme kuukautta, että päästään tutustumaan meidän pienokaiseen. <3

Aikaisemmat päivitykset raskausviikoista löytyy alta:

Raskausviikko 24

Raskausviikko 20 

Raskausviikko 18

Raskausviikko 16

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Faijahommia
  28.4.2017 at 11:17

  Tuo on mahtavaa aikaa :)
  Onnea teille odotukseen!

  Meillä on vielä muutama viikko <3

  https://faijahommia.fi/

  • Reply
   Mona
   29.4.2017 at 09:01

   Niin jännää! Muutama viikko vaan, eli periaatteessa milloin vain voi mini tulla jo <3 <3 :) Ja kiitos paljon <3

 • Reply
  Emilia
  28.4.2017 at 12:56

  Todella kauniita masukuvia, mikä tämä sovellus on? <3 Aurinkoisia päiviä masuasukin kanssa!

  • Reply
   Mona
   29.4.2017 at 09:02

   Kiitos Emilia <3 Sovellus on sellainen kuin Photophy! :)

 • Reply
  Larppa
  28.4.2017 at 20:10

  Mulla ei tehty (Turussa) lainkaan painoarviota vauvasta ennen kuin menin yliaikaisuuden vuoksi äitipolille ja käynnistykseen. Todennäköisesti siis tekevät arvion vain jos on syytä epäillä että vauva on kovin pieni tai suuri. Jos sf-mitta menee hyvillä käyrillä niin ei välttämättä arviota siis tehdä. Näin siis uskoisin :)

  • Reply
   Mona
   29.4.2017 at 10:06

   Musta tuntuu, että olen välillä ihan ulalla näiden juttujen kanssa;) Mä hokasin nyt vasta, että tuo mitta edes otettiin, mutta on se taidettu ehkä jo aikaisemminkin ottaa?! :D

 • Reply
  Laura
  28.4.2017 at 20:23

  Se kohdun sf-mitta kertoo painoarvion, eli millä käyrällä mennään. Mulle tää selvis kans vasta myöhemmin, kun en tienny miksi siitä vatsan päältä mittaillaan enkä tajunnut kysyä :D
  Meidän kohdalla mitta oli yläkanttiin ja nyt viikon ikäinen pienokainen oli paljon pienempi kuin mitä mitta olis antanut ymmärtää. <3

  • Reply
   Mona
   29.4.2017 at 10:09

   Heh hyvä, että joku muukin ollut vähän ulapalla näiden suhteen ;)
   Ja voi en kestä, viikon ikäinen mini siellä :’) Onnea, onnea, onnea <3 <3

   • Reply
    Laura
    4.5.2017 at 14:50

    Kiitos! Hän on ihana <3 <3

 • Reply
  Mimmi
  29.4.2017 at 15:25

  Oletko raskaudenaikana käynyt salilla? Uskaltaisitko mennä tai mitä mieltä olet siitä? Vai miten nyt pidät viikottain kuntoa yllä? :)

  • Reply
   Mona
   29.4.2017 at 18:46

   Salilla en ole käynyt kovin montaa kertaa koko raskauden aikana. Lähinnä olen kävellyt, jumpannut ja joogannut kotona kevyesti. Mutta ehdottomasti salilla kannattaa käydä raskaana jos oma olo sen sallii! Varmasti auttaa selkävaivojankin kanssa ja ehkäisee niitä. Kaisa Jaakkolan kirjassa on paljon treenivinkkejä raskaana oleville salitreeneihin, jos se puoli kiinnostaa! :)

 • Reply
  Jen
  29.4.2017 at 21:20

  Sitten raskauden loppupuolella neuvolassa käydäänkin kerran viikossa. En muista enää miltä viikolta alkaen… on paljon tosiaan kaupunkikohtaisia eroja. :) Meilläkään ei enää pääse tutustumaan etukäteen synnäriin mutta sairaalan nettisivuilla oli videoita paikasta. :) eikä painoarvioita/synnytystapa-arviota tehdä jos raskaus on sujunut hyvin ja normaalisti. Minullekin yliaikakontrollissa sitten painoarvio annettiin, 3500g ja seuraavana päivänä syntyi 3312g vauveli. :) joka on tosiaan jo 5kk <3
  Mukavaa odotusta sinulle. :)

  • Reply
   Mona
   30.4.2017 at 09:25

   Oho niin usein… Katselin myös 360 esittelyä tyksin sivuilta tuolta synnäriltä. Video olisi kyllä myös näppärä :)
   Ja niin ihanaa 5kk minityyppi siellä jo :’) Voi jukra, ei enää kauaa, että meilläkin täällä pieni tuhisija :’)
   Ja kiitos paljon <3 <3

 • Reply
  Teljänneito Jessica
  6.5.2017 at 10:51

  Hihi no nyt ymmärrän mitä meidän neuvolatäti tarkoittaa kun hän sanoi, että olemme Jaskan kanssa niin puheliaita! :’D Meillä on aina neuvolassa mennyt yli tunnin! Ihana nähdä näitä masukuvia, meillä alkoi viikko 26 ja näin nyt loman jälkeen vatsan vanhassa tutussa peilissä kotona kahden viikon tauon jälkeen. Vatsa oli kasvanut muka yhtäkkiä paljon! :D

  • Reply
   Mona
   6.5.2017 at 20:57

   Voi toivottavasti nään pian sun massun <3 :) Ja heh, noilla viikoilla mullakin kyllä tuli juuri se tunne, että huh hei mitäs tässä oikeen tapahtuu :DD Ja no sama tunne on jatkunut edelleen... Mitenköhän isoksi tämä edes kasvaa..

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *