1.4.2017

Raskausviikko 24

Vauva on nyt maissintähkän tai esimerkiksi munakoison kokoinen pieni pörriäinen tuolla vatsassa! ♥ Käsittämätöntä miten 24 viikossa aivan ministä on jo nyt kehittynyt pieni vauva.

Raskausviikko 24

Viikko: 24

Painonnousu: +10kg

Muuta: Olo on pääosin erittäin hyvä ja energinen.
Aikaisemmin todella kirkkaaseen ja hyvässä kunnossa olleeseen ihoon on tullut epäpuhtauksia.
Liitoskipuja on ollut muutaman kerran pidemmän kävelyn jälkeen.

Viimeisin kuukausi on sujunut todella mukavasti ja olo on ollut hyvä. Energiaa on riittänyt, vaikka yksi flunssa tuli kärvistelyä tässä välissä. Paino on nyt noussut yhteensä noin kymmenen kiloa ja vatsa on kasvanut selkeästi. Napakin on jo pullahtanut pois paikoiltaan.:’D Maha-asukki jatkaa tyytyväisenä omia bileitään vatsassa. Myllerrys voimistuu päivä päivältä ja olen ehtinyt miettiä miten voimakkaiksi ne oikein voimistuu loppuraskaudessa! Selällään maatessani jaksan katsella vaikka kuinka pitkään vatsan poukkoilua. Samalla höpöttelen tyypille niitä näitä ja olen onnesta soikeana siitä, että saan pian tavata meidän elämän mullistavan ihanuuden.

Nyt viimeisen viikon aikana kasvoille on putkahtanut epäpuhtauksia. En tiedä johtuuko ne uusista tuotteista, joita olen kokeillut enemmän vai hormooneista. Muuten raskauden aikana iho on ollut ehdottomasti paremmassa kunnossa, kuin koskaan.

Synnytys on myös hyvin tiiviisti mielessäni ja olen pyrkinyt lukemaan mahdollisimman paljon kirjoja aiheesta. En todellakaan olisi ennen raskaaksi tulemista osannut kuvitella miten paljon kiinnostun ja innostun synnytyksestä. Aikaisemmin se lähinnä pelotti, mutta nyt odotan synnytystä paljon ja iloisin mielin. Sain myös ihanan yhteydenoton hypnosynnytykseen liittyvästä kurssista, joten näillä näkymin blogiin tulee sen osalta vielä paljon ajatuksia lisää! :)

Nyt on tasan kuukausi aikaa siihen, että alkaa raskauden kolmannes ja se tarkoittaa myös sitä, että sen jälkeen en saa lentää, kuin lääkärin luvalla. Mikäli kaikki menee raskauden kanssa hyvin tulen varmasti käymään vielä Krakovassa, mutta pääosin siirtyy majapaikka huhtikuun lopulla Suomeen. Eetu tulee sitten heti perässä, kun vain töiden puolesta on mahdollista.

Nyt pyrin nauttimaan täysillä ihanasta ja niin keväisestä Krakovasta ja myös tästä omasta energisestä olosta. Siitä, kun ei kai voi olla varma miten pitkälle loppuraskauteen tämä energinen olo jatkuu.. :D

Millaisia fiiliksiä siellä muilla odottavilla mammoilla on nyt ja millä viikoilla te olette? :) Kommenttien ja muiden viestien perusteella moni muukin tuleva äiti löytyy sieltä ruudun toiselta puolen. ♥

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply
  Maria
  1.4.2017 at 15:34

  Mulla oli varovaisena toiveena lääkkeetön synnytys. Mun kohdalle onneksi osui maailman ihanin kätilö neuvolassa jolta sain niin hyvät neuvot lääkettömään synnytykseen että odotin synnytystä kun kuuta nousevaa! Kätilön vinkeillä olin kotona niin pitkään kun olo vaan salli ja kun tyksiin lähdettiin niin suoraan saliin missä tyttö syntyikin heti. Eli aika vauhdilla tuli :D oli todella upea kokemus synnyttää niin ja kuulostella oman kehon tuntemuksia ja huomata synnytyksen eteneminen.. Ihanaa loppu raskautta ❤️

  • Reply
   Mona
   3.4.2017 at 12:19

   Oi niin ihana kuulla, että sulla on jäänyt tällainen kokemus synnytyksestä <3 :) Ja erityisen kiva kuulla, että sulla on jäänyt Tyksistä hyvät kokemukset :) Erehdyin lukemaan joitakin vanhoja keskusteluja Tyksin synnäristä, mutta jätinkin sitten niiden lukemisen aika nopeasti kesken :D
   Ja kiitos paljon:) <3

   • Reply
    Maria
    3.4.2017 at 16:12

    Mä lueskelin kanssa etukäteen kokemuksia tyksistä ja ei ollut oikeestaan mitään hyvää kirjoiteltu. Omalla kohdalla todella ihana kätilö! Ja mitä nyt ollaan juteltu perhevalmennuksen muiden synnyttäneiden äitien kanssa niin kaikille jäi hyvä mieli kätilöiden toiminnasta eli hyvissä käsissä olet! ❤️

    • Reply
     Mona
     4.4.2017 at 12:32

     Oi niin ihana kuulla <3 <3 Ihan parasta, kun jätitte kommenttia ja kerroitte oman positiivisen kokemuksen tyksistä. Niitä tosiaan ei ihan liikaa ole netissä.. Mutta tähän mäkin uskon, että suurinosa on ollut tosi tyytyväisiä ja onhan siellä nyt ihan huippuluokan hoitoa jos mitään vakavaa tulisi yllättäen eteen. Ja varmasti on myös omasta asenteestakin ainakin osittain kiinni, kun menee yhteistyöfiiliksellä, niin varmasti jää itsellekin parempi fiilis:)

 • Reply
  Laura
  1.4.2017 at 16:52

  Täällä mennään viikolla 37+4 eli loppuja viedään. Olo on jo aika malttamaton, että tapaisi pikkuisen ihanuuden. Väsymys ja jaksaminen estää liiallisen puuhailun, vaikka mieli tekisi. Kaikenlaista pientä vaivaa on ja aika tukala olo. Muutoksen olotilassa huomasi selkeästi, kun kolmas kolmannes alkoi. :D

  Hyvää viikonloppua sinne! :)

  • Reply
   Mona
   3.4.2017 at 12:21

   Oi niin jännittäviä aikoja <3 <3 :) Kaikkea hyvää sinne loppuodotuksen ja vauva-aikaan! <3

 • Reply
  annas
  1.4.2017 at 17:24

  Moi, täällä 26+3! Olo ollut tokalla kolmanneksella mainio. Enemmän päivän mittaan olo on kuin ei olisikaan raskaana(silloin kun vauva ei potki).epäilen usein että oenko edes :D Kiloja vain 4-5 tullut ja kivut pysyneet pieninä. Mutta tiedostan, että tilanne voi muuttua mikä pvä vaan :) synnytystä kyllä pelkään jonkin verran :S

  -A-

  • Reply
   Mona
   3.4.2017 at 12:27

   Wauu, kuulostaa mahtavalle! :) Tällaisia on aina niin kiva lukea, kun kaikki mennyt hyvin ja olo ollut mainio <3
   Ja hei suosittelen tosi tosi lämpimästi tutustumaan hypnosynnytykseen netin ja kirjojen kautta, jos vaan yhtään löytyy kiinnostusta. Itselläni siihen tutustuminen sai tosi lyhyessä ajassa ajatukset muuttumaan synnytyksen suhteen. Olen myös pyrkinyt lukemaan ja katsomaan paljon muiden positiivisia synnytyskokemuksia ja ne ovat vahvistaneet omaa luottamusta ihan hurjasti. <3 :) Meidät naiset on luotu synnyttämään <3

 • Reply
  Sarahan
  2.4.2017 at 09:11

  Heippa!

  Täällä syntyy vauva varmaankin parin viikon sisään ja minulla on käynyt juuri niin että raskauden aikana iho, hiukset ja kynnet ovat voineet todella hyvin! Kuitenkin siinä rakenneultran jälkeen oli jokin sellainen hormonipiikki että kasvot kukkivat pari viikkoa. Se oli aivan kamalaa ja panikoin sen kestävän loppuraskauden, mutta meni ohi parissa viikossa!

  • Reply
   Mona
   3.4.2017 at 12:30

   Oi niin jänniä aikoja sielläkin <3 :)
   Mulla rauhoittui nyt iho aika nopeasti, kun jätin tökötit pois ja vaihdoin kasvoille laitettavat tuotteet ihan yksinkertaisiin öljyihin. Voisiko johtua, että hormoonien takia iho reagoi johonkin kosmetiikkaankin vähän eri tavalla...? Mukavaa olisi, ettei ihan täysin puhkeaisi suurta näppyläviidakkoa, mutta kaipa sekin sitten synnytyksen jälkeen tasoittuisi, jos niin kävisi..

 • Reply
  Emmi
  2.4.2017 at 09:54

  Hei! Mulla laskettu aika tosiaan 31.7 eli ihan perässä tullaan! <3

  Vointi on ollut toisen kolmanneksen ajan ihan todella hyvä, ainoa että nyt vähän huomaa sen, että esim. liian pitkä kävely vääränlaisilla kengillä aiheuttaa ikävää tunnetta alamahalla ja varmaan jopa pientä supistusta? Eilen myös ajoin autoa ensin 2 tuntia, istuin 3 tuntia ja ajoin 2 tuntia takaisin. Huh, kroppa EI tuntunut hyvältä! :D Mutta onneksi kivut ja kolotukset helpotti heti kun pääsi hieman lepäämään. Vähän jännittää että rupeaako se olo nyt sitten huonontumaan jotenkin merkittävästi, mutta täytyy vaan pysyä itse positiivisena ja jatkaa normaaliin tahtiin. Potkujen ja liikkeiden tunteminen on kyllä ihanaa, olen oppinut ihan uudella tavalla tietynlaista mindfullnessia kun vaan pidän käsiä mahan päällä ja tunnustelen :D

  Mulla ei ole kiloja tullut vieläkään yhtään, mutta se on ihan hyvä asia sillä mulla oli ylipainoa juuri se sellanen pikkasen alle kymmenen kiloa ennen raskautta. Joten yritän jatkossakin pitää painoa kurissa! Näytät Mona ihanalta <3

  • Reply
   Mona
   3.4.2017 at 12:35

   Sama juttu kävelyn kanssa! Tosin en ole ihan varma onko sellainen kireä fiilis noita supistuksia vai vaan vatsalihasten kireyttä… Oon sitä tässä pohtinut jo muutamaankin otteeseen :D Välillä tulee kyllä varmaan ylianalysoitua kaikkea :D
   Ja huh, jep toi istuminen ei ole hyvä. Mulla on juuri matkustuspäivät olleet noita pahimpia ja niiden jälkeen tarvitsee aina kunnon venyttelysession. Koitan myös aina bussissa/lentokoneessa venytellä ja verrytellä sen mitä nyt pystyy.
   Ja oi kyllä, olen niin samaa mieltä noista potkuista :’) Ihan parasta mindfullnessta maailmassa. <3 Siinä todella tulee keskityttyä vain hetkeen.
   Haleja sinne <3 Kiitos, kun kommentoit :)

 • Reply
  Sari
  2.4.2017 at 10:24

  Täällä ollaan rv 33 ja la 31.5, en malta enää odottaa. ❤

  • Reply
   Mona
   3.4.2017 at 12:37

   Ihanaa <3 Onnea hurjasti Sari ja ihanaa loppuodotuksen aikaa sinne :) <3 <3

 • Reply
  Heidi
  2.4.2017 at 12:41

  Heippa! Täällä 19+0 ja odotan malttamattomana, että alkaisi tuntua liikkeet. Esikoinen siis kyseessä. Onneksi maha kasvaa vauhdilla, niin tietää että kaikki on hyvin :) Kiitos ihanasta blogista ja tietysti nämä raskaus- ja vauvapostaukset ovat parhaita <3

  • Reply
   Mona
   3.4.2017 at 12:43

   Oi kyllä ne sieltä pian tuntuu!! :) <3 Moni sanoi mulle, että tuntuu kuin olisi perhosia vatsassa tai sellaisia pieniä kuplia. Tai sitten vaan kaasua :D Sitten juuri viikolla 19 mun yksi ystävä sanoi mulle, että hänen mielestään tuntui ihan kuin olisi ollut pieniä kaloja mahassa. Samana vai oliko seuraavana iltana istuskelin tietokoneella ja yhtäkkiä tuntui juuri noita pikkukaloja mahassa !!! :'DD En ole ihan sata varma olinko tuntenut näitä liikkeitä jo aikaisemmin, mutta heti ystävän mielikuvan jälkeen tajusin, että ei hitto, kyllä siellä vaan nyt tuntuu kuin minikalat kutittaisi vatsaa :D

 • Reply
  Lena
  3.4.2017 at 14:01

  Moikka! Näytät upealta! Pakko vaan kommentoida, kun itsekin joskus guuglailin kokemuksia TYKSistä pikaisesti :P Nimittäin synnytin just muutama kuukausi sitten siellä, ja kaikki meni todella hienosti. Synnytys oli upea kokemus, josta jäi hyvä muisto varsinkin just siksi, että henkilökunta oli siellä todella ihana! Erityisesti kätilöt synnytyksessä olivat tunteella mukana! Ja synnytys käytiin mun kanssa jälkeenpäin neljä kertaa läpi osastolla, mikä oli todella positiivinen yllätys. Mun jännitystä auttoi joskus silloin valmennuksessa, kun kätilö täällä Turussa kertoi, että heille on kunnia-asia päästä meidän synnytykseen. Sellainen olo siellä oli, mua todella kuunneltiin ja toiveitani otettiin huomioon. Toki tiukassa tilanteessa ammattihenkilökunnan on toimittava ehkä nopeastikin ja silloin ei voi muuta ku noudattaa ohjeita. Mutta kun oli sillä asenteella, että avoimin mielin ja yhteistyössä henkilökunnan kanssa, niin hyvin meni! Siellä on hyvissä käsissä <3

  • Reply
   Mona
   4.4.2017 at 12:24

   Voi kiitos ihana <3 Ja erityis kiitos tästä positiivisen kokemuksen jakamisesta!! Näitä ei todellakaan ole liikaa netissä luettavissa :)
   Mä haluan uskoa juuri tällaisiin sun kaltaisiin kokemuksiin, että ne on valtaosaa (vaikka palstoilla saa helposti toisen kuvan :D )! :)
   Mutta siis kiitos - niin ihana kuulla miten kaikki on sulla mennyt hyvin :) <3 <3

   • Reply
    Lena
    5.4.2017 at 08:10

    Kiitos :) Niin mäkin uskon!!
    Tullaan muuten ensi viikolla ekalle matkalle vauvan kans Krakovaan! :D kierretään varmasti suosituksiasi läpi! Ja vinkkaa, jos oot ehtinyt jo bongata sieltä jotain ihania lastenliikkeitä.

    • Reply
     Mona
     5.4.2017 at 10:25

     Eikä, ihan mahtavaa!!! :) <3 Täällä on jo niin keväistä ja puut ja kukat kukkii <3 Tietkö, että mulla on tosi vähän osunut silmiin lastenvaateliikkeitä :O En käsitä kuljenko ihan laput silmillä vai miksi, mutta esim Krakowskalla ystäväni kanssa oikeen etsittiin kivoja vauvaliikkeitä, mutta ei niin ei. Ehkä ei vaan ole itsellä vielä silmät harjaantunut niihin, kun ei ole tottumukseltaan ennen sellaisia etsinyt :D Tuu ihmeessä nykäisemään hihasta jos satutaan törmäilemään Krakovan kaduilla <3 :)

     • Lena
      5.4.2017 at 10:55

      Kuulostaa ihanalta <3
      Tuun ehdottomasti moikkaa, jos törmätään :)

 • Reply
  Veera
  4.4.2017 at 16:29

  Täällä viikot 18+2. Malttamattomana odottelen ensimmäisiä liikkeitä, mutta varmasti menee vielä tovi. Millä viikolla tunsit ekan kerran liikkeet? Mulla iho mennyt tosi huonoon kuntoon viime viikkoina, finnejä pukkaa. Ihanaa lukea sun kirjoituksia täällä, en ole aiemmin seurannut blogiasi mutta nyt raskauden myötä instagramin kautta sattumalta löysin tänne. :)

  • Reply
   Mona
   4.4.2017 at 16:35

   Voi miten kiva kuulla, että eksyit tänne <3 :)
   Ja onnea sinnekin <3 :) Mulla tuntui juuri noin 20 viikon tienoilla ekat liikkeet. Istukka on edessä niin sekin kuulemma vaimensi alkuun. Nyt ei ole kyllä vaimennuksista enää tietoakaan :'D Eilen mini meinasi jo porautua kylkiluiden läpi illalla :D
   Ja voi vitsit noi näppylät on kyllä ärsyttävä riesa. Mulla helppas tosiaan nyt kun jätin taas ylimääräiset tökötit pois ja vaihdoin ihan pelkkään argan öljyyn. Kannattaa myös muistaa juoda PALJON vettä.
   Ihanaa odotusta sinne ja kiitos vielä kun jätit kommenttia :) <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *