18.3.2017

Raskausviikko 20

Postauksen kuvat on raskausviikolta 20, vaikka tänään mennään jo viikolla 22. Kaiken härdellin (ja flunssan) keskellä näiden kuvien jakaminen venähti. Luulen, että jatkossa jaan vaan kuvan vatsasta joka toinen viikko ja sitten ihan lopussa teen erillisen postauksen koko raskausajan vatsakuvista näin vierekkäin. Vai onko teillä jotain tiettyjä toiveita näiden raskaus up date- postauksien suhteen?

Raskausviikko 20

Viikko: 20

Painonnousu: n. + 8kg

Muuta: Ensimmäiset liikkeet tuntuu vihdoinkin!!

Tuntuu, että nyt viimeisen kuukauden aikana on ollut ihan valtava kasvupyrähdys niin vatsassa, kuin koko kropassa. Paino taisi olla n. + 8kg viikolle 20 mennessä, mutta nyt pakkui jo +10kg raja rikki!!! :O Aikamoista. On tainnut ruoka maistua, vaikka olen kuvitellut, että syön lähes saman verran kuin aikaisemminkin. :D Toistaiseksi olen kyllä ajatuksen tasolla ihan ok lisäkilojen kanssa.  Varsinkin, kun nyt olo on ollut todella hyvä ja energinen. Paitsi mitä nyt tämän viikon flunssa on rokottanut energiaa. Seuraavalla neuvolakäynnillä pitää kyllä kysyä onko tuo painon nousu liian nopeaa tässä vaiheessa, kun nyt ne raskauskilot kai vasta pitäisi lähteä tulemaan… Toisaalta kaikkihan me ollaan yksilölöitä ja jokaisen keho on erilainen. Onneksi muuten kaikki yli 25 vuotiaat pääsee sokerirasitustestiin, jossa selvitetään raskausdiebetesta. Sekin on nykyään ihan hurjan yleinen. Tosi kurjaa, mutta onneksi sitä seulotaan tarkasti.

Parhaita muutoksia raskaudessa viikolle 20 mennessä oli ehdottomasti ensimmäiset hennot liikkeet, joita vihdoin aloin tuntea!! Nyt vauva pitää kunnon sambaa aamusta iltaan ja hennot liikkeet ovat jo vaihtuneet kunnon muljahteluihin. Ihan p-a-r-a-s-t-a. :’) Jaksan tuijottaa kupruilevaa vatsaa sängyllä vaikka miten pitkään!! :D

Raskausviikko 20

Koitan saada mahdollisimman pian nämä raskauskuvat taas ajantasalle ja viikon 22 kuvat kehiin!

Nyt toivottelen ihanaa viikonloppua kaikille ja kuullaan pian <3

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Eliya
  18.3.2017 at 11:53

  Aika pieni on masu vielä, vaikka puoliväli jo menossa. :O Toivottavasti vauva kuitenkin kasvaa hyvin…

  • Reply
   Mona
   18.3.2017 at 11:58

   Ai musta itestä taas tuntuu, että vatsa on jo ihan valtava:D Rakenneultrassa oli kaikki oikein mainiosti viime viikolla ja vauva oli just niillä mitoilla, kun tuossa vaiheessa keskimäärin mennään :) Nythän se yksilöllinen kasvu kai sitten vasta alkaakin ja tässä vaiheessa ei vielä hirveästi eroa sikiöden koossa..

 • Reply
  Laura
  18.3.2017 at 13:29

  Kivoja nämä raskausupdatet. Mulla on enää kuukausi laskettuun aikaan, ja jännityksellä jo odotan milloin pikkuinen saapuu maailmaan.

  • Reply
   Mona
   18.3.2017 at 19:31

   Oiii siellä on ihan h-hetket jo melkein <3 :) Ihanaa odotuksen viimeistä kuukautta <3

 • Reply
  Erica
  18.3.2017 at 14:49

  Oi vitsit, ihana pieni söpö vauvamasu :) Kaikille tulee niin eri lailla kilot ja masut esiin ettei siihen ole oikein mitään kaavaa. Itselle tuli koko raskausajalta noin 10 kg ja alussa olin melkein kokoajan että onkohan kaikki hyvin ja saako vauva tarpeeksi kun paino ei meinannu nousta pahemmin yhtään. Silti tossa sängyllä makoilee reilu neljäkiloinen nyytti että vauva saa kyllä kaiken tarvitsemansa vaikka painoa ei tulisi nimeksikään.

  • Reply
   Mona
   18.3.2017 at 19:36

   Ja näinhän se on, ei ole mitään tiettyä kaavaa :) Turha lähteä vertailemaan muihin ja jos tosiaan neuvolan ja lääkäreiden puolesta paino on ok niin turha sitä on edes sitten miettiä enempää. Eri asia tietty sit jos on syytä oikeasti huoleen suuntaan tai toiseen.
   Ja voi ihanaa siellä jo pieni nyytti <3 :') Itsestä tuntuu jotenkin vielä niin absurdille, että kohta meilläkin on oma pieni vauva täällä tuhisemassa :')

 • Reply
  Harppu
  18.3.2017 at 14:49

  Ihana masu <3 itselläni oli vielä rv 20 pahoinvointia ja paino miinuksella ja synnytin rv 32 ja siinä vaiheessa oli ehtinyt tulla 2 lisäkiloa. Olisin kyllä niin mielelläni kokenut sen loppuraskaudenkin ja ison mahan ja tietysti nyt ennen kaikkea olis ollut helpompi alku elämään tytöllemme. No nyt hän on jo melkein vuoden ikäinen reipas tyttö ja näillä näkymin keskosuudesta ei jäänyt mitään.

  Ihanaa että tunnet hyvin liikkeitä. Oma tyttöni oli niin rauhallinen etten edes vielä rv 30 tuntenut kuin muutamia muljahduksia ja olinkin sitten ihan hermorauniona jatkuvasti et onko tyttö elossa ja juoiksin ylimääräisissä päivystysultrissa. Mut kyllä toi tyttö edelleen on itse neiti rauhallisius ettei ihmekään kun otti rauhallisesti vatsassa.

  Seuraavassa raskaudessa toivon että vauva olis hieman liikkuvaisempi ettei tarttis niin hulluna stressata :D

  Saitteko muuten selville sukupuolen rakenneultrassa? Jos saitte, niin aiotko paljastaa blogissa?

  Hyviä vointeja sinne teille kaikille <3

  • Reply
   Mona
   18.3.2017 at 19:41

   Oih, 20 viikolla vielä pahoinvointia :/ Aika raffia. Onneksi aikaisesta synnytyksestä huolimatta kaikki oli hyvin, sehän se kaikkein tärkeintä <3 <3 Ja on se kumma miten nuo minit jo mahassa niin erilaisia!! Jännä nähdä sitten jos saadaan joskus lisää lapsia, että onko tosi erilaista.. Ja nyttenkin, että miten tuo liikkuminen jatkuu loppuraskaudessa. Jos tätä menoa jatkuu niin on kyllä melkoista biletystä :D Millainenkohan termiitti mahtaa syntyä... Saadaan olla vuoden päästä juoksemassa pää kolmantena jalkana beben perässä :'D Mä oon kyllä sanonut, että tilaan vauvan joka ainakin ekat 6kk vaan nukkuu ja syö tyytyväisenä ;)
   Ja kyllä saatiin tietää sukupuoli <3 <3 Luulen, että kyllä sen täälläkin tulen aika pian paljastamaan ;)
   Kiitos paljon kommentista ja haleja sinne myös pienelle neidille <3

 • Reply
  Emmimaaria
  18.3.2017 at 15:04

  Ne masut on aina ihan oikean kokoisia! Mulla ei oo vielä tonkaan vertaa kuin sulla (20+4) ja varmasti vauva kasvaa hyvin!

  Mulle iski raskausdiabeteksen, mutta alkumasiksen jälkeen se on ollu ihan ok. Verensokereita kun mittailee kotona aktiivisesti ja syö hyvin niin onneks on pysyny superhyvin kurissa!

  • Reply
   Mona
   18.3.2017 at 19:44

   Kyllä, kaikki ollaan yksilöllisiä :) Turha vertailla muihin.
   Ja voi kurjuus. Tuo raskausdiabetes on kyllä ikävä homma, mutta onneksi sitä tosiaan todella tarkkaan seulotaan ja tarkalla ruokavaliolla saa pidettyä itsensä ja vauvan hyvässä voinnissa <3 <3 Kannattaa muuten ottaa nyt jollei jo ole niin probiootit ainakin käyttöön sekä kalaöljyt ja d-vitamiinit kans tietty :)
   Haleja sinne <3 <3

 • Reply
  Toffeetiikeri
  18.3.2017 at 15:19

  Söpö ja kaunis raskausvatsa. :) Kyllä ne raskauden aikana kertyneet kilot sitten vauvan syntymän jälkeen sulaa pois. Imetystä varten energiaa tarvitaan yllättävän paljon.

  • Reply
   Mona
   18.3.2017 at 19:47

   Voi kiitos paljon ihana <3 <3
   Ja näinhän se on:) Itsestä tuntuu vaan tosi oudolle tuo mahareppu tuossa edessä, vaikka kovin luonnollinen asia onkin :D Ja noh- selväähän se on, että ei se +10kg pelkästään tuossa mahassa ole :D Mutta siihen luotetaan, että sulaa pois sitten synnytyksen jälkeen ja kunhan vointi ja terveys pysyy hyvänä niin kaikki ok :) Tuota raskausdiabetesta välillä tulee pohdittua ja toivon kovasti, ettei se omalle kohdalle napsahda, mutta onneksi sekin sitten ruokavaliolla saatavissa kuntoon.

   • Reply
    Toffeetiikeri
    19.3.2017 at 12:21

    :) Totta. Itsellä oli lähtötilanteessa laskennallisesti ylipainoa, mutta raskausaika sai minut keskittymään terveelliseen ja säännölliseen ruokavalioon. Kroppaa kuuntelemalla söin perusruokaa ja painonnousu oli raskauden aikana maltillista. Itsekin pelkäsin raskausdiabetestä, mutta oikea ja ennenkaikkea säännöllinen ruokavalio auttoi omalla kohdallani ja sokeriarvot olivat ihan normaalit. Loppuraskaudessa jouduin käymään raskausmyrkytyksen läpi mutta se onkin eri asia ja omasta mielestäni tuurista kiinni. Kaikesta selvittiin ja lapsen saaminen on maailman ihanin asia. Sen ymmärtää kunnolla vasta jälkeenpäin ja miten vauvavuodesta kannattaa nauttia täysillä vaikka rankkaa onkin. Elämän parasta aikaa ehdottomasti. :)

    • Reply
     Mona
     19.3.2017 at 18:31

     Voihan raskausmyrkytys!!:/ Onneksi kaikki tosiaan hyvin ja saa olla kiitollinen siitä, että nykyään on niin hyvää hoitoa.
     Voi jukra, kyllä sitä vauva-aikaa jo odotetaan täälläkin vaikka tosin nyt osaan jo nauttia tästä raskaanakin olosta ;)

 • Reply
  Duube
  18.3.2017 at 16:17

  Ei kannata kiloista olla huolissaan kun hoikka ihminen olet- ne tulee kaikki tarpeeseen. Itselläni tuli ekassa raskaudessa +13kg ja ekana vuotena lähti 23kg. Tulin pian uudestaan raskaaksi ja nyt 16kg tullut viikolle 35. mennessä. On sitten jotain mistä ottaa kun imettää, oma syöminen ainakin oli vähän hunningolla raskauden jälkeen.
  Ihana masu sinulla ja näytät muutenkin sädehtivältä :) onnea odotukseen!

  • Reply
   Mona
   18.3.2017 at 19:56

   Voi kiitos paljon <3 <3 Ja ohhoh, aikamoinen tiputus sulla tullut raskauden jälkeen:O Saapi nähdä miten omalla kohdalla lähtee kilot liikkeelle.. Meillä kyllä myös toiveissa että toinen vauva voisi tulla suht nopeastikin :) Mutta katsotaan.. Nyt täällä kyllä nautitaan ihan täysillä tästä raskaudesta, kun olo on hyvä ja energiaa taas suht normaalisti. Ekaa kertaa on raskauden aikana nyt sellainen olo, että saisi aika mennä hitaammin :) Alkuun tuntui siltä, että odotti vaan koko ajan että menisi jo viikot eteenpäin ja olisi jo se ja se viikko. Nyt oikeastaan on kiva olla just tässä ja nyt :)

 • Reply
  Lena
  18.3.2017 at 20:57

  Paljon onnea, päivityksiäsi aiheesta on kiva lukea! Ihan ainutkertaisia aikoja nuo, ihanaa, kun pystyt nauttimaan! Itsellä tuli raskauskiloja lähes 20, viimeisinä viikkoina en käynyt vaa’alla. Olin elämäni kunnossa ennen raskautta ja koko raskausajan liikuin ja söin suht terveellisesti. Kyllä pikkasen kauhistutti välillä tuo keräämäni kilomäärä :D ja ne kilot vielä pomppas aika aikaisin ja pyrähdyksittäin. Synnytys oli hieno kokemus ja hyvästä kunnosta oli hyötyä. 7kiloa jäi synnärille heti ja kaksi kuukautta synnytyksen jälkeen puntari näytti lähtöpainosta +3, joka on hyvä määrä imetykseen. Vatsalihaksetkin jopa näkyvät! Eli ei noista kyllä yhtään osaa ennustaa :D Arvostus omaan kroppaan on kyllä kaiken ruljanssin jälkeen noussut, mikä on hyvä! Eli samaa mieltä, parempi vaan nauttia just siitä taianomaisesta mahan möyrinnästä ja potkubileistä! Kaikkea hyvää jatkoon! <3

  • Reply
   Mona
   19.3.2017 at 11:29

   Kiitos paljon <3 :)
   Mulla on myös ollut nyt tuollainen olo, että humps pyrähdys vaan ja vaaka näyttää enemmän. Ja aika jännä, että takapuolen, reisien, tissien yms leviäminen ei niinkään ole ihmetyttänyt tai tuntunut oudolta, mutta nyt välillä kun peiliin katsoo niin en meinaa omaa naamaa tunnistaa :DD Millainenkohan jalkapallo tämä naamataulu on heinäkuussa:'D
   Ja huh hei, sä olet kyllä ollut ihan mega nopeasti takaisin kunnossa! Wau! Kyllä se naisen keho on vaan ihmeellinen <3 <3 :)
   Ja kiitos paljon, ihanaa kun jätit kommenttia <3 :)

 • Reply
  Emma
  19.3.2017 at 07:36

  Kaunis tuleva äiti :) Teetkö videota rakenne-ultrasta, olisi kiva kuunnella taas höpötystä? Ja onnea hyvistä uutisista. Itsellä se ultra on huomenna, jännittää! Olisi myös kiva lukea ajatuksia tulevaisuudesta. Kirjoitit tuossa, että toinen vauva olisi tervetullut suht pian. Mikä olisi ihanne ikäero? Meillä tulee nyt lapsille ikäeroa n 2,v., mitä toivottiikin. Saas nähdä miltä arki tuntuu sittten käytännössä :) Tiedätkö muuten onko ok jos probiootteja syö koko raskauden vai pitäisikö pitää taukoa välillä? Onnea odotukseen!

  • Reply
   Mona
   19.3.2017 at 11:23

   Kiitos paljon ihana Emma <3 <3
   Hei teen ehdottomasti!! Tosi kiva kuulla, että nuo höpöttelyvideot on myös toivottuja:)
   Nyt on tämän viikon ollut nenä ihan tukkeessa ja ääni käheänä (videosta tulisi yhtä niistämistä :D) , mutta josko se tästä pian heltyisi niin saisin taas videon tulille!
   Ja oi oi, ihanaa ultraa huomiselle <3 <3:) Luvassa paras lyhytelokuva koskaan ;)
   Ei olla vielä mitään todella tarkkaa sovittu toisen lapsen yrittämisestä. Jos kaikki kuitenkin menee hyvin niin, että vauva on terve ja jos kaikki menee alkuun vauvan kanssa hyvin niin sitten varmaan mennään enemmän mentaliteelillä, että toinen saa tulla jos on tullakseen :) Toisen kanssa voisin kuvitella, että mulle on helpompaa myös olla missä tahansa, kun hommat on tuttua, mutta siihen asti ei kyllä suunnitella vielä lainkaan :D Tässä ehtii muuttua systeemit vielä niin moneen kertaan, että parempi mennä päivä kerrallaan;)
   Ja itse olen syönyt probiootteja koko ajan ja tulen syömään vielä loppuun asti sekä myös synnytyksen jälkeen. Uskon vahvasti siihen, että probiooteilla on valtaisa hyöty myös imettäessä. Kannattaa toki vielä varmistaa omalta lääkäriltä/neuvolasta onko heidän mielestä ok käyttää koko raskausaika noita mikäli mietyttää. Kaikki tutkimukset kuitenkin taitaa puoltaa probioottien hyötyjä, eikä ainakaan mulle ole missään tullut juttua vastaan, että niistä haittaa olisi (varsinkin, kun hankkii laadukkaita probiootteja). Mulle probiootit on ollut ihan super tärkeitä vastustuskyvyn apuna. Olin nuorempana tosi paljon sairaana ja uskon, että probiootit on ollut iso apua parempaan kuntoon pääsemisessä. Toivon myös, että probioottien käytöllä on hyötyä vauvan vastustuskykyyn jo tässä vaiheessa käytettynä:)
   Ihanaa toista odotusta sinne Emma <3

 • Reply
  Alisa
  19.3.2017 at 10:45

  Aivan ihana vauvamasu ja en vaan millään kestä, miten oikein sädehdit onnea! <3 Saat mut aina hymyyn, kun katson näitä sun kuvia ja tulee niin hyvä mieli teidän puolesta.
  Kiloista sen verran, että niitä tulee ja menee. Mulla paino nousi 47 kilosta 72 kiloon eli 25 kiloa ja vaikka imetys ei meillä koskaan ottanut onnistuakseen, niin kilot kyllä lähti ajan myötä varisemaan ihan itsestään. Suuri osa kiloistakin on ihan nestettä eli turvotusta. Ja myös rasvaa tarvitaan, jotta pikkuinen saa syödäkseen <3 Don't worry siis, uskon, että palaudut nopeammin ja paremmin kuin uskotkaan :)
  Kiitos, kun kirjoittelet myös raskausjutuista, näitä on ihana lukea ja eläytyä fiilikseen! Kovasti onnea ja jaksamista loppuraskauteenkin <3

  • Reply
   Mona
   19.3.2017 at 11:06

   Voi kiitos paljon ihana Alisa niin kauniista ja sydämellisistä sanoistasi <3 <3 Sulla on kyllä ollut tosi pieni lähtöpainokin. Ja niinhän se on, että kyllä sitä extraa sitten tarvitsee synnytyksen jälkeen ja siitä se sitten sulaa kun sulaa. Ja tosiaan, kunhan ei tulisi tuota raskausdiabetesta, vaikka onneksi sitäkin voi hoitaa helposti ruokavaliolla.
   Jännittävää muuten tuo imetyskin, kun sekin ihan uusi maailma. Olen jo monesti nähnyt unta, että imetän vauvaa :D Heh, tulee kyllä kunnolla uniinkin jo raskaus, synnytys ja kaikki muu vauvaan liittyvä :D Aika 24/7 tuo mini on mielessä jo tässä vaiheessa.
   Ja kiitos paljon<3 Ihanaa, kun jaat aikaasi ja positiivisuuttasi täällä <3<3

 • Reply
  JLe
  19.3.2017 at 18:24

  Täällä rv 21 ja kiloja tullut jo reilut 10kg. Kyllä kieltämättä hirvittänyt tämä painon nousu.. Toivon todella että imetys luonnistuu ja palautuminen lähtee sitä myöten myös käyntiin. Ekan vauvan kohdalla ainakin olin onnekas kun imetys sujui ja kuihduin nopeasti alle lähtöpainon. :)

  • Reply
   Mona
   19.3.2017 at 18:44

   Onhan se aika outoa katsoa noita nousevia lukuja:O Mutta turhaa sitä kuitenkaan stressaamaan, varsinkin jos olo on hyvä.
   Tällä hetkellä kyllä vaatteiden suhteen käväisee mielessä, että voiko niihin omiin vanhoihin vaatteisiin enää koskaan mahtua?! :D
   Saapi nähdä miten palautuminen omalla kohdalla lähtee käyntiin. Toivon ainakin kovasti, että synnytyksestä palautuisi mahdollisimman nopeasti ja pääsisi pian taas liikkumaan kunnon hikitreenejä. Silloin jaksaa varmasti paremmin arjessa vauvankin kanssa, jos pystyy treenaamaan enemmän.. Mutta jääpi nähtäväksi:) Oman kehon ehdoillahan sitä pitää aina mennä.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *