16.11.2020

Vuoden kiireisin aika

Marraskuun puolella alkaa yleensä oman alani kiireisin aika. Monet yritykset markkinoi joulun alla tuotteita ja palveluja ja sen lisäksi tässä kohtaa aletaan tiiviisti suunnitella jo seuraavaa vuotta. Näinä viikkoina tulee todella helposti riittämättömyyden tunnetta ja pitää aina muistuttaa itseään ottamaan happea.

Kiire on itselläni aina ihan itse aiheutettua (tai ansaittua:D), joten on ihan turha ottaa stressiä aikatauluista, kun ne kaikki on itse saanut päättää. Nämä hetket ovat oikeastaan loistavia kasvattamaan omaa rauhallisuutta ja kärsivällisyyttä. Kaikki tulee tehdyksi, kun pitää keskittymisen tärkeimmissä asioissa.

Ihan ensimmäisenä on asetettava kiireestä huolimatta oma hyvinvointi aina ensimmäiseksi. Laadukasta ruokaa säännöllisesti (Jyrkkä “EI” unohtuneille lounaille) sekä joka päivä jotain pientä liikuntaa, jotta mieli ja keho pysyy virkeänä. Lepo on myös tietysti tärkeää ja pidän itse tarkasti kiinni unirytmistä aina, kun voin.

Olen lapsen saannin jälkeen myös pitänyt huomattavasti tarkemmin kiinni työajan ja vapaa-ajan rajasta. Toki on iltoja ja viikonloppuja, kun on tehtävä töitä, mutta pääsääntöisesti pyrin pyhittämään ne Lionelille ja perheen kanssa olemiselle. Huomaan saavani työaikana paljon enemmän aikaiseksi, kun olen jakanut työajan tarkemmin vain tietyille ajoille. Ennen saatoin tehdä aamusta iltaan pelkästään töitä.

Nyt olen kuluneen vuoden tehnyt tuntimäärällisesti vähemmän töitä, kuin koskaan ja olen samaan aikaan ihan super onnellinen siitä. On ihanaa löytää balanssi elämässä eri osa-alueille ja mahtavaa nähdä, että lyhyessä ajassa voikin saada tehtyä jopa enemmän kuin ennen pidemmässä ajassa.

Mielestäni on aivan vanhentunut ajatus, että yrittäjän pitää olla työnteossa pää kolmantena jalkana jatkuvasti ja menestyä ei voi ilman 7 päivän työviikkoja. Olen tästä tosi eri mieltä. Usein vähemmän on enemmän ja asiat on paljon selkeempiä ja priorisointi parempaa, kun on vähemmän aikaa käytössä ja lopun ajan tekee jotain ihan muuta, kuin työtä.

Nämä muutokset eivät tosin ole olleet lainkaan helppoja, varsinkin kun rakastan työtäni ihan todella paljon. Silti myönnän, että liika on aina liikaa ja elämässä (ainakin omassani) on hyvä olla myös muuta sisältöä kuin työt.

Tämä vuoden aika työkiireineen onkin samaan aikaan lempiaikaani, koska rakastan kiireen tuomaa tehokkuutta. Se tunne saa minussa kipinän aikaan. Toisaalta huomaan välillä päivitteleväni mielessäni riittämättömyyttäni, mutta se on tosi inhimillistä.

Hyvällä draivilla ja innolla siis kohti loppuvuotta. Tätä vuotta ei ole enää paljon jäljellä, mutta vielä on vaikka mitä ihania hommia tehtävänä. Tosin ajatukset on osin jo ensi vuoden aivan huikeissa jutuissa, Yin jooga ja meditaatio-ohjaajakoulutus yhtenä lempparina! ;)

Miten teidän marras-joulukuu sujuu? Onko tämä sulla töiden osalta kiireistä vai juuri päinvastoin sitä rauhallisempaa aikaa? Vai onko vuodenajoilla mitään vaikutusta mihinkään? :D

Molempien asut saatu *Pierre Robert

Photos, Eetu Visuri  / edited by me

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *