6.5.2020

Terveelliset patukat lapsille – Pocket Rocket

Mainos, Green Planet Astronauts

Viime vuonna lastenruokamarkkinat saivat ihanan uuden tulokkaan Green Planet Astronauts välipaloista.

Helpot ja myös siistit(!) smoothiet saivat nyt uudet herkulliset ja terveelliset välipalapatukat rinnalleen. Päästiin ensimmäisten joukossa testaamaan näitä ja rakastuttiin Lionelin kanssa molemmat täysin! Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö näitä tulisi jatkossa aina löytymään laukun pohjalta pelastamaan tiukkoja tilanteita nälkäkiukkun kanssa.

On myös aivan mahtavaa, että meillä Suomessa lanseerataan uusia terveellisiä brändejä. Näille todellakin on tilaa valikoimassa!

Terveelliset patukat lapsille - Pocket Rocket

Pyysin Green Planet Astronauts perustajia kertomaan hieman näiden uusien ihanien patukoiden tarinaa ja taustalla on taas aivan ihania juttuja! Kiitos kun teette intohimolla meille kaikille parempia vaihtoehtoja! Meidän perhe nauttii teidän tekemistä herkuista ilolla ja odotamme mitä kaikkea vielä keksittekään lisää!! :)

Mistä kaikki alkoi
Green Planet Astronauttien avaruusmatka sai alkunsa kaksi vuotta sitten suomalaisesta kotikeittiöstä tarpeesta tehdä omille lapsille välipaloja kaurasta, jotka eivät olisi liian makeita ja pitäisivät hyvin nälkää. Ensimmäisistä kauramaitopohjaisista Space Snack -luomukaurasmoothieista tuli niin hyviä, että alettiin kehittää uusia tuotteita.

Pienten lasten vanhempien kehittämät
Koolle kutsuttiin äitiporukka pohtimaan mikä tuote tehtäisi seuraavaksi. Kaikilla oli aikalailla sama toive: lisää parempia välipaloja. Patukoita yleisesti pidettiin hyvinä, mutta tähän asti saatavilla olleet koettiin liian makeiksi ja ainesosat oudoiksi. Kuten mihin tarvitaan maltodekstriiniä, kun kotikeittiössäkin voi tehdä patukoita pelkästään kaurasta ja banaanista. Pääraaka-aineeksi valittiin tietenkin luomukaura.

Täydellinen välipala lapselle
Seuraavaksi lasten ravitsemuksen ammatilainen koosti vanhempien toiveiden pohjalta ravintoarvoiltaan parhaan mahdollisen välipalan yksivuotiaille ja siitä vanhemmille. Kauran ravintokuitujen ja auringonkukkaöljyn pehmeän rasvan lisäksi patukasta olisi hyvä saada välipalalla tarpeellinen määrä proteiinia. Siispä reseptiin lisättiin sitä jauhetuista auringonkukansiemenistä. Lopputuloksena patukka on kuin täysipainoinen ateria minikoossa.

Pocket Rocket
Patukoille piti keksiä avaruusruokaan sopiva nimi. Muutamien vaihtoehtojen jälkeen osuvimmalta tuntui Pocket Rocket: taskuraketti, josta saa voimaa juuri oikeassa suhteessa päivän leikkeihin.

Kumppani Sveitsistä
Valmistusvaihtoehtoja etsittiin Suomesta ja ympäri Eurooppaa ja lopulta sopiva löytyi Sveitsistä. Lastenruokaan erikoistunut kauravalmistaja lupasi kokeilla toteuttaa kaikki toiveet patukasta kuten vähentää hedelmästä tulevan sokerin määrän minimiin ilman lisättyä sokeria. Kävi ilmi, että patukoissa on pakko käyttää edes hieman hedelmämehua, jotta patukka pysyy kasassa ja tiivistettä, jotta patukka ei homehdu.

Voittajamaut
Kymmenen kokeiluerän ja neljän eri makuvaihtoehdon jälkeen lapset löysivät kaksi voittajareseptiä: mustikka-vadelma ja porkkana-kaneli. Sekä pienet että isot astronautit tykkää!

Mistä näitä saa
Nyt nämä kosmisen herkulliset luomukaurapatukat alkavat löytyä valikoitujen S- ja K-kauppojen hyllyistä ympäri Suomea sekä Anton & Antoneista ja Green Planet Astronauttien juuri avatusta omasta verkkokaupasta.

Missä onnistuttiin
Onnistuttiin löytämään uusi tapa valmistaa kaurapatukka, jossa on jopa puolet vähemmän makeutta hedelmistä sekä runsaasti kuitua edistämään vatsan toimintaa ja juuri oikea määrä proteiinia auringonkukansiemenistä lapsen välipalalle. Kaikki raaka-aineet löytyivät luomuna ja mausta tuli ihan mielettömän hyvä.

Missä ei onnistuttu
Ei koskaan mitään niin hyvää ettei jotain huonoakin: kun patukat oli pakattu ja ne saatiin ensimmäistä kertaa käsiin, huomattiin pakkauksessa olevan 1 cm liikaa tyhjää tilaa. Sentti ei kuulosta paljolta, mutta kun se kertaantuu jokaisessa nyt valmistetussa patukassa, tuhlaantuu monta metriä pakkausmateriaalia, mikä on vastoin kaikkia Green Planet Astronauttien periaatteita. Kaikki huomio oli kiinnitetty vain ratkaisemaan miten saada pakkausmateriaalista ympäristöystävällisempi ensimmäisenä maailmassa, että epähuomiossa oli hyväksytty ehdotus hieman isommasta pakkauksesta, jotta siihen saatiin mahtumaan teksti miten patukka on valmistettu. Se tieto tuntui tärkeältä lisätä, koska pakkausmerkinnät ja ainesosalistat ovat usein hepreaa. ⁠

Jotain vielä parempaa
⁠Vaihtoehtoina oli heittää kaikki patukat pois ja tehdä ne uudestaan pienemmillä pakkauksilla. Se vasta olisikin vastoin filosofiaa, jossa ruokahävikkiä ei syntyisi mieluiten koskaan. Nyt pakkausvalmistajan kanssa kehitetään uutta tapaa sulkea patukat, jolloin pakkausmateriaalia tarvitsee käyttää vähemmän kuin koskaan aiemmin. Oli pakko todeta, että vaikka kuinka yrittäisi kaikkensa uudistaa pakkaustoimialaa ja lastenruokia, tarkoitti se tällä kertaa takaiskua. Toivottavasti epäonnistumisista voi seurata jotain vielä parempaa!

HUOM!
Green Planet Astronauts tuotteita voi nyt tilata myös suoraan heidän omasta verkkokaupasta!!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *