21.11.2019

Herkän vatsan tasapainottajat + arvonta

Kaupallinen yhteistyö, Hankintatukku

* Postauksen lopusta löytyy ohjeet arvontaan!

Herkän vatsan tasapainottajat

Noin kuusi vuotta sitten omat vatsavaivani yltyivät niin pahoiksi, että juoksin vessassa monta kertaa päivässä ja energiaa ei ollut lainkaan.

Perimmäinen syy pahoille suolisto-oireille -postauksessa raotin 2013 tarkemmin syitä vatsavaivoilleni.  Edelleenkin tunnistan herkkävatsaisen puoleni. Minulla ei mene kauan todeta, jos olen stressaantunut. Vatsa kyllä ilmoittaa siitä, ennen kuin itse ehdin asiaa edes huomata.

Olen juuri se tyyppi, jolla vatsa menee löysälle jännittämisestä tai epäterveellisten ruokien syömisestä. Onneksi olen löytänyt hyviä työkaluja suoliston tasapainottamiseen. Kaikkein ikävimmät kipukohtaukset ovat lähes kokonaan historiaa. Kuusi vuotta sitten saatoin saada niin kamalia vatsakramppeja, etten yksinkertaisesti pystynyt tekemään muuta, kuin makaamaan sikiöasennossa sängyllä tai lattialla.

Tällä hetkellä koen, että tärkeimmät asiat suoliston hyvinvoinnissa on meditaatio sekä monipuolinen ja ravintorikas ruokavalio. Ilman hyvää ruokavaliota minun on hyvin vaikea pitää vatsa kunnossa. Itse en suosittele mitään yhtä tiettyä ruokavaliota jokaiselle. Uskon enemmän siihen, että me olemme kaikki yksilöitä ruokavalionkin suhteen ja se mikä sopii toiselle ei välttämättä sovi jollekin toiselle.

Itse tiedän voivani kaikkein parhaiten, kun ruokavalioni sisältää paljon kasviksia ja erityisesti vihreitä kasviksia sekä runsaasti hyvälaatuista rasvaa sekä sopivasti laadukasta proteiinia. Runsas määrä hiilihydraatteja kerää minulle todella paljon nestettä ja pöhöttää. Karkit ja kaikki teollinen ruoka puolestaan saa liikaa syötynä usein aikaan huonon olon ja päänsärkyä. Kasvoilta pystyn myös hyvin näkemään millainen ruokavalioni on ollut edelliset pari viikkoa.

Vaikka pyrin syömään hyvin, tulee aikoja, kun en jaksa panostaa niin paljon ruokavalioon ja käyn usein ulkona syömässä. Erityisesti silloin otan käyttöön ravintolisiä, joilla saan suolistoa rauhoitettua ja pidettyä paremmin tasapainossa. Ravintolisät ovat ylipäänsä iso osa omaa hyvinvointiani ja osaa käytän ympäri vuoden, vaikkei olisi mitään ongelmia.

Vatsan hyvinvointiin käytän jatkuvassa käytössä probiootteja ja niiden lisäksi kuureittain alle listaamiani huippuja tuotteita.

Herkän vatsan tasapainottajat

Herkän vatsan suosikkituotteet

Colonic plus® Glutamiini

Glutamiinia olen käyttänyt jo monta vuotta ja se on probioottien lisäksi yksi suosikkini. Huomaan glutamiinin positiiviset vaikutukset todella nopeasti. Stressivatsani rauhoittuu nopeammin ja suolisto toimii paljon tasapainoisemmin.

Olin muutama viikko sitten tapaamassa Aira Samulinia hänen kotonaan eräiden kuvauksien tiimoilta ja pistin merkille, että myös Aira käyttää tätä Colonic plus® Glutamiinia.

Otan glutamiinin aina aamulla tyhjään vatsaan. Minun on helppo muistaa ottaa glutamiini, kun purkki on kahvinkeittimen kulmilla.

Glutamiini on oiva ravintolisä etenkin paljon treenaaville, koska kova treeni kuluttaa kehon omia glutamiinivarastoja erityisesti lihassoluissa.

Meillä jokaisella on suolistossa niin kutsuttua pintanukkaa, joka saattaa mennä huonoon kuntoon stressin tai huonojen elintapojen vuoksi. L-glutamiini on juuri tämän suoliston pintanukan tärkeä aminohappo. Se ylläpitää suoliston limakalvon kuntoa.

Tämä on ehdottomasti ravintolisä, jota suosittelen koko sydämestäni jokaiselle, jolla on vähänkään vatsan kanssa ongelmia. Vaikutukset tulee huomaamaan tosi nopeasti ja sen jälkeen ei enää haluakaan olla ilman tätä huippua tuotetta.

Colonic plus® Silica

Toinen lempparini on piidioksidivalmiste eli Colonic plus® Silica. Tätä ollaan käytetty koko perhe jo pitkään.

Itselläni Colonic plus® Silicasta on ollut suurin apu juuri silloin, kun vatsa on ollut kaikkein heikoimmassa kunnossa ja on tuntunut, että mikään ei auta suolistoa rauhoittumaan. Tämä on auttanut tosi nopeasti! Näissä tapauksissa olen ottanut geeliä ennen jokaista ateriaa pienen lusikallisen. Tätä minun pitäisi kyllä edelleenkin käyttää aina ennen, kuin juon kahvia.. Olen melkoinen kahviaddikti, vaikka vatsani ei siitä lainkaan tykkääkkään…

Colonic plus® Silica on hyytelömäinen piihappo, joka siis muodostaa suojaavan kalvon vatsan limakalvoille ja neutraloi vatsahappoja, jolloin ärtynyt vatsa rauhoittuu. Tätä suosittelen myös todella lämpimästi kaikille herkkävatsaisille.

Colonic plus® Entsyymi

Viimeisenä vielä tuote, johon tutustuin vasta tänä vuonna. Tämä kyllä tulee pysymään jatkossa omassa ravintolisävalikoimassa.

Monientsyymikapseli Colonic plus® Entsyymiä suositellaan kaikille, jotka haluavat varmistaa ruoansulatusentsyymien riittävän saannin. Olen itse kuullut jo pitkään entsyymien hyödyistä ja oma äitinikin on niitä monesti suositellut itselleni, mutta jotenkin niiden käyttö on vain aiemmin jäänyt. Nyt näitä testattuani, tulevat kyllä jatkossa kuulumaan valikoimaan aina. Erityisesti silloin, kun syön hieman raskaamman ruuan. Yksi paketti löytyy myös aina laukustani, koska erityisesti ulkona syödessä haluan ottaa näitä ennen ateriaa.

Entsyymituotanto alkaa ikääntymisen myötä luonnollisesti vähentyä. Mikäli entsyymejä ei ole riittävästi, saattaa ruoka sulaa huonosti ja näin ollen olo voi olla tukala syömisen jälkeen.

Entsyymin puutos voi myös vaikuttaa huonon ruuan sulamisen lisäksi verensokerien suureen vaihteluun sekä ylipainoon.

Tässäkin asiassa niinkuin kaikessa muussakin on tosi tärkeää keskittyä omaan mielen hyvinvointiin. On tosi tärkeää syödä tietoisesti ja rauhallisesti. Pureskella ruoka kunnolla ja muistaa, että positiivisella mielellä on tässäkin todella tärkeä merkitys. Lisäämällä ruokailuihin Colonic plus® Entsyymin varmistaa, että elimistöllä on riittävästi entsyymejä tukemassa ruuan sulamista. Nämä ovat aivan huippu tuote ja nyt oikeastaan ihmettelen miksi en ole aiemmin hoksannut näitä käyttää.

Voisin myös arvata, että hyvin moni saa tästä apua joulun aikaan, mikäli tulee syötyä muutama konvehti ja kinkun pala liikaa.

Onko entsyymit sulle jo entuudestaan tuttuja?

Herkän vatsan tasapainottajat

Herkän vatsan tasapainottajat

Pictures, Carita Alfthan / edited by me

Osallistu nyt näiden kolmen suosikkituotteeni arvontaan kommentoimalla tätä postausta! Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Aikaa osallistua arvontaan on 10.12.2019 asti!

Onnea arvontaan! :)

 

LUE MYÖS:

KAUNIIT HIUKSET, EVONIA® SUPER SILICA

APUA RAUDANPUUTTEESEEN


Iso kiitos Hankintatukulle syksyn yhteistöistä, näitä on ollut suuri ilo tehdä ja kertoa teille lukijoille tarkemmin kaikista ihanista hyvinvointituotteista, jotka ovat itselleni todella tärkeitä! ♥

You Might Also Like

45 Comments

 • Reply
  6tytönäiti
  21.11.2019 at 15:36

  Ei ole vielä tuttuja mut olis kiva kokeilla. Vatsa reagoi herkästi tiettyihin ruokiin ja oma mielialakin vaikuttaa vatsan toimintaan..

 • Reply
  Jade
  21.11.2019 at 17:18

  Mukana!

 • Reply
  Nannileena
  21.11.2019 at 17:25

  Tämän Tuoteperheen puhdistaja on tuttu, mutta tuo glutamiini ja entsyymit olisi ihan pakollisia. Eipä ole ruoka /kahvihetkeä milloin EI tulisi vatsa kipeäksi ja tukala olo

 • Reply
  Sara
  21.11.2019 at 19:53

  Täällä toinen ‘stressivatsainen’! Olisi todella mahtavaa testata näitä!

 • Reply
  LauraL
  21.11.2019 at 19:59

  Kiitos näistä vinkeistä, herkkävatsaisena aion tutustua näihin tuotteisiin.

 • Reply
  Minna
  21.11.2019 at 20:33

  Voisin kuvitella, tai ainakin toivoisin saavani näistä avun ongelmalliseen vatsaani. Nyt kokeillut viimeisenä dr Ohhriran super maitohappobakteerin, mutta sekään ei oikein auttanut. Niin toivoisin, että voittaisin. ☺️

 • Reply
  mariem
  21.11.2019 at 20:55

  Joulun aikaan voisi olla paikallaan, saattaa ruokavalio hieman poiketa tavallisesta :D

 • Reply
  Tanja J
  21.11.2019 at 20:56

  Mukana arvonnassa

  • Reply
   Henna MS
   22.11.2019 at 09:22

   Nää täytyy ottaa testiin! Olen mukana arvonnassa. Terkuin stressivatsa :)

 • Reply
  Hannnnnna
  21.11.2019 at 20:57

  Kuulostaa hyvältä! Mukana! :)

 • Reply
  Niinu
  21.11.2019 at 20:57

  Oi,kävisiköhän nämä keliaakikkotyttärellekin? Melkein mitä vaan ollaan valmiita kokeilemaan-vatsavaivat välillä todella invalidisoivia. Itse uskon visusti myös kuituihin,suurin osa suomalaisista saa liian vähän kuituja ruoastaan…

 • Reply
  NinniJ
  21.11.2019 at 21:17

  Mukana arvonnassa! Tuotteet tulisivat tarpeeseen keskellä kovaa stressiä.

 • Reply
  Maiggis
  21.11.2019 at 21:23

  Näitä haluaisin kokeilla! Vatsani oireilee paljon ja turpoaa helposti.

 • Reply
  Nanna
  21.11.2019 at 22:08

  Voi vitsit tää paketti ois enemmän kuin tarpeeseen

 • Reply
  Liina
  21.11.2019 at 22:56

  Osallistun ehdottomasti arvontaan! Itselläni on myös ollut ongelmia vatsan toiminnan kanssa niin kauan kuin muistan. Arjessa pärjää suht hyvin, jos vain muistaa juurikin syödä itselle sopivalla tavalla. Heti kun tulee jotain poikkeavaa, syö vaikka enemmän roskaruokaa tai ateriavälit venyvät, niin sen kyllä heti huomaa vatsassa. Ja tietysti stressiin reagoin myöskin vatsan kautta.

 • Reply
  Hanna H
  21.11.2019 at 23:24

  Hei mahtava postaus! Ehdottomasti olen mukana arvonnassa. Olen testannut eri merkeiltä vastaavia tuotteita rauhoittaakseni ongelmavatsaani, mutta kiinnostukseni heräsi nyt myös näihin Hankintatukun omiin valmisteisiin. Postaukset aiheesta kiinnostavat jatkossakin. :)

 • Reply
  H
  21.11.2019 at 23:59

  En oo noita vielä kokeillut, mut kiinnostas kovasti kun tällänen herkkisvatsa oon.. Eli kisassa mukana! :)

 • Reply
  Matti
  22.11.2019 at 04:11

  Tulisi tarpeeseen. Ehdottomasti mukana kilpailussa.

 • Reply
  Katri
  22.11.2019 at 07:43

  Kiitos postauksesta, tuotteet menevät ehdottomasti testaukseen. Herkän vatsan kanssa elämisessä on sekin inhottava puoli, että sitä alkaa jo itsessään jännittämään: ”toivottavasti mun vatsa ei tuu kipeeks just tänään”.

 • Reply
  Annika
  22.11.2019 at 08:54

  Kiitos postauksesta! Glutamiinin löysin vasta tuttavani avulla,mutta piioksidi ja entsyymi ovat minulle uusia. Aion vinkata näistä myös äidilleni.

 • Reply
  Annu
  22.11.2019 at 09:57

  Kiitos huippuhyvästä postauksesta! :) Ehdottomasti olisi suuri kiinnostus kokeilla näitä tuotteita. Itselläni on todella herkkä vatsa joka reagoi liiankin herkästi asiaan, kuin asiaan.

 • Reply
  klaara
  22.11.2019 at 13:09

  Olen lukenut näistä tuotteista mutta en ole käyttänyt niitä. Ehkä olisi parempi käyttää niin ei ainakaan helposti tulisi suosisto-oireita.

 • Reply
  Aada
  22.11.2019 at 18:41

  Mukana arvonnassa

 • Reply
  MarjaKoo
  22.11.2019 at 20:47

  Joskus vuosia, vuosia sitten yritin löytää apua vatsavaivoihin ja kokeilin jotakin Silica-nimistä, ei enää kunnon mielikuvaa tuotteesta. Nyt taas tuntuu ahdistavan miltei kaikki syöminen… Stressi ja apea mieli sen tekee, että tekee mieli makeaa ja rasvaista.

 • Reply
  MariaC
  22.11.2019 at 23:52

  Kiitos kovasti vinkeistä!
  Itse olen niin pahassa jamassa vatsan kanssa että päivittäin pohdin joudunko jäädä sairaslomalle työstäni, jotta tilanne tasapainoittuisi ja saisin vatsan kontrolliin. Juuri oikeaan aikaan tuli siis tämä postaus! Kiitos♥️

 • Reply
  Tuuli
  23.11.2019 at 08:56

  Tulisi todella tarpeeseen! Vatsavaivoista kärsinyt aina ja tutkimuksia tehty paljon. Seuraavaksi olisi kiva kokeilla tätä vaihtoehtoa ☺️

 • Reply
  Emilia
  23.11.2019 at 09:16

  Omalle herkälle vatsalle nämä todellakin tulisivat tarpeeseen!

 • Reply
  Elli
  23.11.2019 at 12:49

  Nämä todella tulisivat tarpeeseen! Mukana siis! :)

 • Reply
  Kata
  23.11.2019 at 16:02

  Eipä ole tullut vielä testattua, joten ehdottomasti mukana! Veikkaan että mieheni innostuisi kokeilemaan näitä myös

 • Reply
  Bebe
  23.11.2019 at 19:41

  Tulisivat tarpeeseen

 • Reply
  Saija
  24.11.2019 at 09:07

  Tuotteet eivät ole mulle tuttuja mutta auttaisivat varmasti mun stressi vatsaan joka reagoi kaikkeen. Mukana arvonnassa, ehdottomasti täytyy testata nämä tuotteet.

 • Reply
  Alma
  24.11.2019 at 10:06

  Näitä ois mahtava päästä testaamaan! Juuri mietin pystyykö lähtemään uudeksi vuodeksi puolituttujen kanssa mökkireissulle kun mahan kanssa niin paljon vaivaa.

 • Reply
  Emmi
  24.11.2019 at 21:28

  Nämä menisivät ainakin joulun aikaa testiin. Vatsalla en hirveän herkästi reagoi, mutta monen päivän poikkeukset ruokavaliossa tuntuu.

 • Reply
  Maija
  24.11.2019 at 23:33

  Vatsan kanssa ollut ongelmia aina vähän väliä, olisipa kiva testata näitä

 • Reply
  Saara
  25.11.2019 at 08:27

  Mukana!

 • Reply
  Ruskarouva
  25.11.2019 at 11:22

  Mukana! Eivät ole tuttuja, kiinnostavat kyllä. Olen alkanut epäilemään, että minulla olisi ärtyvän suolen oireyhtymä :/

 • Reply
  anna s.
  25.11.2019 at 14:01

  Mukana arvonnassa :)

  • Reply
   Salli
   4.12.2019 at 20:00

   Olisivat mielenkiintoisia tuotteita kokeilla. En ole kyseisiä tuotteita käyttänyt.

 • Reply
  Miia
  25.11.2019 at 15:10

  Mukana!

 • Reply
  Vilja
  26.11.2019 at 06:36

  Mukana! :)

 • Reply
  Henna
  29.11.2019 at 08:06

  Täällä myös herkkä vatsa! Mukana ehdottomasti ☺️

 • Reply
  ViiviK
  29.11.2019 at 21:19

  Mukana!

 • Reply
  hilkka
  3.12.2019 at 12:21

  Mukana arvonnassa :)

 • Reply
  Liisa Wallo
  7.12.2019 at 10:45

  Nämähän täytyy ottaa käyttöön!

 • Reply
  Jonna
  9.12.2019 at 13:14

  Mukana.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *