25.6.2019

5 parasta tänä vuonna lukemaani kirjaa

R A K A S T A N lukemista. Ig Storyni täyttyvät aina kulloinkin lukulistalla olevista kirjoista ja saan usein toiveita tehdä enemmän kirjapäivityksiä.

Tänä vuonna on tarkoitus ehtiä lukea vähintään 52 kirjaa. Tällä hetkellä olen saanut luettua kokonaan 23 kirjaa, joten olen tavoitteesta muutama kirja jäljessä, mutta nyt on kesken monta kirjaa, jotka varmasti saan kohta luettua. Tulen siis aivan varmasti saavuttamaan tänä vuonna lukutavoitteen.

Ajattelin nyt jakaa viisi parasta tänä vuonna lukemaani kirjaa. 

Tässä olkaa hyvät!

1. Opintiellä, Tara Westover

Yksi parhaimmista romaaneista koskaan! Olen ensinnäkin älyttömän tyytyväinen itseeni, että olen vihdoin saanut kiinni myös romaanien lukemisesta. En ole koskaan aikaisemmin innostunut romaaneista, mutta nyt päätin, että on aika opetella tykkäämään myös niistä kaikkien self help ja tietokirjojen lisäksi. Onneksi otin itseäni niskasta kiinni. Romaanit ovat vieneet minut aivan uudelle tutkimusmatkalle. Opintiellä on yksi koskettavimmista ja eniten ajatuksia herättävistä kirjoista, joita olen koskaan lukenut. Must read!! Erityisesti, jos olet kiinnostunut erilaisista uskonnoista

2. Elämän paradoksit, saat sen mistä luovut, Tommy Hellsten

Kirja, jonka aion lukea vielä monta kertaa uudestaan. Kirja, jota kannattaa makustella, tunnustella, pohtia. Kirja, joka kannattaa pitää aina yöpöydällä. Rakastan Tommy Hellstenin ajatuksia.

3. Totuus Harry Quebertin tapauksesta, Joel Dicker

Voihan Harry sentään! Tämä kirja vei minut aivan mennessään. Jäin tähän kirjaan todella koukkuun ja luin sen ennätysajassa. Taisin saada pienen Harry manian myös aikaan, sillä sain eniten viestejä koskaan mihinkään kirjaan liittyen tästä. Kymmenet ja kymmenet tuntuivat myös innostuneen tästä koukuttavasta ja jännittävästä kirjasta. Toivottavasti moni pääsi samalaiseen huikeaan lukemisen flowhun Harryn tarinan kanssa, kuin minä toukokuussa!

4. Michelle Obama minun tarinani

Michelle Obaman kirjaa kehuttiin vuolain sanoin aivan joka paikassa. Kirjan ensimmäisen kolmanneksen ihmettelin hypetystä. Meinasin jo lopettaa kirjan kesken, mutta onneksi annoin sille vielä mahdollisuuden. Pitkäveteisen alun jälkeen kirja kaappasi minut mukaansa ja luin loput todella nopeasti. Michelle tarinaa lukiessani nauroin ääneen, itkin ja kaikeksi ihmetyksekseni jopa samaistuin joissain kohdin. Huikea kirja, jota suosittelen kaikille.

5. Ikigai, Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain, Hector Garcia & Francesc Miralles

Kirja, jonka ahmaisin kahdessa tunnissa. Ihana hyvänmielen kirja, jossa on loistavia elämänohjeita. Inspiroiva kokonaisuus, joka saa uskomaan elämässä hyvään ja muistuttaa tärkeistä asioista. Mikäli haluat tehdä suuria tai pieniä elämänmuutoksia, tartu tähän kirjaan ja inspiroidu!

Löytyykö listalta sinulle tuttuja kirjoja? Kerrothan myös kommenttien puolella sinun kesän kirjavinkkisi! 

Ihanaa viikkoa kaikille.

Ps. Kuvat ovat Vehmaalta mökiltä, jossa olemme perheeni kanssa viettämässä kesälomaa. Ihana paikka ja voi miten rentouttavaa on ollut nauttia hiljaisuudesta ja luonnon läheisyydestä. Kirjoitin eilen myös IG:n puolella hieman ajatuksia parisuhteesta. Suhdeasiat ovat olleet viime aikoina paljon mielessä ja halusin hieman raottaa joitakin mietteitäni.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Milla
  25.6.2019 at 17:17

  Hyviä vinkkejä tässä postauksessa, kiitos näistä. Mie pidän myös lukemisesta ja viimeisimpänä S.K. Tremaynen Tulilapsi tuli luettua, mutta sen loppuratkaisu ei ehkä ollut niin omaan makuuni. Koukuttava kirja kuitenkin loppuratkaisuun asti. Sitä ennen luin Karin Slaughterin psykologisen trillerin nimeltä Menneisyyden Jäljet ja se oli ihan älyttömän hyvä kirja, paras pitkään aikaan! Pakko tutustua muihinkin Karin Slaughterin teoksiin, oli niin vaikuttava. Lukulistalla on myös vasta ilmestynyt Verivelka Arttu Tuomiselta, kirjan esittely ja arviot ovat olleet niin mielenkiintoisia. :)

  • Reply
   Mona
   26.6.2019 at 08:39

   Oih täysin uusia kaikki nämä mulle! Pistän muistiin! :)
   Kiitos vinkeistä.

   • Reply
    Milla
    29.6.2019 at 14:30

    Piti tulla vielä huikkaamaan, että Tremaynen Jääkaksoset oli todella hyvä kirja, parempi kuin tuo Tulilapsi. Alku muistaakseni lähti vähän hitaasti liikkeelle, mut jotain kirjasta kertoo se, et oli pakko lukea aamuneljään asti et sain kirjan luettua loppuun siltä istumalta.

    • Reply
     Mona
     29.6.2019 at 15:34

     Oih, tuollaiset kirjat on vaan niin parhaita :D Tämä myös listalle!!! Kiitos <3:*

 • Reply
  Hanna
  29.6.2019 at 08:41

  Mulla on vahva tunne että saattaisit pitää Karen Clevelandin kirjasta Koko totuus. Suositus siis sille!:)

  • Reply
   Mona
   29.6.2019 at 12:54

   Jes, se siis odottamaan vuoroaan! 8) kiitos vinkistä <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *