27.3.2019

Vuoden paras kirja: Opintiellä, Tara Westover

Kirja-arvostelussa: Opintiellä, Tara Westover 5/5

Vuoden paras kirja: Opintiellä, Tara Westover

Tämän vuoden lukutavoitteesta on takana vasta 13/52 kirjaa ja nyt jo tuli vastaan yksi kaikkien aikojen parhaimmista teoksista. Tara Westoverin kirja on huikea tarina, jota luin sivuja ahmien. Sanon aina, etten ole koskaan valmis karsimaan yöunistani, mutta tämän teoksen kohdalla tein poikkeuksen. Valvoin pitkään, kun en kertakaikkiaan ollut valmis laskemaan kirjaa pois.

Tara on huikea tarinan kertoja ja todellinen lahjakkuus. Opintiellä on hänen esikoisteoksensa, mutta uskon, että saamme kuulla hänestä vielä paljon lisää.

Opintiellä on tosi tarina Taran omasta elämästä. Tarina siitä miten hän syntyi ja kasvoi mormooniyhteisössä vailla koulutusta ja lääketiedettä, mieleltään sairaan isän ja muuun perheensä kasvattamana ja myös pahoinpideltävänä. Kirjassa kerrottiin seikkaperäisesti miten erilaisia tauteja ja jopa onnettomuuksia hoidettiin vaihtoehtoisillä lääkehoidoilla. Itse olen vahva luonnonmukaisten lääkehoitojen kannattaja koululääketieteen ohella, mutta tässä kirjassa kerrottiin millaista voi olla, jos koululääketieteeseen ei uskota lainkaan.

Opintiellä on todella koskettava tarina opiskelun valtavasta voimasta. Se on myös tarina siitä, miten pysyvät jäljet lapsuus jättää meistä jokaiseen.

Tätä kirjaa suosittelen lämmöllä aivan kaikille.

Tara Westover Ellenissä:

Author Tara Westover’s Incredible Story About Leaving Her Strict Survivalist Family

Vuoden paras kirja: Opintiellä, Tara Westover

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *