4.11.2018

Talven lukulistalla

Talven lukulistalla

Kylmenevät säät ja pimeät illat ovat mitä mainioin syy tarttua ahkerammin taas kiinni kirjoihin. Rakastan kirjoja ja haaveilen isosta kirjastohuoneesta. Toistaiseksi olen hankkinut suurimman osan kirjoista äänikirjoina ja tavalliset kirjat mahtuu vielä helposti tv-tason kolmeen kaappiin. Äänikirjoissa ja kirjoissa molemmille on aikansa ja paikkansa, eivätkä kummatkaan sulje toistaan pois.

Pitkää talvea silmällä pitäen tilasin ison kasan kirjoja ja ajattelin jakaa talven lukulistani myös teidän kanssa. Otan taas mielelläni kirjavinkkejä kommenttiboksin puolella vastaan, erityisesti huikeat romaanivinkit ovat tervetulleita. Kesällä lukemani Kaikki se valo jota emme näe, teki viimeisimpänä minuun suuren vaikutuksen ja suosittelen sitä kyllä todella lämpimästi.

Löytyykö listalta teidän suosikkeja? Poimin useamman kirjan tälle kirjalistalle Eeva Kolun Lempikirjoista– postauksesta.

Talven 2018-2019 lukulistalla:

Stephen Fry, Moab Is My Washpot

Michael Chabon, Wonder boys

Donna Tartt, Jumalat juhlivat öisin

Mia Kankimäki, Asioita jotka saavat sydämen lyömään nopeammin

Nicolas Barreau, Pieni elokuvateatteri Pariisissa

Liane Moriarty, Mustat valkeat valheet

Liane Moriarty, Tavalliset pikku pihajuhlat

 Marianne Williamson, A Return to Love: Reflections on the Principles of “A Course in Miracles”

Kjell Westö, Älä käy yöhön yksin

 Liane Moriarty, Nainen joka unohti

Nicole Krauss, The History of Love

Talven lukulistalla

Talven lukulistalla

Jeans, Zara / Shirt, Bubbleroom

Pictures, Carita Alfthan / edited by me

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Katri
  4.11.2018 at 20:11

  Moi! Ei nyt liity tän postauksen asiaan, mutta luin tässä uudemman kerran sun postauksia Kuala Lumpurista ja ajattelin kysyä, että millaista opiskelu siellä oli? Miten työläitä kurssit oli suomeen verrattuna? Lähden ensi vuonna itse sinne vaihtoon ja mietin vaan, ehtiikö siinä opintojen ohessa reissata ilman että täytyy ahdistua kurssien läpäisemisestä ;)

  • Reply
   Mona
   5.11.2018 at 12:17

   Moikka <3
   Oi ihanaa, että pääset KL:ään vaihtoon!!! <3
   Opiskelu oli suhteellisen rentoa, mutta kyllä vaikeampiakin kursseja oli. Pitkälle pystyy siis vaikuttamaan koulun helppouteen/vaativuuteen kurssivalinnoilla. Me valittiin melko helpot kurssit ja suunniteltiin muutenkin kalenteri sellaiseksi että reissuille jäi kivasti aikaa pitkillä viikonlopuilla ja lomilla. Saat siis varmasti suunniteltua juuri sellaisen lukuvuoden, kuin itsestä parhaalle tuntuu! NAUTI KL:n vaihtoajasta. Meillä on hurja ikävä sinne, se oli ihan mieletöntä aikaa kaikinpuolin.
   Itse maa oli tosi mielenkiintoinen ja kasvatti omaa näkemystä monesta asiasta. Parasta oli kuitenkin mielettömät uudet ihmiset, joihin tutustuttiin <3 Tällä hetkellä kolme ihanaa ihmistä meidän KL ajoilta asuu meidän naapurissa Helsingissä ja kaikkiin tutustuttiin vasta KL:ssä <3 :) Ollaan edelleenkin hurjan kiitollisia KL vaihdosta ja siitä mitä kaikkea se toi meidän elämään.

   • Reply
    Katri
    5.11.2018 at 19:36

    Kiitos vastauksesta, tosi kiva kuulla :) Täytyy suunnitella lukujärjestykset huolella, on nimittäin niin ainutlaatuinen tilaisuus päästä näkemään Asiaa! Odotan kyllä tosi innolla, vaikka hirveesti jännittääkin asunnonhankinta yms. käytännön jutut! Mutta eiköhän kaikki sitten järjesty, ja sit voi unohtaa tän pienen stressauksen ja päästä kunnolla nauttimaan vaihdosta :)

    Oi miten ihanaa että sieltä on jäänyt ystäviä ja päätynyt vielä naapuriin! Teidän vaihto näytti kyllä ihan huippu ihanalta! Mä itseasiassa alunperin sainkin ajatuksen lähteä Kuala Lumpuriin siitä kun luin blogias jo sillon kun olitte siellä :)

    • Reply
     Mona
     6.11.2018 at 09:01

     Oi miten ihana kuulla, että oot meidän vaihdosta inspiroitunut <3 Uskon, että tuut rakastumaan!!! Kärsivällisyyttä vaan paljon matkaan mukaan, sillä hommat ei toimi ihan samalla tavalla mitä Suomessa :D Mutta meidän mielestä se olikin yksi paras asia, että oli niin erilaista ja väkisin joutui sopeutumaan muunlaiseen tapaan toimia :) Kaikki todellakin järjestyy!!! :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *