3.11.2018

Tyyli-idolini sekä pohdintaa blogien asukuvista

Tyyli-idolini sekä pohdintaa blogien asukuvista

Loppukesän viimeisiä asukuvia ulos! Asukuvien ottaminen on vähentynyt itselläni vuosi vuodelta. Samaan aikaan monissa blogeissa ei enää muuta nähdäkään, kuin toinen toistaan täydellisempiä asukuvia.

Tavallaan tykkään kuvata ja julkaista asukuvia, mutta silti niitä tulee vaan paljon vähemmän räpsittyä. Usein teiltä on tullut palautetta, että asukuvat ovat inspiroivaa sisältöä, mutta itselle on ehkä vuosien aikana syntynyt pieni vastareaktio sen vuoksi, että niin monissa blogeissa on jo lähes pelkästään täydellisiä asukuvia. Tuleeko niitä blogimaailmassa jo liikaa? Jaksaako tavallisen jantterin perusasut edes enää kiinnostaa, kun monissa blogeissa nähdään täydellisen tyylikkäitä viimehetken trendien asuja päivittäin?

Itse rakastan vaatteita, mutten koe olevani kovinkaan trendikäs tai muodikas, joka kulkee aina viimeisimmissä jutuissa. Mieluummin yhdistelen jotain vanhoja suosikkeja johonkin yhteen hetken trendiin. Suurinosa trendivillityksistä jää minulta kokonaan välistä. Ne isot supermiestennarit esimerkiksi. Moni näyttää niin cooleilta niissä, mutta itseäni en ihan heti niissä näe kävelemässä.

Asukuvieni postauksissa teksti on myös yleensä aivan jotain muuta, kuin itse asua. Tämä postaus on nyt todella selvästi poikkeus, kun puhun asusta ja asukuvista selvästi. Yleensä postaus vain sivuaa muutamassa lauseessa kuvissa näkyvää asua.

Itse inspiroidun eniten sellaisten bloggaajien asuista, joissa nään selvästi, että vanhojakin vaatteita käytetään. Vaatteita, joita saatan muistaa monista aikaisemmista kuvista. Inspiroidun siitä, jos bloggaaja käyttää usein samaa laukkua tai samaa takkia. Myös asusteiden (huivien, aurinkolasien jne) uudestaan näkyminen on aina inspiroivaa. Monissa blogeissa saattaa kuitenkin asut näyttää aina täysin erilaisille ja uusille. Ihania nekin, mutta itse en niistä omaan arkipukeutumiseeni saa niin paljon inspiraatiota. Ja kyllä, minä lukeudun myös niihin, joilla on paljon vaatteita ja joka saa myös blogin kautta paljon uusia vaatteita. En todellakaan ole pyhimys tämän asian suhteen, en lähelläkään. Käytän myös paljon niin sanottuja halpamerkkien vaatteita. Ja myönnän, että myös rakastan niitä. Totta kai mieluummin valitsen merkin, joka panostaa kuuluvasti eettiseen tuottamiseen, mutta vielä se ei ole saanut itseäni inhomaan edullisempia merkkejä ja jättänyt niiden käyttöä kokonaan. Palataan kuitenkin tähän pitkään keskusteluun toisessa postauksessa.

Halusin kuitenkin nyy jakaa ajatuksia siitä mikä juuri minua inspiroi. Yksi tosi pitkäaikainen suosikkini on Jonna Leppänen. Mielestäni Jonnan tyyli on ihana ja myös se miten hän tuo tyyliään blogissaan esiin on mielestäni todella tasapainoista. Hänellä on myös bloggaajana usein uusia vaatteita ja asusteita, mutta silti hän yhdistää kaikkea vanhojenkin juttujen kanssa. Jonnasta saa asupostauksien rivien välistä sellaisen kuvan, että hän todella arvostaa jokaista vaatekaappinsa osaa ja käyttää taidokkaasti vanhoja kaapin helmiä uusien trendien kanssa. Jonnan tyyli on myös omaan makuuni aivan ihana. Jonna on aina kuvissa (ja on muuten livenäkin;) ) 110%:sti viimeistelty, silti olematta yhtään liian laitettu. Jonna on ehdottomasti yksi oma tyyli-idolini upeiden suomalaisten naisten joukossa. Olen itse paljon rennompi arkisessa pukeutumisessa ja laittautumisessa, mutta Jonnan tyyli on aina muistuttamassa minua siitä mihin pyrin silloin, kun jaksan panostaa vähän enemmän. Kynnet tip top laitettuna, hiukset kauniisti kiharrettuna ja asu yksinkertaisen tyylikäs, mutta viimeistä yksityiskohtaa myöden mietittynä. Ihana Jonna! ♥

Kertokaahan te nyt mitä ajatuksia blogien asupostaukset teissä herättää! Onko teillä oma Jonna, jonka blogista haette vuodesta toiseen inspiraatiota tyyliin? Entäs olisiko teillä toivetta listalle, jossa kokoan enemmän suosikkejani tyylibloggaajien joukosta asukuvineen?

Omat asukuvani löytyy Outfit– tunnisteen alta. Aikoinaan innostuin myös kuvaamaan muiden asuja (Outfit by others), mutta ne ovat sittemmin jääneet kokonaan. Haluaisin kovasti taas saada ihan blogin alkuaikojen kaltaisen asujen kuvaamisen inspiraation takaisin, mutta se on todella kaivautunut johonkin syvälle täydellisyyden tavoittelun taakse. Sitä löytää nykyään niin äkkiä syyn olla ottamatta asukuvia tai jos kuvat on otettu, niin keksin äkkiä syyn olla julkaisematta yhtäkään otettua kuvaa..

Nämäkin kuvat meinasivat jäädä kokonaan julkaisematta. Kuvat itsessään oli mielestäni ihanat (koska Vilma ne oli ottanut), mutta itse olin kuvien ottamishetkellä väsynyt ja tukka ihan sotkuisena. Jalkaan valikoituneet tennarit olisin myös halunnut vaihtaa kuvissa korkkareihin, mutta tennarit oli jalassa puhtaasti mukavuus(laiskuus) syistä. Sitä tulee itse itselleen niin helposti tosi kriittiseksi. Ja uskallan väittää, etten edes ole kaikkein pahimmista päästä vaan moni kolleega on huomattavasti kriittisempi.

Tyyli-idolini sekä pohdintaa blogien asukuvista

 Tyyli-idolini sekä pohdintaa blogien asukuvista

Tyyli-idolini sekä pohdintaa blogien asukuvista

Tyyli-idolini sekä pohdintaa blogien asukuvista

Tyyli-idolini sekä pohdintaa blogien asukuvista

Shoes, Adidas / Dress, KappAhl / Bag, LV / Jacket, Ellos / Scarf, KappAhl

Pictures, Vilma P / edited by me

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Jaana
  3.11.2018 at 10:16

  Tosi ihana asu tennareineen kaikkineen! Itse olen myös kaivannut asukuvia blogeihin ja nimenomaan enemmän sellaista rentoa otetta näihin – sitä mitä se oli silloin 10 vuotta sitten. Ei aina tarvitse olla taustat, hiukset, meikit ja jokainen yksityiskohta mintissä. Se “täydellisyyshän”, vaikka on myös inspiroivaa, niin asettaa ulkonäkö- ja ulkoasurimaa meille naisille korkealle. Vähän on ikävä niitä eteisen peilin kautta nopeaa räpsittyjä “ainiin, tällaisella outfitillä lähden ulos/kouluun/töihin just nyt, moi!” Nämä kuvat ikäänkuin täyttivät ihan omaa segmenttiään sen sijaan, että nyt “kilpailevat” muotilehtikuvien kanssa.

  Tykkään kyllä katsella myös niitä ihanasti asetettuja ja vimpan päälle väännettyjä kuvia, mutta enemmän inspiroidun arkisemmista. Se oli ehkä Se, mitä halusin sanoa.

  • Reply
   Mona
   3.11.2018 at 10:27

   Ihana Jaana <3 Kiitos kun jätit taas palan sun ajatuksia tänne :)
   Pitää muuten tehdä enemmän näitä vanhanajan peiliselfieitä esim storyn puolelle. Siellä se on kuitenkin helppoa ja julkaisukynnys paljon pienempi. Ehkäpä voisi joskus haastaa itsensä tekemään myös blogiin "vanhanajan" postauksen :D

 • Reply
  Pinja
  3.11.2018 at 11:43

  Oon Mona sun kanssa ihan samoilla linjoilla! Asukuvat ja muotisisältö ylipäätään kuuluu omiin suosikkeihin niin lukea kuin tuottaa itsekin, mutta munkin mielestä on kaikkein inspiroivimpaa nähdä niiden samojen tiettyjen elementtien ja vaatteiden toistuvan erilaisissa asuissa! Oon samanlainen myös sen suhteen, että itsekin käytän edelleen paljon ketjuliikkeiden vaatteita, mutta pyrin silti mahdollisimman eettisen ja ekologiseen kulutukseen muun muassa ostamalla vain sellaisia vaatteita joiden tiedän pysyvän kaapissa pitkään! Ja mitä tulee siihen että jaksaako perusasut enää kiinnostaa niin vastaus on kyllä! Upealta näytät ♥︎

  • Reply
   Mona
   3.11.2018 at 13:19

   Kiitos ihana Pinja kun aina jaksat piristää ja jakaa sun ajatuksia <3 Olet upea!! <3 :*

 • Reply
  mariem
  3.11.2018 at 16:28

  Parastahan juuri on vanhan hyödyntäminen uuden avulla. Alaosat etenkin menevät pitkään. Joskus pienikin uusi tuote (huivi, baskeri, isommat korvakorut jne) saavat jo olemassa olevat vaatteet näyttämään uuden tyylisiltä. Itse en ollenkaan pidä inspiraatiota etsiessäni liian harkituista kuvista. Kuten vaikutelma että asu näyttää siltä, ettei se päällä ole realistista likkua tai illuusio särkyy :) Estetiikkaa rakastan ja upeita kuvia on kiva katsella. Todellisen elämän mahdolliosuudet ja intohimo vaatteita kohtaan tulee kuitenkin rosoisuudesta ja epätäydellisyydestä <3

 • Reply
  Sandy / La Dolce Vita
  4.11.2018 at 08:44

  Ilman muuta juuri näitä me kaivataan, normielämän normivaatteita. Varsinaisten muotibloggaajien kuvat on vähän niinkuin selailisi kallista muotilehteä, ihan kiva katsella, mutta varsinaisia käytännön ideoita omaan pukeutumiseen niistä ei voi poimia, koska huipputrendikkäät jutut nyt ei vaan oikein toimi meidän tavallisten tyyppien arjessa ja usein hintakin ylittää sietokyvyn. Minusta on kauheaa, että on ymmärtääkseni yleistä tilailla vaatteita onlinekaupoista pelkkiä asukuvia varten, ja palauttaa ne sitten. Tämä, jos mikä johtaa lukijoita harhaan, kun lukijat kuitenkin suurin osa tästä tietämättömänä ihailevat kuvia ja ihmettelevät, kuinka jollakulla on varaa ostaa jokaisen uuden trendin mukaiset asukokonaisuudet. Itse en juuri asuja ole julkaissut blogin alkuaikojen jälkeen, sillä koin juuri vähän hankalaksi se, että osa vaatteistani saattaa olla monien vuosien takaa… Jonnan kuvat ovat tosiaan huippuja, koska hänen asunsa ovat sellaisia, joista ihan jokainen voi poimia ideoita, ja erityisesti saman vaatteen ylle rakentuvat postaussarjat ( 5 tapaa pukea ruutubleiseri-tyyliin) ovat olleet kivoja.

 • Reply
  Tuuli
  6.11.2018 at 13:27

  Ehdottomasti normielämän tavallisia vaatteita ilman sitä täydellisyyden tavoittelua! :) Peiliselfiet kehiin ja kaapista kuviin ne vanhimmatkin rakkaat kirppislöydöt☺️

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *