15.1.2018

Ensimmäiset koko yön unet

Nyt se ihme sitten tapahtui! Meillä nukuttiin ensimmäistä kertaa koko yö. Aamulla ihmettelin Eetulle, että en kyllä muista 11-05.30, että Salama olisi herännyt kertaakaan, eikä muistanut Eetukaan. Tätä päivää tai siis yötä on muuten odotettu! Vauvarokon jälkeen yöt meni ihan järkyttäviksi ja olen ollut pienessä koomassa koko alkuvuoden. Ollaan tehty yhtä sun toista, jotta yöunet paranisi. Unikouluttajan avulla saatiin päiväuniin rytmi ja nyt iltaisin ollaan otettu hieronta pitkän kaavan kautta rutiiniksi. Nyt viikonloppuna oma jaksamiseni alkoi olla sitä luokkaa, että siirryin itse kahdeksi yöksi olohuoneeseen ja Eetu hoiti yön heräämiset kokonaan. Molempina öinä syöttöjä oli vain yksi mikä on aika iso ero aikaisempiin viikkoihin. Viime yö menikin sitten ensimmäistä kertaa ilman syötön syöttöä! Isän kanssa nukkuminen teki minille ihmeitä! :D

Eilen alkuilta enteili huonoa ja ajattelin, että sama rumba tulee taas jatkumaan, kuin ennenkin.  20.00-23.00 oli jatkuvaa heräilyä. Illalla syötin 23.00, jonka jälkeen uni kuitenkin tuli niin sikeästi, että poju sammui koko yöksi. Itse tarkistelin varmaan kolmesti, että hengittääkö poika. Katsoin kelloa yöllä välillä ihan epätietoisesti, että onko se nyt ihan oikeasti nukkunut jo näin kauan vai näänkö minä unta… :D

Pidin muutaman yön unipäiväkirjaakin katsonaisimpina öinä ja tältä näytti yksi yö:

19.30 nukkumaan
20:30 herää
20:45 imetys ja takaisin nukkumaan äidin viereen.
22.30 herää itkien, imetys ja nukahtaa.
0:42 herää
01:00 Pöhinä jatkuu.
1:25 Imetys
1:34 vaipanvaihto
1:43 Imetys uudestaan
1:50 nukahtaa syliin
2:51 herää annan tutin
3:49 herää hyssyttelen
3:54 nukahtaa
4:06 herää
4:07 tissille
4:14 nukahtaa
5:22 herää ähisten, nukahtaa heti kun heijaa sänkyä
6:28 Herätys uutteen päivään!

Tämä oli siis viime viikolla. Nyt vaan kaikki peukut ja varpaat pystyyn, että viime yön menestys jatkuu ja saadaan vihdoin koko perhe nukkua ja sitä kautta toivottavasti vähän lisää energiaa ja jaksamista arkeen! Kirjoittelen vielä erikseen postausta siitä mitä kaikkea on tullut kokeiltua näitä unia parantaakseen.. ;)

Nyt toivottelen parasta ja energisintä viikkoa kaikille. ♥

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Nimetön
  15.1.2018 at 07:45

  Oi ihanaa! Erävoitto! :) Meille neuvolassa hoitaja itseasiassa sanoi että joskus se isän kanssa nukkuminen on ‘luonnollista’ unikoulua, jos isä nukkuu syvemmin ja rauhallisemmin! Meillä olen osittain huomannut samaa :)
  Meillä poika 9kk ja vielä kovasti heräilläön, mutta toivoa on! Viime yö mentiin yhdellä heräämisellä! :)

  • Reply
   Mona
   18.1.2018 at 16:31

   No näin näköjään oli :D Hyvä unikoulu olikin <3 Tosin nyt tilanne se, että iskä saa pojan rauhoittumaan yöllä ihan hetkessä ja äidin hyssyttelyyn vastataan lähinnä raivolla.... :D Kääääk ! :D Toivon sinne pian täysiä ja voimaannuttavia unia <3 :*

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  15.1.2018 at 07:46

  Onneksi olkoon ensimmäisestä kokonaisesta yöstä. Se oli meilläkin ihan yhtä suuri ihme ensimmäisellä kerralla. :D Mekin aloitamme vauvan kanssa pian “unikoulun” ensimmäisen vaiheen. Tarkoitus olisi opettaa vauva nukahtamaan omaan sänkyyn, sillä tähän asti hän on nukahtanut viereen tissille.

  • Reply
   Mona
   18.1.2018 at 16:32

   Kiiiiitos!!!! :D Tämä oli melkein juhlapäivä ;) Tsemppiä sinne omaan sänkyyn nukutuksessa!! :)

 • Reply
  Emmi
  15.1.2018 at 07:58

  Voi miten tutulta näyttää! :D Meillä alotettiin Unijunan Liisa Niskakankaan ohjeilla unikoulu meidän pienelle (ihan vähän nuorempi kuin teidän) neljä yötä sitten ja heräämiset väheni kyllä radikaalisti. Nyt on herätty sellainen 3-4 kertaa yössä joka on meille aivan mieletöntä, sillä koko vauvan elinaika ollaan menty vähintään tunnin heräämisväleillä. Kyllä, vähintään, joskus paljon tiheämmin. Kaikkea sitä tuli mietittyä ja kokeiltua mutta oma intuitio sanoi että meidän pieni on vaan niin tottunut siihen heräilyyn. Unikoulu on onneksi tehonnut jo tosi nopeasti! <3 On se aikamoista kun heräillään IHAN koko ajan… Huh, voimia Mona!

  • Reply
   Mona
   18.1.2018 at 16:38

   Liisa kävi meilläkin ja saatiin häneltä tosi paljon apua päiväuniin ja päivän rytmitykseen! :) Ehdottomasti pyydetään häneltä apua myös unikoulun muodossa vielä jos näissä unissa tulee vielä takapakkia. Nyt kyllä toivon, että hyvät yöt jatkuu tästä pitkään:D

 • Reply
  Vs
  15.1.2018 at 08:00

  Mahtavaa! Kaikki vinkit otetaan vastaan, mitkä parantaisi öitämeillä 5kk 2vko kuopus ja yllläolevan näköisiä öitä myös!

  • Reply
   Mona
   18.1.2018 at 16:38

   Tsemppiä valvomisiin!! Kirjailen meidän kaiken maailman yrityksiä postaukseksi ;)

 • Reply
  Veera
  15.1.2018 at 08:51

  Ihanaa! Mua kans kiinnostaa kaikki vinkit, terveisin 3kk pikkupojan väsynyt äiti.. :D

  • Reply
   Mona
   18.1.2018 at 16:39

   Laitetaan listaa tulemaan!! :) Ja tsemppiä paljon <3 Vielä tulee se yö, kun saa nukkua!!!

 • Reply
  Teljänneito Jessica
  15.1.2018 at 11:46

  Jeee ihan parasta! <3 ai että sitä energian ja kiitollisuuden määrää kun on saanut nukkua, se on ihan eri tasoa <3 Nauttikaa ja nukkukaa hyvin <3

  • Reply
   Mona
   18.1.2018 at 16:40

   Ihan huikeaa kyllä!! Toivotaan, että huonosti nukutut yöt on nyt takana ja ihanat unet vaan edessä :D Kiitos ihana Jessica tuesta niinä kaikkein väsyneimpinäkin päivinä, olet tärkeä <3 :*

 • Reply
  Maria
  15.1.2018 at 12:04

  Apua. Meillä on mennyt kolmen lapsen kanssa kaikki todella jouhevasti tuohon verrattuna. Olen ollut ehkä hieman “Hitler mutsi”, heh, mutta tissiä / maitoa en ole antanut kuin 3-4 h välein. Eihän kenenkään maha kestä, jos koko ajan mahaan tulee ruokaa. Kokeilepa itse, niin vatsan kiristys on varmaa. Meillä on myös siirrytty omaan huoneeseen / toiseen huoneeseen nukkumaan viimeistään kuukauden iässä. Pätkittäiset unet ovat loppuneet 4 kk iässä siis kaikilla muksuilla ja ovat nukkuneet noin kello 23-06 täysiä unia. Liika höösääminen ja jatkuva sylissä pito toki on ihanaa, mutta olen antanut lapsen myös pitkin päivää olla “omissa oloissaan” ja totutella myös omaan itseensä. Täysijärkisiä lapsia kaikki :D, jotka nukkuvat omiin sänkyihinsä ja saavat rakkautta yllin kyllin.

  Olen monesti miettinyt tätä nykyajan vauvojen/lasten hyysäämistä ja mietin, että pääsisikö moni äiti helpommalla ottamalla välillä sen maalaisjärjen käyttöön.

  Yksi seikka on myös se, että olen antanut jokaisen lapsen yökylään aika nuorena, siis ihan vauvana, jotta olemme päässeet mieheni kanssa syömään ja olemme saaneet nukkua yöt heräämättä.

  Jokainen kuitenkin tavallaan ja ihanaa, että olette saaneet pitkät yöunet :)

  • Reply
   Mona
   15.1.2018 at 12:16

   Mä olen sun kanssa kyllä aivan täysin samoilla linjoilla. Uskon aika vahvasti että juurikin tästä mun omasta höösäämisestä on johtunut nämä katkonaiset yöt. Sun toimintatapa kuulostaa enemmän kuin järkevälle eikä lainkaan liian tarkalle mun mielestä. Ja just näin jokainen tavallaan ja tärkeintä on että jokainen perhe löytää itselleen parhaat tavat toimia. Ketään syyllistämättä tai tuomitsematta. Mutta kyllä mun täytyy sanoa, että tekisin muutamat asiat ekojen kuukausien vauva-arjessa eri tavalla, jos nyt kysyttäisiin :D

  • Reply
   Marianne
   17.1.2018 at 22:12

   Mä taas olen täysin eri mieltä. Vauvahan ei ymmärrä edes ennen 3kk ikää olevansa pois kohdusta. Vauvan paikka on äidin iholla ja niin se on ennen ollutkin. Äidistä erossa nukkuminen lisää myös kätkytkuoleman riskiä. Puhumattakaan siitä, että eihän mikään muukaan nisäkäs nuku yksin vauvana/pentuna. Höösääminen on vain paluuta juurille. Lapset on erilaisia. Mun esikoinen nukkui vaan tissi suussa ja iholla 1,5-vuotta ja edelleenkään ei nuku öitä. Kuopus on nukkunut hyvin synnärillä asti vaikka hänkin on aina nukahtanut rinnalle ja nukkunut perhepedissä. Mun mielestä äidit tekee turhaan itsensä hulluksi kun yrittävät koko ajan vaikuttaa asioihin.

   • Reply
    Mona
    18.1.2018 at 08:54

    Olet varmasti Marianne siinä samaa mieltä, että tärkeintä on, että jokainen perhe löytää itselleen sen parhaan mahdollisen tavan toimia niin että koko perhe on onnellinen ja voi hyvin?:) Mielestäni ei kannata arvostella muiden tapaa toimia vaan etsiä itselleen se paras ja oikea tapa <3 Harvoin missään asiassa on vain yhtä totuutta. Ja niin ollaan kaikki yksilöitä me vanhemmat sekä vauvat<3

    • Reply
     Emmi
     18.1.2018 at 10:17

     Tärkeintä on nimenomaan se että kaikki löytää ne omat keinonsa ja tavat jotka heille sopii. Ainoa missä toki voi alussa olla riskinsä, on tollaset tiukat syöttövälit noin niin kuin maidon tuotannon kannalta. Mutta jos ei alkuperäisellä kommentoijalla se ole haitannut niin mitäs kukaan muu on häntä arvostelemaan. Vauvavuodessa on mielestäni raskainta huonot unet mutta heti perään tulee kyllä toiset arvostelevat äidit.

     • Mona
      18.1.2018 at 16:44

      Arvostelu on kyllä aina kurjaa. Sitä kun voisi keskittyä mieluummin tukemiseen ja kannustamiseen. Ja tietysti omiin juttuihin. Itse olen kyllä ollut tosi onnellisessa asemassa siinä, että vaikka ympärillä on paljon erilaisia äitejä, ei koskaan tuomita toisten juttuja vaan kuunnellaan, ymmärretään ja saadaan vinkkejä. Kaikille ei sovi kaikki mutta asiallinen keskustelu on aina jees! :)
      Yksi ystäväni juuri sanoi, että on vaan rikkaus että meitä on erilaisia äitejä <3

    • Reply
     Marianne
     21.1.2018 at 17:21

     En mä omasta mielestä arvostellut. Kirjoitin heti alkuun, että olen eri mieltä. Kerroin siis oman mielipiteeni. Faktoja toin kyllä esiin ja ne ei muutu, vaikka eri perheet toimivat eri tavoin. Tiedostan hyvin, että kaikki eivät edes pysty nukkumaan perhepedissä omien uniongelmien jne vuoksi. Mua on siunattu hyvillä unenlahjoilla. Saan nukuttua vauvan kanssa. Mä olen aina sanonut, että tärkeintä on levännyt äiti. Se menee mulla jopa imetyksen edelle, vaikka imetys on mulle todella todella tärkeä asia. Mä vaan toivoisin, että äidit uskaltaisi enemmän heittäytyä äitiyteen eikä koko ajan pyrkiä muuttamaan asioita, joihin harvoin voi vaikuttaa. Toivotan Mona sulle ihanaa kevättä ja paljon hyviä unia.

     • Mona
      21.1.2018 at 20:13

      Hyvä juttu, väärinymmärrys siis! :)
      Ihanaa kevättä myös sinne ja pirteitä talvipäiviä nyt pakkasen keskelle!:)

 • Reply
  Anu
  15.1.2018 at 15:49

  Jee, onpa hienoa!!! <3 Toivottavasti tulee heti lisää – ja paaaljon – hyvin nukuttuja öitä :)

  • Reply
   Mona
   18.1.2018 at 16:44

   Näin toivotaan!!! :D :D

 • Reply
  Krisse
  15.1.2018 at 19:50

  Millainen rytmi teillä nyt on? Mihin aikaan nukutaan päikkäreitä ja kuinka pitkät/pitkiä? Monelta kylpy / hieronta / muut iltarutiinit, mitä teidän iltarutiineihin kuuluu ja iltarauhoitteluihin ja monelta mennään nukkumaan? Terkkuja 5kk neidiltä, jolla edelleen rytmi hakusessa, tai siis elelee omaa katkonaista ja epäsäännölistä rytmiään..

  • Reply
   Mona
   18.1.2018 at 16:46

   Hei tästä koitan myös saada ihan postausta aikaiseksi!
   Suosittelen muuten lämpimästi tuota yllä mainittuakin Unijunaa. Liisa on super pro. Saatiin häneltä tosi hyviä vinkkejä :) Varasin sen hellät keinot uneen konsultaation eli ei vielä kunnon unikoulua ja siitä oli paljon apua juuri päivärytmin luomiseen :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *