21.10.2017

Vauvahieronta

vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta @monasdailystyle

Täällä ollaan ihan hurahdettu vauvahierontaan. Sen monipuoliset hyödyt ovat käyneet meille selväksi heti Salaman ensimmäisten kuukausien aikana. Rakastan itse hieromista ja hierottavana olemista, joten onhan se nyt ihan itsestäänselvää, että meidän pikkumies tulee myös hierotuksi.

Tanja Hakala laittoi heti Salaman syntymän jälkeen viestiä ja ehdotti yhteistyötä vyöhyketerapeuttisen vauvahieronnan saralla. Hän oli lukenut täältä blogista, että meidän synnytys hieman venyi. Pitkä synnytys (ja myös nopea synnytys) saattaa usein aiheuttaa vauvoille jäykkyyksiä ja ihan oikeassahan Tanja oli. Salaman niska oli alkuun kankea ja pikkuinen veti itsensä niin sanotusti banaaniksi. Itse kutsuin sitä ihmislipuksi. Vyöhyketerapeuttisesta hieronnasta on näissä tapauksissa paljon apua rentouttamaan vauvan kehoa.

Tanja järjestää vauvahierontakursseja (kurkkaa lisää tietoa täältä) Malmilla Elon askel hyvänolon keskuksessa. Meidän tapauksessa Malmille suuntaaminen oli ilman autoa hankalaa, joten Tanja teki meille viisi kotikäyntiä. Alkuun Salama reagoi vahvasti hierontaan ja kahden ensimmäisen kerran jälkeen seuraavat yöt oli levottomia. Monesti kuulemma herkemmät reagoi juuri niin, että oireet ensin hieman voimistuvat, ennen kuin alkaa kehon tasapainottuminen. Hieronnasta on kuitenkin säännöllisesti tehtynä paljon hyötyjä, tässä listattuna muutamia.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta:

♥ Helpottaa tehokkaasti vatsavaivoja

♥ Rentouttaa koko kehoa

♥ Pidentää unia, parantaa unen laatua ja rytmejä

♥ Vahvistaa immuunipuolustusta

♥ Lisää lapsen tyytyväisyyttä

vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta @monasdailystyle

Tanjan kotikäyntien lisäksi olen itse hieronut Salaman lähes päivittäin. Vatsahieronta kuuluu vaipanvaihdon yhteyteen ja iltoihin. Sen lisäksi ollaan tehty muutaman kerran viikossa jalkojen vyöhyketerapeuttista hierontaa. Ohjeet näihin löytyy vauvahieronta.fi sivuilta.

Salama on oppinut rakastamaan meidän yhteisiä hierontahetkiä. Hän selvästi nauttii hieronnasta. Jäykkyys alkaa myös olla poissa ja niska kääntyy hyvin molempiin suuntiin. Alkuun katsottiin tiukasti vain toiselle puolelle. Jatkamme edelleen hierontaa päivittäin ja uskon, että tämä tapa tulee jatkumaan vuodesta toiseen! :) Ihanaa yhdessä oloa ja rentoutumista. Vauvaa hierottaessa sitä rentoutuu itsekin  ja tulee samalla harjoiteltua läsnäoloa. On niin ihana hieroa syötävän söpöä ja hymyilevää kullanmurua. Hieronnan jälkeen Salama on yleensä todella rento ja kotikäyntien jälkeen ollaan nukahdettu samantien päikkäreille.

vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta @monasdailystyle

Vauvan hierontaan voi käyttää ihan kylmäpuristettua kookosöljyä. Monilla luonnonkosmetiikan merkeillä on myös omat vauvahierontaan tarkoitetut öljyt ja esimerkiksi tämä Jolielta testiin saamani über ihanan Little Butterfly London merkin hierontaöljy on todella hyvä. Merkin tuotteet on muutenkin aivan ihania ja käytin esimerkiksi sarjan saippuaa jo raskausaikana. Little Butterflyn kaikki tuotteet ovat täysin turvallisia käyttää ja sopii loistavasti myös herkälle iholle. Sanoisin, että tämän merkin luksustuotteet on mitä ihanin lahjaidea odottavalle äidille tai vastasyntyneelle vauvalle tai vaikka vauvakutsujen vaippakakun lisukkeeksi. ♥ :)

vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta @monasdailystyle

Onko teillä ollut hyviä kokemuksia vauvahieronnasta? :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *