4.1.2017

8 x Influenssaa vastaan

Kukaan ei varmasti ole voinut välttyä tämän vuoden influenssauutisilta. Sairaalat ovat ihan täynnä ja työnantajien toivotaan hyväksyvän sairaslomat ilman lääkärintodistusta. Rokotteet eivät ole tehonneet ja sairastuneita tulee jatkuvasti lisää. Jotenkin tosi pelottaa. Moni ystäväni on tai on ollut nyt todella kipeänä ja on surullista kuulla, kun perheen pienimmät ovat joutuneet sairaalaan asti.

8 x Influenssaa vastaan

Itse olen tänä vuonna ollut terve ja olen siitä todella kiitollinen. Pieniä flunssia on tullut ja alkusyksystä sairastin jonkun korkean kuumetaudin, mutta se onneksi lähti suht nopeasti pois. Nyt toivon todella, että vastustuskyky pitäisi tämän ärhäkkään influenssan loitolla. Olen tulossa muutaman viikon päästä taas Suomeen ja tuolloin taitaa olla koko influenssakauden jäävuoren huippu menossa, joten nyt on todellakin aika ottaa kaikki mahdolliset keinot käyttöön, jotta saan täydet tehot omalle vastustuskyvylle. Mikäli tauti tarttuu niin toki tietysti siinäkin tilanteessa on hyötyä siitä, että on pyrkinyt tehostamaan vastustuskykyä ja muistaa myös sairastuneena syödä mahdollisimman monipuolisesti ja ravintorikkaasti.

Tässä oma listani, johon toki pyrin panostamaan aina, mutta nyt erityisesti, jotta vastustuskyky ei laskisi.

8 X INFLUENSSAA VASTAAN

1. Stressin välttäminen

Tämä on itselleni ehkä se kaikkein tärkein kohta. Stressi laskee selvästi vastustuskykyäni ja vaikuttaa myös monella muulla tavalla kehoon, joten haluan minimoida turhan stressin arjesta. Pieni stressi on normaalia ja jopa hyvä asia, mutta pitkäkestoinen jatkuva huono stressi saa valtavasti tuhoa aikaiseksi. Olen vuosien aikana opetellut kuuntelemaan kehoa ja mieltä tarkasti stressin suhteen ja oppinut hidastamaan silloin, kun sitä oikeasti tarvitsen. Meditointi on myös ollut merkittävä tekijä siihen, että vaikeihinkin asioihin on helpompi suhtautua ja niitä on kevyempi käsitellä ilman valtavaa stressin tunnetta.

2. Riittävästi unta

Uni tulee aina hyvänä kakkosena, enkä mielelläni tingi koskaan pitkistä yöunista. Kahdeksan tunnin unet ovat minulle välttämättömyys ja siitä pidän aina kiinni. Unen suhteen kuuntelen myös kehoa hyvin tarkkaan ja jos olen syystä tai toisesta normaalia selvästi väsyneempi nukun yli kahdeksan tuntia tai otan päikkärit.

3. Liikunta 

Liikunta ja hikoilu auttaa kehon kuona-aineita ja myrkkyjä poistumaan elimistöstä ja liikunta onkin todella tärkeää vastustuskyvyn ylläpitämiselle. Sanomattakin on tietysti selvää, että jos tauti on jo iskenyt ei silloin ole liikunnan vuoro.

4. Prosessoidun ruuan välttäminen/ vähentäminen

Eilisessä postauksessa mainitsin ruokavalion tasapainosta ja siitä, etten halua kieltää mitään. On kuitenkin järkevää pitää prosessoidun ruuan määrä ruokavaliossa minimissään. Erityisesti nyt on hyvä välttää suuria määriä sokeria, valkoista vehnää ja kaikkia keinotekoisia makeutusaineita.

5. D-vitamiini

Käytän D-vitamiinia lähes ympäri vuoden muutamia lyhyitä taukoja lukuunottamatta. Nyt otan joka päivä 150 mikrogrammaa suihkutettavaa hyvin imeytyvää D3 vitamiinia.

6. Probiootit

Probiootit ovat jo vuosia olleet itselleni ihan ehdoton must! Ne todella auttavat vastustuskykyä ja itselläni ne ovat merkittävässä roolissa suoliton hyvinvoinnissa. Käytössäni on nyt Bioteekin Probiootti plus ja otan niitä nyt normaalin yhden sijaan kaksi aina iltaisin ennen kuin menen nukkumaan niin, että viimeisestä ruokailusta on vähintään tunti aikaa.

7. C-vitamiini

C-vitamiini on myös aina flunssakaudella käytössäni.

8. Vihreät kasvikset ja vihreä tee

Vihreitä kasviksia pyrin syömään aina ja joka päivä, mutta nyt on syytä kiinnittää ihan erityistä huomiota niiden saantiin. Extra annos vihreitä (esim parsakaalia, pinaattia, lehtikaalia) tekee todella hyvää vastustuskyvylle. Tee kannattaa myös valita vihreänä. Se on voimakas antioksidantti ja auttaa kehoa puolustautumaan taudeilta. Erilaiset viherjauheet ovat myös hyvä keino lisätä vihreää päivään. Kurkkaa aikaisempi Näin lisäät runsaasti vihreää ruokavalioosi- postaus

8 x Influenssaa vastaan

8 x Influenssaa vastaan

8 x Influenssaa vastaan

Pictures, Joonas Laine / edited by me

(*giveaway/adlinks)
Shoes, *Vagabond @Ellos on sale! HERE
Jeans, *Liu Jo
Polo knit, *Kocca @Le Follie
Jacket, *Tiger of Sweden @Ellos HERE
Bag, LV
Beanie, *Barts similar HERE

Nyt siis vastustuskyvyn tehokuurille ja peukut pystyyn, että ei ainakaan kovin pahana iskisi.. Ahkeraa käsien pesua ja monipuolista ruokaa niin hyvä tulee – toivottavasti.

Toivottavasti te olette pysyneet terveinä <3 Paljon voimahaleja kaikille.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Kristiina Maria
  4.1.2017 at 16:27

  Tossa on kyllä hyvä lista! Oletko kokeillut Vogelin punahattuvalmisteita? Echinacea ja Echinaforce nimillä ovat siis myynnissä. Suomessa myydään monissa apteekeissakin ja luontaistuotemyymälöissä myös. Mun lempparituotteet on liuos, jonka voi ottaa shottina veden kanssa ja ihan erityisesti tykkään kurkkusuihkeeta. Otan sitä yleensä heti, jos on yhtään sellainen olo, että kurkku on tulossa kipeäksi ja se toimii tosi tehokkaasti. Jos kurkkukipu sitten kuitenkin iskee päälle, toi suihke on mulla kaikkein toimivin tapa rauhoittaa kurkkua. Kannattaa siis tutustua noihin tuotteisiin, jos eivät jo ole tuttuja! :) Itse ajattelin ottaa kuurin punahattukapseleita nimenomaan vastustuskykyä turvaamaan. Ja onhan sulla käytössä nenäkannu? Se on tietty yleensä tarpeen vasta kun oireita ilmaantuu, mutta mulla se ainakin helpottaa tukkoista oloa ihan välittömästi. :)

  • Reply
   Mona
   5.1.2017 at 10:09

   Hei ihan loisto lisäys!! Tuota kurkkusuihketta on nytkin kaapissa ja se on ihan PARASTA!! Pitääkin tehdä siitä postaus nyt kun on myös hyvin ajankohtainen! Kiitos siis vinkistä ;)
   nenäkannu löytyy myös kotoa, mutta Eetun käytössä. Eetulla tuppaa menemään helposti tukkoisuus poskionteloihin ja tuolla kannulla on saanut siihen tosi paljon helpostusta. Mun ei oo tullut itse sitä koskaan käytettyä, mutta harvemmin on ollut nyt muutenkaan tosi pahasti nenä tukossa. Enemmänkin usein päin vastoin nenä vuotaa helposti kylmällä ja pölyssä… Mikäköhän siihen olis hyvä kikka..?

 • Reply
  Kristiina Maria
  5.1.2017 at 12:32

  Tee ihmeessä postaus, että mahdollisimman moni löytää noi punahattutuotteet, ne on ihan parhaita! Kannattaa kyllä kokeilla nenäkannua, vaikkei nenä olisikaan mitenkään erityisen tukossa. Mä tykkään käyttää sitä myös lentojen jälkeen, kun lentokoneen ilma on niin kuivaa. Asun Eurooppalaisessa suurkaupungissa ja käytän kannua välillä myös pidempien ulkoilujen jälkeen. Täällä on kyllä paljon vehreitä puistoja, mutta ilmassa on välillä epäpuhtauksia Suomeen verrattuna aika paljon. Tykkään käyttää kannua erityisesti silloin, jos ilma tuntuu ihan aistein havaittavasti epäpuhtaalta, siitä tulee raikkaampi olo. Ja käsittääkseni kannu auttaai myös pölystä johtuvaan nuhaan, mulla se auttaa hyvin myös allergiaoireisiin. :)

  • Reply
   Mona
   5.1.2017 at 14:48

   Hei ihan mahtava pointti!!! Täällä Krakovassahan on tooooosi huono ilmanlaatu ja toihan vois olla hyvä juttu juuri ulkoilun jälkeen :) Menee siis testiin täällä nenäkannu :) Kiitos Kristiina <3

 • Reply
  Jutta
  5.1.2017 at 15:02

  Osaisitko Mona suositella jotain tiettyä probioottivalmistetta? :) Olen siis syönyt useita eri maitohappobakteerivalmisteita ja koen kyllä, että kaikista on varmasti ollut ainakin jotain apua. Lähinnä mietityttää vain se, että mikä olisi oikeasti tehokas, eli toisin sanoen hyvät bakteerit pääsisi vaikuttamaan vasta ohutsuolessa? Olen lukenut, että probioottien kapselin pitäisi olla sellainen, että se kestäisi suurinpiirtein mahahapot ja näin hyvät bakteerit pääsisivät ohutsuoleen asti, kun siellä niitä just tarvitaan :) Ymmärsitköhän mitä yritän nyt tässä selittää :D Näin olen siis lukenut, mutta sitä en sano, että tämä on totuus, voihan olla, että kaikki valmisteet on yhtä hyviä ja auttavat :)

  Sulle sai myös laittaa jossain postauksessa ruokavaliojuttuihin toiveita! Mua kiinnostaisi ihan sellaiset perusarjessa käytettävät reseptit :) Siis esimerkiksi, että mitä teillä kokkaillaan päivälliseksi jne. Ja erityisesti jos sattuu olemaan sellaisia reseptejä joista syödään useampi päivä (uuniruoat jne), sillä vaikka ruuanlaitosta tykkäänkin niin arkea helpottaa välillä kummasti kun saa syödä ainakin kaksi päivää samaa ruokaa :D

  Ihanaa alkanutta vuotta! :)

  • Reply
   Mona
   6.1.2017 at 13:14

   Mä suosittelen henkkoht tosi lämpimästi noita Bioteekin probiootteja, ne on pelastanut mut monet kerrat kovilta vatsaongelmilta ja myös alkavilta flunssilta. Niiden lisäks on myynnissä vahvempia (esim Biomed), joita oon ite käyttänyt kuureittain. Todella tehokkaita!!
   Ja kiitos postaustoiveesta <3 Perusreseptejä siis kehiin, tulee muuten ihan just yksi uuniruoka, jota tein tällä viikolla! :)
   Aivan ihanaa uutta vuotta sinne. <3 :)
   Ps. Täällä on tosi hyvä Biomedin teksti probioteista! :) http://www.ruoansulatus.fi/tietoa/

 • Reply
  Maj
  5.1.2017 at 17:19

  Samaa mieltä tuosta stressistä, mutta sitä on niin vaikea hallita tai estää :I

  • Reply
   Mona
   6.1.2017 at 13:19

   Ihan totta, paljon helpommin sanottu kuin tehty. Mulla on auttanut ihan valtavasti meditointi ja niinkin yksinkertainen juttu, kuin kiitollisuuspäiväkirja stressin hallinnassa. Ei ne sitä kokonaan poista, mutta helpottaa ihan tosi paljon asioiden käsittelyä. Meditointi toki on toki aika vaikeeta välillä. Varsinkin silloin, kun eniten stressaa ja ahdistaa. Ja varsinkin alussa, kun ei ole tottunut ns. “pysähtymään”. Mutta, kun löytyy hyvä oma rutiini helpottuu meditointi paljon ja nopeasti huomaa sen positiivisen vaikutuksen:)
   Haleja sinne ihanalle ja ihan hurjasti onnea uuteen jännittävään <3 <3 <3 <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *