19.8.2016

Hääohjelma

Hääohjelmaa pohtiessa meille oli tärkeää, että ruokaa oli riittävästi ja sitä piti olla tarjolla alusta loppuun asti. Tämän suhteen onnistuttiin mielestäni paremmin, kuin hyvin, enkä usko kenenkään lähteneen nälkäisenä pois ;) Ruoka oli siis yksi iso osa koko hääohjelmaa. Tai oikeastaan koko päivän tärkein ohjelma.

Alkuun hääohjelmassa päänvaivaa tuotti se miten paljon kannattaa millekin ohjelmalle aikaa varata. Selasimme useita blogeja ja vertailimme erilaisia hääohjelmia. Loppujen lopuksi saatiin päivän kulku toimimaan mielestäni tosi joustavasti, eikä missään kohtaa tullut mitään paniikkia tai suurempia epäselvyyksiä. Täysin minuuttiaikataululla ei toki menty, mutta mielestäni oli ihanaa, että koko päiväksi ja illaksi oli tekemistä, ilman jäykkiä perinteisiä ja niin sanottuja pakollisia juttuja. Tässä siis meidän koko hääjuhlan ohjelma ja kulku. Toivottavasti tästä saa poimittua vinkkejä omiin juhliin:)

Hääohjelma @monasdailystyle

Itse hääohjelma-lappuset unohtui tehdä ja viimeisenä päivänä tulostettiin vain nopeat paperit, jotka minä illalla silmät ristissä vielä leikkasin :’D Näitä naureskeltiin porukalla häitä edeltävänä iltana ja häissä muutamat pojat sai myös hyvää huumoria “ohjelmasta” aikaan :’DD 

Hääohjelma

15.30-16.00 Vihkiminen + Mestaripiirros laulu, Anniina & Samuli
16.00- Siirtyminen hääpaikalle
16.45 Tervetuliaispuhe & alkumalja
17.00 Ruokailu
Ruokailun aikana koskettavia puheita, joita olimme kovasti erikseen toivoneet – näistä lisää juttua vielä myöhemmin. <3
18.00 Valokuvausta ulkona (sitä mukaa, kun oli saatu syötyä)
19.00 Jälkiruoka & kahvi
19.30 Kahvin aikana ohjelmassa lisää puheita + “tuttu juttu” + Anniinan laulu <3
20.00 Vapaata oleilua & photo booth kuvien ottamista + vierastauluun piirtämistä
20.30 Häätanssi
21:00 Köydenveto
21.30 Polttarivideot
22.00 Iltapala tarjolle + tanssia
24.00 “Terveisiä maailmalta” Ilmapallojen lentoon lähettäminen

Ihan näin tarkkaan emme olleet etukäteen kaikkea kirjoittaneet, mutta näin hääpäivän ohjelma loppujen lopuksi suurinpiirtein kulki. Olin aivan varma, että väsähdän itselleni tuttuun tapaan jo kymmeneltä, mutta olin vielä puoli kolmelta aivan pirteä. Oli ihan mielettömän ihana viettää yön viimeiset tunnit pienellä ystäväporukalla hääpaikalla, ennen kotiin lähtöä. <3 Naurettiin kirjaimellisesti vedet silmissä.

Hääohjelma @monasdailystyle

Ruokien parhaimmistossa oli ihan mielettömän hyvät Jymy-jäätelöt, jotka saimme yhteistyössä Jymyltä. Olin niin iloinen, että muutamien säätöjen kautta saatiin oikeastaan todella helposti onnistumaan jäätelötarjoilu. Ja voiko enempää meidän näköistä olla, kun kyseessä on luomujäätelö?! Jymyn lakritsi menee heittämällä maailman parhaiden jäätelöiden kastiin!! Ei todellakaan turhaan Pohjoismaiden parasta.;) Oli niin ihanaa, että myös vieraat tykkäsivät hurjasti meidän jäätelöideasta ja vaikka alkuun vähän mietin mahtaako niitä jäädä paljon yli, jos moni ei “uskalla” ottaa, mutta loppujen lopuksi valtavasta satsista jäi varmaan kymmenen jätskiä jäljelle! :D

Tarjoilun Eetun järjesti isoon astiaan, jonka pohjalle laitettiin kuivajäätä ja niiden päälle lakana. Kuivajään kanssa kannattaa muistaa olla varovainen, jos tulette sitä käyttäneeksi! Ennen tarjoilua jäätelöt säilytettiin Hintsan Vintin keittiön jääkaapin yläosan pakkasessa, jonka tilaa jännitettiin hiukan etukäteen. Jäätelöt mahtuivat sinne kuitenkin just eikä melkein! Kaikki meni siis loppujen lopuksi täydellisesti. Yhtä kämmiä lukuunottamatta;) Nimittäin veimme viimeiset kymmenisen jäätelöä Eetun siskon pojille ja siinä samalla oli meidän laina-autoon tipahtanut penkin alle yksi jäätelö… Saatiin kuulla tästä vajaa viikko häiden jälkeen :D Oli kuulemma ollut vuoden hemaisevin tuoksu autossa, kun jäätelö oli lämmennyt penkin alla monta päivää :’D Hups!

Valtaisi kiitos Jymylle ihanista jäätelöistä, jotka olivat iso osa meidän näköistä hääpäivää <3 :)

Hääohjelma @monasdailystyle

Toinen koko hääjuhlaa siivittänyt ruokailuun liittyvä “ohjelma” oli Frooshilta yhteistyössä saadut smoothiet. Nämä olivat IHANIA!! Olin jo ennen häitä aivan innoissani tulevasta smoothie-tarjoilusta. Pöydillä oli erilliset smoothiekanisterit, joista sai itse täyttää oman smoothien kannen ja pillin kera. Eikä ollut kuulkaas lapset ainoita, jotka näistä olivat innoissan;) Smoothiet kuulemma toimi yön pikkutunneilla myös loistavasti landrinkina:D Kanistereiden lisäksi tarjolla oli myös kylmäkaapista haettavissa olevia lasisissa purkeissa olevia Froosheja, jotka myöskin menivät melkein kaikki. Nämä smoothiet ovat olleet itselleni jo tuttuja pitkään, ihania välipaloja, kun on kiire ja on liikenteessä. Olin kovasti iloinen, kun moni vieras tuli vielä erikseen kysymään saako näitä myös kaupoista, kun eivät olleet aikaisemmin maistaneet ja tykkäsivät kovasti <3 :) Frooshin smoothieita löytyy siis hyvin monista ruokakaupoista ja myös kioskeista. Kannattaa ehdottomasti kokeilla jos on vielä testaamatta! :)

Smoothiet pidimme esillä koko hääjuhlan ajan. Ne olivat se tärkein osa siinä, että tiesin jokaisen saavan jotain hyvää mikäli pienikin nälkä iskee. Iso kiitos siis kuuluu Frooshille, että häävieraamme pysyivät alusta loppuun tyytyväisinä ilman kiukkunälkää;)

Hääohjelma @monasdailystyle

Koko illan ohjelmana toimi vierastaulu. Idea vierastaulusta tuli kaasoltani ja tämä oli kyllä myös aika menestys. Pientä kivaa tekemistä vieraille silloin, kun itselle sopi. Sijoitimme vierastaulun lähelle vessoja, joten jokainen ainakin huomasi taulun ja täyteenhän se oli saatu loppuillasta:) Vierastaulun konkreettinen järkkääminen on super helppoa. Ostimme vain tyhjän taulun ja akryylivärit sen viereen. Helppoa ja hauskaa! Kehoitimme vieraita jättämään tervehdyksen taululle juuri sellaisessa muodossa mikä itselleen parhaiten sopii.

Hääohjelma @monasdailystyle

Minulle ehkä kaikkein parhaiten mieleen jäänyt ohjelma oli rakkaiden puheet. Niitä odotin eniten ja kovista odotuksista huolimatta olin aivan ällikällä lyöty jokaisesta puheesta, jonka saimme kuulla. Jokainen oli miettinyt puheen tarkkaan ja vieläkin alkaa itkettää, kun niitä mietin. Kiitos, kiitos, kiitos rakkaat, kun saitte sanoilla herätettyä valtavia ikimuistoisia tunteita aikaiseksi. Jos minulta kysyttäisiin julkaisisin jokaisen puheen täällä blogissakin, mutta pitänee myös kunnioittaa hieman jo yksityisyyttä tässä vaiheessa, vaikka melkein kaikki välillä tänne blogiin tuleekin vuodatettua ;D

Hääohjelma @monasdailystyle

Eetun loistavasta ideasta meidän häissä vedettiin myös köyttä!! :D Ihan mahtavaa ja niin hauskaa! Kokosimme kymmenen hengen joukkueen (minä fuskasin ja otin itseni lisäksi kymmenen). Siinä sitten kaksi kierrosta ja voittajaksi selviytyi tietysti minun edustama joukkue. Köyden kanssa kävi ihan mahtava tuuri, kun saatiin se Anniinalta ja Samulilta lainaksi. Myös heidän häissä oli vedetty köyttä:)

Hääohjelma @monasdailystyle

Photo booth oli ihan ehdoton. Aivan parasta, kun sain monilta vierailta kännykkään lähetettyjä kuvia juuri näiden photo booth rekvisiittojen kanssa. Toki monet tykkää ottaa kuvia jokatapauksessa, mutta näiden rekvisiittojen avulla uskon myös niiden innostuvan kuvailemaan, jotka eivät muuten niin helposti tykkää olla kameran edessä. Ihan must have juttu häihin, jos multa kysytään:)

Hääohjelma @monasdailystyle

Kirkossa koskettava Mestaripiirros by Anniina ja Samuli oli myös yksi koko päivän kohokohtia. Olen edelleenkin ihan valtavan kiitollinen, että saimme juuri Anniinan laulamaan meidän häihin. En tule ikinä unohtamaan tätä hetkeä.

Hääohjelma @monasdailystyle

Myös äitini oli toivonut erikseen Anniinalta ihanan laulun, joka kuultiin illan aikana <3:’) Olin kovin tyytyväinen, että olin ennen häitä tehnyt ihan järjettömän määrän töitä meditoiden sitä varten, etten itke koko päivää. Pysyin nimittäin hääpäivän kasassa loistavasti pieniä kyyneleitä lukuunottamatta. Nyt jälkeen päin taas normaali super herkkä minä on palannut ja hienostuneista kyyneleistä ei voi enää puhua :’D

Hääohjelma @monasdailystyle

Mitään kovin perinteisiä hääleikkejä emme halunneet järjestää, mutta “tuttu-juttu” kenkäleikki sopi mielestäni loistavasti alkuiltaan. Kymmenen kysymystä oli hauskoja ja show ei vienyt pitkää aikaa huomiota.

Hääohjelma @monasdailystyle

Minulta yllätyksenä kaasot ja bestmanit olivat järkänneet aivan järjettömän hauskan tunnista aviomiehesi leikin. Minulla sidottiin silmät ja pelkästään käsiä tuntemalla piti tunnistaa Eetu muiden joukosta. Oli muuten ihan käsittämättömän vaikeaa:D Olin ensin ihan varma, että tunnistan heti, mutta ei se sitten ollutkaan niin helppoa..;)

Loppuillasta ohjelmassa oli myös ihan mieletön tanssiohjelma, josta ei valitettavasti (ehkä onneksi?!:D) ollut tarkempaa kuvamateriaalia. En muista koska olisin nauranut niin paljon. Tein muun muassa ystävän perässä “madon” hääpuvussa tanssilattialla :D Tosin en läheskään yhtä sulavasti mitä ystäväni. Huh, vieläkin kostuu silmät, kun naurattaa muisto:’D Ideana oli siis, että ensin kaikki hääjuhlan naiset tanssitti Eetua. Rentoa mukavaa valssia menivät. Seuraavana minä pääsin tanssilattialle ja kaikki miehet tanssittivat vuorostaan minua. Voitte kuvitella millaiseksi meno yltyi kun taustalla soi Gangnam Style ja kilpailuhenkiset miehet pistivät koko ajan toisiaan paremmaksi :”’DDD Mulla menee suupielet korviin tästä edes koko loppuelämän, kun kuulen Gangnam Stylen:D

Illan viimeisenä ohjelmana oli hääpaikalla olleiden valkoisten ilmapallojen lentoon lähtö. Niiden naruihin kiinnitettiin laput, joihin vieraat olivat kirjoittaneet meille lupauksen. Olemme saanet jo 4 lupausta maailmalta! Kauimpaa löytynyt pallo on löytynyt melkein 600km päästä!! Tämä oli myös yksi parhaiten mieleen jäänyt ohjelma ja pallojen lentoon lähtö oli huikean kaunis yön pimeydessä <3

Hääohjelma ja hääpäivä ei olisi ollut mitään ilman meidän korvaamattomia ja niin äärettömän rakkaita läheisiä. Bestmanit ja kaasot tekivät ihan mielettömästi kaiken eteen. Itkettää taas, kun ajattelinkin kaikkea heidän vaivannäköä ja panostusta. Ihan kaikessa. Olen niiiiiiin kiitollinen. Siis ei vaan tule koskaan sanat riittämään kuvaamaan miten kiitollinen olen kaikesta. Hääpäivä oli todella ikimuistoinen ja meidän näköinen. Harvoin on päiviä, että saadaan lähes kaikki rakkaat meidän ympärille. Vaikka miten sanoin ennen häitä, että olisin voinut mennä kahdestaan jossain ulkomailla naimisiin, niin kyllä mä vaan olen ihan äärettömän onnellinen, että päätettiin kuitenkin järjestää kunnon häät <3

Kuvat: Miro Kalliola, Riikka Lilja-Niemi, Siiri Saarela

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Kristiina / CAVA blogi
  19.8.2016 at 15:22

  Kiitos Mona ja Eetu, kun jaoitte tämän päivän myös muille <3 Ihanaa näyttää olleen, enkä ihmettele! :')

  • Reply
   Mona
   19.8.2016 at 16:51

   Kiitos ihanuus <3 <3 Näitä hääjuttuja jakaessa tulee itellekin niin hyvä mieli, kun käy uudestaan läpi päivää<3:)

 • Reply
  Siiri
  19.8.2016 at 17:21

  Mua alkaa naurattamaan kun luen tätä :’D Kesän parhaat naurut!

  • Reply
   Mona
   19.8.2016 at 17:23

   :DDDD Vedet silmissä ja…. oksu… eiku :D :D

 • Reply
  Annukka
  19.8.2016 at 20:52

  Mä kans nauroin ihan hulluna :’D :’D <3

  • Reply
   Mona
   19.8.2016 at 20:57

   <3 <3 :'D <3 <3

 • Reply
  Hansu
  20.8.2016 at 11:12

  Kiva kun me lukijatkin pääsimme osaksi suurta päiväänne :) Köydenveto kuulostaa huikealta ohjelmanumerolta!

  – Hansu // Hassutellen

 • Reply
  nannu
  20.8.2016 at 15:48

  Eikä ihanaa!!!! :D hymy korvissa luin tätä!! :)) voin hyvin kuvitella sen mielettömän fiiliksen! Ja ihan mahtavaa että julkaisit postauksen ohjelmasta! :)

  • Reply
   Mona
   24.8.2016 at 16:09

   Niin kiva kuulla, että postaus tuotti iloa <3 <3 :) Kiitos Nannu kommentista <3 :)

 • Reply
  Rosita
  21.8.2016 at 11:16

  Kuulostaa kyllä niin ihanilta ja etenkin hauskoilta häiltä!! Ai että :’))

 • Reply
  T
  24.8.2016 at 09:42

  Hei, todella kaunis ohjelmalappunen, vaikka sen kanssa kiire ehkä tulikin :) mitä fonttia siinä on käytetty?

  • Reply
   Mona
   24.8.2016 at 16:07

   Kiitos paljon T <3 :) Fontti on nimeltään Sophia, tykkään itsekin siitä kovasti!! :) <3

  • Reply
   Mona
   24.8.2016 at 16:09

   Kiitos T!! :) Fontti on nimeltään Sophia, tykkään itsekin siitä kovasti :)

 • Reply
  Heidi
  26.7.2017 at 16:47

  Hei! Paljonko teillä oli noita palloja yhteensä? Ja missä saitte täytettyä ne ennen juhlia? :)

  • Reply
   Mona
   26.7.2017 at 17:13

   Hommattiin täyttöpullo hääpaikalle ja pallot täytettiin vasta siellä. Samat pallot oli päivän ensin koristeena ja sitten illalla ne otettiin koristeista ja lähettiin ilmaan. Ennen ilmaan lähtöä pallot vielä “lisätäytettiin”, että lensivät kunnolla :)
   Palloja oli sen verran, että riitti kaikille vieraille lähetettäväksi :) Olisko ollut jotain 70 paikkeilla….

 • Reply
  Heidi
  26.7.2017 at 19:40

  Suuri kiitos sinulle vastauksista! :) Mistä hommasitte sen täyttöpullon? Ja lisäksi vielä muutama käytännön kysymys; Millä kiinnititte laput naruihin ja oliko lapuissa siis teidän yhteystietonne lupausten lisäksi? :P

  • Reply
   Mona
   27.7.2017 at 15:33

   Me saatiin pullo käyttöön sukulaisen työn kautta, joten en osaa sen kanssa valitettavasti paremmin auttaa:/
   Laput kiinnitettiin ihan narulla ja niissä oli tosiaan teksi, jossa toivoimme löytäjää laittavan meille kuvan spostiin lapusta ja lupauksesta ja meidän molempien yhteystiedot :) Ja toisella puolella vieraiden lupaus ja nimi :)

 • Reply
  Pauliina
  16.8.2021 at 21:35

  Hei,
  sain hyvää vinkkiä ohjelmalehtisen kirjoittamiseen, kiitos siitä. Mutta tosi ikävästi pisti silmään tuo teidän viimeinen ohjelmanumero, jossa ilmapalloroskaa laitetaan ympäristöön menemään. Todella huono veto, eikä mitkään lupaukset kaukana maailmalta oikeúta tuollaista.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *