10.1.2016

My Style

* Kaupallinen kampanja: Stockmann *

fashionandharmony1.5

Tammikuun hyvinvointisarja Stockan kanssa jatkuu ja tällä kertaa pohdintaa ja ajatuksia muodista ja tyylistä. Vaatteet ja tyyli yleisesti vaikuttavat isona osana hyvinvointiin. Ei tietysti kaikilla, mutta ainakin itse olen kokenut kantapään kautta, että tyylillä on suuri merkitys siihen miten hyväksi tunnen oloni. Saattaa kuulostaa pinnalliselta, mutta ihan yhtä hyvin jollekin hyvinvointi voi myös edustaa sitä millaisella autolla kulkee. Me olemme kaikki yksilöitä ja mielestäni niihin asioihin tulee panostaa, jotka saa mielen hyväksi. Pohdin jo aikaisemmin tässä postauksessa kauneuden merkitystä onnellisuuden mittarina. Opin erityisesti puolen vuoden Aasian matkalla arvostamaan entistä enemmän tyylin tuomaa hyvää oloa, kun vaatteita ei yhtäkkiä ollutkaan enää käytössä, kuin hyvin vähän. Toki onnellisuus ja hyvinvointi on paljon muutakin, kuin se mitä laitamme päällemme, mutta kyllä niillä on iso hyvinvointia lisäävä vaikutus.

fashionandharmony1.3

Huoliteltu ulkonäkö vaikuttaa oman mielialan lisäksi siihen millaisen ensivaikutelman muut saavat. Enkä tarkoita, että pitäisi olla salonkikelpoinen päivittäin. Pienellä ehostuksella saa jo paljon aikaan. Jokainen on kaunis juuri omana itsenään. On kuitenkin fakta, että likaiset tai epäsiistit vaatteet sekä hompsuinen tukka saa tuntemaan olon nuutuneeksi eikä varmasti anna itsestään parasta mahdollista kuvaa myöskään muille.

Olen aina ollut sitä mieltä, että ihminen on kaikkein tyylikkäin silloin, kun hän pukeutuu oman fiiliksen mukaan. Se, että viihtyy omissa vaatteissaan näkyy myös ulos päin itsevarmuutena. Muodin ja trendien orjallinen noudattaminen ei sovi minulle. Toki on ihana poimia kauden kuumista trendeistä itselleen sopivia elementtejä, mutta se se tarkoita, että pitäisi pukeutua päästä varpaisiin uusimman muodin mukaan. Mikäli kokee, että on vaikea löytää omaa tyyliään, kannattaa selailla paljon erilaisia inspiraation lähteitä ja myös rohkeasti kysyä apua! Asiantuntevat myyjät osaavat antaa hyviä neuvoja pukeutumiseen ja esimerkiksi blogeista ja Pinterestistä voi löytää paljon erilaisia tyylejä inspiraatioksi.

Minulle ajattomat ja klassiset vaatteet ovat ehdottomasti vaatekaapin tärkein kulmakivi. Arvostan vaatteissa mukavuutta ja laatua. Epämukavat vaatteet jäävät lähes poikkeuksetta käyttämättä ja olen vuosien saatossa tullut tietoisemmaksi siitä millaisia vaatteita hankin. Arkivaatteissa rakastan erityisesti hempeän vaalean nuden ja harmaan sävyjä. Valkoinen raikastaa aina kokonaisuutta, musta puolestaan on helppo luottoväri, mutta sen käyttöä olen pyrkinyt vähentämään. Kirkaat värit jätän yleensä treenivaatteiden puolelle.

Harmoniset sävyt, klassiset vaatteet ja ripaus sporttisuutta ovat ehdottomasti tämän talven juttu, mutta kulkevat minun vaatekaapissani vuodesta toiseen. Rakastan pehmoisia materiaaleja, selkeitä linjoja ja mielenkiintoisia leikkauksia.  Jujua ja mielenkiintoa asuihin saa, kun yhdistelee rohkeammin materiaaleja. Esimerkiksi nahkaa ja villaa. Pehmoisen villaneuleen tai mukavan collarin voi sovittaa revittyjen farkkujen kanssa, jolloin kokonaisuus saa lisää särmää. Asusteilla on helppo lisätä näyttävyyttä ja mukavuutta asuun. Etenkin muhkeat huivit ovat talvella monikäyttöisiä.

fashionandharmony1.7fashionandharmony1.4

Knit v-neck Pullover, Selected Femme 

Minun talven täydellinen garderoobini koostuu siis harmaasta, valkoisesta ja nudesta. Näiden ihanien hempeiden värien sävymaailma rauhoittaa ja tekee kokonaisuudesta eteerisen. Enää vaaleita värejä ei todellakaan tarvitse säästää vain kesää varten!

Mitkä ovat teidän lempivaatteiden värit ja mitä ajatuksia teillä herää muodin ja tyylin vaikutuksesta hyvinvointiin? Oletteko te huomanneet, että asuvalinnan onnistuessa, myös mieli pysyy virkeänä? :)

Ps. Muistakaa käydä osallistumassa Stockan lahjakorttiarvontaan @Monasdailystyle instagramissa täggäämällä ystänne kuvaan! :) Uusin premiere kuvasto löytyy täältä. Kurkkaa myös hyvinvointisarjan ensimmäinen postaus – 10 tips for creating a relaxing home spa löytyy täältä!


Wellbeing is more than healthy eating and working out. I believe that style is also a huge part of wellbeing and happiness.  I think we all know that a good outfit often equals a good mood.

For me style is a way to express myself. Nice and comfortable clothes give me self confidence. 

I love harmonic colors like gray, nude and white. They are perfect together. Soft and comfy materials are also very important for me and I tend to keep away from uncomfortable clothes – I don’t believe in the saying “fashion knows no comfort”

How about you? What are your favorite fashion colours and do you think that style is part of wellbeing? :)

Picrures, Siiri Saarela

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Siiri
  10.1.2016 at 15:56

  tulipa tosiaan ihanat kuvat, jee x 100000 :-)<3 eikä tekstistäkään valittamista löydä, heh. hyviä pointteja!xx

  • Reply
   monasdailystyle
   15.1.2016 at 18:25

   <3 :)

 • Reply
  Ulla / Viiskulma
  10.1.2016 at 19:35

  Smart girl!

  • Reply
   monasdailystyle
   15.1.2016 at 18:25

   Ihana Ulla <3 <3 :)

 • Reply
  Kristiina
  11.1.2016 at 08:30

  Voi miten pitkään aikaan en ole tänne merkkiä itsestäni jättänyt! Mä olen jättänyt netin todella vähälle käytölle kesän jälkeen, Facebook ja Instagram, siinä ne on. Olen siirtänyt itseni kahviloihin ja muualle sosiaaliseen maailmaan :) Lähes päivittäin mut löytää jostain kahvilasta tai kauppakeskuksen sohvalta. Kotouttaminen on hyvällä mallilla :)
  Harmaa on myös mun lempiväri, sopii lähes kaiken kanssa yhteen. Kauniita kuvia. Täytyy taas aktivoitua ja käydä täällä useammin. Yövuorossa olis aikaa ja jopa työnantajan lupa käyttää nettiä :)
  Mukavaa alkavaa viikkoa, mulla on mukavasti 3 päivää vapaata tällä viikolla. Mulla on vaatekomeron päivitys meneillään ja voi mitä ihanuuksia sinne olenkaan löytäny :) Pus <3

  • Reply
   monasdailystyle
   15.1.2016 at 18:26

   Heiii ihanaa, kun nyt käväisit ja jätit kommenttia <3
   Haleja tsiljoona. Laitan sulle vielä fb puolella viestiä :)

 • Reply
  Aktiiviarmi
  11.1.2016 at 09:06

  Todella hyvät värivalinnat mielestäni, jotka sointuvat hyvin yhteen. Niistä voi loihtia monia toimivia asukokonaisuuksia, niin ajattomia kuin sporttisia tai molempia oman tyylin ja maun mukaan yhdistelemällä. Ei ole mitenkän pinnalista haluta näyttää edustavalta. Edustava ulkomuoto kertoo ihmisen pitävän huolta itsestään, mikä herättää aina kunnioitusta. :)

  • Reply
   monasdailystyle
   15.1.2016 at 18:27

   No just näin:) Kiitos ihanasta kommentistasi :)

 • Reply
  Elisabetes
  12.1.2016 at 13:14

  Toiseksi viimeinen kuva on todella kaunis otos sinusta, tai kaikkihan ovat! Mutta jotenkin tuo kuva pysäytti. <3

  • Reply
   monasdailystyle
   15.1.2016 at 18:27

   Voi kiitos paljon <3 Sinä se kaunis olet <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *