5.1.2016

10 tips for creating a relaxing home spa

* Kaupallinen kampanja: Stockmann *

homespa

On aika hemmotella itseään ja tehdä hyvän olon valintoja. Mainitsin aikaisemmin, että talvella huomaan helposti laiminlyöväni kauneudenhoitoa. Tammikuussa on kuitenkin hyvä aika muistuttaa itseään liikunnan ja puhtaan ravinnon lisäksi myös muista kauneudenhoitorutiineista. Pienellä panostuksella saa paljon aikaan ja taatusti mielen virkeäksi!

Teen tammikuun ajan yhteistyötä Stockan kanssa, jonka kuukauden teemana on hyvinvointi.   Näitä kauneuteen ja hyvinvointiin liittyviä juttuja on siis luvassa vielä rutkasti lisää! :) Kannattaa muuten käydä myös vilkaisemassa kampanjassa mukana olevan ihanan kolleegani Saran postaus ruokavalioon liittyen kera herkullisten reseptien! :)

Nyt ensimmäisenä keräsin 10 kohdan vinkkilistan, miten saa kotona luotua ihanan ja rentouttavan spa-tunnelman. Toivottavasti näistä on teille vinkkiä kylmien iltojen piristykseksi. Jotta pääset spa fiilikseen, laita taustalle tämä musiikki soimaan. ♥

1. Muhkea kylpytakki ja pehmoiset tossut 

Spa-fiilis alkaa laadukkaista ja mukavista tekstiileistä. Mikäli kotonasi on kuivausrumpu, voit lämmittää pyyhkeet sillä ennen käyttöä. Pehmoisen ja lämpimän kylpytakin sisälle on ihana sujahtaa saunan tai kylvyn jälkeen. Myös kauniit tossut luovat kylpylätunnelmaa.

homespa2

Aamutossut, Villa Stockmann

2. Tee tai sitruunavesi

Rakastan erilaisia teejuomia ja olen niiden suurkuluttaja. Tee sopii täydellisesti myös spa-hetkiin rentouttamaan ja ravitsemaan samalla kehoa sisältäpäin. Pukkan teet ovat suosikkejani ja brändin valikoimasta löytyy paljon erilaisia makuja. Mikäli kuumajuoma ei maistu niin täytä spa-hetkeen oma vesikannu hedelmien kera. Sitruuna, lime tai marjat tekevät vesikannusta esteettisen ja kehosi kiittää antioksidanteista ja nesteytyksestä.

homespa12

3. Sulje elektroniikka

Kännykkä kulkee mukana lähes joka hetki ja sosiaalinen media saattaa viedä välillä mukanaan. On hyvä pitää silloin tällöin pieniä detox kuureja elektroniikasta. Keskity siis koti-spasta nauttimiseen ja jätä kännykkä syrjään ja äänettömälle tai lentokonetilaan.

homespa10

4. Laadukkaat tuotteet ja vartalon kosteutus

Kermaiset kosteusvoiteet ovat parhaita koti-spa tarkoitukseen. Erityisesti näin talvella iho janoaa kosteutusta ja riittävä veden juominen ei aina yksistään riitä. Luonnonkosmetiikka on loistava valinta hemmotteluun. Mikäli löytyy pientä viitseliäisyyttä myös itse tehdyt kosmetiikkatuotteet ovat ihana valinta koti-spahan! Muista levittää kosteusvoide iholle rauhallisesti kaikki aistit avoinna. Anna voiteen tuoksun huumata ja tee pieni hieronta samalla, kun levität voiteen iholle. Kädet ja jalat on helppo hieroa itse ja jo muutaman minuutin hieronnalla on rentouttava vaikutus. Myös itsetehty kasvohieronta on ihana tapa hemmotella itseään. Minulla on tapana hieroa kasvot joka ilta meikin puhdistuksen yhteydessä.

homespa5

Vartalovoide, L´occitane

homespa8

Sivellin, kulho ja kasvohöyrykylpy, Dr. Hauschka
/ Silmänympärysvoide ja seerumi, Mia Höytö

5. Kuuma kylpy, sauna JA/TAI infrapunasauna

Lämpö on ehdoton elementti koti-spahan. Lämmön voi nauttia joko jalka- tai koko kylvyn muodossa, saunassa tai meidän tapauksessa infrapunasaunassa, jota rakastan ihan hurjasti. Puoli tuntia lämpimässä infapunasaunassa tekee todella hyvää sekä keholle että mielelle! Saunaan mennessä voi laittaa hiuksiin hoitavan naamion, jolloin myös hiukset saavat oman osansa hemmotteluhetkestä.

homespa3

6. Musiikki ja valaistus

Tunnelmallinen musiikki on ihan ehdoton osa koti-spassa. Himmennä myös valot hämäriksi. Kevyt spa-taustamusiikki saa olon rauhoittumaan ja koko keho rentoutuu. Youtube ja Spotify ovat täynnä erilaisia ihania rentouttavia kappaleita. Kuuntele rentouttavaa musiikkia samalla, kun annat kasvonaamion vaikuttaa tai pidät jalkoja kylvyssä. Rauhallinen musiikki ja hämärä valaistus auttavat mieltä olemaan läsnä juuri tässä ja nyt.

homespa9

7. Kynttilät

Rakastan kynttilöitä ja ne luovat ihanaa tunnelmaa koti-spahan. Itse pidän miedosti hajustetuista kynttilöistä, mutta tuoksuherkkien kannattaa suosia luomukynttilöitä tai mehiläisvahakynttilöitä.

homespa7

Huonetuoksudiffuuseri/ilmanpuhdistaja, Lampe Berger Paris 

8. Kasvonaamio, hiusnaamio ja silmähauteet

Näin talvella ihoni kaipaa erityisesti kosteutusta ja koti-span naamio valikoituukin sen mukaan. Kesällä ihon ollessa rasvaisempi on hyvä valita syväpuhdistavampi versio. Pidän paljon Dr. Hauschkan luonnonmukaisesta kosmetiikasta ja heillä on myös aivan ihania naamioita, joita olen jo useamman purkin käyttänyt. Merkiltä löytyy silmille myös oma haudehoito, jossa erillinen ampulli levitetään vanulapulle. Silmien haudehoito auttaa laskemaan turvotusta ja rauhoittaa herkkää silmänalusihoa. Ihana tuote ja ihan jo senkin vuoksi, että tätä tuotetta käyttäessä tulee takuuvarmasti rentouduttua edes hetken. Muista myös oma naamio hiuksille! :)

Erilaisia naamioita ja silmähauteita voi helposti myös tehdä itse. Kasvoille voi käyttää esimerkiksi ruokakaapista löytyviä tuotteita, kuten hunajaa, teetä, macaa, spirulinaa tai raakakaakaota. Vielä, jos lämmittää varovasti kattilassa itsevalmistamaa naamiota, saa naamion  mukana ihanan lämpimän tunteen kasvoille. Näistä itsetehdyistä kauneuskikoista pitää tehdä vielä ihan erillinen postaus;)

homespa4

Silmähaude ja kasvonaamio, Dr Hauschka

9. Ihonkuorinta

Talvella olen huomattavasti laiskempi kuorimaan ihoa kuin kesäisin, mutta tämän kanssa aion nyt tehdä ryhtiliikkeen. Rakastan juuri kuoritun ihon tuntua. Kuorinnan voi suorittaa pitkän kaavan mukaan ja käyttää samalla kuorinnan lisäksi öljyä. Muista kuoria myös huulet! Kookosöljyn ja sokerin sekoitus kuorii huulet täydellisesti ja maistuukin hyvälle ;)

homespa6

Kylpytakki, Villa Stockmann

10. Rauhoita loppuilta töiltä ja elektroniikalta. Nauti kirjoista tai lehdistä pehmoinen aamutakki ja silkkinen pyjama päällä.

Jottei ihana hemmotteluhetki katkea heti päätyttyään kiireeseen, jätä tilaa loppuillan rauhoittumiselle. Nauti esimerkiksi kirjojen lukemisesta tai maalaa. Pue päällesi lempiyövaatteesi ja jatka loppuilta hyvin alkanutta elektroniikka-detoxia. Viimeisenä muista vielä ihana rentoutunut olo ja pyri antamaan säännöllisesti aikaa omalle hyvinvoinnille ♥

homespa11

Silkki yöpaita, Stockmann Silk

Nyt haluaisin kuulla teidän koti-spa vinkit!! :) Miten te hemmottelette itseänne kotona ja onko jotain kestosuosikkeja joidenkin tuotteiden osalta, joita käytätte vuodesta toisaan kauneudenhoidossa? :)

Ps. Kannattaa käydä osallistumassa kivaan arvontaan instagramin puolella! Tsekkaa täältä! Jaossa lahjakortteja sulle ja kaverille kans :)


1. Comfy Bathrobe
High quality textiles are home spa corner stones. Huge comfy bathrobe starts your relaxing mood. If you have a tumble dryer at home you can also warm up your towels first.

2. Tea or citrus water
I love different kind of teas. Choose your favorite and enjoy it during your facemask or foot bath.

3. Shut down electronics
We are so busy all the time and phones are with us everywhere. It ‘s good to keep some pause sometimes and leave the phone on airplane mode on the table. It is much easier to relax when you are not all the time checking your emails or social media.

4. Spa products and skin moisturizing
Natural products are perfect for home spa. Good moisturizer and mask are necessities. It is also great option to make your products by yourself! :) Use antioxidant rich products from your food closet like honey, spirulina, raw cacao etc.

5. Bath or infra red sauna
Sauna and infra red sauna are perfect for a home spa evening. They will relax your body and mind.

6. Music and lighting
Put lighting down and use just a few mood lights. Put your favorite (calm!) music on and take a deep breath.

7. Candles
Candles are so lovely and make feeling that you are in a real spa. Choose your favorite perfumed candles and enjoy! There are also natural candles like Isle of Wolf and pee wax candles for those how are sensitive! :)

8. Facemask
Of Course facemask is part of the home spa. I love Dr. Hauschka mask but there are also many other lovely products. Do special treatment also for your eye skin area. It’s sensitive and need extra care.

9. Exfoliating
Exfoliating is best way to get silky and smooth skin. Easy way to do your own exfoliating product is use coffee and coconut oil. Mix them up and scrap on your skin. It’s smells amazing and your skin is soooo soft after it.

10. Relax end of the evening and read books and magazines
After your home spa moment it is important not to continue works and busy life. Take it easy and enjoy one evening just for yourself. Put some comfy pyjamas on and read books or do something what you love to do. Remember also to eat healthy so you feel energetic after your perfect relaxing home spa! <3

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    monasdailystyle
    6.1.2016 at 10:17

    Kiitos ihana kommentista <3 :) Tosi kiva kuulla, että tällaiset postaukset on toivottuja:)
    Hyvinvointi ja elämäntapamuutos postauksia tulossa rutkasti lisää, joten pysyhän kuulolla ;) Yksi varmasti tärkein vinkkiä minun mielestäni on se, että kaikki lähtee siitä, että hyväksyy itsensä sellaisena kuin on. Kun on sinut itsensä kanssa on helppo tehdä hyviä valintoja :) Haleja sinne <3

  • Reply
    Kristiina Maria
    6.1.2016 at 13:29

    Ihana postaus ja tosi kauniita kuvia, tämän postauksen innoittamana tein eilen kasvo- ja hiusnaamion ja ne tuli kyylä tarpeeseen tässä pakkasessa! :D Ja yksi oikeakielisyysasia tuli tätä lukiessa mieleen. Eli oikea muoto olisi spa-tunnelma, spa-fiilis, spa-vinkit jne. Nuo ovat siis yhdyssanoja, mutta ‘spa’ on vierasperäinen sana, eli tarvitaan väliviiva sanojen väliin. Muita vastaavia ovat esim. spinning-tunti ja burpee-liike. Viivaa käytetään myös silloin, kun toinen osa on erisnimi, esimerkiksi Balmuir-huivi tai Marimekko-laukku. Ihan simppeleitähän nämä eivät aina ole, ja joskus voi olla vaikea tietää, lasketaanko jokin sana vierasperäiseksi vai ei. Ja varsinkin netissä ja printtimediankin puolella näkee nykyään aika paljon virheitä tässä asiassa, eli oma kielitaju ei välttämättä pääsee näiden kohdalla harjaantumaan niin hyvin. Tämä tuli tosiaan mieleen läninnä siksi, että spa toistui tässä jutussa niin monta kertaa, muuten se tuskin olisi kiinnittänyt niin paljon huomiota. :)

    Tämä taisi olla myös ensimmäinen kommenttini tämän vuoden puolella, joten toivotan myös ihanaa alkanutta vuotta! <3 :)

    • Reply
      monasdailystyle
      7.1.2016 at 07:47

      Kiitos ihana ensinnäkin vuoden ekasta ja toiseksi korjauksesta <3 :) Ihana kuulla susta ja toivottavasti siellä meni vuoden vaihde oikein ihanasti.
      Ja iso kiitos tosiaan oikeinkirjoitushuomautuksesta. Arvostan niitä paljon. Kirjoittaminen ei ole vahvuuteni, mutta haluan siinä jatkuvasti kehittyä. Ilman konkreettista palautetta kehittyminen on todella vaikeaa, joten olen näistä aina erityisen kiitollinen.
      Aivan mahtavaa tulevaa vuotta sulle ihana ja kiitos vielä, kun jaat sun aikaa ja positiivisuutta täällä blogissa mun kanssa <3

      • Reply
        Kristiina Maria
        8.1.2016 at 12:36

        Olen tosiaan lukenut blogia alusta asti ja sähän oot kyllä kehittynyt ihan huimasti kirjoittajana. Tällaiset vähän erikoisempien sanojen oikeinkirjoitukset helposti unohtuu kokeneemmaltakin kirjoittajalta. Sulla on kyllä just oikea asenne, ja huomaa, että se on tuottanut tulosta! Sulla on niin paljon positiivisuutta jaettavaksi, ja se välittyy sun teksteistä aina. :)

        • Reply
          monasdailystyle
          8.1.2016 at 12:59

          <3 <3 Iso kiitos!! Itse sitä ei kirjoittamisessa juuri huomaa kehitystä ( kun taas kuvissa sen jo itsekin näkee ;) ) , joten on todella kiva saada palautetta:) Oon kovasti kiitollinen, että oot ollut alusta asti messissä ja erityisen iloinen olen siitä, että sä jaat ja tartutat täällä positiviisuutta <3 :)

  • Reply
    Petra
    6.1.2016 at 19:26

    Koti-Spa on mun ykköstapa rentoutua! Ihana postaus! Mä jaoin omat vinkkini aiemmin syksyllä :) http://findingjoyandbeauty.blogspot.fi/2015/10/12-diy-home-spa-tips.html

    • Reply
      monasdailystyle
      7.1.2016 at 08:17

      Kiitos Petra! :) Ihanat vinkit sulla <3

  • Reply
    veera
    6.1.2016 at 21:44

    Tosi kauniit kuvat !! :)

    • Reply
      monasdailystyle
      7.1.2016 at 07:48

      Kaunis kiitos Veera <3 Ihanaa uutta vuotta sulle kaunotar <3

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *