2.10.2015

Nahkahousut ja ajatuksia kauneudesta onnellisuuden mittarina

nahkahousutnahkahousut3
nahkahousut2nahkahousut4

Kuvat, Eetu Visuri

Shoes, Zara 
Leather pants, By Malene Birger – here
Knit, Vila*here
Bag, Channel
Bracelet, Ted Baker  & H&M
Earrings, Swarovski

Rakastan näitä By Malene Birgerin nahkahousuja. Ne olivat todella kallis investointi, mutta en ole hetkeäkään katunut niiden hankintaa. Uskon, että pidän näitä vielä monta vuotta ja ainakin nyt muutaman vuoden käytön jälkeen ne ovat edelleen kuin uudet. Ihanaa, että pääsee taas pitkästä aikaa näitä käyttämään. Syksy on ehdottomasti nahkahousujen parasta aikaa.

Olen viime aikoina miettinyt paljon sitä, että mitä enemmän pidän itsestäni huolta sen paremmin voin. Ruokavalion ja liikunnan suhteen sehän on ihan itsestään selvää, mutta sama homma pätee myös meikkaamiseen ja hiusten laittamiseen. Teen itse suuren osan töistä kotona, joten työvaatteet saattavat usein olla collarihousut ja perus toppi. Mikäli aikataulussa on vain töitä tietokoneella saatan jättää aamulla meikkaamatta ja sujautan hiukset vain nopeasti nutturalle. Tälle tavalle tulee nopeasti varjopuolensa.

Nuhjuisena mieliala saattaa laskea helpommin ja extempore tapaamisen tai treffit saattavat tuntua vastenmielisiltä. Valmiiksi laittautuessa on niin paljon parempi fiilis lähteä ulos. Hiusten ja meikin ollessa kunnossa on olo muutenkin aivan erilainen. Tulee hymyiltyä paljon helpommin ja on huomattavasti rennompi fiilis, kun on jaksanut panostaa omaan ulkonäköön edes hiukan. Ja älköö todellakaan ajatelko, että pitäisin jotenkin vääränä sitä, että liikkuu ihmistenilmoilla ilman meikkiä tukka sutturalla ;D En todellakaan! Enkä todellakaan häpeä itseäni ilman meikkiä tai väsyneen näköisenä. Se on ihan luonnollista. Mutta – meikillä ja hiustenlaitolla huomaan kuitenkin olevani paljon “hehkuvampi” ja iloisempi.

Tähän olen tietoisesti tehnyt viime aikoina muutoksia. Edelleenkin nautin lökövaatteissa hengailusta kotona, mutta mieluummin jätän sen oikeasti vapaa-ajalle eli iltaan. Laittaessani kaunistautumisen etusijalle yhdessä muiden aamutoimien kanssa päivästäni tulee lähes poikkeuksetta parempi, kuin jättäessäni meikit väliin. Suosittelen katsomaan yhden suosikki tubettajani Mimin videon aiheesta täältä. Olen niin samaa mieltä Mimin kanssa siitä, että itseensä panostaminen kannattaa.

Enkä tälla tarkoita sitä, että joka päivä pitäisi olla täydet tällingit päällä vaan jo pienelläkin ehostuksella saa paljon aikaiseksi ja oman mielen korkealle. Monesti erityisesti meillä naisilla on tapana sanoa, ettei aika riitä tai sitten laitamme toiset itsemme edelle. Nätisti föönattu tukka ja luonnollinen meikki ripauksella poskipunaa ja ripsiväriä ei kuitenkaan vaadi kovin paljon ja oma olo on huomattavasti mukavampi, kuin ilman pientä ehostusta.

On muuten myös aika hauska kuulla ystäviltä ja läheisiltä kehuja, kun on laittautunut normaalia enemmän ihan perus arjessa. “Ootpas nättinä tänään – ootko lähdössä johonkin?” tai ” wau kylläpäs sä hehkut tänään!”. Tällaiset palautteet saa aina hyvälle mielelle eikä vaadi kovin paljon oikeasti, että se hehku näkyy ulkopuolelle.

Kannustankin kaikkia tekemään testin heti huomiselle. Kokeile laittautua heti aamutoimien jälkeen hieman tavallista enemmän ja huomaa miten hyvälle mielelle se saa olosi tuntemaan! Mikäli et yleensä jaksa tehdä hiuksille mitään laita ne vaikka tänään illalla jo suihkun jälkeen letille ja aamulla hiukset ovat kauniilla kiharalla. Tai jos normaalisti laitat pelkkää ripsiväriä lisää huomenna huulipunaa ja meikkaa myös kulmat kehystämään kasvoja.

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille teille upeille ♥ Meistä jokainen on täydellinen ja kaunis ilman mitään meikkiä tai mitään tukkalaitteita, mutta pieni extra ehostus ei taatusti tuo huonoa fiilistä kenellekkään:)

Ps. Sain testilainaan Oriflamen ihania meikkejä ihan hurjan ison kasan, koska olen menossa meikkaamaan muutamaa huikean upeaa mallia yksiin salaisiin kuvauksiin;) Mietin, että voisin kuvata videolle koemeikkejä mikäli teillä on kiinnostusta meikkivideoita kohtaan? Mikäli on siis jotain spesifiä (silmämeikki/pohja/varjostus,yms..) mielessä niin laitattehan kommenttia tulemaan! Kuulen tietysti myös erittäin mielelläni teidän ajatuksia tästä extra-ehostamisesta arjessa onnellisuuden lisäämisessä! :) 

Ai niin ja mitä mieltä olette tästä syksyisestä asusta?! :) Paljon kyssäreitä perjantai-illalle…

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  ida
  2.10.2015 at 19:14

  Kiitos kun taas kerran ilmiannoit mulle yhden upean ihmisen jonka viisauksia saan kuunnella!!! :)
  Täältä sun blogista löydän tosi usein inspiraatiota.

  • Reply
   monasdailystyle
   2.10.2015 at 19:19

   Ihan mahtavaa, tosi kiva kuulla ida :)

 • Reply
  Pinja
  2.10.2015 at 22:54

  Oon kyllä täysin samaa mieltä sun kanssa! Mulla ainakin on heti paljon parempi ja itsevarmempi fiilis kun on panostanut meikkiin :) Hiukset onkin sitten ihan toinen juttu, sillä niille en yleensä jaksa tehdä mitään :D

  • Reply
   monasdailystyle
   5.10.2015 at 08:51

   No Pinja.. Sä ootkin ihan tukkakuningatar:D Ei sun tarvii tehdä niille mitään ku ne on niin UPEET!!!!!!!! <3 <3 Oot mun tukkaidoli;)

 • Reply
  Kristiina Maria
  2.10.2015 at 23:38

  Ihan totta, laittautuminen on kivaa, silloin kun sen tekee ihan vaan oman hyvän fiiliksen takia. Mulle on tosi tärkeetä, että voin lähteä kotoa ilman meikkiä, koen jotenkin itsetunnon kannalta tosi tärkeäksi, että voin astua ovesta ulos just sellaisena kuin olen. MUTTA rakastan laittautumista ja balanssi säilyy hyvin, kun silloin tällöin piipahtaa vaikka keskustassa ilman meikkiä, ja aamulenkille en tietenkään ikinä erikseen meikkaa. Silloin osaa jotenkin arvostaa sitä meikkaamista ja laittautumistakin, ja tavallaan tietää, että se ei ole mikään pakollinen juttu, vaan sellaista extraa, mikä tekee päivästä kivemman. :)

  • Reply
   monasdailystyle
   5.10.2015 at 08:57

   Just näin!!! :) Extraa mikä tekee päivästä kivemman, mutta kyllä sitä sama ihminen on ilman meikkiäkin;) <3:)

 • Reply
  Heli
  3.10.2015 at 08:02

  Ihana kirjoitus ja niin totta! Laittautumisesta saa niin paljon itsevarmuutta ja hyvän olon kun tietää näyttävänsä hyvältä. Olen kotiäiti ja arjessa en käytä muuta kun bb-voidetta, siitä syystä että puistoillessa ja kerhossa käydessä muutkaan äidit eivät meikkaa enkä halua erottua joukosta! En tiedä onko siellä isossa kaupungissa eri juttu mutta täällä pienessä Itä-Suomessa äidit eivät hirveästi panosta itseensä mikä on surullinen juttu koska se vaikuttaa niin paljon myös omaan jaksamiseen. Itse pidän itsestäni hyvää huolta, treenaan, laittaudun välillä ja syön hyvin. Huomaan kyllä että jos olen pitkään meikkaamatta, meikkaan sitten vaikka ruokakauppaan lähtiessäni, tulee ahdistunut olo jos peilistä aina tuijottaa meikkaamaton naama :)

  • Reply
   monasdailystyle
   5.10.2015 at 09:02

   Mä oon aika samaa mieltä siinä, että laittautuminen vaikuttaa omaan jaksamiseen. Tosin meillä ei vielä lapsia ole, joten saapi nähdä miten ajatusmaailma muuttuu;) Uskon kyllä, että haluan välillä nimenomaan ihan itseni tähden peittää mustia rinkuloita piiloon, jottei tarvitse peiliä katsoessa pelästyä :D Meikkaus ja hiusten nätisti laittaminen on kyllä mulle ainakin etuoikeus ja on sillä ihmeen iso vaikutus. Aina ei vaan kiireiden/laiskuuden takia jaksa, mutta niin kuin sanoit sen huomaa äkkiä olossa, jos on pitkään niin ettei juuri panosta itseensä.

 • Reply
  Anna-Katri
  3.10.2015 at 11:02

  Ihana asu jälleen kerran – täällä haaveillaan vastaavista nahkahousuista! <3 Ja tuo muuten on ihan totta, että kotona ollessa tulee helposti nuhjuinen olo, jos koko päivän istuu sisällä eikä laittaudu. Ja jo pienikin ehostus aamulla tekee olon paremmaksi ja ulos lähtemisen helpommaksi. :)

  • Reply
   monasdailystyle
   5.10.2015 at 09:03

   Muruuu<3<3 Ehdottomasti sulle nahkikset!! Näähän on vielä ihan sun merkkisetkin;)
   Haleja <3 <3

 • Reply
  Kristiina
  3.10.2015 at 17:02

  Pitkästä aikaa ehdin kurkkaamaan tänne, monta postausta vielä lukematta. Mä en ole meikkaaja, enkä juurikaan hiuksia laita, käyn kampaajalla 6 viikon välein ja sen on mulle passeli juttu. Hiukset on helpot ja töissä saan ne pinnillä otsalta pois. Mä rakastan luonnonkosmetiikkaa ja ihon hyvä kunto on mulle paljon tärkeämpi kuin meikki. Mulla on kuiva iho, kosteutus on tärkeää. Joskus kun räväytän laitan jotain heleyttävää voidetta :D Kulmat laitan joka aamu, sitten matkaan. Tänään kävin luontaistuotekaupassa ja ostin pari purkkia uutuuksia. En malta odottaa iltaa kun saan kokeilla tuotteita. Vielä keittiön siivous, lenkille ja saunaan, sitten kasvohoito :) Pari olutta ja vapaaillasta nauttimista :) Mukavaa viikonloppua sinne, Pus <3

 • Reply
  Outi Karita
  4.10.2015 at 08:38

  Tuo on ihan totta, vaikka viettäisi ns. lököpäivää niin jos laittaa vaikka hiukset nätisti tai lakkaa kynnet, tekee semmoisia pieniä juttuja niin kyllä ne ilostuttaa :)

 • Reply
  Eeva
  13.10.2015 at 15:04

  Todella kaunis ja simppeli asu, ja kokonaisuus ennen kaikkea! Todella hyvä kirjoitus, enkä voisi olla enempää samaa mieltä. Itsellä ehkä enemmän arkiaamujen ongelmana se, että tulee liian usein turvauduttua samoihin kampauksiin ja asuihin kun ei siinä hetkessä keksi mitään muutakaan..! Kovasti bongailen aina uusia ideoita mm. kampauksiin, mutta hyvin usein sitä tekee kuitenkin sen saman nutturan tai ponnarin. :D Meikkivinkkejä ehdottomasti kehiin, ja erityisesti toivoisin vinkkejä arkisiin rajauksiin ja luomivärien käyttöön.

  Ps. Olen lukenut blogiasi jo melko pitkään. Hauska tarina sinänsä, että kävit alkuun minun perusnegatiivisen ihmisen ärsytyshermoon todella paljon tuolla positiivisuudellasi ja terveysintoilullasi, mutta jostain syystä jatkoin kuitenkin seuraamistasi. Ja nyt huomaan yrittäväni ottaa onkeen positiivisuudestasi ja elämänilostasi, tyyli-inspiraation lisäksi. Eli kiitos Mona, olet vaikuttanut ainakin yhden ihmisen elämään, ja jatkan blogisi seuraamista varmasti jatkossakin. <3 Ihanaa loppusyksyä sinulle.

  • Reply
   monasdailystyle
   14.10.2015 at 15:58

   Voi Eeva <3 <3 Mä oon täällä ihan liikuttunut sun kommentista. Iso kiitos. Tällaisen palautteen jälkeen on aika sanaton olo.
   Toivotan sulle myös mitä parhainta syksyä ja kiitos vielä kun jätit kommentin <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *